"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Taivassalon frisbeegolfkeskus

Radan kuvaus

2021 päivityksen myötä monipuolinen ja haastava 18-väyläinen AA1 tason rata. Alueella myös 5-väyläinen harjoittelurata aloittelijoille.

Lue lisää

Taivassalon Frisbeegolfkeskus tarjoaa käyttäjilleen päivityksen myötä paljon pelattavaa, sillä radalta löytyy pitkää ja lyhyttä väylää erilaisilla leveyksillä ja heittolinjoilla. Myös korkeuseroja on saatu mukaan, mikä tuo pelaamiseen oman lisämausteensa. 18-väyläinen päärata on suunniteltu kokeneemmille pelaajille, mutta myös aloittelijat on huomioitu jääkiekkokaukalon takana olevalla 5-väyläisellä harjoitteluradalla. Harjoittelurata toimii myös hyvänä lämmittelynä ennen pääradan kiertämistä.

Yhteensä 23 heitettävän väylän lisäksi pääradan ykköstiin vieressä olevalta harjoittelualueelta löytyy kaksi puttikoria sekä heittoverkko kahdella tiillä. Urheilukenttää voi myös käyttää oman draivin kehittämiseen, mikäli kentällä ei ole muita käyttäjiä. Parkkitilaa löytyy alueelta runsaasti, joten auton saa varmasti parkkiin ruuhkaisinakin aikoina. Löytökiekkolaatikko on pääradan ykköstiin vieressä.  Löytökiekkoja hallinnoi Taivassalon Tahdin Frisbeegolfjaosto. Löytökiekkolista löytyy Taivassalon frisbeegolfkeskuksen Facebook-sivulta

Ota frisbeegolfkeskus seurantaan somessa. Luvassa kilpailuja sekä arvontoja!

Facebook: https://www.facebook.com/Taivassalon-frisbeegolfkeskus-566411380154666

Instagram: @taivassalonfrisbeegolfkeskus

Sähköposti: frgtaivassalo@gmail.com

Sähköinen palautekysely: tiny.cc/tsalogolf

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Kisakuja 1
  23310 Taivassalo


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Taivassalon Tahti Frisbeegolf

 • Suunnittelija

  Seelim Saari

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Alueelta löytyy harjoittelualue, jossa 2 puttikoria ja heittoverkko kahdella tiillä.

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Taivassalon frisbeegolfkeskus

Ratakartta

Väylä 1: A1 / Pilotti

Pituus 107 metriä. Par 3

Todella loivasti oikealle kaartava pitkä kapeahko puukuja. Korille pääsee oikeakätisenä hieman ylikääntävällä rystyllä. Huolimattomalla avausheitolla voi kiekkonsa löytää väylän alun lammikostakin. Kaunis fairway takaa upean sekä haastavan aloituksen radalle.

Väylä 2: A2 / Linjuri

Pituus 70 metriä. Par 3

Ensivaikutelmana todella ahdas väylä, mutta korille on kaksi reittiä: joko rystyheitolla suoraan pienellä feidillä höystettynä, tai hillityllä foreflexillä vasemman kautta. Vasemman puolen reitti on hieman oikeaa linjaa tilavampi

Väylä 3: A3 / Puisto

Pituus 78 metriä. Par 3

Puistomainen väylä, josta muutamat puut tekevät paikoitellen melko kapean. Suoralla heitolla varmin reitti korille. Suoran linjan oikealta puolelta löytyy rohkeammille omia reittejä, mutta mörri saattaa väijyä hyvinkin lähellä väylän reunaa epäonnistuneiden heittojen varalta.

Väylä 4: A4 / Huokaus

Pituus 84 metriä. Par 3

Pääosin suora, mutta lopussa oikealle kaartava väylä. Alun kapean tuplamandon jälkeen väylä alkaa tasaisesti leventyä, ja 10-ringissä onkin jo reilusti tilaa puttailua varten. Väylän vasemmassa reunassa kulkee viereistä lammikkoväylää sekä pururataa myötäilevä OB-linja koko matkalla. Alun tuplamando saattaa aiheuttaa heittäjissä huokailuja, joita voidaankin kuulla jopa parkkipaikalla asti.

Väylä 5: A5 / Jäänne

Pituus 90 metriä. Par 3

Taivassalon vanhan radan pisin väylä, joka on säilynyt muuttumattomana radan uudistuksesta. Väylä on suora ja kapea ensimmäiset 70m, jonka jälkeen väylä levenee ja alkaa kaartaa vasemmalle. Väylän selvittää kunnialla oikeakätisenä perus rystyheitolla.

Väylä 6: A6 / Hämy

Pituus 83 metriä. Par 3

Mukava ja melko leveä kallioväylä, jossa pääsee korille heitolla kuin heitolla. Tällä väylällä on kuitenkin hyvä muistaa, ettei koripaikka ole aina sitä miltä näyttää, ja yllätyksiin kannattaa varautua.

Väylä 7: A7 / Mörrivaara

Pituus 93 metriä. Par 3

Entisen hakkuuaukean reunaa pitkin heitettävä väylä, joka lopussa nousee huomattavasti vasemmalle kallion päälle. Oikealla on todella paljon tilaa mörrin yläpuolella, ja mereltä päin peltojen yli puhaltava vastatuuli saattaakin tehdä kepposen varomattomalle heittäjälle. Väylän nimi kertoo kaiken oleellisen väylän ulkopuolisesta alueesta.

Väylä 8: A8 / Puhuri

Pituus 201 metriä. Par 4

Yksi radan komeimpia maisemia tarjoava rehellisen iso väylä. Korille pääsee keskellä olevan OB-alueen molemmilta puolilta, joten avauksella voi suunnata joko loivasti vasemmalle tai oikealle. Tilaa löytyy erityisesti keskellä olevan OB-suon oikealta puolelta, mutta liikaa ylikääntävät heitot saattavat lopulta rokottaa tuloskorttia. Korin häämöttäessä väylän loppuosa on tilavaa tasaista kalliota. Tällä väylällä tuuli vaikuttaa peliin radan väylistä eniten.

Väylä 9: A9 / Portti

Pituus 64 metriä. Par 3

Avaus heitetään kumpareen yli puusaarekkeessa sijaitsevan triplamandon läpi. Kori on pienen kallionkielekkeen takana rinteessä, ja liian pitkä heitto saattaakin skipata korilta todella kauas. Lyhyeksi jääneellä avausheitolla riski “kakkosneloselle” kasvaa myös runsaasti. Lyhyt, mutta tekninen väylä.

Väylä 10: A10 / Kärmes

Pituus 232 metriä. Par 5

Radan yksi eniten hermoja vaativista väylistä. Ratakarttaan kanattaa tutustua ennen väylälle ryntäämistä. Väylällä on kaksi mandoa, jotka molemmat kääntävät väylää lähes 90 asteen kulmassa. Kolmella pitkällä ja tarkalla heitolla pääsee puttaamaan birdietä, mutta yhdellä pienelläkin epäonnistumisella tulee korttiin herkästi plussaa. Ensimmäinen “sweet spot” on tiiltä katsottuna suoraan edessä kalliolla 95 m päässä, josta väylä kaartaa vasemmalle. Toinen “sweet spot“ on seuraavassa mutkassa noin 70 m päässä metsäisemmällä osuudella, josta väylä kääntyy oikealle. Tällä väylällä sekä foren, että rystyn hallinta on avuksi. Molemmilla mandoilla oma drop-zone.

Väylä 11: A11 / Vartijat

Pituus 106 metriä. Par 3

Kallion päältä puukujaa pitkin heitettävä tasaisen kapea ja lopussa vasemmalle kaartava väylä. Kori sijaitsee pienten mäntyjen suojassa vartioituna. Väylän ulkopuolelle joutuessa pääsee varmasti harjoittelemaan “scrämbläystä”.

Väylä 12: A12 / Plussakelit

Pituus 176 metriä. Par 4

Radan vaikein väylä, joka on kapea koko matkalta. Väylän keskellä on pieni shikaani, jossa sijaitsee avauksen “sweet spot”. Lopussa väylä kaartaa loivasti oikealle ylämäkeen, jossa kori sijaitsee hieman aukeamman kallion päällä. Par tulokseen voi olla erittäin tyytyväinen tällä väylällä.

Väylä 13: A13 / Zen

Pituus 98 metriä. Par 3

Avaus loivaan alamäkeen radan ahtaimman rännin läpi, mikä aiheuttaa henkistä painetta yhdelle jos toisellekin heittäjälle. Rännin jälkeen väylä selvästi levenee loppua kohti, kaartaen myös jyrkästi oikealle. Väylä suosii oikeakätistä forea.

Väylä 14: A14 / Pieni antsa?

Pituus 139 metriä. Par 4

Koko matkan oikealle kaartava väylä, joka ensin nousee ja sitten laskee. Paikoittain on tarjolla varsin kapeaakin linjaa, mutta väylän keskiosassa olevalla kalliolla sijaitseva “sweet spot” tarjoaa mahdollisuuden myös puiden yläpuolella tapahtuvaan temppuiluun. Väylän alussa oikealla oleva mando estää yrityksen oikaista metsän läpi.

Väylä 15: A15 / Notko

Pituus 113 metriä. Par 3

Etenkin ilta-auringossa upea suora väylä, joka heitetään pienen notkon yli kalliolta kalliolle. Notkon pohjalla väylää reunustaa molemmin puolin tiheä männikkö, johon ei kannata joutua. Männikön yläpuolella on myös mahdollista kikkailla monella tavalla. Parhaiten alas väylälle pääsee samaa reittiä, josta heittopaikalle noustiinkin.

Väylä 16: A16 / Ryky

Pituus 94 metriä. Par 3

Tiheän männikön ympäröimä väylä, jossa oikeakätinen pärjää hyvin perinteisellä rystyrykäisyllä. Väylällä on runsaasti tilaa heittää myös korkeampia heittoja, jotta kallion päällä sijaitsevalle korille on mahdollisuus päästä avauksella. Korin ympärillä on oltava tarkkana erityisesti liukkaalla kelillä. Korille pääsee kulkemaan väylän vasemmasta reunasta.

Väylä 17: A17 / Merikotka

Pituus 131 metriä. Par 4

Väylä voidaan jakaa kahteen 60-70 metriä pitkään suoraan, joita yhdistää noin 45 asteen mutka. Avaus heitetään kallion päältä alas mutkaan, josta lähestyminen kalliolla olevalle korille. Isokätiset voivat hakea avauksella suoraan korille puiden yläpuolelta, mutta epäonnistumisella voi väylän ainoa positiivinen asia olla lukema tuloskortissa. Väylän alussa myös mando rajoittamassa avausheiton linjaa.

Väylä 18: A18 / Vesipuisto

Pituus 87 metriä. Par 3

Petollinen, mutta samalla todella kaunis lampiväylä, jota ympäröi OB-alue. Kori sijaitsee suurten mäntyjen suojassa lammen reunassa, johon pääsee parkkiin mäntyjen molemmilta puolilta. OB- alue sijaitsee hyvin lähellä korin takana, joten avausta ei kannata vain roiskaista lammen yli. Drop-zone löytyy pururadan oikeasta reunasta, mikäli avaus päätyy veteen tai muulle OB-alueelle.

Väylä 19: B1, Harjoittelurata

Pituus 43 metriä. Par 3

Jääkiekkokaukalon laidalta alkavan harjoitusradan ykkösväylä. Lyhyt ja lievästi puiden suojaama väylä, joka vaatii tarkkuutta puiden kanssa. Varo kävelytiellä liikkuvia henkilöitä.

Väylä 20: B2, Harjoittelurata

Pituus 45 metriä. Par 3

Yksinkertainen suora väylä, jossa on kaksi melko samanlaista reittiä korille sekä fore- että rystypelaajalle

Väylä 21: B3, Harjoittelurata

Pituus 44 metriä. Par 3

Suora väylä, joka tarjoaa alkupään tunnelin ansiosta haastetta myös kokeneemmalle pelaajalle. Keskittymisen herpaantuessa bogey ilmestyy herkästi tuloskorttiin

Väylä 22: B4, Harjoittelurata

Pituus 42 metriä. Par 3

Aukealta ahtauteen heitettävä väylä, joka kaartaa lopussa jyrkästi vasemmalle.

Väylä 23: B5, Harjoittelurata

Pituus 37 metriä. Par 3

Kolmen eri mäntyparin muodostamien porttien läpi heitettävä väylä. Jokainen mäntypari on edellistä kapeampi, joten korille pääsy avauksella ei ole itsestäänselvyys. Väylän oikeassa laidassa sijaitseva mando estää kävelytien kautta heittämisen.

6 arvostelua radalle “Taivassalon frisbeegolfkeskus

  Rata on laajennettu ja täten vaatii uusinta-arvion: valitettavasti entinen melko hyvä ja leppoisa ysiväyläinen on kokenut remaken ei niin mahtavaksi pidemmäksi radaksi.

  Hatarien muistikuvien perusteella vain muutama vanhan layoutin väylä jäänyt, muuten uutta tavaraa. Ainakaan näin heinäkuun alkupuolella radalle ei mitään asiaa ilman spotteria, osalla väylistä metristä koivikkoa/heinikkoa ja epäonninen puuosuma liidattää kiekon erittäin tiheään raffiin sivulle. Kyykäärmeitä kannattaa pitää silmällä.

  Onneksi sentään niille amatööreille joilla ei ole 130m lapaa löytyy omat helpotetut tiipaikat jotka vähentävät katastrofin mahdollisuutta.

  150min kierroksen aikana törmäsimme vain yhteen toiseen heittoporukkaan ja ymmärrän ehkä miksi.

  Pertsa

  Edelleen hieman keskeneräinen rata. Pari ihan hienoa väylää, erityisesti kasi väylä hieno lammenylitys. Risukasoja ympäri väyliä, käärmeet viihtyvät erityisesti näissä paikoissa. Viimeiset kolme väylää nostivat kummasti radan arvosanaa.

  Suomen frisbeegolfväylistä suurin osa on tämän kaltaisia metsään sijoitettuja pujotteluratoja. Se taitaa olla vähän annettu tekijä, kun tilaaja osoittaa radan paikaksi umpimetsän. Ainoat erottuvat väylät ovat kaksi viimeistä eli #8 lammen ylityksineen ja #9, jonka muistaa siitä, että vieressä on juoksurata. Kuten ylempänä jo todettiinkin – tiukkaa ränniä tarjolla. Positiivista tällä radalla ovat erinomaiset siirtymät. Haketetuista väylistä ja siirtymistä kannattaisi muuallakin ottaa oppia. Toimii kuin sata jänistä!

Vastaa