"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Skogby

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, ei talvikunnossapitoa

Rata on monipuolinen metsärata. Löytyy niin täysin tasaista avointa väylää kuin ahdasta ränniäkin kohtuullisilla korkeuseroilla. Kaikentasoiset pelaajat löytävät varmasti jotakin tältä radalta. Skogbyn rata voi pelata 18 tai 20 väyläisenä (20 väyläisenä mukana X2 ja X3 väylät.)

Lue lisää

Ajo-ohjeet Tammisaaren suunnasta:
(sijainnista löytyy paikka kartalla)

1. Österbyn Neste-asemalta (valtatie 25 ja kantatie 52:n risteys) noin 3km Hankoon päin. Käänny vasemmalle Leksvallintielle aja se tie loppuun n. 5km ja edessä on umpikuja vanha tasoristeys siitä vasemmalle hiekkatielle ja ajat n.300m punainen koppi jää vasemmalle puolelle. Siihen voi jättää auton parkkiin.

2. Vaihtoehto reitti on myös ajaa Hankoon päin Österbyn Neste-asemalta (valtatie 25 ja kantatie 52:n risteys) n.9km käänny vasemmalle Skogbyn kylän läpi pysy keskellä n.2,5km ajat myös ohi #2 heittopaikan, siihen voi myös jättää parkkiin. Muuten ajat hiekkatien loppuun ja tulet T-risteykseen siitä vasemmalle n.400m ja käännös vasemmalle hiekkatielle ja ajat n.300m punainen koppi jää vasemmalle puolelle. Siihen voi jättää auton parkkiin.

Kopin seinältä löytyy tietoa radasta ja ratakartta.

Seuraa punaisia nauhoja niin löydät helposti tiiauspaikat.

https://www.facebook.com/SkogbyFrisbeegolf/

Facebook sivuilta löytyy väyläkuvia.

Rata sijaitsee Skogbyssä, Tammisaaressa, Raaseporissa.

Paikallinen seura Skogby IK vastaa radasta ja sen ylläpidosta säännöllisesti.

 

 

Radan tiedot

 • Osoite

  Skogbyntie - Skogby
  10680 Raasepori


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2007

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Susanna Virtanen

 • Suunnittelija

  Mats Wikstedt, Stig Wikstedt, Susanna Virtanen ja Marko Virtanen.

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Väyläkuvaukset

Skogby, Tammisaari

Ratakartta

Väylä 1: Skogby #1

Pituus 128 metriä. Par 3

Suht suora väylä, kori "juoksuhaudan" takana.

Väylä 2: Skogby #2

Pituus 84 metriä. Par 3

Kuntorataa pitkin ja siitä pieni oikea kaarto metsään.

Väylä 3: Skogby #3

Pituus 75 metriä. Par 3

Paljon kivilohkareita, pieni kaarto oikealle.

Väylä 4: Skogby #4

Pituus 70 metriä. Par 3

Suora väylä alas merelle päin, korkeuseroa.

Väylä 5: Skogby #5

Pituus 51 metriä. Par 3

Rannan tuntumassa, tiukka hyzer väylä.

Väylä 6: Skogby #6

Pituus 100 metriä. Par 3

Tee ylhäältä, eri vaihtoehtoja korille. Paljon puita.

Väylä 7: Skogby #7

Pituus 60 metriä. Par 3

Jyrkkä ylämäki, anhyzer-väylä. Spotteri suositeltava.

Väylä 8: Skogby #8

Pituus 65 metriä. Par 3

Kalliokummun yli sisälle kuusimetsään, kori vasemmalla.

Väylä 9: Skogby #9

Pituus 64 metriä. Par 3

Suora väylä ylämäkeen isolle kivelle.

Väylä 10: Skogby #10

Pituus 115 metriä. Par 4

Suora väylä Mandolle n.80m sitten vasen kaarto, kori korotettu n.50cm. Mando merkatun puun oikealta puolelta. DropZone (DZ)

Väylä 11: Skogby #11

Pituus 102 metriä. Par 3

Metsäsaareke korin edessä.

Väylä 12: Skogby #12

Pituus 81 metriä. Par 3

Suht suora väylä, kori alhaalla oikealla harjun takana.

Väylä 13: Skogby #13

Pituus 81 metriä. Par 3

Tee ylhäältä.

Väylä 14: Skogby #14

Pituus 86 metriä. Par 3

S-väylä, optimi oikeakätiselle foreheitolle.

Väylä 15: Skogby #15

Pituus 55 metriä. Par 3

2 väylä vaihtoehtoa. Ihana puutunneli.

Väylä 16: Skogby #16

Pituus 134 metriä. Par 3

Tämän väylän avaus voi ratkaista kaiken!! Kannattaa pysyä kuntoradalla, väylän ulkopuolella tiheä mäntymetsä.

Väylä 17: Skogby #17

Pituus 86 metriä. Par 3

Suora väylä. Make or brake.

Väylä 18: Skogby #18

Pituus 104 metriä. Par 3

Suora väylä kuntorataa pitkin, kori oikealla puolella. Mutta korille pääsee kyllä oikeakäden hienolla anhyzer heitolla esim. :)

19 arvostelua radalle “Skogby

  Hyväalustainen mäntymetsäalueen rata, ojia tai vetisiä kohtia ei ole. Väylillä ja siirtymillä eteneminen on sujuvaa. Ainoastaan 3. väylän loppuosa on erittäin kivinen (ei haittaa). Merenranta ja hieman sekametsääkin vilahtaa väylillä 4-6.

  Rata yhdistää onnistuneesti muutamia pidempiä ja useita lyhyitäkin väyliä laajempia harrastajaryhmiä kutsuen. Näyttävimpiä väyliä ehkäpä 1, 4, 9, 11 ja 18. Toteuttamalla rakennetut heittoalustalavat korottuisi vieläkin paremmaksi harrastajaradaksi!

  Kiva rata pelata, sain ensimmäisellä kierroksella paikallista opas apua (kiitos vain kierroksesta). Vähän retkellä olin mistä löytyy eka väylä, ja toka, sekä neljäskin oli vielä hukassa, vähän opastetta johkin kaipais enemmänki. Lomaviikon aikana kävin useesti heittää, arkena kun meni ennen kolmea niin ei tarvinnut jonotella. Yhtenä päivänä törmäsin käärmeeseen radalla etuysillä ja yhteen vaskitsaan joka säikäytti kunnolla :). . kun alle tunnin ja vartin pelaa radan niin tietää että ei ole tarvinnut jonottaa tai juuri etsiä kiekkoja.

  Tässä radassa on jotain maagista itselleni sillä tänne huomaan haluavani aina kun on mahdollisuus lähteä hyvällä säällä nauttimaan lajista. Yksi syy on varmaan se, että täällä Tuskasoturi kokee valtavan määrän onnistumisia ja radalla suoritettu tulos tukee myös tätä väitettä. Heittoalustat ovat mattoina maanpinnalla ja hyvässä kunnossa. Niistä näkee että niitä on suoristettu ja muutenkin pidetty hyvässä kunnossa. Kiitos!

  Rata on yleisilmeeltään siisti ja jotenkin sitä leimaa kotikutoinen tunnelma, mutta hyvällä tavalla. Olen aina tuntenut itseni tänne tervetulleeksi vaikken lajitaitoja osaakaan vielä. Sijainnista johtuen täällä on mukavasti ollut tilaa pk-seudun ratoihin verrattuna ja kun osaa tarkastella livenä ennakkoon ettei aktiivinen kilpailutoiminta osu juuri samalle päivälle niin uskon, että Tuskasoturi mahtuu aina pelaamaan. Ja vaikka porukkaa sattuisikin joku kerta osumaan enemmän niin peli etenee täällä sujuvasti koska kiekot löytyvä helposti ja radalla ei oikeastaan ole sellaista perinteistä pullonkaulaväylää mikä stoppaisi liikenteen kokonaan. Skogby on jokaisen harrastetason pelaajan taivas. Kokonaisuutena kaikki mitä Tuskasoturi voi radalta pyytää ja arvostaa.

  Lue lisää: https://tuskasoturit.com/2022/05/16/skogby/

  Mukava metsärata, joka tulee kierrettyä aina matkan suuntautuessa Hangon seudulle. Selkeä, opasteet kunnossa , siisti ja haastettakin riittämiin, kiitos myös puiden tuoman lisän. Tällaiselle paljon heittävälle harrastelijalle/kuntoilijalle sopiva rata, jopa 2x pv. Varokaa kyitä hakkuuaukiolla.

  Karttalinkki ohjaa suoraan oikeaan paikkaan, kopin seinältä löytyvät ratakartta ja opastus radalle. Väylät kohtuullisen helppoja ja osittain hyvin samanlaisia – pelasin suurimman osan kämmenheitoilla. Väylien pituudet kohtuumittaisia, rataa sopii hyvin aloittelijalle tai vähän enemmän heittäneelle. Kokeneen pelaajan pitää saada jo tulosta! 😀 Siirtymät sopivan mittaisia ja rata kiertää selkeän lenkin maastossa, joka on helppokulkuinen suurimmaksi osin. Isoin heikkous on lyhyet ja maapohjaan laitetut tiimatot. Ratana kuitenkin hyvässä kunnossa. +++

  Todella leppoisa ja hyvä rata 🙂 En keksi muuta negatiivista sanottavaa kuin liian lyhyet teepaikat. Onneksi mattojen takana oli kuitenkin tasamaata, niin ei ollut niin paha. Erinomainen paikka myös treenata, muita heittäjiä ei näkynyt vaikka käytiin kesälauantaina aurinkoisessa säässä.

  Kiitoksia palautteista! 🙂 Lämmittää ”ratamestarin” sydäntä (joka delegoi aina kaikki tehtävät isännälle 😉 ) Itse mainostan rataa aina aloittelija ystävälliseksi ja helppo kulkuinen maasto. Jokaisella väylässä on oma pikku juju 🙂 Ja PRO pelaajille haaste; birdie jokaiselle väylälle on mahdollinen. 😉 Virallinen rataennätys on vaan -10. eli 46.

  Viime vuonna käytiin heittämässä 1.kerran rata läpi ja nyt innostuttiin jopa kahdesti.
  Rata hyvin merkitty, josta kiitos merkitsijöille.
  Jokainen rata erilainen muihin nähden ja mielestämme yksi parhaista metsäradoista joissa olemme käyneet.
  Kuiva kangasmaasto, jossa hyvät etenemisväylät.

  Lisäksi taukojen pitämiseen näin syksyllä oivallinen paikka, mustikan, metsämansikan ja vadelmien suhteen.
  Ensikertaa odottaen.

  Kiitos kaikille kommenteista! 🙂
  Skogbyn rata on talven aikana kokenut ”pientä” raivausta ja väylät 8-12 ovat muuttuneet visuaalisesti. :/ Mutta tässä on sitten helpompi pelata birdie. 😉 Ja väylillä 9-11 on merinäköala 🙂

  Skogby oli positiivinen yllätys. Lyhyehköistä väylistä huolimatta lähes jokaisella väylällä on jokin juju ja maasto on aikalailla täydellinen frisbeegolfradalle. Kilparadaksi tästä ei ole, mutta harrastuspaikaksi varsin toimiva. Ratakartan voi napata lainaan 1. väylän tiin läheisyydestä, mikä helpotti ensimmäistä vierailua radalla huomattavasti. Väyläopasteista näkee vain par-lukemat ja väylän mitan, mutta ratakartta auttaa tähänkin. Suosittelen lämpimästi rentoa kierrosta etsiville.

  Aurinkoinen ja lämmin perjantai Skogbyssä heinäkuussa. Erittäin rauhallinen ympäristö, emmekä törmänneet muihin pelaajiin koko kierroksen aikana. Väylistä 8.- 9. eteenpäin rata muuttui helposti liikuttavaksi kangasmaastoksi ja väylät muutenkin mukavammiksi pelata, kun kiekkoja ei tarvinnut etsiä ruohikosta. Ihan kiva rata, jossa tapasi harvinaisen runsaasti kangassinisiipiä http://fi.wikipedia.org/wiki/Kangassinisiipi.

  Miellyttävä ratatuttavuus. Väylät ovat sopivan mittaisia ja heittopaikat asianmukaiset. Jos jotain parannettavaa hakee, niin opasteet seuraavalle tiille voisivat olla paikallaan. Punaiset nauhat puiden ympärillä antavat kyllä viitteitä suunnasta, mutta kiinteät nuolet tms. viitat voisivat helpottaa navigointia semminkin, kun osalla radoista pitää palata takaisin tielle ja osassa taas jatkaa syvemmälle metsään.

  Se, että rata on metsässä aiheuttaa tietysti sen, että 18 väylään mahtuu jonkin verran toistensa kanssa melko identtisiä väyliä, mutta ei se kauheasti haittaa. Kokemus oli selvästi plusmerkkinen. Pieni miinus siitä, että hukkasin väylälle 16 pitkäaikaisen matkakumppanini, oranssin Surgen. Jos löytyy, niin maksan palautuskulut ja pienen palkkionkin.

Vastaa