"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Savonranta

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

18-väyläinen metsärata Savonrannalla. Hieno rata ja sopii hyvin myös aloittelijoille. Rauhallinen paikka, jossa ei ruuhkaa ole vielä näkynyt.

Lue lisää

Auton voi jättää kirjaston parkkipaikalle.

Ensimmäinen heittopaikka lähtee koulun kaukalon vierestä ylös metsään. Ei mandoja eikä ob-alueita. Alku (2-8) ja loppu (14-18) pururataa myötäileviä, keskellä muutama puhdas metsäväylä. Tuloksen saamiseksi kannattaa pysytellä väylällä, mörri rankaisee välittömästi ja ilman spotteria mörrimöykky voi syödä kiekon.

Ei opasteita, mutta useimmiten seuraava tee näkyy korilta. Vain siirtymät 12-13 (ylös tielle ja takaisin lähtösuuntaan) ja 15-16 (voimailutelineiden ohi ylemmälle tielle) vaativat navigointia. Levein polku toimii apuna.

Radan tiedot

 • Osoite

  Kangastie 3
  58300 Savonlinna


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Ei ylläpitoa

 • Ratamestari

  Marko Voutilainen

 • Suunnittelija

  Seppo Nieminen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Savonranta

Ratakartta

Väylä 1: Savonranta #1

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 2: Savonranta #2

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 3: Savonranta #3

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 4: Savonranta #4

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 5: Savonranta #5

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 6: Savonranta #6

Pituus 49 metriä. Par 3

Väylä 7: Savonranta #7

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 8: Savonranta #8

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 9: Savonranta #9

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 10: Savonranta #10

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 11: Savonranta #11

Pituus 99 metriä. Par 3

Väylä 12: Savonranta #12

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 13: Savonranta #13

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 14: Savonranta #14

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 15: Savonranta #15

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 16: Savonranta #16

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 17: Savonranta #17

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 18: Savonranta #18

Pituus 56 metriä. Par 3

6 arvostelua radalle “Savonranta

  Savonlinnan kaupungin Savonrannan taajamassa Savonrannan frisbeegolfrata. Radalla pituutta 18-väylää, 1367m ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2980m. Pelattu 14.5.2021.

  Metsäradalla oli jonkin verran korkeuseroja, joten jonkinlaisesta kuntoilusta kävi radan kiertäminen. Rata kierti lähes kokonaan orjallisesti kuntopolun reunustaa, muutama metsäpoikkeama oli joukossa. Väylät lyhyitä ja siirtymät lyhyimmät mitä 18-väyläisellä radalla on koskaan nähnyt, niin kiertäminen erityisen nopeaa.

  Auto parkkiin kirjaston viereen ja kävely koulun pihamaalle mistä lähtö. Radan rakenteet ihan mukavassa kunnossa. Alusta löytyy infokartta ja roskis. Heittopaikoista nro 1 oli heti riekaleinen ja maahan lätkäisty, ei luvannut hyvää. Kuitenkin jatkossa heittopaikat olivat ihan ok kunnossa, pieniä, mutta eivät väylätkään pitkiä olleet. Heittopaikkaopasteet olivat vanhoja ja osin hieman kulahtaneita, mutta ajoivat asiansa vielä ihan hyvin. Korit hyvässä kunnossa olleet Sepot. Next tee -kylttejä ei ollut, mutta tiiviillä radalla niille ei ollut käyttöä. Jokunen taukopenkki, lisääkin olisi mahtunut. Suosikkiväyliä kaksi eli nro 9 ja nro 14 mitkä poikkesivat muista selvästi edukseen, kumpikin mukavia, alamäkeen heitettäviä väyliä.

  Mutta… itelle tulee näppylöitä näistä radoista mitkä on orjallisesti vedetty kuntoradan varteen ja kori sitten vasemmalla tai oikealla kuntopolun jommallakummalla puolella. Väylät sinällään vaihtelevia ja erilaisia heittotyylejä saa käyttää, mutta… luvattoman paljon sokkoväyliä mitä yksinäisen heittäjän oli hieman kurjaa heitellä. Rata vedetty jostain käsittämättömästä syystä niin nippuun, että edellisen väylän kori ja seuraavan väylän heittopaikka monesti aivan liian lähekkäin. Joissakin kohdin jopa vaarallista touhua, turvallisuuspuoli suunnittelussa aika pahasti unohduksissa. Opasteita olisi myös voinut olla paremmin kirjaston p-paikalle jo tiestöltä ja p-paikalta koulun pihaan myös.

  Tylsä, todella tylsä. Pian tylsyyteen kuitenkin tottui ja lopputulemana kuitenkin ihan heitettävä ja nopeasti kierrettävä rata. Vaipuu vain valitettavasti frisbeegolfratojen niin valtaisaan harmaaseen massaan, että suurin osa väylistä jo unohtunut näin muutama päivä pelaamisen jälkeen. Turvallisuuspuutteet monilta osin liian massiiviset sekä radan toteutuksessa muutoinkin menty siitä mistä aita on matalin… Ei ole tarve ihan heti tulla uudestaan.

  2/5

  Bongattu! Karttalinkki vie oikeaan paikkaan ja yläpuolen ohjeistus pysäköinnistä pitää paikkansa. Tarjolla on 18 väyläinen metsärata, joka myötäilee pururadan maastoa.

  Positiivisia puolia on tiimatot, lyhyet siirtymät ja kunnossa olevat korit. Lisäksi väylät ovat pääosin lyhyitä. Täällä ei tarvitse repiä joka väylällä täydellä teholla.

  Heikkouksia on muutaman väylät mörrit. Parilla väylällä huono avaus kostautuu enemmän.

  Radan pääsee kulkemaan läpi rattaiden kanssa, joten rata sopii hyvin myös perheille. Kokonaisuuten mukava metsärata, minkä pelasi läpi vielä kohtuu nopeasti. Suosittelen.

Vastaa