"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Sahanmäki DiscGolfPark

#sahanmäkidgp

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, talvikunnossapito

Hyvinkää lentokentän kupeessa sijaitseva 20-väyläinen DiscGolfPark.

Lue lisää

HUOM! Radan entinen nimi ”Hyvinkää DiscGolfPark”.

Sahanmäki DiscGolfPark on harrastajille ja kilpapelaajille suunnattu täysimittainen frisbeegolfrata. Rata on suunniteltu metsäiseen maastoon ja useilla väylillä tarkat heitot palkitaan. Radan neljä par 4:sta haastavat heittäjät tarkkoihin ja pitkiin avauksiin.

Radan Par on 61 heittoa, väylien kokonaispituus 1936 metriä ja väylien keskipituus n.102 metriä.

Radan pysäköintialue löytyy Niinistönkadulta Onnista vastapäätä.

Radan käyttäjät huomio: Lentokentän alueelle meneminen kielletty! Katsokaa kieltoalue virallisesta ratakartasta.

Radan tiedot

 • Osoite

  Niinistönkatu
  05800 Hyvinkää


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  20

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Väyläkuvaukset

Sahanmäki DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Sahanmäki DGP #1

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 2: Sahanmäki DGP #2

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 3: Sahanmäki DGP #3

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 4: Sahanmäki DGP #4

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 5: Sahanmäki DGP #5

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 6: Sahanmäki DGP #6

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 7: Sahanmäki DGP #7

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 8: Sahanmäki DGP #8

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 9: Sahanmäki DGP #9

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 10: Sahanmäki DGP #10

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 11: Sahanmäki DGP #11

Pituus 211 metriä. Par 4

Väylä 12: Sahanmäki DGP #12

Pituus 195 metriä. Par 4

Väylä 13: Sahanmäki DGP #13

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 14: Sahanmäki DGP #14

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 15: Sahanmäki DGP #15

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 16: Sahanmäki DGP #16

Pituus 164 metriä. Par 4

Väylä 17: Sahanmäki DGP #17

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 18: Sahanmäki DGP #18

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 19: Sahanmäki DGP #19

Pituus 115 metriä. Par 3

Väylä 20: Sahanmäki DGP #20

Pituus 81 metriä. Par 3

21 arvostelua radalle “Sahanmäki DiscGolfPark

  Piti tehdä ihan varta vasten käyttäjä tätä kommenttia varten… Ratoja olen kiertänyt liki 20 ja tämä oli niistä kaikista surkein ja huonoin. Väylä opasteet mitään sanomattomat, ratakartta ja väylien opasteet ristiriitaisia keskenään, rata kartan mukaan 19 väylää mutta todellisuudessa 20, tiissä opasteet ihan eri maata kun ratakartassa (saattaa olla par 3 vaikka on par 4 ja voi olla 80m vaikka todellisuudessa on 147m) niin sekava paketti että en mene enää toista kertaa heittämään tuonne radalle. En ymmärrä miten noita opasteita voi kehua millään mittapuulla. 1/5

  En voi vahvistaa edeltäjän arvostelua. Minusta rata on mainio, opasteet riittävät ja väylät mielenkiintoisia, vaikka radassa ei ole paljon korkeuseroja. Ei missään vaiheessa ollut epäselvyyttä mihin pitää siirtyä. Kiekot ei kertakaan hukassa. Maasto kuiva, ei missään kurainen. Joskus tekisi mieli käydä sellainen rata läpi ja kerää vaan roskat, unohtuneet tavarat jne. pois.

  Rataa oltiin uudistamassa, joten kartasto ei ihan pitänyt paikkaansa. Siirtymät kuitenkin lyhyet, joten eksymisvaaraa ei ollut. Alussa ja lopussa mielenkiintoisimmat väylät. Keskiosa hieman tylsä tasaisine väylineen. Kannattaa varata aikaa kierrokseen, kun heittäjiä tuntuu riittävän ihan jonoksi asti.

  Mukava, hyvin hoidettu ja suunniteltu rata. Väylät monipuolisia, on pidempää ja lyhyempää siivua, antsa- ja hysselinjoja ja aluskasvillisuutta ei tosiaan ole kiekkoja kiusaamassa. Selkeiden opasteiden lisäksi myös lähes kaikilla väylillä on penkit ja roskikset, iso plussa. Vahva suositus tulla vaikka kauempaakin heittämään.

  Todella hyvä rata, jonka jokainen väylä on järkevä ja mielekäs pelata. Alun kolme väylää ovat todella helppoja, mutta rata vaikeutuu nopeasti. Kaikki par 4 -väylät ovat hyviä ja jokaisessa on mahdollisuus birdieen. Useimmilla väylillä leveys on juuri sopivaa, muutamalla metrin-pari liian kapea (omaan makuuni siis). Henkilökohtaisesti rata sopii omalle taitotasolleni, ja hyvä tulos
  tulee tarkoilla heitoilla. Tulos voi vaihdella paljon, kuten omat kaksi kierrostani kertovat (-6 ja +6).
  Ainoa huono puoli, jonka keksin on se, että joillain väylillä tuuriheitolla voi pärjätä paremmin kuin melkein hyvällä heitolla.
  Kokonaisuudessa yksi parhaista kiertämistäni radoista, jossa ei tarvitse kovinkaan pitkää heittoa.

  Mahtava rata. Metsäväylätkin ovat keskimääräistä armollisempia. Muutamilla väylillä saa laittaa koko draivipituutensa kehiin. Aluskasvillisuutta ei ole kiekkoja syömässä. Sopivasti korkeuseroja. Kuten moni muukin on sanonut, sopii niin aloittelijoille kuin kokeneillekin. Kävijöitä riittää, eli lajin etiketti kannattaa opetella etukäteen.

  Haastava, mutta aloittelijaystävällinen metsärata.

  Hyvät tiit, hyvät väyläopasteet, hyvät siirtymäopasteet siellä missä niitä on, osalla siirtymistä niitä ei ollut, ja vaikka suurin osa seuraavista väylistä löytyy seuraamalla vahvoja polkuja, oli parissa kohdassa vilkaistava ratakarttaa.

  Väylät selkeitä metsäväyliä, puusto sen verran tiheää että väylä erottuu selvästi, mutta kuitenkin sen verran harvaa, ettei ulosheitto ole automaattinen katastrofi. Alun kolmanneksen jälkeen on vähän sellainen olo, että onpas vähän turhan helppo, tylsä ja mitäänsanomaton neppirata, mutta sepä onkin vain lämmittelyä rataan kun loppuosan väylät ovat jo selvästi monipuolisempia, pidempiä ja haastavampia. Väylissä lopulta kivasti vaihtelua, parilla vaylällä pääsee vähän isomminkin heittämään, muuten väylät vaihtelevat väljän ja tiukan metsärännin välillä. Muutama pimeä väylä ettei korille näe, mutta pääosin niin hyvä näkyvyys, että muiden liikkeet on helppo huomioida.

  Kokonaisuudessa ei lopulta ole montaa todella helppoa väylää, sen verran ahdasta yleensä jossain kohtaa väylää on, mutta samalla yksikään väylä ei ole niin kohtuuttoman vaikea, ettei aloittelijallakin olisi mahdollista yrittää hyvää tulosta.

  Bongattu 4/2016. Taas tuli käytyä kisojen merkeissä. Monipuolinen ja hyvä rata, joka sopii niin aloittelevallekin kuin enemmän heittäneelle. Maasto on helppokulkuista ja ratakartta pitää paikkansa. Yksi parhaita ratoja edelleenkin! Kannattaa käydä!

  Todella hyvä rata, jossa kaikki on kunnossa: teepaikat, korit, siirymät, ei aluskasvillisuutta. Sitten makuasioihin, eli väylät ovat oman makuun juuri sopivan tasoisia ja korkeuseroja on vähän. Ehdottomasti yksi suosikkiradoista ja varmasti Suomen Top10.

Vastaa