"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Radan kuvaus

Pikkarala Frisbeegolfin Ama-rata on myös keskimääräistä vaativampi rata, pituus on 2045 metriä ja sen par-luku on 58.

Samalla radalla voi pelata myös 9 väyläisen version. Ysi-radan pituus on 958 metriä ja par-luku on 28.

Lue lisää

Pelioikeus radalla maksaa vuonna 2020 5 €/päivä tai 50€/vuosi. Lisätietoja pelioikeuden ostamisesta Pikkarala Frisbeegolfin verkkosivuilta.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Haukka-ahontie 90
  90310 Oulu


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Riku Kaajakari / Pikkarala Frisbeegolf

 • Suunnittelija

  Pikkarala Frisbeegolf

 • Ilmainen/maksullinen

  maksullinen

 • Lisätietoja

  Range, Harjoituskori(t), Vessa(t). Pikkarala Frisbeegolfin verkkosivut.

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Videoesittely

Väyläkuvaukset

Pikkarala Ama-rata

Ratakartta

Väylä 1: Ama #1 Weber-väylä

Pituus 87 metriä. Par 3

Ama-tii: Avausväylä kulkee isojen komeiden mäntyjen keskellä suoraa linjaa ~60m sweetspottiin, josta kaartuu oikealle 30m pitkä loppuväylä. Väylän alussa haarautuu pääväylän oikealla puolen myös oikaiseva kapea mäntykuja mahdollisuus, mutta ennen koria voi sitten helposti kolista puihin. Väylä heitetään Pro-tiiltä.

Väylä 2: Ama #2 Oamk-väylä

Pituus 112 metriä. Par 3

Ama-tii: Avaus heitetään metsän reunasta leveästä puuportista avoimen tasanteen yli kapealle puukujalle, joka vie loivaa rinnettä ylös suoraan koripaikalle. Kori sijaitsee harjanteen päällä pienten puiden keskellä. Alun tasanteen jälkeen vasemmalla vaanii soralaakso. Korille voi myös suoran heiton lisäksi vaihtoehtoisesti päästä pitkällä kaarrolla vasemmalta laakson kautta. Oikealla taas koria lähestyttäessä on ilkeä puuraffi, jota kannattaa välttää.

Väylä 3: Ama #3 Kaleva-väylä

Pituus 112 metriä. Par 3

Ama-tii: Tii on pro-väylän sweet spot -kulmassa, mistä nyt Ama-tiiltä pelattaessa on suora väylä korille. Korille mielivät joutuvat heittämään vähän ässäävän heiton, joka kääntyy lopussa vasemmalle pieneen ylärinteeseen. Avausheitto korille asti tarkasti on haaste, joten maltillinen avaus voi jatkoa ajatellen olla sittenkin helpompi

Väylä 4: Ama #4

Pituus 140 metriä. Par 3

Ama-tii: Metreiltään tämän pitäisi olla periaatteessa helpohko par-luvultaan, etenkin osaavalle isokätiselle taivasheittäjälle. Pirkottaminen voi olla silti hankalaa korin kukkulasijainnin vuoksi. Väylä alkaa 50m suoralla ensimmäiseen mutkaan mäntyjen keskelle ja siitä avautuu viistosti oikealle toinen 50m pitkä väylä kukkulan juureen. Maisemakukkula on lopuksi vielä valloitettava, mutta sen reunuksilla vaanii raffit ja rotkot. Heitetään Pro-tiiltä.

Väylä 5: Ama #5

Pituus 107 metriä. Par 3

Ama-tii: Selkeä oikealta avoin väylä. Viistorinteessä kulkevan 100m suoran jälkeen kori on hieman piilossa mäntymetsikön takana vasemmalla pienessä ylärinteessä. Korin takana on pieni raffirotko, mutta väylän pahin ansa on ennen korikukkulaa vasemmalla oleva metsikkökuoppa. Heitetään pro-tiiltä.

Väylä 6: Ama #6

Pituus 102 metriä. Par 3

Ama-tii: Heitetään laaksosta hiekkaharjanteelle ja sen päältä alkavan metsän sisään menevään kujaan. Vasemmalle viistoon kääntyvän korille johtavan 40m metsäkujan ja etenkin sen sisäänmenokohdan kanssa saa olla tarkkana.

Väylä 7: Ama #7 Pihlavat-väylä

Pituus 124 metriä. Par 3

Ama-tii: Väylä heitetään metsän reunalta avoimeen alamäkeen. Isoille tarkoille käsille on tilauksessa suora linja yli alhaalla laaksossa kasvavan metsikön; joko pienelle sweet spot -aukealle tai jopa vieläkin pidemmälle korille johtavalle puukujalle. Toinen vaihtoehto on pelata väylää pitkin oikealle kaartuva avausheitto, jolloin laaksossa oleva pikkumännikkö on ässäävästi kierrettävissä. Metsän päältä heitoissa saa olla tarkkana, ettei raffit syö oikotien etuja. Väylä pelataan pro-väylään nähden sen alkukujan verran eli 40-metriä lyhempänä, joten birdiekin on mahdollisempi. Mutta kuitenkin lopuksi tulee eteen samat pahat haasteet loppukujaa reunustavista metsistä kuin pro-väylällä.

Väylä 8: Ama #8

Pituus 90 metriä. Par 3

Ama-tii: Väylä on aluksi 80m suoraa puukujaa. Sitten tiukan oikealle kääntyvän loppumutkan jälkeen heitetään putti rinteessä väylältä pari metriä ylempänä sijaitsevaan koriin. Huom! Seuraava 9-tii on 8-väylän lopussa oikealla metsässä. Edellisen ryhmän pelaajien tulee antaa kellolla äänimerkki Pro-tiiltä, kun väylä-8 on seuraavilla avattavissa.

Väylä 9: Ama #9

Pituus 107 metriä. Par 3

Ama-tii: Väylä on alkuun avoin ja mahdollinen päästä putille niille, jotka saavat heittonsa joko koria edeltävän kasvamassa olevan metsäsaarekkeen yli, tai sen kiertäen jommaltakummalta puolelta. Pienemmät kädet tyytyvät tässä väyläheittoon kohti hiekkarinnettä. Lähestymisten kanssa on oltava tarkkana, sillä kori on pienessä metsätaskussa. Ylämäki ja metsätasku tekevät haasteen, vaikka metrejä onkin karsittu kunnolla pro-väylästä. Vasemmalla väylän sivussa kulkee autotie, joka on ob-aluetta. Jos kiekko karkaa liiaksi oikealle, on vastaantulevia 7-väylän pelaajia syytä varoittaa fore-huudoin.

Väylä 10: Ama #10 Simon Lizotte -väylä

Pituus 160 metriä. Par 4

Ama-tii: Takaysin avausväylä on helpohko par 4, jos pysyt väylällä. Sen sijaan sattuneita lipsauksia odottaa armoton puusto. Avausheitto vaatii laskemaan kiekon oikealle kääntymisen tarkasti 70-80m sweet spottiin. Isojen mäntyjen reunustama väylälinja on keskiosastaan s-mutkan muotoinen ennen korille vievää suoraa. Näistä haasteista huolimatta radalla vieraillut maailman ehdottomiin huippupelaajiin lukeutuva Simon Lizotte taituroi, tai pikemminkin taikuroi, tämän väylän avauksella korille asti ottaen tähän eaglen. ”Yksi parhaista golf-heitoistani” sanoi Simon jälkeenpäin. Tämä tapaus jäi elämään tarinoihin. Väylästä päätettiin tehdä näin ollen Simon Lizotten nimikkoväylä.

Väylä 11: Ama #11

Pituus 93 metriä. Par 3

Ama-tii: Tässä avaus heitetään pro-väylän dog leg -mutkasta ja nyt väylä on sitten suora ~90m. Väylän haaste on samat väyläpuut, joita tulee väistellä ja etsiä niiden välistä linjoja korille eli tämä on paha pirkotettavaksi edelleen. Korin ympärillä on nopea griini ja pieni lasku, joka voi viedä lähestymisen takana olevan koivun lehvästön taakse tai rollauttaa muun lähistön puuston taakse hankaloittamaan puttia.

Väylä 12: Ama #12

Pituus 172 metriä. Par 4

Ama-tii: Avaus olisi alkuun hyvä saada puolen välin oikealla reunalla olevien väyläpuiden ohitse. Ama-väylälläkin on vielä niiden jälkeen haastetta kerrakseen kapenevalla loppuosuudella. Lähestymisessä saa olla tarkkana sekä puiden, että vasemman sivun ob:n kanssa. Loppusuoralla myös oikealla tulee seuraavan väylän tii lähelle, niin sinne suuntaavia heittoja on syytä säestää fore-huudoin.

Väylä 13: Ama #13

Pituus 89 metriä. Par 3

Ama-tii: Väylä on lyhin ja helpoin metsäväylistä. Ihan suoralla heitolla voi päästä nostopirkolle. Tai voi vaikka koittaa varmistaa alkuportin jälkeen hieman vasemmalle kääntyvällä sijoituksella kolmosen. Haasteena voi kuitenkin olla liian pitkä taka-ob:lle menevä heitto, tai puolenvälin tienoille asti kaventamassa olevat väylän reunuspuut. Myös yksi ilkeä väyläpuu löytyy ennen koria. Heitetään pro-tiiltä.

Väylä 14: Ama #14

Pituus 138 metriä. Par 4

Ama-tii: Amatööritiiltä ohitetaan Pro-radan haasteelliset alkumutkat, mutta taaskaan ei pidä antaa sen hämätä – haastetta väylän raffeissa riittää edelleen. Avauksella edessä on pitkä suora. Suoran keskellä tulee peliin pari peräkkäin olevaa väyläpuuta, joiden kiertämispuoli tulee valita. Vasemmalle kimmonneet osumat uhkaavat viedä kiekot ob:lle ja oikealla väylän sivulla on tiheämpää puustoa. Korille lähestyminen on lopuksi oikealle aukeavaan pitkään taskuun.

Väylä 15: Ama #15 Pörhö-väylä

Pituus 101 metriä. Par 3

Ama-tii: Heitetään mäen alta, jolloin Pro-väylän puusaareke ja mutkakin ohitetaan heittämällä avaus niiden sivusta. Väylä kaartuu hienokseltaan alkuun vasemmalle ja heitot voivat mennä sen jälkeen korille vievällä suoralla vielä helposti metsään. Koria edeltää myös pieni kumpu ja korin taus taas viettää hieman, joten kiekot on vaikea saada asettumaan griinille ihan lähelle koria. Lisäksi tiin lähellä oikealla edessä on avausta ahdistamassa puu.

Väylä 16: Ama #16

Pituus 138 metriä. Par 3

Ama-tii: Radan keskiosan tiukat metsäosuudet on nyt takana ja seuraava avausheitto tehdään metsän siimeksestä ulos vaihteeksi avointa väylää pitkin. Väylällä on tavoiteltavaa tempaista laakson yli hieman tiitä korkeammalle tasanteelle tai jopa aina korille asti isolla kädellä. Korille ei pääse suoralla heitolla, vaan soramontun sivua seuraavan vasemmalle kaarron kautta. Ei ole suositeltavaa joutua liian aikaisin vasemmalle, jolloin päädytään metsään. Jatkoheiton korille voi tehdä kiertäen korin edustan väyläpuusaarekkeen reilusti oikealta, tai voi myös lähestyä saarekkeen vasemmalta puolen hiukan tiukempaa reittiä.  Väylä heitetään pro-tiiltä eli on kovasti haasteellinen - jopa par-haasteväylä.

Väylä 17: Ama #17 Ärrä-väylä

Pituus 82 metriä. Par 3

Ama-tii: Radan lyhin väylä on vieläpä täysin avoin suora ilman korkeuseroa. Koska väylä heitetään kukkulalta toiselle kukkulalle, niin haasteet väylällä ovat matkan arvioinnin vaikeus sekä tuuli, joka voi viedä kiekkoja sivuun rinteen korostaessa seurauksia. Korin ympärillä on avointa ja maa on kovaa, joten kiekon korin lähelle saaminen vaatii hyvää laskeutumisen ja kimmokkeiden ennakointia. Tai hole in one:llahan kiekon saa jäämään korille tietenkin varmimmin, se on nimittäin tällä väylällä hyvinkin mahdollista saavuttaa. Tämä väylä toimii myös hyvin radalle tultaessa alkulämmittelyväylänä ennen varsinaiselle kierrokselle lähtöä, silloin kun siinä ei ole ruuhkaa kierroksilla olevista pelaajista. Heitetään pro-tiiltä.

Väylä 18: Ama #18 Powergrip-väylä

Pituus 91 metriä. Par 3

Ama-tii: Matkahan ei ole kauhean pitkä, mutta hieman Pro-väylän heittolinjalta sivuun vedetty tiipaikka laakson sivurinteellä on koripaikkaa alempana ja se tekee kuitenkin väylään haastetta. Harjanteen taakse peittyvän koripaikan hahmotus on vaikeaa. Kori on merkitty lipulla. Griini on hieman metsän suojassa, joten suoralla heitolla sinne pääsee siten ehkä varmimmin.

Vastaa