"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Perniön frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Aloittelijoille ja lajissa harjaantumiseen suunniteltu 8-väyläinen frisbeegolfrata Perniön Melassuolla.

Lue lisää

Salon Perniössä sijaitseva 8-väyläinen rata on suunniteltu syksyllä 2011. Rata asetettiin paikkaansa 2011 joulukuussa, mutta lopulliset raivaukset saatiin valmiiksi keväällä 2012. Radan avajaisia vietettiin 11.6.2012.

Radalla on tosiaan 8 väylää ja jokaisen väylän Par on 3 (lopullinen par on 24). Väylien pituudet vaihtelevat 43 metristä aina 122 metriin. Rata soveltuu hyvin aloittelijoille. Radalta löytyy väyliä tasaisesesti oikealle ja vasemmalle kaartuvina, mutta suoraakin pääsee heittämään.

Radan kunnossa pidosta vastaa Salon kaupungin liikuntatoimi.

Alueella on myös muita liikkujia, joten otatathan huomioon mahdolliset muut pururadan käyttäjät rataa kiertäessäsi. Rata on kuitenkin pyritty suunnittelemaan siten, että vaaratilanteita ei pääsisi syntymään. Huomautuksena: 7. väylää ei saa heittää, kun väylällä on muutatoimintaa, kuten jalkapalloharjoitukset ym. ym.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Erveläntie 16
  25500 Salo


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  8

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

 • Ratamestari

  Ville Nieminen

 • Suunnittelija

  Ville Nieminen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Perniön frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Perniö #1

Pituus 58 metriä. Par 3

Rata alkaa aivan parkkipaikan tuntumasta. Ensimmäinen väylä kaartaa kevyesti oikealle, joten heittäjän tulee saada kiekko kaartamaan tasaisesti oikealle aina korille asti. Liikaa vasemmalle tai oikealle kaartuvat heitot päätyvät metsikköön, josta selviämiseksi saa näyttää parastaan.

Väylä 2: Perniö #2

Pituus 50 metriä. Par 3

2. väylä avataan pienen mäen päältä ja kori sijaitsee alempana pienessä metsäsaarekkeessa. Oikealla puolelle heittoja rajoittaa pieni kumpu ja vasemmalla metsikkö. Hitaalla suoralla lähestymisellä korille on nostokakkonen tosiasia. Vaihtoehtoisesti kuitenkin pommihyssellä on mahdollista päästä aivan korin tuntumaan. Liian kovat heitot imeytyvät korin takan olevaan kuusisaarekkeeseen.

Väylä 3: Perniö #3

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä mukailee pururataa. Heitto heitetään pururadan oikeasta reunasta ja kori sijaitsee pussissa pururadan oikealle reunalla. Avaus tulisi saada pellattua siten, että vasta heiton loppuvaiheessa kiekko kaartuu oikealle.

Väylä 4: Perniö #4

Pituus 84 metriä. Par 3

Avaus heitetään oikealta puolelta pururataa pienen kummun yli korille, joka sijaitsee vasemmalla puolella pururataa. Kevyellä hysse-riipaisulla pirkko on helppo kirjoittaa tuloskorttiin. liian pitkät tai lyhyet avaukset voivat kuitenkin aiheuttaa tuplabogin kaltaisia pettymyksiä.

Väylä 5: Perniö #5

Pituus 65 metriä. Par 3

Avaus lähtee ojan metsikön puolelta. Kori löytyy heti pienen mutkan jälkeen pienestä pussista. Suoralla avauksella pääsee kevyesti aivan puttituntumaan, kun taas turhan rohkeasta yrityksestä saatetaan rankaista metsikkölähestymisellä.

Väylä 6: Perniö #6

Pituus 43 metriä. Par 3

Ennen radan pisintä väylää edessä on se lyhin väylä. Lyhin väylä on myös kapein väylä, jossa heittäjän tulee kyetä hallitsemaan piikkisuora hidas heitto aivan korille. Vaihtoehtoisesti myös upsilla saa kiekon aivan korin eteen. Liian kovat heitot saattavat olla kuitenkin kaukana hiekkakentällä.

Väylä 7: Perniö #7

Pituus 122 metriä. Par 3

Tällä väylällä heittäjä pääsee harjoittelemaan pituusheittoa. Ensimmäiset 80m on avointa hiekkakenttää, jossa ei juuri väliä ole miten heittää. Viimeiset 40m ovat kuitenkin sitten kapeampaa väylää, jossa oikealla puolella on OB-alue ja vasemmalla metsikkö. Täysin älyttömillä avauksilla päätyy bogitulokseen, mutta seppoheitoilla tulos on helposti par. HUOM! Kun kentällä on muuta toimintaa, vältä vaaratilanne, äläkä heitä väylää.

Väylä 8: Perniö #8

Pituus 66 metriä. Par 3

Viimeinen väylä lähtee tenniskentän (OB-alue) kulmalta, josta pääsee annukalla tai hyssellä korille. Edessä on kuitenkin rajoittava lyhtypylväs, joka saattaa laittaa heittäjän lähestymään korille vajaan 60 metriä. Liian pitkät heitot löytyvät myös syvältä metsiköstä, jonne kukaan ei ilman moottorisahaa halua mennä.

3 arvostelua radalle “Perniön frisbeegolfrata

  Urheilualueen ja pururadan ympäristössä oleva helpohko rata. Yksi pidempi väylä (7), missä sai vähän heittääkin. Kartta pitää paikkansa ja siirtymät ovat niin lyhyitä, että tiipaikat löytyvät helposti. Mattoina pienet palaset, joten vauhdinotto oli mahdotonta. Muutamaa väylää reunustaa mutainen oja, joten sinne ei kannata heittää. Tuli kuitenkin bongattua ja heitettyä läpi.

Vastaa