"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Peikkometsän Frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Peikkometsän Lähiliikuntapuiston läheisyydessä sijaitsee Peikkometsän Frisbeegolfrata.

Lue lisää

HUOM! Rata on muuttunut 18-väyläisestä väliaikaisesti 9-väyläiseksi. Deep In The Forest kunnostaa rataa kesän/alkusyksyn aikana, jonka jälkeen Peikkometsän radasta tulee 12-väyläinen entistä turvallisempi ja pelattavampi kokonaisuus. Uudet ratatiedot julkaistaan fgr:ssä heti, kun rata on valmis.

Rata kulkee suurelta osin kevyenliikenteenväyliä seuraillen, joten alueella liikkuu ajoittain runsaastikin muita kulkijoita, lapsista ja pyöräilijöistä viereisen ratsastustallin hevosiin. Koko ajan on syytä noudattaa varovaisuutta mitä suuremmissa määrin. Osa pro-tiistä on sokeita, joten spotterin käyttö vastaantulijoiden tiirailuun on enemmän kuin suositeltavaa. Rajallista parkkitilaa alueella tarjoaa Rautaniementien päättävä käännöspaikka, sitä ei kuitenkaan saa tukkia autoilla. Pysäköintikielto alueella loppuu ennen käännöspaikkaa joten tien sivuunkin autonsa voi jättää.

Rataa hallinnoivat Kuopion kaupunki sekä paikallinen seura Deep In The Forest

Ajankohtaista

06.05.2012
Väylien numerointi
Päätettiin vaihtaa väylien numerointi loogisemmaksi alueen parkkipaikan suhteen, joten entinen kutonen on nykyään 1, seiska 2 jne. ... Lue lisää

20.06.2010
Talkoot radan viimeistelemiseksi
Rata on perustuksineen pystyssä, enää on jäljellä viimeistely. Torstaina 24.6. pidetään talkoot alkaen 17:00. Mukaan mielellään ainakin ... Lue lisää

18.06.2010
Mittaukset suoritettu, kaupungin osalta homma alkaa olla ohi
Tänään suoritettiin kaupungin miesten kera tarkat GPS-mittaukset ja nyt on väylien tarkat pituudet päivitelty sivullekin (ja kympin par ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Rautaniementie 73
  70840 Kuopio


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2010

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Petteri Nupponen

 • Suunnittelija

  Seppo Nieminen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Peikkometsän Frisbeegolfrata, Kuopio

Väylä 1: Peikkometsä #1

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 2: Peikkometsä #2

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 3: Peikkometsä #3

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 4: Peikkometsä #4

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 5: Peikkometsä #5

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 6: Peikkometsä #6

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 7: Peikkometsä #7

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 8: Peikkometsä #8

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 9: Peikkometsä #9

Pituus 89 metriä. Par 3

18 arvostelua radalle “Peikkometsän Frisbeegolfrata

  Rata pelattu 6.8.2021.

  Rata kulkee väylillä 4-12, mutta radan tekee sekavaksi aikaisemmin käytössä olleet heittotiit. Opasteita ei ollut millään käytössä olevalla heittopaikalla, joten väyläkartta kännykässä oli pakollinen apuväline ensikertalaiselle. Radan korit ovat siis numeroitu ja ne ovat 4-12. Muita koreja ei alueella enää näkynytkään.

  Rata itsessään oli varsin mieluisa ja jopa paikoitellen jännittävä vesiesteiden myötä. Spotteri on hyvä olla mukana, koska väylä 2 (eli vanha väylä 5) menee suoraan jalankulkuväylän yli. Muutama muukin väylä menee jalankulkuväylän yli tai vierestä, mutta ne eivät ole niin hazardeja, kuin väylä 2.

  Erittäin savolainen kokemus kaikkinensa – suattaapi tii olla tiällä tahi tuolla, tiijäppä tuota! 😀

  Rata vaikuttaa hylätyltä. Edes infotaulua ei löydy alusta. Viheralueita ei ole hoidettu juurikaan. Väyliltä ei löydy opasteita ja siirtymiset välillä pitkiä. Edes väylänumeroita ei ole heittopaikoilla eikä rataa voinut pelata loppuun koska ei ollut tietoa mikä väylä on mikä.

  Rata vaikuttaa hylätyltä. Edes infotaulua ei löydy alusta. Viheralueita ei ole hoidettu juurikaan. Väyliltä ei löydy opasteita ja siirtymiset välillä pitkiä. Jos ei tältä sivulta katso karttaa ei voi pelata rataa loppuun.

  Rata voisi olla hyvä jos siitä pidettäisiin huolta.

  Rataa ei ole hylätty. Radalla kasvusto on valitettavasti päässyt villiintymään vuosien varrella sellaiseksi, että monet väylät ovat muuttuneet vaarallisiksi ja myös kävelijöiden sekä pyöräilijöiden määrä radan ympäristössä on lisääntynyt siitä, mitä se vielä radan perustamisvaiheessa oli. Näistä syistä Peikkometsän radalle tehdään muutoksia vuoden 2021 aikana. Muutokset alkavat jo keväällä, jolloin radalta puretaan vaarallisia väyliä. Tavoitteena on, että rata saa uuden vakiintuneen (tosin lyhentyneen mutta turvallisemman) muodon syksyyn 2021 mennessä. Lisäksi radalle tehdään uudet väyläopasteet, parannetaan heittopaikkoja sekä asennetaan harjoituskori (tai kaksi).

  Todella huono rata kävin heittämässä siellä kesäkuussa eikä ole kyllä minkäänlaista huoltoa heitetiin ekat 8 rataa ja kolmessa oli ratatolpat vaan enää pystyssä. Kaikkialla oli hirvittävät kasvustot ja eikä kunnon ratamerkkejä mutta itikoita riittää kyllä. Ei kannata mennä ellei ole valmis seikkailemaan sinne pusikkoon punkkien keskelle.

  Kuopiossa Saaristokaupungin keskellä oleva rata, rakennettu pääsiassa alueen kävelyreittien läheisyyteen. Heittokaveri (spotteri) on enemmän kuin suositeltava olla mukana, koska jotkut heitot menee puskareunuksisien kävelyreittien yli ja muita liikkujia on alueella paljon. Mukavan väljät väylät (ei kuitenkaan ihan holtittoman väljät) ja parilla väylällä pienen lammikon kanssa puljaaminen tuo kivasti jännitystä. Aloittelijalle ja harrastajalle varsin hyvä.

  Rata pelattu 29.9.2018. Aloittelijan ajatuksia.

  Peikkometsän Frisbeegolfrata Kuopion Saaristokaupungissa, A2-luokitus ja 18-väylää.

  Korkeuseroja ei pahemmin ollut ja väylien yhteispituus yllättävän pieni, mutta puolittaisesta kuntoilusta kuitenkin silti kävi. Muutama kaunis ja suht turvallisesti heitettävä väylä. Kuitenkin hieman ristiriitainen fiilis. Muutama väylä tosi vaikea vesiesteiden takia, ei oikein tällä tarkkuudella uskaltanut täysipainoisesti heittää. Lisäksi suurin osa radoista joko meni ristiin tai kulki aivan kevyenliikenteen väylien vieressä. Tämä taas oli aika vaarallista ja tällä kertaa pelikumppanista oli valtavan iso apu. Sanoisin, että aloittelijan, joka meinaa yksin kiertää radan, niin suosittelisin etsimään muita ratoja ihan suosiolla. Kun vielä väyläopasteet puuttuivat kokonaan ( !!! ), niin oli hieman kurjat puitteet. En ehkä ihan heti ole uudestaan menossa, ainakaan yksin.

  2/5

  Karttalinkki vie suoraan parkkipaikalle ja ensimmäinen väylä löytyy nopeasti. Kaikki olennainen on jo kerrottu aiemmissa kommenteissa. Osa väylistä kulkee kulkuväylien poikki ja ovat jopa vaarallisia heittää. Alueen muut käyttäjät tulee ehdottomasti huomioida. Pääosin väylät lyhyitä ja helppoja heittää. Väylät 7 – 9 ja 15 olivat radan hienoimma väylät. Väyläopasteet kaipaavat kunnostamista, mutten rata ihan ok pelata. 3/5.

  Peikkometsä on haastavuudeltaan keskitasoa, kannattaa pysyä pois OB:lta / vedestä niin kierroksen on mahdollista painua pakkasen puolelle hyvinkin. Peikkometsä on erittäin mukava rata heittää, joskin radan huolto voisi olla hieman paremmalla asteella ja ensikertalaiselle ei se helpoin paikka löytää väyliä. Kaikesta huolimatta erittäin mukava rata!

  Paljon avointa väylää. Muita alueen käyttäjiä tosi paljon ja kävelyteitä kulkee monella väylällä eli tietää odottelua ja vaatii erityistä varovaisuutta. Valitettavasti radan hoito on harvassa ja pitkää heinää löytyy melkein joka väylältä eli parhaimmallaan keväällä kun heinä ei ole vielä kasvanut. Vesiesteitä ja kosteaa myös väylillä 2,4,7,8,14,15,16

  Meikäläiselle, keskitason harrastelijalle sopivan pitkiä, sopivan haastavia väyliä mukavassa ympäristössä. Erityisesti vesi/kosteikkoesteet mielenkiintoisia. Yhden kierroksen perusteella tykkään kovasti.
  Negatiivista on se, että ensikertalaiselle liki mahdotonta löytää tiettyjä väyliä ilman karttaa, koska väylien väli on pitkä, muiden väylien lomitse. Eli tarvittaisiin esim. kylttejä opastamaan seuraavalle tiille.

Vastaa