"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Peikkometsän frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Peikkometsän frisbeegolfrata koki muutoksia vuoden 2021 aikana ja selkeästi suurin osa muutostöistä on valmistunut. Radasta tuli 14-väyläinen. Kaikki väylät ovat Par 3:ia ja pituudet vaihtelevat 67-99 metrin välillä, keskipituuden ollessa muutaman kymmenen senttiä alle 82 metriä. Heittopaikat kunnostettiin nykynormien mukaisiksi (tekonurmi). Ratakartta ja väyläopasteet uusittiin kokonaan.

Lue lisää

Rata kulkee suurelta osin kevyenliikenteenväyliä seuraillen, joten alueella liikkuu ajoittain runsaastikin muita kulkijoita, lapsista ja pyöräilijöistä viereisen ratsastustallin hevosiin. Koko ajan on syytä noudattaa varovaisuutta mitä suuremmissa määrin. Osa pro-tiistä on sokeita, joten spotterin käyttö vastaantulijoiden tiirailuun on enemmän kuin suositeltavaa. Rajallista parkkitilaa alueella tarjoaa Rautaniementien päättävä käännöspaikka, sitä ei kuitenkaan saa tukkia autoilla. Pysäköintikielto alueella loppuu ennen käännöspaikkaa joten tien sivuunkin autonsa voi jättää.

Rataa hallinnoivat Kuopion kaupunki sekä paikallinen seura Deep In The Forest

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Rautaniementie 73
  70840 Kuopio


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2010 (Muutettu 2021)

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  14

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Pertti Tuppurainen / Deep In The Forest ry

 • Suunnittelija

  Seppo Nieminen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Peikkometsän frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Peikkometsä (2022) #1

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 2: Peikkometsä (2022) #2

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 3: Peikkometsä (2022) #3

Pituus 99 metriä. Par 3

Väylä 4: Peikkometsä (2022) #4

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 5: Peikkometsä (2022) #5

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 6: Peikkometsä (2022) #6

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylä 7: Peikkometsä (2022) #7

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 8: Peikkometsä (2022) #8

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 9: Peikkometsä (2022) #9

Pituus 93 metriä. Par 3

Väylä 10: Peikkometsä (2022) #10

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 11: Peikkometsä (2022) #11

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 12: Peikkometsä (2022) #12

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 13: Peikkometsä (2022) #13

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 14: Peikkometsä (2022) #14

Pituus 91 metriä. Par 3

21 arvostelua radalle “Peikkometsän frisbeegolfrata

  Uusittu Peikkometsä on huomattava parannus entiseen ja nykyään tämän kiertää mielellään jos Huuha/Puijo kyllästyttää. Tiipaikat ja korit nykyään 5/5, väylät selkeämmät ja turvallisemmat. Vesielementtejä löytyy, mutta sanoisin että vain 1-2 väylällä oikeasti mahdollisuus hukata kiekko jorpakkoon. Pari pahempaa mörriä jotka rankaisevat jos sinne kiekko lipsahtaa.

  Edellisen kerran käynyt heittämässä radalla vajaa neljä vuotta sitten, jolloin rata hyvin masentavassa ja vaarallisessa kunnossa. Nyt radan rakenteita oli hieman paranneltu viime syksyn ja tämän vuoden aikana mm. kaikki heittopaikat olivat parasta a-ryhmää. Myös ratakartta ja heittopaikoilla olevat opasteet olivat priimaa. Löytyi siltoja ja pikkuportaita ja alkuväylillä verkkoja mistä plussaa radan tekijöille. Väylätkään eivät ylittäneet kevyen liikenteen väyliä kovin montaa kertaa ja kaikkein vaarallisimmat väylät siltä osin oli poistettu. Osa rakenteista oli kuitenkin selvästi vielä rempallaan. Huhujen mukaan illmeisesti Puijon korit siirtyvät Peikkometsään ja Puijo saa uudet Prodigyn korit. Tämä olisi huikea parannus, sillä peitteisessä maastossa Amexpon korit ovat lähinnä vitsi, eivät näy yhtään minnekään. Väylien ja korien numerot eivät täsmää nyt lainkaan. Next tee -kylttejä ei oltu raaskittu laittaa vielä lainkaan, toivottavasti niitäkin olisi tuloillaan.

  Peikkometsän radan suurin ongelma eivät kuitenkaan ole puutteelliset rakenteet, ne kehittyvät aikanaan ja hyvä niin. Puute on aivan tajuttoman surkea maasto radalle! Olin toiveikas, jotta supermegamörreistä olisi uudistuksessa päästy eroon, mutta tilanne on oikeasti mennyt vain surkeampaan suuntaan. Mörrit olivat isompia ja pahempia ja kiekkoa sai etsiä ihan koko ajan, kun ei heittotarkkuus riitä mörrien väistämiseen. Spottaus pakollista, muutoin hyvästele kiekkosi! Viisi ekaa väylää olivat mukavia metsäväyliä, vaikkakin hieman turvattomia, verkoista huolimatta. Nelosella on helppo saada ykkösellä heitettävistä kiekoista osuma, nytkin tuli kaksi peräkkäistä heittoa ihan likelle, ilman ”fore”-huutoa. Supermegamörrit alkoivat kutoselta mikä oli aika karseaa katseltavaa, seiska meni vielä rimaa hipoen, mutta ysi oli jo sellainen megasuperhyperextralarge monsteri, ettei hyvää päivää sentään. Sellaista pusikkoa ja lampi oikealla sivustalla ettei pahemmasta väliä ja, jos karkaa vasemmalla, niin kympillä ylitettävä lampi kutsuu. Varmasti yksi surkeimmista väylistä koskaan minkä olen pelannut, kutosen ohella. Lista jatkuu pikkunätin veden ylityksen jälkeen 11 ja 13 väylillä joiden monsterit olivat vähintäänkin mielenkiintoiset. Ei 12 ja 14 myöskään ihan ongelmattomia olleet. Eli lyhyesti ja tiiviisti: väylät 6-14, surkeita, umpisurkeita!

  En tiedä… Deep In The Forest ylläpitää jo nyt Suomen parasta rataa eli Puijoa ja tekee muutoinkin arvokasta työtä lajin eteen, joten olisi hyvä, että edes jonkinlaisesta tasosta pidettäisiin kiinni jokaisella radalla. Peikkometsän radalta on helppo pysyä jatkossakin poissa, vaikka ihan likellä asuukin. Uudistuksen jälkeenkin ja tuollaisessa pusikkomonsteritilanteessa huonompi kuin aiempi, aivan ehdottomasti! Ratoja on aivan turha pitää tuollaisessa ympäristössä ellei kaupunki tai seura ole valmis monstereita hillitsemään. Monsterit kuuluvat tietyllä tapaa pelaamiseen, mutta Peikkometsän monsterit ovat väylillä niin kokonaisvaltaisia ettei niiden väisteleminen ole mahdollista tällaiselle amatöörille kuin huikean hyvällä tuurilla.

  1/5

  Rata pelattu 6.8.2021.

  Rata kulkee väylillä 4-12, mutta radan tekee sekavaksi aikaisemmin käytössä olleet heittotiit. Opasteita ei ollut millään käytössä olevalla heittopaikalla, joten väyläkartta kännykässä oli pakollinen apuväline ensikertalaiselle. Radan korit ovat siis numeroitu ja ne ovat 4-12. Muita koreja ei alueella enää näkynytkään.

  Rata itsessään oli varsin mieluisa ja jopa paikoitellen jännittävä vesiesteiden myötä. Spotteri on hyvä olla mukana, koska väylä 2 (eli vanha väylä 5) menee suoraan jalankulkuväylän yli. Muutama muukin väylä menee jalankulkuväylän yli tai vierestä, mutta ne eivät ole niin hazardeja, kuin väylä 2.

  Erittäin savolainen kokemus kaikkinensa – suattaapi tii olla tiällä tahi tuolla, tiijäppä tuota! 😀

  Rata vaikuttaa hylätyltä. Edes infotaulua ei löydy alusta. Viheralueita ei ole hoidettu juurikaan. Väyliltä ei löydy opasteita ja siirtymiset välillä pitkiä. Edes väylänumeroita ei ole heittopaikoilla eikä rataa voinut pelata loppuun koska ei ollut tietoa mikä väylä on mikä.

  Rata vaikuttaa hylätyltä. Edes infotaulua ei löydy alusta. Viheralueita ei ole hoidettu juurikaan. Väyliltä ei löydy opasteita ja siirtymiset välillä pitkiä. Jos ei tältä sivulta katso karttaa ei voi pelata rataa loppuun.

  Rata voisi olla hyvä jos siitä pidettäisiin huolta.

  Rataa ei ole hylätty. Radalla kasvusto on valitettavasti päässyt villiintymään vuosien varrella sellaiseksi, että monet väylät ovat muuttuneet vaarallisiksi ja myös kävelijöiden sekä pyöräilijöiden määrä radan ympäristössä on lisääntynyt siitä, mitä se vielä radan perustamisvaiheessa oli. Näistä syistä Peikkometsän radalle tehdään muutoksia vuoden 2021 aikana. Muutokset alkavat jo keväällä, jolloin radalta puretaan vaarallisia väyliä. Tavoitteena on, että rata saa uuden vakiintuneen (tosin lyhentyneen mutta turvallisemman) muodon syksyyn 2021 mennessä. Lisäksi radalle tehdään uudet väyläopasteet, parannetaan heittopaikkoja sekä asennetaan harjoituskori (tai kaksi).

  Todella huono rata kävin heittämässä siellä kesäkuussa eikä ole kyllä minkäänlaista huoltoa heitetiin ekat 8 rataa ja kolmessa oli ratatolpat vaan enää pystyssä. Kaikkialla oli hirvittävät kasvustot ja eikä kunnon ratamerkkejä mutta itikoita riittää kyllä. Ei kannata mennä ellei ole valmis seikkailemaan sinne pusikkoon punkkien keskelle.

  Kuopiossa Saaristokaupungin keskellä oleva rata, rakennettu pääsiassa alueen kävelyreittien läheisyyteen. Heittokaveri (spotteri) on enemmän kuin suositeltava olla mukana, koska jotkut heitot menee puskareunuksisien kävelyreittien yli ja muita liikkujia on alueella paljon. Mukavan väljät väylät (ei kuitenkaan ihan holtittoman väljät) ja parilla väylällä pienen lammikon kanssa puljaaminen tuo kivasti jännitystä. Aloittelijalle ja harrastajalle varsin hyvä.

  Rata pelattu 29.9.2018. Aloittelijan ajatuksia.

  Peikkometsän Frisbeegolfrata Kuopion Saaristokaupungissa, A2-luokitus ja 18-väylää.

  Korkeuseroja ei pahemmin ollut ja väylien yhteispituus yllättävän pieni, mutta puolittaisesta kuntoilusta kuitenkin silti kävi. Muutama kaunis ja suht turvallisesti heitettävä väylä. Kuitenkin hieman ristiriitainen fiilis. Muutama väylä tosi vaikea vesiesteiden takia, ei oikein tällä tarkkuudella uskaltanut täysipainoisesti heittää. Lisäksi suurin osa radoista joko meni ristiin tai kulki aivan kevyenliikenteen väylien vieressä. Tämä taas oli aika vaarallista ja tällä kertaa pelikumppanista oli valtavan iso apu. Sanoisin, että aloittelijan, joka meinaa yksin kiertää radan, niin suosittelisin etsimään muita ratoja ihan suosiolla. Kun vielä väyläopasteet puuttuivat kokonaan ( !!! ), niin oli hieman kurjat puitteet. En ehkä ihan heti ole uudestaan menossa, ainakaan yksin.

  2/5

  Karttalinkki vie suoraan parkkipaikalle ja ensimmäinen väylä löytyy nopeasti. Kaikki olennainen on jo kerrottu aiemmissa kommenteissa. Osa väylistä kulkee kulkuväylien poikki ja ovat jopa vaarallisia heittää. Alueen muut käyttäjät tulee ehdottomasti huomioida. Pääosin väylät lyhyitä ja helppoja heittää. Väylät 7 – 9 ja 15 olivat radan hienoimma väylät. Väyläopasteet kaipaavat kunnostamista, mutten rata ihan ok pelata. 3/5.

  Peikkometsä on haastavuudeltaan keskitasoa, kannattaa pysyä pois OB:lta / vedestä niin kierroksen on mahdollista painua pakkasen puolelle hyvinkin. Peikkometsä on erittäin mukava rata heittää, joskin radan huolto voisi olla hieman paremmalla asteella ja ensikertalaiselle ei se helpoin paikka löytää väyliä. Kaikesta huolimatta erittäin mukava rata!

  Paljon avointa väylää. Muita alueen käyttäjiä tosi paljon ja kävelyteitä kulkee monella väylällä eli tietää odottelua ja vaatii erityistä varovaisuutta. Valitettavasti radan hoito on harvassa ja pitkää heinää löytyy melkein joka väylältä eli parhaimmallaan keväällä kun heinä ei ole vielä kasvanut. Vesiesteitä ja kosteaa myös väylillä 2,4,7,8,14,15,16

  Meikäläiselle, keskitason harrastelijalle sopivan pitkiä, sopivan haastavia väyliä mukavassa ympäristössä. Erityisesti vesi/kosteikkoesteet mielenkiintoisia. Yhden kierroksen perusteella tykkään kovasti.
  Negatiivista on se, että ensikertalaiselle liki mahdotonta löytää tiettyjä väyliä ilman karttaa, koska väylien väli on pitkä, muiden väylien lomitse. Eli tarvittaisiin esim. kylttejä opastamaan seuraavalle tiille.

Vastaa