"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Peikkometsän Frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Peikkometsän Lähiliikuntapuiston läheisyydessä sijaitsee Peikkometsän Frisbeegolfrata.

Lue lisää

Rata tarjoaa monipuolista haastetta tiukoista reiteistä pituuden kautta kiertäen aina varjoissa vaaniviin vesiesteisiin asti. Väylien pituudet pro-tiiltä pelatessa vaihtelevat välillä 58-137 metriä, lyhyimmät väylät ovat amatööritiiltä 41 metriä.

Amatööritiiltä pelattuna ja järkeä käyttäen rata soveltuu myös aloittelijoille, mutta vesiesteitä on syytä kunnioittaa ja pelata suosiolla ne reilusti kiertäen, jos heitto ei ole varma. Pro-teeltä pelattuna tarjoaa rata haastetta myös kokeneemmillekin pelaajille, OB:t ja mandotkin alkavat kiusaamaan taaempaa pelattuna kummasti.

Rata kulkee suurelta osin kevyenliikenteenväyliä seuraillen, joten alueella liikkuu ajoittain runsaastikin muita kulkijoita, lapsista ja pyöräilijöistä viereisen ratsastustallin hevosiin. Koko ajan on syytä noudattaa varovaisuutta mitä suuremmissa määrin. Osa pro-tiistä on sokeita, joten spotterin käyttö vastaantulijoiden tiirailuun on enemmän kuin suositeltavaa. Rajallista parkkitilaa alueella tarjoaa Rautaniementien päättävä käännöspaikka, sitä ei kuitenkaan saa tukkia autoilla. Pysäköintikielto alueella loppuu ennen käännöspaikkaa joten tien sivuunkin autonsa voi jättää.

Rataa hallinnoivat Kuopion kaupunki sekä paikallinen seura Deep In The Forest

Ajankohtaista

06.05.2012
Väylien numerointi
Päätettiin vaihtaa väylien numerointi loogisemmaksi alueen parkkipaikan suhteen, joten entinen kutonen on nykyään 1, seiska 2 jne. ... Lue lisää

20.06.2010
Talkoot radan viimeistelemiseksi
Rata on perustuksineen pystyssä, enää on jäljellä viimeistely. Torstaina 24.6. pidetään talkoot alkaen 17:00. Mukaan mielellään ainakin ... Lue lisää

18.06.2010
Mittaukset suoritettu, kaupungin osalta homma alkaa olla ohi
Tänään suoritettiin kaupungin miesten kera tarkat GPS-mittaukset ja nyt on väylien tarkat pituudet päivitelty sivullekin (ja kympin par ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Rautaniementie 73
  70840 Kuopio


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2010

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Petteri Nupponen

 • Suunnittelija

  Seppo Nieminen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Peikkometsän Frisbeegolfrata, Kuopio

Väylä 1: Peikkometsä #1

Pituus 86 metriä. Par 3

Kevyenliikenteenväylän poikki heitetään tarkasti kohti koria, koska muutoin kiekko on helposti OB:ssa. Oikealla oleva oja ja kaikki siitä eteenpäin oleva on OB:ta, korin takana ja vasemalla sivustalla on kepitetty punaisilla kepeillä OB:t

Väylä 2: Peikkometsä #2

Pituus 137 metriä. Par 3

Kevyenliikenteenväylää seuraava pitempi väylä. Väylä on suora, mutta OB:ta ovat oja oikealla ja kaikki siitä eteenpäin, vasemmalla oleva kiinteä vesi sekä latulevennyksessä olevan montun pohja. Kevyenliikenteenväylän vierustaa hiihtolatua varten tehty levennys, joka on ainoa "turvallinen" laskeutumispaikka. Vasemmalla on myös metsää josta voi hakea turvaa ennen kosteaa aluetta. Varokaa valopylväitä, kiekko voi kimmota kauaksi.

Väylä 3: Peikkometsä #3

Pituus 86 metriä. Par 3

Oikealle kaartava väylä edelleen kevyenliikenteenväylän mukaisesti. Tiit vasemmalla puolella (Am-tii 57m), kori oikealla olevan korotuksen päällä. Korin oikealla puolella ei pahemmin tilaa, joten suoraa tai vasemmalta oikealle kaartavaa linjaa suositaan. Kevyenliikenteen väylän vasenpuoli OB:ta joka on merkattu punaisilla kepityksellä.

Väylä 4: Peikkometsä #4

Pituus 62 metriä. Par 3

Metsästä aukealle avattava väylä, jonka korin edessä kivasti oja/kosteikko (kiinteä vesi OB). Ei kannata jättää lyhyeksi.

Väylä 5: Peikkometsä #5

Pituus 109 metriä. Par 3

Oikealle kaartava väylä, jonka oikeaa reunaa vierustaa kuusikko ja suoraan linjalla kasvaa muunmuassa koivuja. Mukana myös muutama puska rajaamassa linjavalintoja. Suoraan kohti koivuja väistellen tai aivan valtavasti vasemmalta kiertäen latu aukenee. Vasemmalla kentällä on OB alue rajattu kepein ja takan OB raja alkaa kevyenliikenteen väylän reunasta.

Väylä 6: Peikkometsä #6

Pituus 91 metriä. Par 3

Kevyenliikenteenväylää seuraava suora ja yksinkertainen par 3. Asfaltin oikea puoli on OB:ta

Väylä 7: Peikkometsä #7

Pituus 94 metriä. Par 3

Am-tiiltä pelattuna pikkunäppärä väylä, jossa kuitenkin korin molemmin puolin vettä ja täten myös OB (61m). Pro-tiiltä entistä kenkumpi, koska vesiesteet ovat vielä pahemmin mukana, ja lisäksi alussa täytyy osua kaksipuoleiseen mandoon koivujen välistä. Mandon jälkeen avautuu lammenrantaa kapeahko väylä, jossa ojan oikeapuoli on OB:ta ja lammen rantaan on rajattu myös OB alue. Tarkka avaus keskelle väylää on tarpellinen, tämä väylä "syö" kiekkoja. Mandon missauksesta peli jatkuu AM tiiltä.

Väylä 8: Peikkometsä #8

Pituus 59 metriä. Par 3

Lammen ylitse avattava lyhyt väylä, jossa tulevaisuudessa nousee tarkkuus kunniaan kun istutetut puut ehtivät kasvaa. Veden ylitys ei ole pitkä, mutta jos et ole varma heitosta niin kierrä ihmeessä se vesi oikealta puolelta!

Väylä 9: Peikkometsä #9

Pituus 73 metriä. Par 3

Rento hyzerväylä oikeakätisille rystyttäjille, oikealla tilaa vaikka muille jakaa, suoraankin pääsee mutta siinä on jonkin verran koivuja. Pari ojaa voi aiheuttaa ongelmia lyhyemmälle heittäville. Korin takana mäki, joka pysäyttää liian pitkät heitot kivasti. Vasemmalla ja oikealle lisätty OB rajat jotka rajoittaa ylipitkät heitot.

Väylä 10: Peikkometsä #10

Pituus 134 metriä. Par 3

Väylä kaartaa vasemmalle muutaman puun ohi jonka jälkeen väylän pääosan muodostava kumpu aukeaa kunnolla. Vähän esteitä, mutta väylä ei ole mikään lyhin mahdollinen. Oikealle karkaavia heittoja rankaistaan alamäellä sekä edellisiltäkin väyliltä tutuilla vesiesteillä, jos eksyy todella kauaksi. OB raja kulkee kumpareen penkan päällä.

Väylä 11: Peikkometsä #11

Pituus 82 metriä. Par 3

Suora väylä jolla vain vähän puita (tällä hetkellä, alueelle on istutettu koivuja, jotka tulevat mukaan peliin lähivuosina), lähestymissuunnan saa valita vapaasti. Pelataan lievästi alamäkeen.

Väylä 12: Peikkometsä #12

Pituus 89 metriä. Par 3

Am-tiiltä pelattuna (48m) ihan jännä väylä, koska kori sijaitsee OB-alueen keskellä saarekkeella. Suuri osa väylää koostuu munaisen muotoisesta OB:sta, jonka keskellä on n. 25m halkaisijaltaan oleva saareke. Pro-tiiltä vielä hauskempi, koska matkaa on hieman. Jos Pro-tiiltä avaa outtiin, dropataan Am-tiille. Väylältä siirrytään takaisin lähelle alkupään väyliä.

Väylä 13: Peikkometsä #13

Pituus 93 metriä. Par 3

Avaus on kummulta ja kori on oikealla olevan metsän reunassa, sieltä kautta on siis turha yrittää korille lähestyä. Suoruus tai oikealle kaarto on valttia jälleen kerran. Risteää osittain väylän 18 kanssa, mutta hyvä näkyvyys ja toisistaan kaukana olevat kohdealueet ovat omiaan poistamaan riskejä. Silti kanssapelaajia on kunnioitettava ja varottava.

Väylä 14: Peikkometsä #14

Pituus 90 metriä. Par 3

Suoraan heitettävä, hieman alas laskeutuva väylä. Oikealla ojan reunasta eteenpäin OB alue ja vasemalla rankaisee tiheä pajupusikko. Varovaisuutta heittoon vastaantulevien jalankulkijoiden takia.

Väylä 15: Peikkometsä #15

Pituus 104 metriä. Par 3

Hieman laskeutuva kosteikolle pelattava par kolmonen. Kiekon tiellä ei varsinaisesti ole esteitä, tosin korin edessä vasemmalla on puu rajaamassa linjoja. Suurimmat vaarat väylällä tulevat vasemmalla ja oikealla lymyilevistä lammista sekä kosteikon poikki menevistä ojista, jotka ulottuvat myös korin tuntumaan. Kaikki kiinteä vesi on OB:ta ja vasemmassa reunassa lammen rannassa kulkee OB raja josta kaikki eteenpäin on outtia.

Väylä 16: Peikkometsä #16

Pituus 62 metriä. Par 3

Teoriassa kolmen reitin väliltä valittava väylä. Selkein reitti on vasenta reunaa kulkeva puukuja, jonka lopuksi pitäisi kääntää koivujen takana oikealla olevan korin alle. Toinen vaihtoehto olisi yrittää isoa ja matalaa vasemmalle kaartavaa heittoa oikeanpuoleisesta aukosta, riskeeraten koko matkan reitillä vaaniva oja. Kolmas teoreettinen reitti kulkisi ensin vasenta kujaa pitkin, sen keskeltä oikealle leikaten ja takaisin vasemmalle koivujen taakse korille kaartaen, suuri liikkeinen S-kaari siis. Mainitsinko, että puiden katveessa olo rajoittaa heiton korkeutta?

Väylä 17: Peikkometsä #17

Pituus 72 metriä. Par 3

Am-tiiltä hieman ylöspäin avattava selkeä väylä, jossa ainoana esteenä oikealla vaaniva metsä, avauksen oltava siis suora tai oikealle aivoimen kautta kaartava (41m). Pro-tiiltä muuten sama, mutta korkeusero suurempi ja puut pahemmin tiellä, oikealle kaartava heitto siis ainoa mahdollisuus jos kupin juureen halutaan. Pro-tii sokko, käyttäkää spotteria aina kun mahdollista.

Väylä 18: Peikkometsä #18

Pituus 58 metriä. Par 3

Avaus heitetään tien ylitse suoraan toisella puolella olevaan metsään mandon läpi. Mando on merkattu punaisella maalilla kuusien kylkeen. Mnadon missauksesta peliä jatketaan mäen alla olevalta dropparilta joka on merkattu punaisilla kepeillä. Korille on lähes suora linja, mutta puita on ympärillä paljon. Tarkalla heitolla kuitenkin helppo birdie. Väylällä hyvä näkyvyys ympäristöön ja sitä tarvitaan, koska väylä risteää (kuitenkin turvallisella tavalla) väylän 13 kanssa.

13 arvostelua radalle “Peikkometsän Frisbeegolfrata

  Rata vaikuttaa hylätyltä. Edes infotaulua ei löydy alusta. Viheralueita ei ole hoidettu juurikaan. Väyliltä ei löydy opasteita ja siirtymiset välillä pitkiä. Edes väylänumeroita ei ole heittopaikoilla eikä rataa voinut pelata loppuun koska ei ollut tietoa mikä väylä on mikä.

  Rata vaikuttaa hylätyltä. Edes infotaulua ei löydy alusta. Viheralueita ei ole hoidettu juurikaan. Väyliltä ei löydy opasteita ja siirtymiset välillä pitkiä. Jos ei tältä sivulta katso karttaa ei voi pelata rataa loppuun.

  Rata voisi olla hyvä jos siitä pidettäisiin huolta.

  Rataa ei ole hylätty. Radalla kasvusto on valitettavasti päässyt villiintymään vuosien varrella sellaiseksi, että monet väylät ovat muuttuneet vaarallisiksi ja myös kävelijöiden sekä pyöräilijöiden määrä radan ympäristössä on lisääntynyt siitä, mitä se vielä radan perustamisvaiheessa oli. Näistä syistä Peikkometsän radalle tehdään muutoksia vuoden 2021 aikana. Muutokset alkavat jo keväällä, jolloin radalta puretaan vaarallisia väyliä. Tavoitteena on, että rata saa uuden vakiintuneen (tosin lyhentyneen mutta turvallisemman) muodon syksyyn 2021 mennessä. Lisäksi radalle tehdään uudet väyläopasteet, parannetaan heittopaikkoja sekä asennetaan harjoituskori (tai kaksi).

  Todella huono rata kävin heittämässä siellä kesäkuussa eikä ole kyllä minkäänlaista huoltoa heitetiin ekat 8 rataa ja kolmessa oli ratatolpat vaan enää pystyssä. Kaikkialla oli hirvittävät kasvustot ja eikä kunnon ratamerkkejä mutta itikoita riittää kyllä. Ei kannata mennä ellei ole valmis seikkailemaan sinne pusikkoon punkkien keskelle.

  Kuopiossa Saaristokaupungin keskellä oleva rata, rakennettu pääsiassa alueen kävelyreittien läheisyyteen. Heittokaveri (spotteri) on enemmän kuin suositeltava olla mukana, koska jotkut heitot menee puskareunuksisien kävelyreittien yli ja muita liikkujia on alueella paljon. Mukavan väljät väylät (ei kuitenkaan ihan holtittoman väljät) ja parilla väylällä pienen lammikon kanssa puljaaminen tuo kivasti jännitystä. Aloittelijalle ja harrastajalle varsin hyvä.

  Rata pelattu 29.9.2018. Aloittelijan ajatuksia.

  Peikkometsän Frisbeegolfrata Kuopion Saaristokaupungissa, A2-luokitus ja 18-väylää.

  Korkeuseroja ei pahemmin ollut ja väylien yhteispituus yllättävän pieni, mutta puolittaisesta kuntoilusta kuitenkin silti kävi. Muutama kaunis ja suht turvallisesti heitettävä väylä. Kuitenkin hieman ristiriitainen fiilis. Muutama väylä tosi vaikea vesiesteiden takia, ei oikein tällä tarkkuudella uskaltanut täysipainoisesti heittää. Lisäksi suurin osa radoista joko meni ristiin tai kulki aivan kevyenliikenteen väylien vieressä. Tämä taas oli aika vaarallista ja tällä kertaa pelikumppanista oli valtavan iso apu. Sanoisin, että aloittelijan, joka meinaa yksin kiertää radan, niin suosittelisin etsimään muita ratoja ihan suosiolla. Kun vielä väyläopasteet puuttuivat kokonaan ( !!! ), niin oli hieman kurjat puitteet. En ehkä ihan heti ole uudestaan menossa, ainakaan yksin.

  2/5

  Karttalinkki vie suoraan parkkipaikalle ja ensimmäinen väylä löytyy nopeasti. Kaikki olennainen on jo kerrottu aiemmissa kommenteissa. Osa väylistä kulkee kulkuväylien poikki ja ovat jopa vaarallisia heittää. Alueen muut käyttäjät tulee ehdottomasti huomioida. Pääosin väylät lyhyitä ja helppoja heittää. Väylät 7 – 9 ja 15 olivat radan hienoimma väylät. Väyläopasteet kaipaavat kunnostamista, mutten rata ihan ok pelata. 3/5.

  Peikkometsä on haastavuudeltaan keskitasoa, kannattaa pysyä pois OB:lta / vedestä niin kierroksen on mahdollista painua pakkasen puolelle hyvinkin. Peikkometsä on erittäin mukava rata heittää, joskin radan huolto voisi olla hieman paremmalla asteella ja ensikertalaiselle ei se helpoin paikka löytää väyliä. Kaikesta huolimatta erittäin mukava rata!

  Paljon avointa väylää. Muita alueen käyttäjiä tosi paljon ja kävelyteitä kulkee monella väylällä eli tietää odottelua ja vaatii erityistä varovaisuutta. Valitettavasti radan hoito on harvassa ja pitkää heinää löytyy melkein joka väylältä eli parhaimmallaan keväällä kun heinä ei ole vielä kasvanut. Vesiesteitä ja kosteaa myös väylillä 2,4,7,8,14,15,16

  Meikäläiselle, keskitason harrastelijalle sopivan pitkiä, sopivan haastavia väyliä mukavassa ympäristössä. Erityisesti vesi/kosteikkoesteet mielenkiintoisia. Yhden kierroksen perusteella tykkään kovasti.
  Negatiivista on se, että ensikertalaiselle liki mahdotonta löytää tiettyjä väyliä ilman karttaa, koska väylien väli on pitkä, muiden väylien lomitse. Eli tarvittaisiin esim. kylttejä opastamaan seuraavalle tiille.

Vastaa