"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Pargas DiscGolfPark

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Kaunis rata puistossa keskustassa. Rata koki muutoksia kaudelle 2014 ja väylien määrä putosi kolmella.

Lue lisää

Puisto on tasainen ja puusto on kohtalaisen suurta. Puistoa ylläpidetään säännöllisesti ja pelaaminen tästä johtuen helppoa. Kiekkoja syöviä niittyjä tms. ei ole. Rata antaa hienon mahdollisuuden niin vasta-alkajalle kuin aktiiviharrastajallekin. Nykyisen radan väylän ovat tiivis nippu puisto- ja metsäväyliä.

Radan sijainnin vuoksi voi kesken kierroksen käydä vaikka kahvilla tai syömässä hampurilaisen. Kaikki palvelut ovat lähellä, ollaanhan kaupungin keskustassa. Radalla on 6 väylää, joten sen kiertää helposti useaan kertaan päivässä. Toisaalta kireän aikataulun omaavat kerkiävät sen käymään läpi nopeasti. Rata antaa monia mahdollisuuksia, sillä sijainnin puolesta radalla on paljon muitakin ihmisiä, joka tosin tuo myös harrastuksen turvallisuusnäkökohdat esiin. Puistoradan ollessa kyseessä, ei pelaaja tarvitse erityisiä maastokenkiä tms. Autolla pääsee aloitus tiille ja joka väylältä on lyhyt etäisyys takaisin.

Radan tiedot

 • Osoite

  Rantatie
  21600 Parainen


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2008

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  6

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Eero Väisänen

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Pargas DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Pargas DGP #1

Pituus 74 metriä. Par 3

Ainoa alkuperäisen radan väylä, joka on säilynyt. Helpon näköinen väylä saaristotien vieressä. Väylän ja tien välissä oja, johon yllättävän usein kiekko kuitenkin päätyy. Heitto matalana, jotta oksat eivät pysäytä sitä. Jos heitto lähtee kaartamaan vasemmalle, todennäköisesti kiekko löytyy saaristotieltä. Oikealla tiheä metsä, joka pysäyttää oikealle livenneet heitot tehokkaasti. Greeni on kova ja liukas, birkkuun saa olla tyytyväinen.

Väylä 2: Pargas DGP #2

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 3: Pargas DGP #3

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 4: Pargas DGP #4

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 5: Pargas DGP #5

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 6: Pargas DGP #6

Pituus 43 metriä. Par 3

10 arvostelua radalle “Pargas DiscGolfPark

  Kuuden väylän nopea visiitti.

  Mukavalle pienelle puisto/metsäalueelle tehty aloittelijaystävällinen rata. Väyläopasteet kokeneet kovia sekä väylän kolme korista roikkuu kaikki ketjut. Pienoiselle pusikoiden raivaukselle voisi olla tarvetta.

  Arvosteluksi 2/5.

  Oma käyttökokemus 25.5.2023. Taisin löytää 5 heittoväylää ja lähtö ratakartan kohdalta 2. Tämä rata vaatisi kunnon päivityksen niin puitteiden, kuin ratakartankin osalta. Heittoalustat luokattomat, opasteet osin rikki jne…

  2019 päivitys: karttalinkki vie suoraan oikeaan paikkaan ja opastaulu on hyvin näkyvillä. Tarjolla on puistorataa 6 väylän verran. Meille rata toimi lämmittelyratana ennen Finbyn rataa. Heittoalusta ovat jo aikansa nähneet, ne kaipaisivat uusimista. Väylät olivat pääosin suoraa heittämistä, ei mitään erikoista niiden suhteen. Rata kaipaisi jo pienen kunnostuksen, ehkä väyliäkin voisi kehittää samalla. Alueessa on kyllä potentiaalia parempaan. Tässä kunnossa 2/5.

  Paraisten aiempi rata oli todellakin täysin eri luokkaa. Se oli yksi Suomen puistoratojen helmistä. Valitettavasti puisto on erittäin aktiivinen ulkoilupaikka ja se on lähes poikkeuksetta täynnä muita puiston käyttäjiä. Tämä rajoitti usean entisen väylän pelattavuutta ja toisaalta aiheutti myös vaaratilanteita, jos heittäjä ei ollut tarkkaavainen.

  Nykyinen rata sijaitsee puiston reunalla, missä ei ole juurikaan muita liikkujia. Vieläkin täytyy tietenkin varoa muita, mutta väylät ovat paremmin vapaana pelattavaksi, vaikkei se tarjoakaan samoja pelillisiä elämyksiä kuin entinen rata.

  Paraisten legendaarinen rata on nykyään vain varjo entisestä. Ilmeisesti paikallisten puutarhurien vaatimuksesta rata on siirretty pois turmelemasta vanhoja lehmuksia ja tammia, ja pystytetty samaisen puiston syrjäiseen osaan, Turkuun johtavan tien reunassa olevaan pieneen metsikköön. Ykkösväylänä toimii vanhan radan #7, mutta muut väylät ovatkin sitten kokonaan uusia. Uusi layout ei ole ollenkaan huono, pikemminkin varsin kekseliäs, mutta kun vertailukohtana on vanha rata, ei tälle nyt voi sombreroja ilmaan heitellä. Kuudesta väylästä ainoastaan nelonen on tuulahdus vanhasta avoimesta radasta, muut ovat sitten enemmän tai vähemmän puita vastaan taistelua.

Vastaa