"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Pappilanmetsän frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Hämeenkyrön Pappilanmetsän frisbeegolfrata on 11-väyläinen puisto/metsärata. Rata on aloittelijaystävällinen, mutta muutama väylä tarjoaa myös edistyneemmille pelaajille haastetta.

Lue lisää

Rata on avattu elokuussa 2010 9-väyläisenä ja se on laajennettu 2014 toukokuussa 11 väyläiseksi. Keväällä 2020 jouduttiin muuttamaan rataa uuden VT3 linjauksen takia mutta radalla on edelleen 11 väylää.

Osoite:

1. väylää lähin osoite on Väinämöisentie 23 (päiväkodin osoite). Puisto sijaitsee tien toisella puolella.

Yleistä:

Pappilanmetsän rata on perustettu Hämeenkyrön Frisbeegolf- seura Brutal Force Ry:n ,Hämeenkyrön Kunnan, Discmania Oy:n ja Kiinteistöhuolto Ruuska Oy:n yhteistyöllä. Radan omistaa Hämeenkyrön kunta/Hämeenkyrön seurakunta, nurmikot ajaa kunta ja radan toiminnasta vastaa Frisbeegolf -seura Brutal Force Ry (kotisivut: http://www.brutalforce.webnode.fi/)

Puistosta on matkaa lähimpiin ruokakauppoihin noin 700m. Radalla järjestetään toimintaa paikallisen frisbeegolf- seura Brutal Forcen toimesta, kuten opastusta, alkeiskursseja ja viikkokisoja. Rata on perustettu elokuussa 2010 ja sitä on muokattu toukokuussa 2012,toukokuussa 2014 sekä uusimpana keväällä 2020 uuden VT3 linjauksen takia.

Radasta lyhyesti:

Rata on 11- väyläinen ja par on 35. Väylien pituudet vaihtelevat n. 53 metristä aina 167 metriin asti. Rata sijaitsee sekä vanhalla että uudella, varta vasten tätä tarkoitusta varten vuoden 2009 kesällä laajennetulla puistoalueella. Aikomuksena oli tehdä radasta niin aloittelijoillekin kuin edistyneemmillekin pelaajille sopiva.

Puistoa ympäröi pururata ja puiston reunalla on lapsille suunnattu leikkialue, jonka rata kiertää hyvin turvallisuuden
vuoksi. Väylillä on hyvä näkyvyys joka suuntaan ja ajoittain puisto on melko hiljainen muiden puiston käyttäjien osalta.

Radalla tulee eteen sekä ylä- että alamäki- heittoja, erilaisia linjoja vaativia heittoja (hyzeriä ja anhyzeriä) ja pitempää suoraa draivia. Mukana on myös joitakin OB-alueita ja pakollisia kiertosuuntia (mandatory).

Ajankohtaista

18.05.2015
Pappilanmetsän rata varattu vain kilpailijoille 23.5.2015!
Hämeenkyrön Pappilanmetsän frisbeegolfradalla kisaillaan lauantaina 23.5.2015 SFL alainen AM2-Tour Läntisen alueen Hämeenkyrön ... Lue lisää

17.06.2014
Hämeenkyrön Pappilanmetsän frisbeegolfrata on laajentunut!
Hämeenkyrön Pappilanmetsän frisbeegolfrata on laajentunut 9. väyläisestä –> 11. väyläiseksi radaksi. Uudet väylät ovat 4b ja ... Lue lisää

23.05.2013
Viikkokisat Pappilanmetsän radalla ovat käynnistyneet!
Seuraavat viikkokisat keskiviikkona 18.6 klo 18. Ole paikalla klo 17.45 viimeistään. Sarjat: -Avoin -Naiset Vapaaehtoinen holaripotti ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Väinämöisentie 23
  39100 Hämeenkyrö


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2010

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  11

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Juuso Karhunen, Ilpo Kärkkäinen

 • Suunnittelija

  Antti Lindahl, Kimmo Vesikko ja Jarno Kivenvuori.

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport Lielahti
  Harjuntausta 3 A 33400 TAMPERE puh. 010-2393901

  Intersport Elo
  Elotie 1 33470 YLÖJÄRVI puh. 010-2393950

Väyläkuvaukset

Pappilanmetsä, Hämeenkyrö

Väylä 1: Pappilanmetsä #1

Pituus 53 metriä. Par 3

Kori sijaitsee mäen päällä, tii pururadan vieressä. Jyrkkä alamäki oikealla puolella. Pururata oikealla (talvella hiihtolatu) ja sen oikea puoli on OB-aluetta.

Väylä 2: Pappilanmetsä #2

Pituus 59 metriä. Par 3

Avausheitto mäen päältä vasemmasta reunasta. Kori alhaalla takametsässä. Väylän oikeassa laidassa kulkee kepeillä merkattu OB-raja. Keppien oikea puoli on OB-aluetta. Myös leikkikenttä vasemmalla on OB-aluetta.

Väylä 3: Pappilanmetsä #3

Pituus 167 metriä. Par 4

Pitkä ja kapea väylä. Avaus hiekkapolun vierestä. Vasemmalla puolella ojan oikealla reunalla on OB-raja koko matkalta ja oikea reuna väylästä on tiheää metsikköä. Kori on pienen kumpareen päällä.

Väylä 4: Pappilanmetsä #4

Pituus 134 metriä. Par 4

Kori puurivistön takana, oikealla puolella olevan pienen metsäpolun varrella. Ei OB-rajoja.

Väylä 5: Pappilanmetsä #5

Pituus 51 metriä. Par 3

Väylä löytyy kulkemalla väylän 4. korista eteenpäin noin 20m laattoja pitkin ja kääntymällä vasemmalle. Väylä on kapea hieman oikealle kaartuva lyhyt metsäpilli. Ei OB-alueita.

Väylä 6: Pappilanmetsä #6

Pituus 100 metriä. Par 3

Avaus pienen sillan ja metsän välistä. Kori sijaitsee hivenen oikealla edessä avautuvan greenin toisessa päässä. OB-raja oikealla ja korin takana.

Väylä 7: Pappilanmetsä #7

Pituus 105 metriä. Par 3

Avaus hiekkatien vieressä olevalta nurmikaistaleelta. Kori on puiden muodostaman jonon takavasemmalla. Noin puolessa välissä väylää poikittainen kulkeva oja on OB-aluetta. OBta on myös ojan jälkeen vasen reuna väylän suuntaisesti. OB-rajat on merkattu kepeillä.

Väylä 8: Pappilanmetsä #8

Pituus 68 metriä. Par 3

Löydät väylän kulkemalla väylän 7. korilta noin 20m oikealle. Tämä on kapea puiden ja pensaiden välissä kulkeva lopussa vasemmalle kaartuva väylä. Väylän alussa vasemmalla mandopuu, joka pitää kiertää oikealta. Korin takana oleva oja on OB-aluetta. Myös korin takavasemmalla kulkeva kävelytie ja sen toinen puoli on OB-aluetta.

Väylä 9: Pappilanmetsä #9

Pituus 73 metriä. Par 3

Avaus hiekkakentän oikeasta reunasta.  Kori pienen puurykelmän keskellä. Väylällä pakollinen kierto kahden puun välistä (tuplamando). OB-raja oikealla oleva hiekkatie ja sen oikea puoli.

Väylä 10: Pappilanmetsä #10

Pituus 162 metriä. Par 4

Avauspaikka löytyy takaviistosta vasemmalla edellisen väylän avauspaikalta katsoen, hiekkakentän toiselta puolelta. Puiston keskiosan pituussuuntaa myötäilevä väylä. Kori lammen oikealla puolella olevan nurmikaistaleen päässä. OB-raja vasemmalla ojaa myötäillen (merkattu kepeillä). OBta on myös lampi ja siitä eteenpäin jatkuva oja ja sen vasen puoli (merkattu kepeillä) sekä oikealla kulkeva hiekkatie ja sen oikea puoli.

Väylä 11: Pappilanmetsä #11

Pituus 74 metriä. Par 3

Avaus erilliseltä nurmi-alueelta, joka sijaitsee pururadan toisella puolella (10 väylän korilta lähdetään oikealle noin 20m). Kori mäen kupeessa, pusikon vieressä. Mandatory- eli pakollinen kiertosuunta edessä olevan kuusen vasemmalta puolelta.

10 arvostelua radalle “Pappilanmetsän frisbeegolfrata

  Tällä hetkellä rata on 13 väyläinen joskaan uutta ratakarttaa taikka opasteita ei ole vielä saatavilla. Kaksi ”lisäväylää” sijoittuvat vanhan kartan mukaisesti vitoskorin jälkeen siten, että ensin heitetään metsän rajasta takas pohjoista päin suoraan korille, jonka jälkeen palataan ”kutos” väylän tiitä kohden heittäen väärinpäin oleva ”S” pensaiden taakse. Molemmat väylät ovat pituudeltaan noin 80 metriä.

  Itse radan alue on mukava ja pienet korkeuserot sekä yllättävän kekseliäs ratasuunnittelu tekee tästä radasta ehdottomasti kokemisen arvoisen kokonaisuuden. Vaikka radalla ollaan lähellä muita väyliä sekä alueen käyttäjiä, niin tästä huolimatta ei tunnu, että joutuisi liiaksi varomaan muita taikka odottelemaan alueen vapautumista.

  Ainoat miinukset jotka rata tällä hetkellä saa johtuvat puutteellisista opasteista sekä paikka paikoin huonosti hoidetuista nurmialueista.

  2020 rataan on varmaankin tullut juuri lähiaikoina päivitystä kun 3-tien laajennuksen takia radan takana on tehty isoja hakkuita. Samalla pari väylää on poistunut ja tilalle on tehty yksi uusi väylä. Tästä syystä ratakartta on vanhentunut eikä opasteista oikein meinaa saada selvää kun ne ei pidä kaikilla väylillä paikkaansa. Tällä hetkellä väyliä löytyi 10. Väylät ovat kuitenkin monipuolisia ja rata kuitenkin oikein mielenkiintoinen pelata. Uudet väyläopasteet, kunnon next tee kyltit ja ob tikutusten tarkistus niin tällä radalla on potentiaalia oikein hyväksi puistoradaksi. Toistaiseksi kuitenkin paras puistorata joka riittävän helppo aloittelijoille, mutta joka tarjoaa myös paremmalle pelaajalle monipuolisia ja haastavia heittoja mando kiertoineen.

  Päivitys 2019: karttalinkki vie väärään paikkaan. Onneksi satuin vahingossa ajamaan puiston ohi ja näin korit. Parkkipaikka löytyi suoraan tien vierestä. Muutoin aikaisemmat kommentit pitävät hyvin paikkaansa. Väylät ovat monipuolisia ja hyvin suunniteltuja. Väylillä on reilusti tilaa heitoille. Rata oli mukava kiertää, tällaisia puistoratoja ei liikaa ole. Ainoa heikkous oli jo aiemmin mainittu vesi. Pelasin radan yösateiden jälkeen, onneksi oli goretex-kengät mukana autossa. Tämä rata kannattaa käydä heittämässä läpi. +++

  Mukava ja vaihteleva rata. 1,2,4 ja 5 väylät varsinkin erinomaisia. Väylä 11 oli aiemmin nanna väylä lopettaa, holaria sai yrittää. Nyt kori siirretty kauemmas. Tämä ei mielestäni ollut hyvä ratkaisu.

  Muutoin kuitenkin erinomainen rata, suosittelen.

  Toimiva rata, jolle viljelty mandoja aika reippaalla kädellä. Paikoin turvallisuuden takia, paikoin muuten vaan. Väylät kuitenkin ihan hyviä. Ainoa miinus on kostea maasto, vielä elokuun lämpimilläkin keleillä oli märkää. Kannattaa siis varautua sen mukaisilla jalkineilla.

  Varsin mukava puistorata. Puustolla ja maaston muodoilla ollaan onnistuttu tuomaan väyliin hienosti eloa ja monipuolisuutta. Kämmen tai annukka on täällä kovassa käytössä. Väylät suosivat niitä pääosin. Mandot ja OB:t ovat myös tervetullut lisä puistoradalle. Ensi kerralla kun keksii vielä autolle järkevän parkkipaikan.

Vastaa