"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Padasjoki DiscGolfPark

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Padasjoen vesitornin ympäristössä sijaitseva 18-väyläinen frisbeegolfrata.

Lue lisää

Padasjoen vesitornin ympäristössä sijaitseva 18-väyläinen frisbeegolfrata.

Padasjoki DGP tarjoaa haasteita ahtaiden puurännien muodossa. Myös reilumman puoleisia korkeuseroja löytyy useammalta väylältä.

Väyliltä 9-14 metsän läpi siintää Padasjoenselän kauniit järvimaisemat ja 9. väylän tiille siirtyessä kannattaa poiketa näkötornissa ihailemassa maisemia.

Radan tiedot

  • Osoite

    Koulukuja 2
    17500 Padasjoki


  • Rata kartalla

  • Perustettu

    2013

  • Korit

    DiscGolfPark-maalikori

  • Väylien määrä

    18

  • Heittopaikat

    TeePad

  • Pinnanmuodot

    Mäkinen, paljon korkeuseroja

  • Opasteet

    TeeSign

  • Ratatyyppi

    Metsärata

  • Ylläpito

    Kuukausittainen

  • Ratamestari

    Markku Lahtinen / Padasjoen kunta

  • Suunnittelija

    Juho Rantalaiho

  • Ilmainen/maksullinen

    ilmainen

  • Lisätietoja

  • Talvipelattavuus

    Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Padasjoki DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Padasjoki DGP #1

Pituus 58 metriä. Par 3

1. väylän perusteella rata saattaa vaikuttaa helpommalta kuin se todellisuudessa onkaan. Oikeakätisen loivarystyhysse johdattelee korille, mutta fore hyssellekin löytyy jonkinlainen aukko. Kori sijaistee hieman tiitä ylempänä.

Väylä 2: Padasjoki DGP #2

Pituus 85 metriä. Par 3

Toinen hysseväylä putkeen, mutta tällä kertaa reiluun alamäkeen. Koria joutuu hieman etsiskelemään tiiltä katsottaessa, mutta kyllä se sieltä puiden välistä pilkistää. Väylällä on kohtalaisen reilusti tilaa antaa kiekon kaartaa korille.

Väylä 3: Padasjoki DGP #3

Pituus 91 metriä. Par 3

Lähes viivasuora, tasainen väylä. Heikkohermoinen klaustrofoobikko saattaa hieman ahdistua.

Väylä 4: Padasjoki DGP #4

Pituus 151 metriä. Par 4

Avaus heitetään suorana reiluhkoon ylämäkeen, jonka jälkeen väylä jatkuu n. 60m tasaisena. Kori hieman pururadan vasemmalla puolella.

Väylä 5: Padasjoki DGP #5

Pituus 109 metriä. Par 3

Tasainen annukkaväylä, joka lukeutuu radan anteliaimpiin leveyssuunnassa. Fore hysse toimii myös.

Väylä 6: Padasjoki DGP #6

Pituus 169 metriä. Par 4

Tiin edustalla ei juuri tilaa ole, mutta n. 100 metrisen avauksen sweetspot on antelias. Tämän jälkeen väylä kaartaa oikealle jyrkkään ylämäkeen ja kori on puiden suojassa.

Väylä 7: Padasjoki DGP #7

Pituus 65 metriä. Par 3

Jälleen hysseväylä, tällä kertaa reiluhkoon ylämäkeen. Kiekko ei saa missään nimessä feidata liian aikaisin, koska sisäkurvissa piisaa puita. Reitti korille on ahtaamman puoleinen.

Väylä 8: Padasjoki DGP #8

Pituus 101 metriä. Par 3

Vaihteeksi tasainen hysseväylä, jolla on ihan kohtalaisesti tilaa.

Väylä 9: Padasjoki DGP #9

Pituus 52 metriä. Par 3

Lyhyt neppi pieneen alamäkeen. Sammaloittunut louhikko estää liu'ut. Ahdas, mutta niin soma väylä.

Väylä 10: Padasjoki DGP #10

Pituus 60 metriä. Par 3

Jyrkän puoleinen annukkaväylä, myös pudotuksen puolesta. Korin näkyy tiiltä juuri ja juuri.

Väylä 11: Padasjoki DGP #11

Pituus 172 metriä. Par 4

S:n muotoinen lähes tasainen par nelonen. Sweetspot on juuri niin ahdas, kuin miltä se tiiltä näyttää. Metsään menneeltä avaukselta ei ole hirveästi mahdollisuuksia päästä korille.

Väylä 12: Padasjoki DGP #12

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylän keskellä on puurypäs, jonka voi kiertää molemmilta puolilta. Taas saa heittää tarkasti jos mielii korille yhdellä heitolla.

Väylä 13: Padasjoki DGP #13

Pituus 116 metriä. Par 3

Radan ehdoton helmi. Tiiltä avautuu upeat maisemat ja kori sijaitsee suuren painauman vastarinteessä reilusti tiitä alempana. Luotisuoralla heitolla pääsee jännittämään holaria.

Väylä 14: Padasjoki DGP #14

Pituus 85 metriä. Par 3

Edeltävän väylän pikku veli kaartaa aavistuksen oikealle ja kori on lähes tiin tasolla.

Väylä 15: Padasjoki DGP #15

Pituus 121 metriä. Par 3

Kovakätisen foreheittäjän unelma väylä. 100m suoraan ja lopussa jyrkkä käännös oikeaan, muut reitit korille vaativatkin jo reilummin tuuria.

Väylä 16: Padasjoki DGP #16

Pituus 70 metriä. Par 3

Taas iskee klaustrofobia jo tiillä, eikä viimeiset 20 metriä ennen koria ole sen anteliaammat.

Väylä 17: Padasjoki DGP #17

Pituus 76 metriä. Par 3

Tätä lopussa jyrkästi oikealle kääntyvää väylää ei kannata heittää pitkäksi. Korin oikealla puolella vaanii pitkä ja jyrkkä tiputus, mutta myös puita piisaa.

Väylä 18: Padasjoki DGP #18

Pituus 84 metriä. Par 3

Suora väylä loivaan alamäkeen. Pitkäksi venähtänyt heitto saattaa päätyä hyvinkin kauas, eikä sivuillekaan kannata liiemmin eksyä.

20 arvostelua radalle “Padasjoki DiscGolfPark

    Käytiin pelaamassa, yllä olevat väyläkuvaukset ovat tosiaan vanhentuneet, moni väylä oli noista muuttunut pidemmäksi ja birdiet olivat tiukemmassa.
    Ihan mukava rata silti vaikka haastavahko, siirtymien kanssa skarppina, UDiscistä esim apua.

    Pertsa

    Rata kiertää kuivapohjaista mäntykangasmaastoa näköalatornin mäen ympärillä. Useilla väylillä lainataan kiekkojen liidätykseen alueen kuntopolkuja. Sopivasti korkeuseroja ja hyvä valikoima pidempiä väyliä. Kierrosta jouduttavasti väylien aluskasvillisuus on pääosin varsin vähäistä.

    Siirtymäopasteiden vähäisyys on selkein puute. Parkkipaikan vieressä on priimat rekkitangot, nojapuut ym. Hyvä ratakokonaisuus!

    Ratakartta sekä osa väyläopasteista ei ole ajantasalla, useita lähtöpaikkoja vaarallisesti muiden väylien läheisyydessä, nyt radalla näkyi n. 10 muuta heittäjää ja silti kiekkoja suhisi läheltä muutamaan otteeseen, ruuhkaisimpina hetkinä voi olla melko villin lännen tunnelma. Vaikka selvittiin ilman ratakarttaan katsomista siirtymillä, olisi osalle siirtymistä hyvä lisäillä siirtymäopasteet heikomman suuntavaiston omaaville.

    Tällä hetkellä myös jonkun verran alueen aluskasvillisuus ruennut rehottamaan ja parilla väylällä löytyi jopa muutaman metrin päässä korista parin vuoden ikäisiä puunversoja. Pienellä siistimisellä saisi vielä paremman kokemuksen radasta.

    Väylät itsessään oli hyviä ja selkeitä kun vaan lopulta tiesi minne suuntaan pitää heittää, koska väyläopasteisiin ei aina voinut luottaa. Väylät erittäin monipuolisia ja vaikka metsässä pelataankin, niin ei ole kuitenkaan tarvetta millekkään älyttömälle Hannu Hanhi-tuurille vaan väyliltä löytyy selkeät linjat.

    Radan puolivälissä voi käydä hengähtämässä (tai rasittamassa itseä lisää) näköalatornissa, josta aukeaa kauniit maisemat ympäristöön.

    Tämä parempaa metsärataa tuskin löytyykään. Mikäli haluaa avoimia ruohokenttiä, niin niitä täällä ei ole, mutta metsämaasto on mukavaa mäntykangasmetsää jossa kiekot eivät huku eikä ole pusikkoistakaan. Paikoitellen on vielä jääkauden jäljiltä hieman louhikkoista ja väylillä on kyllä puita, jotka pitää osata kiertää.

    #8 on vähän kehnosti merkitty; koria ei näe tiiltä eikä väylä ole avoin, joten ensikertalainen joutuu vain luottamaan karttaan. #9, #13 ja #14 hienoimmat. #4 sai suojaverkon, kun jotkut pöllöt heittivät kiekon 45 astetta linjalta alamäkeen, päätyivät omakotitalon katolle ja kävivät sieltä vielä omin lupineen kiipeämässä kiekkoja alas. Nyt sekin on OK, joskin kaipaa spottaamista, ettei heitä lenkkeilijää kalloon.

    Väylät ovat hieman noista kuvauksista muuttuneet seuraavasti:

    -Väylä 2 on saanut verkon oikealle laidalle suojellakseen paria kiinteistöä ja tonttia sillä puolella.
    -Väylä 4 ei ole enää Par 4 ja on lyhentynyt alle sataan metriin. Ylämäkeen saa silti kiskoa kohtalaisen avauksen. Lisäksi oikealla on verkko, joka suojaa alamäessä sijaitsevia kiinteistöjä pommittajilta joilla heitto meinaa kääntyä yli, tai jos joku kuvittelee kämmenheiton olevan hyvä idea.
    -Väylä 8 on nykyisin Par 4, pituudeksi ilmoitettu 159 mertriä mutta tuntuu vielä sitäkin pidemmältä. Avaus kannattaa laittaa tietä pitkin ja niin melkein toinenkin heitto. Avauksen jälkeen voi jopa unelmoida näkevänsä korin sieltä puiden lomasta, se on yllättävän lähellä välyän 9 koria, vain hieman koulun suuntaan siitä. Jos birdietä kuvittelee hakevansa, niin ensin rystyhysse ja sitten forehysse. Saa osua avauksella hankalaan linjaan pururadalla ja molemamt heitot saavat olla vielä kohtuullisen mittaviakin.
    -Väylä 18 saanut myös verkot suojaamaan kiekkojen lentoa mikäli ne karkaavat oikealle outtiin. Radalla on myös vasemmalta kierrettävä mando-koivu, ja alamäestä huolimatta birdie on luksusta.

    Kokonaisuudessaanhan tämä on aivan upea rata. Maastotyyppinä upea kangasmetsä johon kiekot eivät huku samalla tavalla kuin runsaaseen aluskasvustoon, väylien 12 ja 13 laakson yli liidätykset ovat upeita ja maisematorni tarjoaa hienon näköalan päijänteelle. Korkeuseroja kierroksella myös riittää, joten ihan heikkokuntoisille rata ei ole.

    Alku oikein miellyttävä. Muutama väyläopaste Ei kyl täsmänny itse väylään. Oli maalilla korjailtu. FGR:ssä erilaiset väylät. Muutama väylä piti heittää sokkona kun oletus väyläopasteeseen luottaen olikin ihan muuta ku todellisuus. Tiit todella hyvät. Haasteellinen metsärata. Me like.

    Erittäin mukava rata. Selkeät väylä-opasteet. Jos liikkuu alueella, niin ehdottomasta kannattaa kiertää ainakin kerran. Muutamalla väylällä lievästi hasardi liikkuminen seuraavalle väylälle. Lisäksi pitää olle todella tarkkana, ettei väylillä liiku muita ihmisiä.

    Hyviä kangas metsä väyliä, korkeus eroja löytyy mukavasti. Plussana näkötorni jossa pidimmekin kierrosten välissä eväs/kaffee tauon, näköalat aivan mahtavat. Rata tyypin parhaimmistoa jos metsä tyyppisistä väylistä tykkää

    Upea metsärata, josta löytyy muutama vähän aukeampikin väylä joissa kiekkoa saa lennättää ihan tosissaan. OB-alueita ei ole (paitsi viimeisellä väylällä), mutta metsä kyllä pitää huolen siitä, että mieluummin heittää väylää pitkin kuin sen vieressä.

    Korkeuseroja on sen verran, että homma käy ihan kuntoilusta ja muutaman kerran päästään heittämään supan yli niin, että kiekon allakin on kunnolla ilmaa. Näissä kannattaa olla tarkkana, ettei feidi vie kovin kauas väylältä!

    Ehdoton plussa radalle on metsäpohjan kuivuus. Sadekelin jälkeenkään ei tarvitse kumppareita kaivaa esiin (toisin kuin Mukkulassa), vaan rata kuivuu nopeasti hyvään heittokuntoon. Miinuspuolena sama kuin Orimattilassa, eli osittain väylät kulkevat pururataa pitkin ja muita liikkujia on varottava. Marjastusaikaan täällä on myös paljon mustikkaa ja niiden poimijoita.

    Kokonaisuutena yksi lempiradoistani.

    Kuten Tane edellä totesi – yksi parhaista tämän tyypin (kangasmetsä?) radoista. Hienoa väyliä, jotka on hyvin suunniteltu. Pidin erityisesti viimeisestä väylästä. Kannattaa ehdottomasti bongata ja heittää läpi kerran jos toisenkin!

    Hieno metsärata. Metsän ehdoilla tehtyjä väyliä, eli liiemmin (jos lainkaan?) ei ole hakkuita suoritettu väylillä, joten paikoin todella ahtaita. Hienoja korkeuseron käyttöjä. Pidemmät väylät osin kuntopolkua pitkin, niistä nelosväylä vähän arveluttava, kun näkyvyys tiiltä ylämäkeen noin 80 metriä, siinä voi jollekin sattua vahinko jos tulee juuri oikeaan aikaan juoksija vastaan. Viimeiselle väylälle lisätty mando ja OB.tä, ettei heitot mene oikealle pihoihin.

    Opastus tieltä löytyy, mutta jos tulee keskustan suunnasta, ei sitä näe jos tulee tuolla koulun osoitteella joka tiedoissa on, rata kun on vasta koulun takana ja tuo osoite on koulun toiselle puolelle. Ehkä sille maaläntille olisi joku Kellosalmentiellä sijaitseva osoitekin, jolla löytäisi paremmin.

    Autolla oli hankala löytää paikalle, mutta itse rata on yksi ehdottomia suosikkejani. Runsaat korkeuserot tuovat vaihtelevuutta, joita radan suunnittelussa on hyvin hyödynnetty. Vain pari rataa on turhan puisia, jolloin tuuri vaikuttaa tulokseen; erityisesti väylällä 11. Lenkkipoluilla kulkevia ihmisiä saa varoa vähän turhankin kanssa. Mutta itse rata on yhtä juhlaa. Maisemienkin puolesta yksi parhaita ratoja suomessa!

    Opastus radalle oli ok. Opastus on Kellosalmentiellä heti Kullasvuoren koulun kiinteistön takana, toisella puolen tietä on tekonurmikenttä. Kyltti ohjaa koulun takana olevalle parkkipaikalle ja ensimmäinen heittopaikka onkin parkkipaikan vieressä.

    Rata on suunniteltu hienoon ulkoilumaastoon pururadan ympäristöön. Väylät eivät ole aloittelijallekaan hankalia, vaikka toisin paikoin väylän vieressä saattaa olla sen verran jyrkkä rinne, että sinne kaartava kiekko pääsee yllättävän kauas ja alas… (väylä 4 varsinkin, sama vaara vaanii väylällä 17). Rata ylittää Tuomasvuoren ja reitti menee aivan vuoren ylimpään kohtaan rakennetun näköalatornin vierestä.

    Maasto on vaihtelevan mäkistä puistometsää ja aluskasvillisuus on lähinnä mustikanvarpua, joten mustikka-aikaan voi joskus harvoin joutua varoittelemaan väylällä olevia marjastajia.

    Suosikkiväylää on vaikea nimetä. Itse pidän radan alkuosan melko tasaisista, mutta puisista väylistä, toisaalta näköalatornin vierestä lähtevä lyhyt alamäkiväylä (#9) on erittäin mukava. Samoin ”laakson” ylittävä melko avoin väylä (#13) – siinä näin aloittelijanakin pääsee kokemaan kiekon liitämisen hurmaa.

    Niistä viidestä radasta, joilla olen tähän saakka kiekkoa heitellyt, tämä on Rukan ohella suosikkini, vaikka täytyy myöntää, että myös muut radat ovat olleet erittän hyviä. Tämä nyt sattuu olemaan itseäni lähimpänä! Ja se vaihteleva lähes puistomainen maasto.

    Heikohkosti oli opasteita radalle. Ajelin opasteiden perusteella vesitornin toiselle puolelle, jossa oli vielä toinenkin kyltti osoittaen vasemmalle tiedoin ”Frisbeegolf 30m”. Väyliä etsiessä havaitsin kännykästä ratakarttaa tiiraillessa, että olinkin ihan radan toisella puolen. Pitkän kävelymarssin jälkeen ykkönen lopulta löytyi ihan eri paikasta, kuin kyltit antoivat ymmärtää. Huonoista opasteista huolimatta hieno rata.

    Kiitokset vielä kaikille radan rakentajille. Todella hienon A-luokan Frisbeegolf radan saitte aikaan. Radan aloituspaikkaa vastapäätä toisella puolen, aivan radanvieressä sijaitsee Kullasmarinan lomakeskus, minkä pihassa on kaikille kiinnostuneille vihreä Frisbeegolf radan opastekartta . Olemme pahoillamme jos kadunlaitaan pystytetty Kullasvuoren liikuntareittien opastekyltti on aiheuttanut sekaannusta. Kullasmarinan tilaviin lomahuviloihin mahtuu pelireissuilla majoittumaan useanpikin peliporukka. Vieressä sijaitseva majoitus antaa hyvän mahdollisuuden sateen sattuessa pitää taukoa ja saa sitä tulla sadetta pitämään vaikkei ole varattua majoitusta. Lisäinfoa wwwkullasmarina.fi

Vastaa