"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Oripään OKRA-rata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Oripään kauniissa kangastuvan maisemissa sijaitsee yksi saviseudun suosituimmasta heittopaikoista. Alun perin rata on rakennettu frisbeegolffin kasvun alkuaikoina vuonna 2013. Edes tämä rata ei ollut suojassa ajan hampailta, joten sen tuominen tähän päivään aloitettiin vuonna 2019 ja saatettiin loppuun vuonna 2020, päivittäen rata 18-väyläiseksi.

Lue lisää

Päivityksen yhteydessä rata sai nimekseen Okra-rata, Oripään tunnetuksi tehneen maatalousnäyttelyn mukaan. Tällä radalla viihtyvät varmasti yhtä lailla amatöörit, harrastajat kuin kokeneemmatkin heittäjät. Rata on suunniteltu vaihtelevine väylineen ja esteineen erittäin monipuoliseksi, joten tarjolla on sekä onnistumisen kokemuksia, että kasvattavia pettymyksiä. Erilaisille heittotyyleille on käyttöä, joten pakkaa kaikki työkalut bägiisi lähtiessäsi suuntamaan kohti Oripäätä, joka toivottavaa kaiken tasoiset heittäjät tervetulleeksi. Saviseudun hienon heittopaikka löytyy Oripäästä. Saavu heittämään ja ota ystävätkin mukaan.

Rata sijaitsee pururadan, uimapaikan, kuntoportaiden sekä ampuradan ympäristössä. Otetaanhan huomioon kaikkien muidenkin toimintojen käyttäjät!

 

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Kangastuvantie 39
  32500 Oripää


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Henri Virtanen & Frisbeegolfseura Gorilla

 • Suunnittelija

  Henri Virtanen & Frisbeegolfseura Gorilla

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Oripään OKRA-rata

Väylä 1

Pituus 107 metriä. Par 3

Väylä 2

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 3

Pituus 51 metriä. Par 3

Väylä 4

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 5

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 6

Pituus 99 metriä. Par 3

Väylä 7

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 8

Pituus 135 metriä. Par 4

Väylä 9

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 10

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 11

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä 12

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 13

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 14

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 15

Pituus 141 metriä. Par 3

Väylä 16

Pituus 130 metriä. Par 4

Väylä 17

Pituus 139 metriä. Par 4

Väylä 18

Pituus 57 metriä. Par 3

8 arvostelua radalle “Oripään OKRA-rata

  Rata varmaan muuttunut aika paljon näiden aiempien arvosteluiden jälkeen. Elokuussa 2020 kaikki oli viimisen päälle: Hieno rata, hyviä väyliä, ei pahoja mörrejä, ok tiit, hyvät korit (pari vanhempaa matalapohjaista). Kannattaa käydä 4/5

  Radalla käyty 19.4.2020.. hiukan mietittiin ja etsittiin väylän 12 tee-paikkaa ja koria, jonkinnäköinen löydettiin.. ja kun ei ollut opastetta, niin heitettiin väylän 11 koriin.. (vanhaan 9). Ihan mukava rata, kunhan opasteet olisi kunnossa.

  Päivitystä Oripään radasta. Talkoilimme radalla 18.8.2019. Väylät ovat nyt avoimia ja hyvässä kunnossa. Suunnittelimme ja rakensimme myös kolme uutta väylää päivittäen radan 12 väyläiseksi. Lisäksi muutimme avauspaikkoja yms. Seuraavaksi päivitetään TeePadit, joita tällä hetkellä puuttuu vielä kolme ja lisäksi osa vanhoista on huono kuntoisia. Korit ovat vanhaa tuttua laatua, jotka takaavat kovaa puttaaville yllätyksen tuoman jännityksen. Lisäksi ennen ensi viikonloppua tarkistamme ja korjaamme PAR-lukemia, katsotaan koska saadaan uudet väyläopasteet ja ratakartta.

  Korit Ok. Opasteet hyvät. heitto paikoissa parantamisen tarvetta. Väylät kaikki ns. Sokkoväyliä. Kaikilla väylillä ei ole selkeää linjausta missä kulkevat. Väyliä myös mielestäni turhaan venytetty yli 100 metriseksi. Tälläisenään saa radalla kulkea aika yksinään ei ole ruuhkasta pelkoa.

  Aika on ehkä kuluttanut rataa, mutta tuntuu olevan tällä kertaa vain hyvä asia. Puitteet ovat ilmeisesti parantuneet selvästi sitten viimeisten arviointien. Toki kiekon voi varmasti hukata vieläkin, mutta on se vähän vaikeampaa. Kaiken kaikkiaan ihan kierrettävä rata. Jos ei tunnu uskottavalta niin pysyy paikka rauhallisempana kun sinne seuraavan kerran lähtee.

  Näkee että rata on jäänyt vähän heikommalle huolenpidolle, mutta itseäni aluskasvillisuus ei päässyt häiritsemään. Opasteet olivat kuitenkin ihan hyvät, selvisin ilman karttaa. Täällä oli myös muutama hyvin oivallettu väylä ja mielenkiintoisia heittolinjoja. Par-lukemat olivat ehkä hassuimmat mitä on tullut vastaan. Esimerkiksi väylä #6 (PAR 4) on helpohko eagle hyssepommilla (ei mulle, jollekin joka osaa). Heti seuraava väylä #7 (PAR 3) on suht tiukka 152m pilli, ei taida muilla kuin Suomen kärkiheittäjillä olla mitään saumaa pöröön tuossa. Silti, jollain oudolla tavalla tykkäsin Oripään radasta…

  Vähän väylät kasvaneet umpeen eli oikein järkeviä heittolinjoja ei ollut kaikilla väylillä. Ihmetytti miksei isoa soramonttua käytetty hyväksi, vaikka se aivan radan vieressä kököttää. Par-lukemat vähän miten sattuu. Hyvät opasteet, eli ekallakin kertaa väylät löytyvät.

  Heittopaikat sekä korit löytyvät osittain katkottuja opaskylttejä seuraten. Väyliä ei kuitenkaan ole vaivattu muodostamaan, vaan korit sijoittuvat lähes koskemattomaan metsään. Aluskasvillisuus voi helposti imaista sisäänsä kirkkaimmatkin kiekot.

Vastaa