"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Nilsiän frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Kuopion Nilsiässä sijaitseva monipuolinen 9-väyläinen rata, joka on sekoitus metsää, puistoa ja niittyä. Radalla myös joen ylitys kahdella väylällä, eli vesi on pelissä.

Lue lisää

Ensimmäiset kaksi väylää ovat puistomaisia, aloittelijoille ja perheille mukavia. Sen jälkeen väylillä 3 & 4 lisäjännitystä tuo joen ylittäminen. Siirtymä 2. väylän korilta 5. väylän heittopaikalle on varsin jouheva, mikäli ei haluta riskeerata kiekkojensa hukkaamista joen ylittämisellä. Väylät 5-8 pelataan metsässä ja niityllä, jolla on usein pitkähköä heinää. Viimeinen väylä pelataan jälleen jälleen puistossa. Voidaan pelata pelkkänä puisto ratana 1, 2, 9.

Radan tiedot

 • Osoite

  Kallionkierto
  73300 Kuopio


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2018

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho / Spin18

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Nilsiän frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Nilsiä #1

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 2: Nilsiä #2

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 3: Nilsiä #3

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 4: Nilsiä #4

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 5: Nilsiä #5

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 6: Nilsiä #6

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 7: Nilsiä #7

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 8: Nilsiä #8

Pituus 55 metriä. Par 3

Väylä 9: Nilsiä #9

Pituus 56 metriä. Par 3

6 arvostelua radalle “Nilsiän frisbeegolfrata

  Marraskuun pikkupakkasella lenkkareilla kierrettävässä kunnossa. Ei ollu heinää, itikoita tai märkää. Väylät ihan perushyviä ”yhden kiekon” väyliä. Mukava pikkurata: syysbongauksena 3/5.

  P.s. Arvasin, että Nygren vesikauhuisena haukkunut tän pystyyn. 🤦🤦🤦

  Vesikauhu on rankka tauti, siihen ei rokotuksetkaan auta. Noh… sen kanssa on oppinut elämään, mutta erityisesti Nilsiän kaltaisilla radoilla se kauhu pulpahtaa pintaan täydellä voimallaan. Paljon on merkitystä radan profiililla, jotta onko muutoin aloittelija vai ns. kilparata. Tällaisella höntsä-radalla tuollaiset vesimonsterit ovat lähinnä kuvottavia. Auts… pyrkii vesikauhu taas esille, joten lopetan Tapio täältä tähän.

  Täytyy vain ihmetellä, kuka on radan suunnitellut.. Alue sinänsä kaunis mutta täysin mahdoton ylläpitää koska maasto on niin märkää? Miehenkorkuista heinää täynnä.. Koska oli pakko pelata läpi tulin jättäneeksi muovia maatumaan. Kaunis idea rakentaa vedenylitys väyliä, mutta nämä ovat aloittelijoille lähes mahdottomia vaikka rata olisi hoidettukkin. N. 70 rataa pelanneena tämä oli heittämällä huonoin.

  Kävimme pelaamassa 20.7.2019. Radalla kasvoi miehen korkuista heinää, koreja ei nähnyt ja teepaikatkin oli piilossa kasvillisuuden seassa. Miksi näitä edes pitää rakentaa, jos ei sitten pidetä radasta huolta? 0/5

  Peltoväylät suht mielenkiinnottomia. Märkää on ja kiekon saa helposti (melkein väkisin) ojaan useimmilla väylillä. Jo kakkosväylällä saa varsinkin tuulisella kelillä avauksen helposti järveen. Vesistön ylityksistä väylä kolme kohtuullinen, nelosella jo iso riski hävittää kiekko vesistöön, jos heitto vähänkin lipeää. Sinänsä em. väylät ihan ok, mutta muutoin lähinnä aloittelijoilla soveltuvalla C-tason neppailuradalla tuntuvat kyllä eksyneen ihan väärään paikkaan.

  Joensuun Nilsiän satamassa 9-väyläinen (613m), C2-luokituksen omaava lähes tasaisella puisto/metsä maalla sijaitseva hyvin frisbeegolfrata. Rata avattu tänä vuonna.

  Kihisin lähinnä kiukusta, kun rataa heitin läpi. Täysin pilattu kahdella aloittelijalle täydellisen sopimattomalla vesieste väylällä, nro 3 ja 4. Kyllähän nuo voi vain jättää heittämättä, mutta fiksumpaa olisi ollut jottei olisi rakennettu ollenkaan! Hyvällä heitolla juuri ja juuri yli, huonolla heippa kiekko! Vesistön kiertäminen mahdollista ainoastaan korkean, kaarevan puusillan kautta, mikä taas ei sekään ole ihan ongelmatonta, eli heittämättä jäi kokonaan kaksi väylää!!! Jos ylivaikeita vesiväyliä jostain kumman syystä pitää rakentaa, niin tehkää pliis edes kunnollinen kiertoreitti! Pidemmälle ehtineille pelaajillekin vaikeita ylityksiä puuston takia, toki tarkalla heitolla ihan mahdollisia. Rata on kuitenkin tarkoitettu muutoin profiililtaan aloittelijoille, niin tuollaiset turhuudet pilaavat tunnelman hyvin äkkiä. Olisi mielenkiintoista tietää, että onko rata suunniteltu vain kaupungin ”omana työnä” vai onko mukana ollut jokin ratojen suunnittelussa aiemminkin mukana ollut ammattilainen. Vesiväylien mokat ymmärtäisin vielä jotenkin, jos amatöörit ovat suunnitelmat laatineet, mutta, jos suunnittelijana on ollut lajia paremmin tunteva henkilö, niin sitten suosittelisin ehkä tarkastelemaan kriittisesti omia suunnitteluihanteitaan. Väyläopasteita ei missään ja useampi kori heti tuoreeltaan vinossa.

  Sääli. Alue on kaunis, heittopaikat ja heittopaikkaopasteet hyvässä kunnossa. Mukavan oloinen tasamaan rata. JOS 3- ja 4-väylät siirrettäisiin toiseen paikkaan, niin voisin pelata uudelleenkin. Nyt ei voisi tällä hetkellä todellakaan yhtään vähempää kiinnostaa!

  1/5. Teki mieli antaa 0/5, mutta alueen kauneudesta edes tuo ykkönen.

Vastaa