"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Mynämäki DiscGolfPark

Radan kuvaus

Mynämäki DiscGolfPark on 18-väyläinen A-tason rata. Radan par on 59, ja väylien keskipituus noin 115 metriä.

Lue lisää

Mynämäki DiscGolfPark on pääosin metsässä kulkeva rata, jonka par on 59. Par-4:t muodostuvat lähinnä vaiheittain pelattavista väylistä, mutta siitä huolimatta radalla on myös väyliä, joissa saa heittää sydämensä kyllyydestä. Lyhyemmät väylät tarjoavat haasteita myös kilpatason pelaajille ahtaudellaan ja korkeuseroilla. Rata alkaa urheilukeskuksesta ja kulkee vesitornin ja pururadan maastoissa. Ominaista alueelle on metsäinen ja kivikkoinen maasto, sekä paikotellen suuretkin korkeuserot. Alueella on vesitorni, jonka vuoksi korkeuseroja parilla väylällä on riittävästi.

Radan kolme ensimmäistä väylää pelataan hoidetulla nurmialustalla, jonka jälkeen siirrytään metsäalueelle. Väylät 4-6 ovat vaikeita par-3:ia. Väylästä 7 alkaa par-4:n suora. Neljä perättäistä par-4:ää vaatii huolellisuutta. Väylällä 7 saa vielä heittää rennosti avoimella isoon ylämäkeen, mutta puttipaikka on kinkkinen. Väylä 8-10 ovat tarkkuutta vaativaa sijoituspeliä, eli 100-metrisellä draivilla pärjää hienosti, kunhan se on tarkka. Väylät 11-13 tarjoavat monipuolisia haasteita ahtaine ränneineen sekä ylä- ja alamäkineen. 14:llä (par-4) saa heittää vielä kovaa leveää pururataa pitkin, jonka jälkeen viimeiset väylät haastavat lähinnä tarkkuudessa.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Urheilutie
  23100 Mynämäki


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2010

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Ville-Veikko Sainio, 0500781933

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Videoesittely

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Mynämäki DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: KASITIEN Katsastus

Pituus 128 metriä. Par 3

Väylä on optimoitu oikeakätiselle heittäjälle ja on siis rystypuolen s-heitolla helpoimmin saavutettavissa. Toki muillakin keinoilla putille pääsee. Ympäristö on siistiä puistoa. Väylän tarjoaa KASITIEN Katsastus Oy

Väylä 2: OP Mynämäki-Nousiainen

Pituus 57 metriä. Par 3

Radan toinen väylä haastaa tarkkuudessa. Kapeaan puuränniin on osuttava, mutta väylää ei ole pituudella pilattu. Oman mausteensa tuo parin metrin korkuinen kumpu jota pitkin väylä kulkee. Seuraavalle väylälle täytyy kävellä urheilukentän toiseen päähän. Väylän tarjoaa OP Mynämäki-Nousiainen.

Väylä 3: Neste Mynämäki

Pituus 149 metriä. Par 3

Urut auki! 150 metriä avointa väylää, jossa raffiinkin voi päästä. Kori sijaitsee jälleen rinteessä, joka onkin pituuden lisäksi oikeastaan ainut mielenkiintoinen asia tällä väylällä. Väylän tarjoaa Neste Mynämäki.

Väylä 4

Pituus 73 metriä. Par 3

Metsäinen ja ahdas tunneli suurine puineen on esimakua tulevasta. Näihin on osuttava, muuten tulee paljon heittoja.

Väylä 5: Plus Katsastus

Pituus 133 metriä. Par 3

Leveähkö metsätunneli, mutta piitkä. Erittäin vaikea par-3, mutta tehtävissä. Alusta on vielä vähän huonona, mutta innokkaiden pelaajien myötä tasoittunee. Väylän tarjoaa Plus Katsastus.

Väylä 6: Isokouvola

Pituus 110 metriä. Par 3

Älä eksy kasin tiille kesällä, vaan siirry vesitornin vierelle. (lumiaikaan väylät 6&7 poissa käytöstä). Pururataa pitkin heitettävä suora tunneli alamäkeen. Hyvällä heitolla voi lipsauttaa jopa pitkäksi, mutta siitä ei rangaista. Varmista turvallisuus ennen heittoa! Väylän tarjoaa Isokouvola Oy.

Väylä 7: Rauta-Apaja

Pituus 161 metriä. Par 4

Radan ensimmäinen par-4 heitetään avoimella alueella, mutta väylä päättyy jyrkähköön ylämäkeen vesitornille. Korin on sijoitettu jyrkän kummun reunalle, joten putissa pitää olla huolellinen. Väylän tarjoaa Rauta-Apaja Oy.

Väylä 8

Pituus 158 metriä. Par 4

Suomessa "harvinaisten" väylien kastiin kuuluvat vaiheittain pelattavat väylät. Mynämäessä niitä on aika paljon. 8. väylällä on heitettävä viivasuoraan n. 90 metriä, jonka jälkeen väylä kääntyy 90 astetta vasemmalle. 70 -metrinen loiva hysse korille pienen lammen yli ja nostat birdien.

Väylä 9: Rinta-Jouppin Autoliike Oy

Pituus 162 metriä. Par 4

Suoran heitto on ysiväylällä noin 75 metriä, jonka jälkeen jatketaan metsäkujaa vasemmalle. Jatkoheitto heitetään alamäkeen ja oikealle kaartaen. Väylän tarjoaa Rinta-Jouppin Autoliike Oy.

Väylä 10

Pituus 136 metriä. Par 4

Vaihejakso jatkuu, avauksen tulisi olla suora, noin 60 metriä pitkä ja jatko heitto on jyrkästi vasemmalle kaartava. Väylän hahmottamisessa saattaa olla ongelmia tällä väylällä, mutta helpottunee, kun väylät kuluvat.

Väylä 11

Pituus 78 metriä. Par 3

Jolleivät edelliset mutkat vielä riittävästi hämmennystä aiheuttaneet, tämän pitäisi aiheuttaa. Avaus heitetään kapeaan puuporttiin ylämäkeen. Noin 50 metrin kohdalla ylämäki muuttuu jyrkäksi alamäeksi ja väylä kääntyy jyrkästi oikealle noin 30 metriä. Kämmenpuolelta heitettynä väylä muuttuu helpoksi heti puuporttiin osumisen jälkeen.

Väylä 12

Pituus 122 metriä. Par 3

Vaikea par-3, oikeakätisen rystyheitolla on lähes mahdotonta heittää suoraan korille. Kämmenellä paremmat saumat, mutta se vaatii ilmiömäistä suorittamista.

Väylä 13

Pituus 88 metriä. Par 3

Metsäkäytävää pitkin loivaan alamäkeen ja loivasti oikealla kaartava väylä. Ahdas, mutta suhteellisen harvassa metsässä kulkeva väylä. Pahin metsäinen alusta päättyy tähän väylään.

Väylä 14: Lehtitarjouksia.com

Pituus 198 metriä. Par 4

Loivaan alamäkeen moottoritien levyistä pururataa pitkin pelattava väylä, jossa mieli tekee heittä täyttä. Järkevämpää voisi olla heittää suoraan putterilla tai midarilla, koska feidi voi rankaista yllättävän paljon. Väylä kaartuu lopuksi oikealle metsätaskuun. Väylän tarjoaa Lehtitarjouksia.com.

Väylä 15: Leaf Areena

Pituus 70 metriä. Par 3

Kapea tunneli metsässä. Jos heität suoraan, homma toimii. Väylän tarjoaa LeafAreena.

Väylä 16: K-SUPERMARKET Mynämäki

Pituus 65 metriä. Par 3

Vihdoin se radan helpoin väylä. Sähkölinjan alla, ei juuri esteitä ja matkakin on suhteellisen lyhyt. Varmista vain, ettei pururadalla liiku ketään, niin voit heittää. Väylän tarjoaa K-SUPERMARKET Mynämäki.

Väylä 17: Länsi1

Pituus 114 metriä. Par 3

Metsäinen tunneli, joka kaartuu loivasti vasemmalle. Koria ei näy tiille, koska väylällä on kumpu, jonka yli pitää heittää. Väylän tarjoaa Länsi1.

Väylä 18: Oscar

Pituus 73 metriä. Par 3

Radan viimeinen haaste heitetään kapeaan lehtimetsätuubiin. Sen verran monta heittoa tunneleihin on tässä vaiheessa jo heitetty, että harjoituksen pitäisi kantaa hedelmää viimeistään tässä. Jollei onnistunut, lähde uudelle kierrokselle tai mene pizzalle! Väylän tarjoaa Ravintola Oscar.

11 arvostelua radalle “Mynämäki DiscGolfPark

  Tästä radasta jäi varsin ristiriitaiset fiilikset. Oma kokemus ei ihan mätsää aikaisempien arvostelijoiden mielipiteisiin. Miten kukaan voi sanoa monipuoliseksi rataa jossa on viisi lyhyttä suoraa väylää? Ja ne muut väylät sitten.. On muutama hieno ja erikoinen väylä mutta niiden lisäksi sitten nippu mahdottomia par kolmosia. Kenellekähän tämä rata on tehty? Puitteet on kyllä kunnossa mutta ne puuttuvat opasteet aiheutti harmaita hiuksia. Ei minkään sortin nuolta missään vaikka siirtymät on välillä hiukan omituisia. Todella kaksijakoinen rata jonka suunnittelussa olisi ehkä hiukan kannattanut miettiä että kenelle sitä rataa oikein ollaan tekemässä. Mieluummin poikkean jatkossa Mikko Rantasella kuin täällä.

  Erinomaisen hyvässä kunnossa oleva metsäinen rata.
  Tiit hyvät ja väylät selkeitä. Radan olemus muutenkin todella siisti.
  Muutamille siirtymille ensikertalainen kaipaisi opasteita. Ne nostaisivat vierailukokemuksen ihan huippuunsa.

  Käväsin tänään kiertämässä, ja kokemus pääosin positiivinen. Oli avointa ja oli mettää, ihan sopivassa suhteessa. Jos parannuksia saa ehdottaa, niin väylien siirtymät voisi olla hyvä opastaa. Nyt piti vähän kartan kanssa tihrustaa, että löysi perille. Muutoin kyllä ihan käymisen arvoinen, ja sopivan haastava rata!

  Todella monipuolinen rata ja siisti, miellyttävä ympäristö. Täällä ei juuri näy kaljatölkkejä tai tupakantumppeja. Alue on selkeästi urheilijoiden ja kuntoilijoiden käytössä, kyseessä ei ole pussikaljaväen hengailupaikka. 7-väylällä on ainakin kesäaikaan hauskat etäisyysmerkit, joista voi tsekata kuinka pitkälle se draivi oikeasti yltää. Koska edellisen väylän heittopaikka ja kori ovat hyvin näkyvillä, voi 7-väylällä treenata halunsa mukaan. Rata on haastava ja mielestäni erittäin hyvin suunniteltu. Parhaimmillaan keväällä ja myöhään syksyllä. Kesällä tarve spotterille on varsin selvä: kiekko hukkuu kielojen ja varpujen sekaan hämmästyttävän helposti.

  Väylät hienoja ja paarit tiukkoja, rata antaa kivan haasteen myös hieman enemmän kokeneelle. Rata tosin saisi minulta lisänimen ”Kadonneen kiekon metsästäjät”, sillä siihen menee iso osa ajasta. Väylät ovat todella kapeita ja hienoinenkin poikkeama niiltä aiheuttaa kirosanoja, kun kiekko pujahtaa kanervien ja kielojen sekaan, josta sitä haetaan sitten urakalla. Ja kokeneen vinkki: älä vahingossakaan valitse väylälle 18 vasemmalle kaartavaa lättyä!
  Myös näin loppukesästä pelievääksi löytyy mustikoita yllin kyllin.

  Juu, monipuolinen on metsää, hiukan puistoa ja korkeuserojakin. Radan parhaat puolet aukeaa vasta tokalla kiessillä, koska useat väylistä sellaisia jossa koria ei näy. Jos et ole haukka paikallistamaan mihin heittosi päätyy käytä spotteria. Mestoilla on tuhdisti rosollia, johon kiekko sujahtaa jemmaan! Miinusta olopenkkien totaali puutteesta. Ainoa maisemallinen elementti ruma vesitorni. Ainakaan tiistai yönä 12:00 mynämäellä ei ollut mitään auki, joten discoilut kiessin jälkeen jossain muualla. P.s. jos joku löytää väylältä 14, vasemmalta metsästä meikän koiranoksennuksen värisen 11x tiipparin ja palauttaa meikälle, maksan sievoisen summan löytöpalkkiota.

Vastaa