"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Myllymäen frisbeegolfrata, Kankaanpää

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Puistorata aivan kaupungin keskustassa. Korkeuserot, vaihtelevan mittaiset väylät, puut, ob:t ja mandot kehittävät lähipeliä eikä täysillä heittämällä pärjää. Aloittelijoille sopiva rata, jossa on hyvät opasteet ja aktiivista porukkaa.

Lue lisää

Myllymäen 9-väyläinen puistorata sijaitsee aivan Kankaanpään kaupungin keskustassa. Parkkipaikkana käytetään lukion parkkipaikkaa 10m päässä ykkösväylän tiistä. Kauppoja ja kahviloita on myös ihan radan vieressä.

Perusrata on helppo, jossa kokenut metsästää pakkokakkosia, mutta aloitteljalle tarjoaa hyvän harjoitteluhaasteetta. Väylillä on mittaa 50-120 metriä, ja ne ovat pienelle radalla yllättävän vaihtelevia. Kahdella ensimmäisellä väylällä on selkeät korkeuserot, muut ovat tasamaalla. Parilla väylällä on pakollinen mando turvallisuutta takaamassa, useimmilla väylillä on puita huteja takaamassa.

Myllymäki on syksyllä 2009 rakennettu kaupungin ensimmäinen rata.

Perusradan par on 28 heittoa (eli yksi par4).

Radan alueella on kävelytie, joten silmät kannattaa pitää auki erityisesti väylällä 8 ja tietysti muutenkin. Rataa ylläpitää kaupungin puistotoimi, sekä Tomoottajat.

 

 

Radan tiedot

 • Osoite

  Toivontie 1-5
  38700 Kankaanpää


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2009

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Tapani Aulu

 • Suunnittelija

  Tapani Aulu / Tomoottajat

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Videoesittely

Väyläkuvaukset

Myllymäen frisbeegolfrata, Kankaanpää

Ratakartta

Väylä 1: Myllymäki, Kankaanpää #1

Pituus 62 metriä. Par 3

Maisemoidun soramontun kulmalta reilusti alamäkeen heitettävä suora putteriheitto. Kori sijaitseen rinteen alareunassa niin, että holaria voi aina yrittää, kiekko jää putille lähes aina. Vasenkätiselle hankala, paitsi tietysti anhyzerilla.

Väylä 2: Myllymäki, Kankaanpää #2

Pituus 82 metriä. Par 3

Täysin esteetön väylä, jossa heiton pituuden pitää onnistua tarkasti. Väylä on rinteen päällä "hyllyllä". 3 m lyhyt heitto rullailee rinteen alle, 7m pitkä heitto menee ob-polulle. Erikoisuutena rinteessä on toinenkin hylly, josta pääsee puttamaan noin muutaman metrin päästä jyrkkään ylämäkeen noin 3-4 m ylöspäin. 82 m heitto ei siis riitä koska kori on monta metriä tiitä korkeammalla.

Väylä 3: Myllymäki, Kankaanpää #3

Pituus 48 metriä. Par 3

Todella lyhyt neppailuväylä, jossa juuri ennen koria pari puuta, ja vasemmalla puolella ob-linja muutaman metrin päässä. Kehyt hyzer puut kiertäen tuo yleensä kaivatun kakkosen.

Väylä 4: Myllymäki, Kankaanpää #4

Pituus 62 metriä. Par 3

Suora väylä, jonka lopussa korin ympärillä puita melkein ympyrässä. Tarkalla suoralla heitolla putille, vähemmän tarkalla puun kautta oblle. Vasenkätinen skippaa puiden takaa nätisti korille.

Väylä 5: Myllymäki, Kankaanpää #5

Pituus 57 metriä. Par 3

Tiukka oikeakätisen kämmenväylä. Oikealla puolella kierrettävä mandopuu, jolla vältetään piha. Matala tiukasti kääntyvä heitto ja kupilla ollaan. Vasurit ja rollaajat tykkäävät.

Väylä 6: Myllymäki, Kankaanpää #6

Pituus 64 metriä. Par 3

Vähän samaa settiä kuin edellinen. Oikeakätinen ei hyssellä koria löydä. Korkea fore tai kevyt annukka useimmat.

Väylä 7: Myllymäki, Kankaanpää #7

Pituus 121 metriä. Par 4

Radan "pitkä" väylä. Vasemmalla mäntyryhmä, oikealla iso kuusi, joihin jäävät surkeat suoritukset. Keskellä puolivälissä väylää koivu, joka nappaa täysin suorat heitot. Eli jommalta kummalta puolelta pitäisi kiertää.

Väylä 8: Myllymäki, Kankaanpää #8

Pituus 84 metriä. Par 3

Tiukka hyzer mandotolppa kiertäen. On nähty myös kämmenannukoita ja rollereita. Kakkonen harvinainen, koska väylällä on kaksi puurivitä nostamassa verenpainetta.

Väylä 9: Myllymäki, Kankaanpää #9

Pituus 59 metriä. Par 3

Perusradan viimeinen väylä heitetään puiden välistä puiden väliin. Keskellä väylää on tyhjää (tai on siinä jonkinlainen kivikehä-taideteos) joten reittejä on.

4 arvostelua radalle “Myllymäen frisbeegolfrata, Kankaanpää

  Bongattu, karttalinkki vie oikeaan paikkaan. Tarjolla on puiston alueella 9 väyläinen rata, joka jakautuu kahteen osaan: 1-2 sekä 3-9 pienen siirtymän päässä alikulkutunnelin kautta.

  Rata on parhaat päivänsä nähnyt ja kuten yllä on mainittu, väyläopasteet ja mandot saaneet kyytiä ajan saatossa. Rata kuitenkin löytyy ja heittopaikat olivat paikallaan kartan mukaisesti. Väylät 1 ja 2 vaativat kovemman heiton, väylät 3-9 on puolestaan rennompaa heittämistä. Midarikiekolla pärjää varsin mainiosti tällä radalla.

  Pidin erityisesti siitä, että kyseessä on puistorata. Liikkuminen on vaivatonta ja heitoille on reilusti tilaa. Toki koivuja on sopivasti blokkaamassa heittoja. Rata ei ole välttämättä haastava, mutta ei tarvitsekaan. Äärimmäisen hyvä rata esim. lähäripelin harjoitteluun.

  Väylät 1-2 voisi siirtää väylien 3-9 puolelle ja radalle voisi tehdä yleiskunnostuksen. Käyttäjiä varmasti löytyisi, mutta löytyykö aktiiveja viemään radan kunnostamista eteenpäin?

  Loistava rata aloittelijoille ja miksei myös muillekkin. Rata sen verran helppo että saa ilman turhia paineita viskellä menemään. Opaste taulut tosin rikki useammasta paikasta. Vaatisi pientä yleiskunnostusta.

  Opasteita rikottu, Tii alueita siirrelty, joten pieniä hankaluuksia tietää mistä heitot milloinkin lähtevät. Onneksi sentään ykkösväylän viereltä löytyy kartta josta kuvan ottamalla väylätkin löytyivät pienen pohdinnan jälkeen. Muutoin ihan kelpo rata vähemmän lajia harrastajille.

Vastaa