"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Myllymäen frisbeegolfrata, Kankaanpää

Radan kuvaus

Puistorata aivan kaupungin keskustassa. Korkeuserot, vaihtelevan mittaiset väylät ja strategisissa paikoissa olevat puut kehittävät lähipeliä, eikä täysillä heittämällä pärjää. Aloittelijoille sopiva rata, jossa on hyvät opasteet, korit ja tiimatot sekä aktiivista porukkaa.

Lue lisää

Väyliä 1-7 pyritään pitämään pelattavina myös talvisin.

Myllymäen 9-väyläinen puistorata sijaitsee aivan Kankaanpään kaupungin keskustassa.
Parkkipaikkana käytetään lukion parkkipaikkaa. Kauppoja ja kahviloita on myös ihan radan vieressä.

Perusrata on helppo, jossa kokenut metsästää pakkobirkkuja, mutta aloittelijalle tarjoillaan hyvää haastetta. Väylillä on mittaa 50-100 metriä, ja ne ovat pienelle radalla yllättävän vaihtelevia. Väylillä 8 ja 9 on selkeät korkeuserot, väylät 3 ja 4 ovat metsän siimeksessä ja muut taas aukeammilla paikoilla yksittäisten puiden tarjotessa väistämättömiä puuosumia.

Myllymäki on syksyllä 2009 rakennettu kaupungin ensimmäinen rata. Perusradan par on 28 heittoa (eli yksi par4).

Radan alueella on kävelytie, joten silmät kannattaa pitää auki erityisesti väylällä 2 ja tietysti muutenkin. Rataa ylläpitää kaupungin puistotoimi sekä Tomoottajat.

 

 

 

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Toivontie 1-5
  38700 Kankaanpää


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2009

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Tapani Aulu

 • Suunnittelija

  Tapani Aulu / Tomoottajat

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Videoesittely

Väyläkuvaukset

Myllymäen frisbeegolfrata, Kankaanpää

Ratakartta

Väylä 1: Myllymäki, Kankaanpää #1

Pituus 50 metriä. Par 3

Helpohko aloitusväylä jossa muutamat puut ennen koria ottavat kiekkoja kiinni. Hyvin pelattavissa joko rystyllä tai forella.

Väylä 2: Myllymäki, Kankaanpää #2

Pituus 69 metriä. Par 3

Selvästi jo pidempi väylä, jossa puuosumaa saattaa päästä maistamaan jo heti alkumetreillä. Hyvin pelattavissa joko rystyllä tai forella. Puut suojaavat koria. Varo oikealla kulkevaa kävelytietä!

Väylä 3: Myllymäki, Kankaanpää #3

Pituus 100 metriä. Par 4

Ensimmäinen metsäväylä ja radan ainoa par 4. Selkeää linjaa ja väylää aluksi hankala hahmottaa tiiltä ja avauksen ei tarvitsekaan olla pitkä, jos sen saa oikeaan kohtaan. Mahdollinen eagle puttaamalla jos saat hyvän avauksen osumaan oikeaan linjaan. Puita on niin reilusti, että lyhyydestään huolimatta ei ole varma par, saati sitten birdie.

Väylä 4: Myllymäki, Kankaanpää #4

Pituus 55 metriä. Par 3

Toinen metsäväylistä. Sopivalla hyssellä voit laittaa vaikka suoraan kippoon, mutta väylä ei ole leveä. Vasemmalle missatessa voi par olla tiukassa tiheän puuston vuoksi.

Väylä 5: Myllymäki, Kankaanpää #5

Pituus 61 metriä. Par 3

Avaraa tilaa ja heitto loivaan ylämäkeen. Maastonkohouma ennen rinkiä saattaa aiheuttaa mielikuvan että heitto on mukin juurella kun se onkin jäänyt kympin lyhyeksi. Iso puu suojaa koria oikealla ja vasemmalle eksyessä saattaa putti olla mahdoton suuren kuusen takaa.

Väylä 6: Myllymäki, Kankaanpää #6

Pituus 99 metriä. Par 3

Radan pisin par 3 jossa tilaa kyllä riittää. Liikaa jos flippaat oikealle, niin puut helposti estävät suoran puttilinjan. Aloitteleville pelaajille haastava birdie, kun heittomittaa tarvitaan aika reilusti.

Väylä 7: Myllymäki, Kankaanpää #7

Pituus 58 metriä. Par 3

Loivaan alamäkeen heitettävä par 3, jossa puut usein estävät suoraan korille pääsyn. Mahdollista myös liidätellä pitkäksi.

Väylä 8: Myllymäki, Kankaanpää #8

Pituus 82 metriä. Par 3

Maisemoidun soramontun kulmalta reilusti alamäkeen heitettävä suora heitto. Kori sijaitseen rinteen alareunassa niin, että holaria voi aina yrittää ja kiekko jää putille lähes aina. Vasenkätiselle hankala, paitsi tietysti anhyzerilla.

Väylä 9: Myllymäki, Kankaanpää #9

Pituus 81 metriä. Par 3

Täysin esteetön väylä, jossa heiton pituuden pitää onnistua tarkasti. Väylä on rinteen päällä "hyllyllä" josta 3 metriä lyhyt heitto rullailee helposti rinteen alle, kun taas pitkää heittoa seuraa todellinen kuolemanputti. Erikoisuutena rinteessä on toinenkin hylly, josta pääsee puttamaan noin muutaman metrin päästä jyrkkään ylämäkeen. 81 m heitto ei siis riitä koska kori on monta metriä tiipaikkaa korkeammalla.

5 arvostelua radalle “Myllymäen frisbeegolfrata, Kankaanpää

  Rata päivitetty vuonna 2022. Tuolloin kaksi väylää siirtyi metsän puolelle. Paljon puustoa, joten bogey on hyvinkin tehtävissä molemmilla väylillä jos avaus ei osu linjaan. Heittopaikat on uusittu ja tiimatot ovat tasaiset ja kookkaat. Väyläopasteet kunnossa poislukien väylä 6, jolta opastetaulu on jonkun toimesta lähtenyt kävelemään. Korit ovat hyvät ja hyvässä kunnossa. Kiekkojen hukkaaminen on tällä radalla suht hankalaa, metsäväylillä toki mahdollista jos puuosuma jää pimentoon eikä yhtään tiedä mihin kiekko suuntautui. Joka väylän birdieen pelaaminen on kova tulos, sillä metsäväylien haasteiden lisäksi varsinkin väylillä 6 ja 9 vaaditaan pitkää ja tarkkaa heittoa.

  Bongattu, karttalinkki vie oikeaan paikkaan. Tarjolla on puiston alueella 9 väyläinen rata, joka jakautuu kahteen osaan: 1-2 sekä 3-9 pienen siirtymän päässä alikulkutunnelin kautta.

  Rata on parhaat päivänsä nähnyt ja kuten yllä on mainittu, väyläopasteet ja mandot saaneet kyytiä ajan saatossa. Rata kuitenkin löytyy ja heittopaikat olivat paikallaan kartan mukaisesti. Väylät 1 ja 2 vaativat kovemman heiton, väylät 3-9 on puolestaan rennompaa heittämistä. Midarikiekolla pärjää varsin mainiosti tällä radalla.

  Pidin erityisesti siitä, että kyseessä on puistorata. Liikkuminen on vaivatonta ja heitoille on reilusti tilaa. Toki koivuja on sopivasti blokkaamassa heittoja. Rata ei ole välttämättä haastava, mutta ei tarvitsekaan. Äärimmäisen hyvä rata esim. lähäripelin harjoitteluun.

  Väylät 1-2 voisi siirtää väylien 3-9 puolelle ja radalle voisi tehdä yleiskunnostuksen. Käyttäjiä varmasti löytyisi, mutta löytyykö aktiiveja viemään radan kunnostamista eteenpäin?

  Loistava rata aloittelijoille ja miksei myös muillekkin. Rata sen verran helppo että saa ilman turhia paineita viskellä menemään. Opaste taulut tosin rikki useammasta paikasta. Vaatisi pientä yleiskunnostusta.

  Opasteita rikottu, Tii alueita siirrelty, joten pieniä hankaluuksia tietää mistä heitot milloinkin lähtevät. Onneksi sentään ykkösväylän viereltä löytyy kartta josta kuvan ottamalla väylätkin löytyivät pienen pohdinnan jälkeen. Muutoin ihan kelpo rata vähemmän lajia harrastajille.

Vastaa