"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Mouhi FG

Radan kuvaus

Lions Club Mouhijärvi on tehnyt kovasti töitä uuden 18-väyläisen radan eteen. Metsärata saatiin valmiiksi elo-/syyskuun vaihteessa 2017. Rata kaikkineen on paikka paikoin erittäin jyrkkäpiirteinen eli korkeuserot ovat suuret.

Lue lisää

Rata on pääosin metsärata – 17 väylää raivattu metsään. Jokaiselta tiipaikalta löytyy väyläseloste ja roska-astia. Rataa hoidetaan säännöllisesti. Turvallisuuden vuoksi väylillä ja heittopaikoilla jyrkänteet on erotettu aidoilla sekä merkitty varoituskilvillä.

Parkkipaikalla on tilaa nykyisellään n. 20 autolle ja parkkipaikka onkin aika ajoin täynnä, sillä rata on erittäin kovassa käytössä. Oman paikkakunnan lisäksi maakunnasta ja kauempaakin käy säännöllisesti runsas joukko alan harrastajia pelaamassa.

Lisätietoja radasta löydät sen facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/MouhiFG/

Väylistä suurin korkeusero on väylällä 4A, josta on pudotusta korille 27 m. Radan korkeimman (tii 16) sekä matalimman kohdan (tii 5) korkeusero on 44 m.

Ratakartan on laatinut Sastamalan kaupunki. Karttapisteet perustuvat Sastamalan kaupungin suorittamaan GPS mittaukseen. Jokaisesta mittapisteestä saatiin myös korkeus meren pinnasta mitaten. Väylien pituudet ja heitto- ja koripisteiden korkeudet sekä kunkin tiin GPS koordinaatit perustuvat em. mittaukseen. Karttaan ja väyläopasteisiin on merkitty kunkin tiin koordinaatit.

Rata-alueella on kaksi erityisluontokohdetta. Ne ovat OB alueita.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Koivukuja 6A
  38460 Sastamala


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2015

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t)

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Mouhi FG

Ratakartta

Väylä 1: Mouhi FG #1

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä 2: Mouhi FG #2

Pituus 84 metriä. Par 3

Väylä 3: Mouhi FG #3

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 4: Mouhi FG #4

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylällä myös B-tii, etäisyys korille 77m.

Väylä 5: Mouhi FG #5

Pituus 105 metriä. Par 3

Väylä 6: Mouhi FG #6

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 7: Mouhi FG #7

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 8: Mouhi FG #8

Pituus 103 metriä. Par 3

Väylä 9: Mouhi FG #9

Pituus 120 metriä. Par 4

Väylä 10: Mouhi FG #10

Pituus 120 metriä. Par 3

Väylä 11: Mouhi FG #11

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 12: Mouhi FG #12

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 13: Mouhi FG #13

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 14: Mouhi FG #14

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylällä on myös B-korin paikka, jolta etäisyys korille on 56m.

Väylä 15: Mouhi FG #15

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä 16: Mouhi FG #16

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 17: Mouhi FG #17

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 18: Mouhi FG #18

Pituus 70 metriä. Par 3

12 arvostelua radalle “Mouhi FG

  Kivikkoiseen ja mäkiseen kuusikkometsään kovalla työllä raivattu rata. Ehdottomasti käymisen arvoinen jos ei pelkää hankalaa maastopohjaa. Metsä on kuitenkin kuivaa, joten kivikot ovat ainoa haaste. Rata on suunniteltu hienosti, eikä siirtymiä juuri ole. Tiit pieniä, mutta hyväkuntoisia. Mukava yllätys. 3,5/5.

  Rata bongattu ja karttalinkki vie suoraan oikeaan paikkaa. Opaskartta on paikallaan ja ensimmäinen väylä löytyy pienen kävelyn jälkeen väylän 18 korin läheltä. Siirtymät ovat kohtuullisen lyhyitä ja väylät siirtyminen muodostavat selkeän kokonaisuuden.

  Väylät ovat monipuolisia, mikä lisää radan mielekkyyttä – on helpompaa ja vaikeampaa väylää, heitetään ylös ja alaspäin, vasemmalla ja oikealle – väylät on suunniteltu mielestäni hyvin. Väylillä on tarpeeksi tilaa heittää ja heittolinjat ovat selkeät. Puuosumat rankaisevat helposti positiivisella lukemalla, kannattaa siis osua väylään.

  Tiimatot olivat pienehköt, mutta kyllä niistä pystyi ihan heittämään. Radan heikon kohta oli itsetehdyt korit, vaikka tekivätkin tehtävänsä. Maastoon on muodostunut selkeät polut, joissakin kohdissa tosin maasto oli vaikeakulkuista. Kallioille rakennetut portaat oli rakennettu hyvin.

  Kokonaisuutena oikein mainoa AM-tason rata. Kannattaa poiketa. 3/5 (paremmilla koreilla 4/5).

  Käymisen arvoinen, toisen kerran en kävisi, jos rataa ei pidetä yllä. Väylät ajettu koneella läpi ja erittäin sekaisen näköisiä koska paljon ”roskaa”. Väylät toisti paljon toisiaan. Muutama hieno väylä. Portaista iso plussa! Opasteita seuraaville väylille vain alku väylillä. Toivottavasti talkoot jatkuu ja rataa pidetään yllä jotta se tarjoaa parempia kokenuksia tulevaisuudessa.

  Pakko oli tehdä tunnukset, notta pääsee arvostelemaan kyseisen radan.
  Vaikka rata on vielä selkeesti työn alla, niin aivan mahtava jo nyt & tulee olemaan huikea valmiina. Alottelijana olisin turhautunut liialliseen haasteeseen, mutta näin kolmatta kesää viskovalle juuri sopivan haasteellinen – kun taas kokeneemmalle kansalle tämä lienee jo mukavan helppo metsäkäyskentely. Komeat on puitteet never the less, varmana käyn uudestaan jo lähiaikoina ja kaveri mukaan jakamaan ilot.

  Mukava metsärata. Tehty ”ns” puhtaaseen metsään joka on kangasmetsää niin on sama vaikutus kuin Pirkkalassa: mutaa on tosi vähän. Opasteet puuttuivat ja niiden merkinnöistä ja parista radasta päättelin että tänne tehdään lukuisia lisäväyliä. Sinänsä ikävää, että tälläisiä 9-12 väylän ratoja alkaa olla liian vähän. Ei aina halua kiertää täyttä 18+ rataa… Posiivinen yllätys kuitenkin tämä rata. Viimeinen väylä ansaitsee erikoismaininnan: hienosti tehty ja täällä ei liene ilkivaltaa portaille kuten Ylöjärven Kuulaaksossa.

Vastaa