"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Malluusen frisbeegolfrata

#malluusenfrisbeegolfrata

Radan kuvaus

Ei pelattavissa talvella

Malluusen frisbeegolfrata koostuu kahdesta radasta: vaativasta 18-väyläisestä kilpatason radasta (AAA1) sekä 9-väyläisestä lämmittelyradasta (C1). Molemmat radat kulkevat maltillisia korkeuseroja sisältävissä metsä- ja peltomaisemissa.

Lue lisää

Radat tarjoavat mm. pitkiä avoimia sekä monipuolisuutta vaativia väyliä, tiukkoja metspäpillejä, OB-saarekkeita, hazardia ja jopa hieman alamäkeen liidätystäkin. Ratojen layoutit kulkevat osittain päällekkäin: useat väylät jakavat saman heittopaikan, mutta niissä on eri korit.

Alue sijaitsee yksityisalueella Etelä-Pohjanmaalla Kuortaneella, ja löytyy osoitteella: Malluusentie 425, 63130 Mäyry, vain 25 minuutin ajomatkan päässä Tuurin kyläkaupalta ja alle puolen tunnin päässä Seinäjoelta! Parkkeeraus radan parkkipaikalle.

AAA1-radan väylien pituudet vaihtelevat reilusta 90 metristä useampaan yli 200 metrin väylään saakka. Radan par on 65, pituus lähes 2600 metriä ja väylien keskipituus näin ollen yli 140 metriä. Tarjolla on sekä tiukkoja metsäpillejä että avoimia tykitysväyliä, joissa riittää myös OB-alueita ja hazardia.

C1-radan väylien pituudet vaihtelevat 50 ja reilun 100 metrin välillä. Radan kaikki väylät ovat par 3 -väyliä, ja se soveltuu myös aloittelijoille sekä lapsiperheille. Radan ihannetulos on 27 heittoa, pituus reilut 650 metriä ja väylien keskipituus näin ollen reilut 70 metriä. Tarjolla on selvästi päärataa lyhyempiä, mutta silti monipuolisia väyliä, joissa osassa on mukana myös OB-alueita. Kirsikkana radan viimeisenä väylänä on ns. tripla-mando-väylä tiukalla OB:lla.

Lisätietoja radasta: https://malluusenfrisbeegolfrata.fi/

Radan tiedot

 • Osoite

  Malluusentie 425
  63130 Kuortane


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2020

 • Korit

  Latitude64

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Janne Saarela

 • Suunnittelija

  Janne Saarela

 • Ilmainen/maksullinen

  maksullinen

 • Lisätietoja

  Radalta löytyy myös puttitreenikorit ja lämmittelyalue (range). https://malluusenfrisbeegolfrata.fi/

 • Talvipelattavuus

  Ei pelattavissa

Väyläkuvaukset

Malluunen frisbeegolf – PRO 2022

Ratakartta

PRO-radan väylien pituudet vaihtelevat reilusta 90 metristä useampaan yli 200 metrin väylään saakka. Radan par on 65, pituus lähes 2600 metriä ja väylien keskipituus näin ollen yli 140 metriä. Tarjolla on sekä tiukkoja metsäpillejä että avoimia tykitysväyliä, joissa riittää myös OB-alueita ja hazardia.

 

Väylä 1: Malluunen frisbeegolf – PRO #1

Pituus 167 metriä. Par 4

Avoin, vasemmalle kaartava, lähes 170m mittainen Par 4. OB-kiertää koko väylän ja ennen griiniä on hiekkabunkkeri, joka on Hazard-aluetta. Kori sijaitsee pienellä kummulla, josta kiekko saattaa vielä pyöriä jopa OB-alueelle asti. Kiinnitä heittäessäsi erityistä huomiota Malluusentiellä mahdollisesti liikkuviin kulkuneuvoihin ja ihmisiin.

Väylä 2: Malluunen frisbeegolf – PRO #2

Pituus 110 metriä. Par 3

Kuvankaunis 110m pitkä pillisuora "koivukuja". Koivikko on suhteellisen harva, joten se ei välttämättä rankaise pahasti, jos sinne eksyy, mutta tarkkana täytyy pysyä.

Väylä 3: Malluunen frisbeegolf – PRO #3

Pituus 141 metriä. Par 4

Noin 140m pituinen suurimmaksi osaksi avoin ja suora, lopussa hieman vasemmalle kaartava Par 4 -väylä. Oikealla puolella kulkee OB, joka jatkuu myös korin taakse. Tästä kotka korttiin?

Väylä 4: Malluunen frisbeegolf – PRO #4

Pituus 94 metriä. Par 3

Koivikossa kulkeva vajaan 100m pituinen suorahko, lopussa tiukasti vasemmalle kaartava väylä. OB kulkee ojaa myötäillen oikealla puolella väylää koko matkan.

Väylä 5: Malluunen frisbeegolf – PRO #5

Pituus 98 metriä. Par 3

Lähes 100m pituinen suorahko väylä, jossa heittolinja täytyy valita kahdesta vaihtoehdosta. Sekä kämmen- että rystyheitto toimivat. OB voi teoriassa tulla peliin, jos heitto karkaa koivukujan päässä oikealle tai pellolla pahasti vasemmalle.

Väylä 6: Malluunen frisbeegolf – PRO #6

Pituus 224 metriä. Par 5

Radan ensimmäinen Par 5. Väylä kulkee suurimmaksi osaksi avoimessa maastossa, mutta loppuosassa on tiukkaa metsäpilliä. OB-alue kulkee väylän alkuosan aukon oikeassa reunassa ja kääntyy pois pelistä ennen metsäosuuden alkua, eikä tule peliin kovin helposti.

Väylä 7: Malluunen frisbeegolf – PRO #7

Pituus 230 metriä. Par 5

Toinen Par 5-väylä putkeen, jolle kertyy mittaa 230 metriä. Avausheiton joutuu navigoimaan tiukahkon metsäpillin läpi, mutta sen ei tarvitse olla kuin 70m pitkä, jotta pääset jatkamaan hyvältä pelipaikalta. Väylä jatkuu koivikon läpi, jossa on myös Mando, joka täytyy kiertää vasemmalta. Jos missaat mandon, jatkoheitto DZ:lta ja tulokseen +1. Mandon jälkeen peliin tulee myös OB oikealla puolella pellon reunassa, joka jatkuu väylän loppuun saakka. Loppuväylä on avointa maastoa, kori on pienen metsäsaarekkeen takana.

Väylä 8: Malluunen frisbeegolf – PRO #8

Pituus 215 metriä. Par 4

Avoin yli 200 metrinen Par 4-väylä, jossa on kolme saareketta! Kannattaa miettiä tarkasti yritätkö saada avausheiton ensimmäiselle vai toiselle saarekkeelle. Jos avausheitto ei käy pelialueella, jatkoheitto DZ:lta ja tulokseen +1. Väylällä käytössä normaali OB-sääntö. Kori sijaitsee kolmannessa saarekkeessa sijaitsevalla kummulla. Kannattaa putata tarkasti, että kiekko ei vieri kummulta OB-alueelle!

Väylä 9: Malluunen frisbeegolf – PRO #9

Pituus 130 metriä. Par 3

130m pituinen suorahko "anhyzer"-väylä. Heittolinjoja löytyy kyllä useampiakin. Väylä on suurimmaksi osaksi avointa maastoa, mutta loppuosassa on lyhyt metsäosio. Huomioi OB, joka kulkee väylän vasenta puolta, mutta alkaa heittopaikkaan nähden oikealta puolelta. Jos avausheitto ei käy pelialueelle, jatkoheitto edelliseltä heittopaikalta (Tee) ja tulokseen +1.

Väylä 10: Malluunen frisbeegolf – PRO #10

Pituus 157 metriä. Par 4

Radan seuraava Par 4, joka kulkee koko matkan – lähes 160m – metsän siimeksessä. Avausheiton linjan pääsee valitsemaan kahden eri vaihtoehdon väliltä. Väylän puolivälin jälkeen on ns. savihauta, joka on OB-aluetta.

Väylä 11: Malluunen frisbeegolf – PRO #11

Pituus 100 metriä. Par 3

100m pituinen tiukahko metsäväylä hyvin loivaan alamäkeen. Mando heti väylän alussa, kierrettävä vasemmalta puolelta, missatessa jatko DZ:lta ja tulokseen +1. Jos kiekko karkaa oikealle, muista huutaa "FORE!"-varoitus, koska toisen väylän Tee on silloin mahdollisesti vaaravyöhykkeellä. Kori on ojan pientareella, joka tuo puttaamiseen omaa lisähaastetta.

Väylä 12: Malluunen frisbeegolf – PRO #12

Pituus 131 metriä. Par 3

Noin 130m pituinen avoin, mutta todella tiukka hysseväylä isohkoon alamäkeen. Kori näkyy Teen etupuolelta katsottuna etuvasemmalla. Väylä vaatii aika isoa kättä, jos haluat saada avauksen puttausasemiin. Mando väylän alkupuolella, kierrettävä oikealta puolelta. Jos missaat Mandon, siirry DZ:lle ja lisää tulokseenn +1. Huomioi, että pelialue alkaa vasta hiekkatien jälkeen. Jos siis heität niin pahasti sivuun, että kiekko ei käy Tee:n jälkeen pelialueella, jatkoheitto DZ:lta ja tulokseen +1. Väylän kruunaa koko väylää ympäröimät OB-alueet.

Väylä 13: Malluunen frisbeegolf – PRO #13

Pituus 120 metriä. Par 3

120m pituinen avoin peltoväylä "isohkoon" ylämäkeen. Tämäkin väylä vaatii aika isoa kättä, jos toiveissa on saada avaus puttipaikoille. Kori on korkehkolla ojan pientareella, joka tuo puttaamiseen omaa lisähaastetta. Väylän ympäröi OB-alue. Huomioi #14 ja #17 väylän heittäjät siirtyessäsi #14 Tee:lle.

Väylä 14: Malluunen frisbeegolf – PRO #14

Pituus 125 metriä. Par 4

Ensimmäinen kolmen Par 4-väylän putkesta. Pituutta ei ole kuin 125m, mutta älä anna sen hämätä. Mando väylän alkupuolella, kierrettävä vasemmalta. Missatessa jatko DZ:lta ja tulokseen +1. OB kulkee väylän vasemmalla puolella, mutta tulee peliin oikeastaan vasta väylän avoimen osion loppupäässä. Loppuosa väylästä kulkee metsän puolella, jossa tulee vastaan huomattavasti haastavampi lähestymisheitto korille. Kori on ojan pientareella, joka tuo puttaamiseen omaa lisähaastetta.

Väylä 15: Malluunen frisbeegolf – PRO #15

Pituus 145 metriä. Par 4

Toinen Par 4 putkeen. Tämä melkein koko matkan ajan hieman oikealle kaartava, pieneen ylämäkeen pelattava lähes 150m metsäpilli voi aiheuttaa harmaita hiuksia, mutta hyvin pelattaessa palkitsee kyllä pirkolla.

Väylä 16: Malluunen frisbeegolf – PRO #16

Pituus 159 metriä. Par 4

Radan viimeinen Par 4, jolle kertyy mittaa noin 160m. Väylä on tiukkaa metsäpilliä, jossa täytyy onnistua avauksessa ja lähestymisheitossa erittäin hyvin, jotta pääsee yrittämään pirkkoa korttiin. Väylän puolivälissä on tiukka lähes 90-asteen mutka, joka on avausheiton ”sweet spot".

Väylä 17: Malluunen frisbeegolf – PRO #17

Pituus 102 metriä. Par 3

Mukava hieman yli 100m alamäkiliidätys. Kyseessä on saarekeväylä Hazard-säännöllä. Jos heitto ei jää saarekkeeseen, tulokseen lisätään rangaistusheitto (+1). Huom! Peli jatkuu aina siitä mihin kiekko pysähtyy (Hazard).

Väylä 18: Malluunen frisbeegolf – PRO #18

Pituus 115 metriä. Par 3

115m pituinen yllättävän tarkka ja tekninen väylä. Väylän alkuosa on melko avointa metsää, mutta puolessa välissä väylä muuttuu tiukemmaksi ja kääntyy ensin hieman vasemmalle, ja juuri ennen griiniä takaisin oikealle. OB-rajautuu Malluusentiehen ja korin takana kulkevaan ojan penkkaan.

Malluunen frisbeegolf – WARM UP 2022

WARM UP-radan väylien pituudet vaihtelevat 50 ja reilun 100 metrin välillä. Radan kaikki väylät ovat par 3 -väyliä, ja se soveltuu myös aloittelijoille sekä lapsiperheille. Radan ihannetulos on 27 heittoa, pituus reilut 650 metriä ja väylien keskipituus näin ollen reilut 70 metriä. Tarjolla on selvästi päärataa lyhyempiä, mutta silti monipuolisia väyliä, joissa osassa on mukana myös OB-alueita. Kirsikkana radan viimeisenä väylänä on ns. tripla-mando-väylä tiukalla OB:lla.

 

Väylä 1: Malluunen frisbeegolf – WARM UP #1

Pituus 103 metriä. Par 3

Avoin, reilun 100m pituinen peltoväylä. OB-alue ympäröi koko väylää.

Väylä 2: Malluunen frisbeegolf – WARM UP #2

Pituus 60 metriä. Par 3

Kuvankauniin koivukujan sivuhaara, jolle kertyy mittaa 60 metriä. Väylä kaartuu lopussa tiukahkosti vasemmalle.

Väylä 3: Malluunen frisbeegolf – WARM UP #3

Pituus 50 metriä. Par 3

Radan lyhin väylä – 50 m – jossa pääsee harjoittelemaan ”hyssepommia”.

Väylä 4: Malluunen frisbeegolf – WARM UP #4

Pituus 73 metriä. Par 3

Noin 70 metrinen koivukuja, joka kaartaa lopussa hieman vasempaan.

Väylä 5: Malluunen frisbeegolf – WARM UP #5

Pituus 74 metriä. Par 3

Hieman yli 70 metrin pituinen, avoin oikealle kaartava väylä, jossa pääsee harjoittelemaan anhyzer- tai kämmenheittotaitojaan (tai vaihtoehtoisesti hysseä). Pelialue alkaa vasta pellolta, jossa OB ympäröi väylää. Jos avausheitto ei käy pelialueella, jatkoheitto DZ:lta ja tulokseen +1.

Väylä 6: Malluunen frisbeegolf – WARM UP #6

Pituus 93 metriä. Par 3

Reilun 90 pituinen "anhyzer"-väylä. Heittolinjoja löytyy kyllä useampiakin. Väylä on kokonaan avointa peltoa. Huomioi OB, joka kulkee väylän vasenta puolta, mutta alkaa heittopaikkaan nähden oikealta puolelta. Jos avausheitto ei käy pelialueelle, jatkoheitto edelliseltä heittopaikalta (Tee) ja tulokseen +1.

Väylä 7: Malluunen frisbeegolf – WARM UP #7

Pituus 71 metriä. Par 3

Noin 70 metrin pituinen metsäväylä, joka kaartaa alussa kevyesti oikealle, ja ennen koria takaisin vasempaan. Heittolinjan pääsee valitsemaan kahden eri vaihtoehdon väliltä.

Väylä 8: Malluunen frisbeegolf – WARM UP #8

Pituus 71 metriä. Par 3

Noin 70 metrin pituinen suorahko metsäväylä. Väylän alkuosa on melko avointa metsää, mutta lopussa väylä muuttuu hieman tiukemmaksi.

Väylä 9: Malluunen frisbeegolf – WARM UP #9

Pituus 67 metriä. Par 3

Avoin ja suora lähes 70m pituinen "triplamando"-väylä. Jos missaat mandoportin, jatko DZ:lta ja tulokseen +1. Väylää ympäröi myös tiukka OB-alue.

5 arvostelua radalle “Malluusen frisbeegolfrata

  Avoimet-, sekä koivukujaväylät haastavia, mutta silti miellyttäviä. Metsäosuudessa hyviä ideoita, mutta toteutus vielä keskeneräinen. Liikaa tuuripuita, sekä siistimätöntä risukkoa. Potentiaalia tässä radassa kyllä on.

  Malluusen frisbeegolfrata on selvästikin intohimo-projekti, mutta radan fokus on melkoisesti hukassa. Alueelle on suunniteltu mahdollisimman pitkä rata, jossa on tarpeettoman paljon siirtymiä, metsäinen osuus on joko melkoista ryteikköä tai koivumetsää, jossa väylien sivusto on täynnä metristä heinää ja pensaikkoa. Väylää koreille on melkein poikkeuksetta vaikea hahmottaa. Toisaalta maasto on sellaista ettei väylällä olokaan välttämättä palkitse parempana heittoalustana vaan heittäjä saa kompuroida samojen mättäiden seassa kuin väylien ulkopuolella.
  Ainoalla lyhyellä väylällä, 74 metrinen tripla-mando, on jostain syystä kori päätetty sijoittaa ojan reunalle niin että kori on 20 cm ob rajasta. Peltoa hyödyntävät väylät ovat pääosin jo nyt mainioita. Tosin jäi epäselväksi miksi viimeinen väylä oli pakko saada pellolle, josta siirtymä autoille oli taas pari sataa metriä.
  Radan käyttö saattaa osittain parantaa joitakin nykyisiä puutteita lähinnä väylien alustan suhteen, mutta mielestäni radan kiertoa olisi syytä miettiä uudestaan selkeyden ja sujuvuuden kannalta. Tämän lisäksi väylien suunnittelun osalta voisi miettiä millaisia taitoja väylien on tarkoitus testata. Nykyisellään väylät testaavat aika rajallisesti heittäjän kykyjä.

  Terve Joska!

  Kiitos palautteesta. Rata on tosiaan intohimo-projekti, jota olen isäni kanssa työstänyt kahdestaan nyt lähes neljä vuotta. Asiat etenevät hitaasti, kun on niin pieni porukka tekemässä ja koska lähestulkoon kaikki kulut on pulitettu tähän asti omasta pussista.

  Viime kesänä heinä myös pääsi kasvamaan osassa maastoa varsin korkeaksi, koska en yksinkertaisesti ehtinyt pitää sitä aisoissa. Ylläpidettävää on yllättävän paljon tuollaisella radalla, kun sitä tekee yksin (ja harrastuksena). Mutta hommasin viime syksynä suurteholeikkurin, niin pitäisi saada viheralueet pidettyä paremmin kuosissa jatkossa 🙂

  Väylien suunnittelusta sen verran, että monet niistä on suunniteltu niin, että pelaajalta vaaditaan eritoten tarkkuutta ja tietynlaisten heittojen repertuaaria, mutta ei välttämättä niinkään heittopituutta. Metsäväylien osalta olen noudattanut periaatetta ”on helpompi kaataa jälkikäteen lisää puita, kuin istuttaa niitä myöhemmin takaisin”. Joillain avoimilla väylillä taas heittopituuskin nousee arvoon arvaamattomaan. Tuolla alkuperäisellä leiskalla oli käytännössä kolme väylää, missä minun tasoinen pelaaja ei heittopituuden vuoksi pystynyt haaveilemaan pirkosta, kuin tosi isolla onnenkantamoisella. Muut väylät vaativat enemmän tai vähemmän vain tarkkuutta heittoihin. Mutta mielestäni rata kyllä vaatii pelaajalta varsin monipuolisesti erilaisia heittoja: pillisuoraa, pientä hysseä, isoa hysseä, forea, antsaa jne.

  Tälle kaudelle rata uudistuu ja sen yhteyteen tulee myös 9-väyläinen lämmittelyrata. Saimme tehtyä radalle myös viime syksynä parkkipaikan / kisakeskuksen, jonka yhteydessä tulee olemaan puttikorit ja lämmittelyalue (range). Tervetuloa testaamaan uudistettua rataa ensi kesänä!

  Osalla väylistä saisi muutamat puut kataa pois, että tulis vähän avoimempaa. Melkein kaikki väylät yli 100m. Ratalinkki vie oikeaan paikkaan. Radan alussa pari avointa pelto väylää ja loput aikalailla kangasmaastossa. Teet saisi vähä pisemmät olla. Suhkot haastav Tokmannin rukkaselle. Arvosana 3/5

Vastaa