"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Laurikkala

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Kyseessä on Haapajärven taajamassa sijaitseva frisbeegolfkenttä, jonka yhteydessä on erillinen lähiliikunta-alue, Taiston puisto. Kyseisellä alueella on frisbeegolfkentän lisäksi kuntoiluvälineitä, minigolfrata ja lasten liikennepuisto. (Talvella alueella on Taiston puiston hiihtolatu).

Lue lisää

Kaikkien väylien par on 3 ja radan kokonaispituus on n. 800 metriä. Rata soveltuu hyvin aloittelijoille.

HUOM! Draiverien käyttö radalla on kiellettyä, koska rata kulkee omakotitalojen läheisyydessä.

Radan tiedot

 • Osoite

  Rantakatu 21B
  85800 Haapajärvi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  6

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Erno Väyrynen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Laurikkala

Ratakartta

Väylä 1: Laurikkala #1

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 2: Laurikkala #2

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 3: Laurikkala #3

Pituus 42 metriä. Par 3

Väylä 4: Laurikkala #4

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 5: Laurikkala #5

Pituus 39 metriä. Par 3

Väylä 6: Laurikkala #6

Pituus 70 metriä. Par 3

3 arvostelua radalle “Laurikkala

  Haapajärven kaupungissa Laurikkalan frisbeegolfrata. Radalla pituutta 6-väylää, 358m ja D1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1000m. Pelattu 18.10.2022.

  Laurikkalan hyvin hoidettu puistorata oli yhtä kumpua lukuunottamatta täysin tasaista, joten hyvin kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Väylät olivat hyvin helppoja, lyhyitä, suoraa heittoa korille ilman esteitä oli tarjolla jokaisella väylällä ja samalla myös itseä miellyttänyttä avointa heittotilaakin runsaasti. Kun vielä siirtymät olivat lähes olemattomat, niin rata on erittäin nopea kiertää vaikka useammankin kerran. Tasaisesta väylämassasta poikkesi hieman edukseen viimeinen eli 6-väylä. Ensin heittolinjalla olivat ison maston harukset esteenä mikä pakotti kiertämään ne joko vasemmalta tai oikealta. Lisäksi kutosen kori oli pienen kummun päällä. Ihan hyvä idea tuo, mutta sateisella kelillä hieman ongelmallinen tulla alas varsin jyrkältä nyppylältä.

  Rakenteista löytyi hyväkuntoinen ratakartta, myös teeopasteet ja korit hyvässä iskussa. Myös roskis löytyi. Taistonpuistossa myös liikennepuisto ja minigolfrata. Haapajärven keskustan palveluiden äärelle vain 800m matkaa. Itse evästelin keskustassa Kahvila Konditoria Häggmanissa. Suosittelen paikkaa lämpimästi, hieno tunnelma, tuotteet ja palvelu!

  Puutteitakin oli. Heittopaikat olivat hieman onnettomat. Yritystä niiden kanssa on ollut, mutta hieman kupruilevat olivat kuitenkin, selkeästi uusimisen tarpeessa. Radan turvallisuus onneton. Väylät 1 ja 6 sekä 2 ja 5 aivan liian likellä toisiaan. Joka puolella väyliä on joko asuin tai muita kiinteistöjä, joten aika lähekkäin on väylät ollut suorastaan pakko rakentaa, kun alueella frisbeegolfrata on haluttu.

  Laurikkalan rata on lyhyt puistorata mikä ei oikein jaksa säväyttää millään tavoin. Väylät ovat jopa liiankin helppoja ja myös turvallisuus huono. Rata on rakennettu mielestäni liian ahtaaseen tilaan, jotta se olisi oikein kunnollinen rata. Itse tykkään kyllä paljon avoimesta heittotilasta, mutta tänne ei silti ole valitettavasti kiire uudestaan tulla.

  2/5

  Nurmirata ja kaikki väylät PAR 3. Parhaimmillaan voi holaria yritellä. Itse pääsin radan ensiyrittämällä -1. Korkeuseroja ei ole lukuunottamatta viimeistä väylää, joka on 3 metrin multakasan päälle paikoitettu. Väylille 1 ja 6 luo haastetta tontilla olevan maston harukset. Aika eksoottinen haaste, sillä yleensä väistellään puita.

Vastaa