"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Lappohja

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, talvikunnossapito

Pienelle alueelle Lappohjan koulun ympärille suunniteltu 18 väyläinen rata. Monipuolinen rata sisältää lyhyitä teknisiä väyliä ja myös väyliä, joissa heiton pituudesta on hyötyä. Kallio, metsä ja harjumaastoa.

Lue lisää

Rataa suunniteltaessa puita ei saanut kaataa, joten väylät täytyi löytää valmiina maastosta. Siihen nähden erittäin nerokkaasti toteutettu kokonaisuus. Rataa on hauska pelata ja se sopii hyvin aloittelijoille ja myös kokeneemmille pelaajille. Heittoalustat kaipaisivat ratakartan ja opasteiden ohella päivitystä. Kannattaa kokeilla jos sattuu maisemille ja sopii aikatauluun.

 

Radan tiedot

 • Osoite

  Koulukuja 1
  10600 Hanko


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Lappvik IF

 • Suunnittelija

  Jorma Nousiainen ja Tero Lyytikäinen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Väyläkuvaukset

Lappohja

Ratakartta

Väylä 1: Lappohja #1

Pituus 62 metriä. Par 3

Lyhyt puistoväylä, jossa edessä olevassa koivussa on pakollinen kierto oikealta. Kori sijaitsee matalahkon verkkoaidan kulmauksessa. Asvaltti ja aidan ulkopuolinen alue on OB. Mikäli avaus menee mandon väärältä puolelta tai päätyy OB:lle on seurauksena retee rangaistusheiton kera. Hyväksytyn avauksen jälkeen normaali OB-sääntö. Helppo kakkonen, jossa kuitenkin liian pitkät ja korkeat avaukset päätyvät OB:lle ja liian lyhyet avaukset aiheuttavat hermoputin. Korotettu kori lisäisi etenkin lähipelin vaikeutta.

Väylä 2: Lappohja #2

Pituus 74 metriä. Par 3

Aukon läpi suoraan eteenpäin sähkölinjaa pitkin. Väylä kaartaa lopussa oikealle. Kori pienen kalliokumpareen päällä. Vasureille edullinen väylä. Aidan ulkopuolinen alue vasemmalla puolella on OB.

Väylä 3: Lappohja #3

Pituus 76 metriä. Par 3

Aukon läpi suoraan kalliolla sijaitsevalle korille. Helpohko väylä jos selviää alun kapeikosta. Upsin taitajat tykkää tästä.

Väylä 4: Lappohja #4

Pituus 77 metriä. Par 3

Kallioväylä. Keskellä puurykelmä, jonka voi kiertää joko oikealta tai vasemmalta. Loiva hyzeri tai loiva annukka toiminee tässä hyvin. Tasapuolinen väylä kaikille heittotyyleille. Pienoisversio talin kutos väylästä.

Väylä 5: Lappohja #5

Pituus 130 metriä. Par 4

Uusi väylä. Suora väylä kahden puurykelmän välistä. Kakkoseen vaaditaan tarkka ja pitkähkö suora heitto.

Väylä 6: Lappohja #6

Pituus 55 metriä. Par 3

Uusi väylä. Parhaiten korille pääsee kiertämällä puut vasemmalta. Myös oikealla on aukko, mutta huomattavasti ahtaampi. Pakko kakkonen.

Väylä 7: Lappohja #7

Pituus 110 metriä. Par 4

Suora väylä, jossa alun vasemmalla vaanivat puut ja koko matkan oikealla rotko. n. 80 metriä tiistä aukko puiden välissä, jonka takana kori sijaitsee hieman oikealla. Tältä korilta palataan takavasemmalle kallioharjanteelle, jossa kaksi uutta väylää sijaitsee...

Väylä 8: Lappohja #8

Pituus 50 metriä. Par 3

Uusi väylä. Lyhyt suora väylä, jossa kori sijaitsee luonnon muovaaman kummun päällä. Pakko kakkonen, josta helposti sössii suuremmankin lukeman. Korilta palataan viistosti vasemman kautta kallion päälle, josta seuraava tii löytyy.

Väylä 9: Lappohja #9

Pituus 58 metriä. Par 3

Uusi väylä. Oikealle kaartuvana kapenevaan metsä aukkoon. Epätarkalla avauksella kakkonen menetetty. Lyhyt siirtymä vanhalle seiskalle, jonka jälkeen rata jatkuu vanhan formaatin mukaisesti.

Väylä 10: Lappohja #10

Pituus 115 metriä. Par 4

Dogleg väylä, jonka alussa oikealla mandopuu, joka on kierettävä vasemmalta.

Väylä 11: Lappohja #11

Pituus 75 metriä. Par 3

Kapeaa puuränniä pitkin aukealle, jonka toisella puolella kori sijaitsee. Korin takana ja vasemmalla sivulla pudotusta.

Väylä 12: Lappohja #12

Pituus 140 metriä. Par 4

Pitkähkö lopussa vasemmalle ylös harjulle kaartava väylä, jossa mandotolpat kierrettävä oikealta.

Väylä 13: Lappohja #13

Pituus 128 metriä. Par 3

Harjun päältä aukosta yli avoimen kentän toiselle puolelle metsässä olevaan aukkoon. Hieno liidätysväylä.

Väylä 14: Lappohja #14

Pituus 102 metriä. Par 3

Avoimen kentän yli toisella puolella olevalle harjulle, lopussa vasemmalle kaartaen. Kori pienessä syvänteessä.

Väylä 15: Lappohja #15

Pituus 110 metriä. Par 4

Mando noin 70 metrin kohdalla kierretään oikealta ja sen jälkeen dog leg vasemmalle. Väylällä droppi jos missaa mandon.

Väylä 16: Lappohja #16

Pituus 65 metriä. Par 3

Ylös harjulle.

Väylä 17: Lappohja #17

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 18: Lappohja #18

Pituus 135 metriä. Par 4

Lähtee väylän 14 tiin viereltä kohti nuorisotaloa. Suora metsäränni.

10 arvostelua radalle “Lappohja

  Kallioilla ilman mainittavia korkeuseroja heitetään puolet radasta, väylät 2-10. Aloitusväylä on nurmikolla ja loput väylät kulkevat metsässä. Mukavia hiekkaisia harjumuodostelmia on hyödynnetty muutamilla radan loppuosan väylillä. Radan useimmat väylälinjat ovat oikein sopivia harrastajakäyttöön.

  Nyt heittopaikkoja oli tehty monenkirjavasti, mm. maalimerkinnöillä kallioon ja kiinnitetyillä tunnistelaatoilla. Rata ansaitsisi oikeat heittoalustalavat!

  Positiivinen yllätys. En odottanut juuri mitään. Tiit jättävät paljon toivomisen varaa, samoin opastus, myös koritkin. Mutta silti jotenkin kivalla fiiliksellä pelattava rata. Itse väylät ovat pääosin ihan fiksuja, toki joukkoon mahtuu jokunen heikompikin viritelmä.

  18. lopettaessa jäi fiilis, että radan pitäisi alkaa 3. väylältä, jolloin kierroksen päättäisi 2. väylälle. Se olisi kierrollisesti fiksumpi, ja muutenkin jotenkin parempi radan lopetus väylä. Siksi pelasimme sen vielä extrana, matkalla parkkikselle. 🙂

  Ratakartta täsmää riittävän hyvin väylille 1-14. Loput 4 löytyy kohtalaisen helposti suunnistamalla 14 väylältä kutakuinkin sen väylän suuntaisesti eteenpäin, 15 pelataan sinne samaan suuntaan about, 16 takaisinpäin (ja sen kori näkyykin 14 väylän lopusta harjulle noustessa), 17 sitten kohti koulua, ja 18 kohti parkkipaikkaa. Näin suurinpiirtein.

  Ihan hauskoja väyliä suurin osa. Opasteita ei ole tarpeeks eikä tämän sivun ratakarttaan kannata luottaa, joten välillä voi joutua vähän hakemaan väyliö. Osa tiistä on matollisia, osassa on puu pölkky minkä takaa heitetään ja osa on merkattu metalli jutulla kallioon. Ainakin silloin, kun käytiin niin ei puuttuna tiitä tai koreja eli oli ihan täys 18 väylää. Kannattaa myös käydä sellaseen aikaan ettei ole koululaisia, koska 1 väylä koulun pihalla muut ympäristössö.

  Koulun ympäristöön rakennettu 18-väyläinen rata. Karttalinkki vie oikeaan paikkaan ja ratakartan avulla pääsee alkuun. Väylät pääosin alle 100 metrin väyliä, karttaa piti seurata huolella, että löytää seuraavan väylän – opasteista ei ollut tietoakaan ainakaan radan alussa. Tiipaikat maapohjalla, vain muutamalla paikalla oli matto. Väylät pitkälti suoraan heittoa vaativia, eivät mitenkään erikoisia. Radan ylläpito on kesäaikaan varmaan heikompaa, pienillä parannuksilla radasta saisi vielä laadukkaamman.

  Käytiin elokuun alkupuolella heittämässä kierros.
  Opasteet suht’koht hyvät, mutta todellakin väylälle 1 voisi paremman opasteen laittaa.

  Vaatii tukevapohjaiset jalkineet, sillä isohkot kallioalueet yllättävän täynnä rikottuja lasipulloja.
  Mukava rata haastavuutensa myötä.

  Me emme ampiaisiin törmänneet, vaikkakin heitimme kyseiseltä tiiltä lukuisan määrän kiekkoja.
  Opasteiden parantumisen myötä iso plus.+++

  Mielenkiintoinen rata. Alkuun oli hieman vaikea löytää aloituspaikkaa ja apua piti lukea tämän sivuston ratakuvauksista. Opastenuolia alkoi kuitenkin löytyä ja alun jälkeen radat löytyivätkin varsin helposti – vaikka radat risteilikin eri puolilla kallioaluetta.

  Maasto oli paljolti kalliopohjaista ja siten helppokulkuista (ei satanut). Väylät mukavan lyhyehköjä, mutta silti haastavuuttakin löytyi kivasti. Lisäväylät 15-18 eivät tuoneet radalle lisäarvoa – ennemminkin ne laskivat vähän yleisarvosanaa. Mustikkamättäistä etsittiin useampaakin kiekkoa ja viimeinen väylä oli turhan ahdas. Toivon mukaan näihin viimeisiin saadaan vielä jotain parannuksia. Kokonaisuudessaan rata oli kiva ja yllätyksellinen. Erityismaininta tiin 13 alla olevasta ampiaspesästä – itse sain 3 osumaa 😀

  Parannusehdotuksia:
  – Karttataulu lähtöpaikalle ja paremmat opasteet väylälle yksi
  – Väyläopasteita muillekin alkupään radoille
  – Tiin 13 vuokralaiset voisi häätää tai ainakin varoituskyltti olisi paikallaan

  Kalliopitoinen, metsäväylä pääosin. Sateen sattuessa vaarallisen liukkaita kallioita heittopaikkoina.
  Väylä heikosti merkattu uudelle heittäjälle. Merkinnät kallioissa haalistuneina.
  Muutamia värillisiä nauhoituksia puihin ja heittopaikoille eritoten.

  Mielenkiintoinen, koulun ympärille tehty rata. Haastettakin usealla radalla.

Vastaa