"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Laihian frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Pururadan yhteyteen tehty 18-väyläinen metsärata. Radan loppuosuus pelataan vanhalla maakaatopaikalla eli korkeuserojakin on tarjolla. Pääasiassa väylät menevät pururataa pitkin, mutta osa väylistä metsän puolella. Rata avattu vuonna 2014 ja sen jälkeen kokenut reilusti muutoksia.

Lue lisää

Väylien pituudet vaihtelevat välillä 51-182m. Radan par-tulos on 58.

Radan tiedot

 • Osoite

  Ampujantie 30
  66400 Laihia


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2014

 • Korit

  Latitude64

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Janne Jussila

 • Suunnittelija

  Frisbeegolf Club Laihia

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Huoltorakennus auki kello 08:00-22:00 välisenä aikana. Huoltorakennuksessa vessat sekä oleskelutilat. (Vesi+sähkö)

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Laihian frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Laihia #1

Pituus 97 metriä. Par 3

97m väylä suoraan puiden välistä tai oikean käden rystyhyzer pururataa pitkin. Tii sijaitsee laavun takana.

Väylä 2: Laihia #2

Pituus 78 metriä. Par 3

Suora väylä kapeaan metsäränniin. Kori hieman linjasta oikealla, mutta hieman feidaava heitto usein 5m korista.

Väylä 3: Laihia #3

Pituus 112 metriä. Par 3

Suorahko 112m väylä. Kori mäntyjen suojassa vasemmalla, joten feidiäkin tarvitaan korille pääsemiseksi.

Väylä 4: Laihia #4

Pituus 114 metriä. Par 3

Tii sijaitsee kallion päällä 3.väylän korin takana. Noin 110m väylä, joka avataan kapeaan metsäränniin alaspäin ja lopuksi väylä levenee pururadan puolella.

Väylä 5: Laihia #5

Pituus 106 metriä. Par 3

Tii sijaitsee pururadan oikealle puolella ja väylä kulkee pururataa pitkin hieman oikealle kaartaen. Kori pururadan risteyksen takana.

Väylä 6: Laihia #6

Pituus 86 metriä. Par 3

Aloitus pururadan vasemmalta puolelta. Rata kääntyy pois alta noin 50m päässä ja reitti jatkuu metsää pitkin missä tilaa kyllä löytyy muutamaa puuta lukuunottamatta. Kori sijaitsee mäen päällä ison kiven edessä, joten pelaajat jotka eivät sääli kiekkojaan voivat yrittää osua takana olevaan kiveen.

Väylä 7: Laihia #7

Pituus 156 metriä. Par 4

Alku pelataan pururataa pitkin noin 80m, jonka jälkeen väylä kaartaa hieman oikealle pieneen kujaan. Kovakätisille mahdollisuus eagleen. Väylän vasen puoli täynnä pientä koivua. Spotterin käyttöä suositellaan.

Väylä 8: Laihia #8

Pituus 182 metriä. Par 4

Toinen pitkä väylä heti perään eikä ainakaan helpompi kuin edellinen. Oikealla puolella tiheä metsä ja vasemmalla puolella matalapuinen, mutta erittäin ärsyttävä suoalue. Suon pystyy välttää noin 80m suorahkolla heitolla. Tässäkin väylässä tärkeintä on pysyä pururadalla. Kori sijaitsee pururadan oikealla puolella noin 35m pienen mäen takana. Spotterin käyttöä suositellaan vasemmalla olevan suon takia. Sieltä on vaikea kiekkoaan löytää.

Väylä 9: Laihia #9

Pituus 83 metriä. Par 3

Pururataa pitkin noin 75m, jonka jälkeen väylä kääntyy 90astetta oikealle isojen mäntyjen jälkeen. Kori ei näy tiille. Varmistathan, että väylä on vapaa ennen heittoasi.

Väylä 10: Laihia #10

Pituus 80 metriä. Par 4

Ylämäkeen heitettävä 80m vasemmalle taittuva väylä. Tiin edessä yksi ohut koivu. Kori sijaitsee kallion päällä.

Väylä 11: Laihia #11

Pituus 51 metriä. Par 3

Lyhyt väylä joka heitetään pienen kanjonin yli kallion päällä olevaan koriin. Korin takana myös pieni pudotus jolloin helppo birdie voi vaihtua nopeasti vaikka bogeyksi jos putti ei osukkaan kohdalleen. Tällä griinillä nähty vuosien varrella melkoisia puttiralleja.

Väylä 12: Laihia #12

Pituus 89 metriä. Par 3

Näyttävä kalliota pitkin pelattava 89m metsäränni. Oikean käden rystyheittäjälle pieni anhyzer tai ylikääntävä ja maltillinen feidi loppuun. Koko matkan kallio viettää hieman oikealle. Väylän ulkopuolella saattaa olla hieman märkää oikealla puolella. Keskellä väylää yksi puu syömässä hyviä heittoja.

Väylä 13: Laihia #13

Pituus 110 metriä. Par 4

Kori pururadan vasemmalla puolella isojen mäntyjen ja yhden sähkötolpan suojelemana. Oikean puolen rinnettä kannattaa välttää. Rinteessä kasvaa jos jonkinmoista kasvillisuutta mikä suorastaan nielee keikkoja. (Tai sitten siellä asustaa jokin metsänpeikko joka ilkeyttään piilottelee ihmisten omaisuutta). Spotterin käyttöä suositellaan.

Väylä 14: Laihia #14

Pituus 96 metriä. Par 3

Heitetään rinteen päältä alamäkeen pulkkamäen viereen. Huomioi, että pulkkamäessä ei kesällä minkäänlaista ylläpitoa ja siellä saattaa olla miehen mittaista kasvillisuutta. Korin yli menevät oikealle feidaavat heitot saattavat siis kadota.

Väylä 15: Laihia #15

Pituus 60 metriä. Par 3

Heittopaikka korkealla ja väylä heitetään pururadan suuntaisesti saareen. Drop zone sijaitsee saaren etureunassa kahden koivun välissä. Mikäli saaren sisältä kiekko menee ulkopuolelle jatketaan normaalin out of bounds-säännön mukaan siitä mistä kiekko meni ulos. Oikean puolen rinne syö kiekkoja.

Väylä 16: Laihia #16

Pituus 65 metriä. Par 3

Heittopaikka leikkikentän vieressä. Heitetään pururadan yli ja kori näkyy tiiltä lähes suoraan edessä, mutta matkan varrella on paljon puita.

Väylä 17: Laihia #17

Pituus 54 metriä. Par 3

Suora heitto pururataa pitkin. Kori pururadan vasemmalla puolella. Pientä Jännitystä tuo vasemmalla olevan iso rinne mihin ei varmasti halua kiekon päätyvän. Radan lyhin väylä ja kuuluisa pakkopirkko.

Väylä 18: Laihia #18

Pituus 117 metriä. Par 3

Ehkä radan näyttävin väylä. Heitetään korkean mäen päältä. Tilaa on sopivasti molemmin puolin. Väylää hankaloittaa noin puoleenväliin lähes keskelle väylää jätetty puu. Oikean puolen metsään ei tiiltä näe. Heitä korille tai vasemmalle puolelle. Spotterin käytöstäkään ei haittaa ole.

8 arvostelua radalle “Laihian frisbeegolfrata

  Päivitys 2019: karttalinkki vie suoraan oikeaan osoitteeseen ja ensimmäinen väylä on laavun takana oikealla. Tarjolla on 18 väylää kuntoradan maastossa, missä useimmat väylät heitetään kuntorataa pitkin. Tilaa heitoille on riittävästi, mutta kannattaa pysyä väylillä. Metsään mennyt heitto rankaisee lähestulkoon varmasti tulosta. Väylät ovat monipuolisia ja antavat sopivan haasteen kaikentasoisille heittäjille. Aiemmin oli jo kommentoitu mando-nuolista, joita on laitettu muutamalle väylälle. Jäin pohtimaan niiden tarpeellisuutta. Väylälle 14 mandolle on tarve, muut nuolet ovat mielestäni turhaa kikkailua. Väylä 15 heitetään sokkona korille, joten kannattaa varmistaa heittoalue ennen draivia. Kokonaisuutena rata on hyvä ja radasta jäi positiiviset fiilikset kierroksen jälkeen. Radan pystyy kiertämään myös rattaiden kanssa. Korit olivat laadukkaat ja heittoipaikat kohtalaiset. Suosittelen poikkeamaan radalle ja pysymään siellä edelleen väylillä. +++

  Kokonaisuutena välttävä koska liian moni väylä meni ristiin muiden ratojen kanssa. Koreja ei ole numeroitu ja opasteista ei tietoakaan. Kyllä tämän heitti mutta ei kannata kauempaa tulla. Muutama hieno väylä. 2,5/5.

  Rata kokenut paljon muutoksia viimeisen 2-3 vuoden aikana. Osa väylistä kokonaan uusia ja osassa siirretty heittopaikkaa, koria tai molempia. Mandoja nykyään enää yksi ja sekään ei juuri pelissä ole.

  Uudet väyläopasteet kiinnitystä vaille valmiit ja tiedot tullaan myös päivittämään tänne.

  A-tason rahaksi suhteellisen helppo. Monta väylää josta birdie on suhteellisen helppo saada. Osa lyhyistä väylistä vaatii mukavasti tarkkuutta. Haasteeksi muodostuu heittojen pysyminen pururadat puolella. Jos karkaa ulos radalta, niin paikoin kiekko on tosi tiheässä puskassa. Ei muuten kannata tykittää viimeiseltä väylältä täysillä, jos ei halua hukata kiekkoja vasemmanpuoleiseen metsään/suolle ?. Ihan viihdyttävä rata.

  Kiva rata. Aloittelijoille löytyy montakin väylää mistä on mahdollista saada birdie, mutta samalla löytyy muutama kokeneempiakin heittäjiä haastava väylä. Joillain väylillä on väylän ulkopuolella vähän turhankin tiheää risukkoa, joten heiton karata leveäksi.

Vastaa