"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Laajavuori DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Laajavuoren hiihtokeskuksen kauniissa maisemissa sijaitseva maksullinen, 18-väyläinen rata.

HUOM! Rata suljettu talvikauden ajaksi 23.10.2022 alkaen.

Lue lisää

Ajantasaiset tiedot, ratakartat, poikkeukset ym. tiedotus rataan liittyen rataa ylläpitävän Laajiksen verkkopalvelussa ja Facebookissa.

Laajiksella on myös oma frisbeegolfshoppi, mistä löytyy laaja kiekkovalikoima sekä tarvikkeita. Shop palvelee suoraan ratojen vieressä.

Ajankohtaista

21.11.2014
Talvi 2014-15 Edition
Talviradat pelattavissa: Talvi am-9 (OSITTAIN SULJETTU) Aloittelija ystävällinen Talvi pro-10 Tarjoaa enemmän haastetta Linkki ... Lue lisää

09.07.2014
Laajiksen 2015 radat: Laajavuori 18 ja Vuorilampi 9
Laajiksen radat kesällä 2015 Laajavuoren rata lähtee Laajiksen kahvilan terassin edestä. Vuorilammen rata toistaiseksi parkkipaikan ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Laajavuorentie 15
  40740 Jyväskylä


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Laajis Oy

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa ja Jyväskylän liitokiekkoilijat / Laajis Oy

 • Ilmainen/maksullinen

  maksullinen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Laajavuori DiscGolfPark

Väylä 1: Laajavuori DGP #1

Pituus 107 metriä. Par 3

Väylä 2: Laajavuori DGP #2

Pituus 127 metriä. Par 3

Väylä 3: Laajavuori DGP #3

Pituus 107 metriä. Par 3

Väylä 4: Laajavuori DGP #4

Pituus 49 metriä. Par 3

Väylä 5: Laajavuori DGP #5

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 6: Laajavuori DGP #6

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 7: Laajavuori DGP #7

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 8: Laajavuori DGP #8

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 9: Laajavuori DGP #9

Pituus 172 metriä. Par 4

Väylä 10: Laajavuori DGP #10

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 11: Laajavuori DGP #11

Pituus 165 metriä. Par 4

Väylä 12: Laajavuori DGP #12

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 13: Laajavuori DGP #13

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 14: Laajavuori DGP #14

Pituus 76 metriä. Par 3

Väylä 15: Laajavuori DGP #15

Pituus 140 metriä. Par 4

Väylä 16: Laajavuori DGP #16

Pituus 107 metriä. Par 3

Väylä 17: Laajavuori DGP #17

Pituus 183 metriä. Par 4

Väylä 18: Laajavuori DGP #18

Pituus 164 metriä. Par 3

14 arvostelua radalle “Laajavuori DiscGolfPark

  Pelattu 08/2020

  Aivan ehdoton 5/5. Paljon korkeuseroja ja näitä käytetty hyvin hyödyksi rataa suunnitellessa. Rankka nousu ennen väylää 12, kovakuntoisempikin kaipaa sykkeentasaustuokion, mutta onneksi istumapaikka löytyy. Huipulla kauniit maisemat ja pieni ravintola, tsekkaa aukioloajat mikäli haluat jäädä tuopilliselle!

  Suosikkialamäkiliidätysväylät.

  Ehdottomasti pääsymaksun arvoinen. Samalla maksulla heität myös laskettelukeskuksen juurella sijaitsevan Vuorilammin radan, joka sekin suosituksen arvoinen!

  Paljon on vaihtelua hieman ylämäkeen heittelyä, alamäkeen ja tasaistakin maastoa myös. Väylillä kyllä hyvin selkeät linjat. Jopa tälläsellä Tokmannin säälikorista löydetyllä rukkasella mahollisuus päästä pakkasen puolelle. Teet ja opasteet hyvät. Arvosanaksi annan 4/5

  Jyväskylän kaupungin Laajavuoren laskettelukeskuksen mailla Laajavuori DiscGolfPark (vieressä Vuorilammen frisbeegolfrata). Pituutta radalla 18-väylää (2008m) ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 7000m. Pojan kanssa pelaamassa.

  No huh! Olipahan raskasta! Tämän laskettelukeskus/metsäradan kiertäminen oli todellista rankkaa hikikuntoilua! Aivan hurjat korkeuserot! Tähän mennessä jyrkin siirtymä millään radalla tuli koettua Laajiksen väylältä nro 11 väylälle 12 mentäessä. Sen verran hapotti, että hyväkuntoisenkin piti hetki huilia, jotta jaksoi jatkaa heittämistä. Siirtymät muutoin lyhyitä ja hyvin opastettuja. Väylät olivat vaihtelevia, alussa avointa heittämistä ja lopussa hienoa liidättämistä. Välillä hyvinkin tiukkaa metsäväylää oli tarjolla. Välillä lyhyttä, jyrkkää ylämäkeä ja kaarroksia moniin suuntiin. Heittolinjat aina selkeät. Vaativuudesta huolimatta väylät ei kuitenkaan amatöörillekään liian vaikeita. Suunnittelija onnistunut työssään erinomaisesti!

  Radan rakenteet erinomaisessa kunnossa. Infokartta, heittopaikat, heittopaikkaopasteet, korit (harkka ja kisa, nuolet muutamissa), next tee -kyltit ja muutamat portaat sekä taukopenkit hyvät. Suosikkiväylät kolme viimeistä, hienoja alamäkiliidätyksiä. Myös nro 12 oli hieno raskaan kipuamisen ja maisemien jälkeen.

  Maisemat olivat monella väylällä aivan mahdottoman upeat, vetävät hyvin vertoja esim. Tahkon ja Rukan vastaaville. En olisi noin upeita maisemia uskonut löytäväni Keski-Suomesta… Laajiksen muut palvelut, mm. ravintola, majoitus, kesäteatteri, kiipeilypuisto, frisbee-market ja vuokraustoiminta yms. ihan äärellänsä eikä Jyväskylän keskustaankaan kovin pitkä matka.

  HUOM! Rata on maksullinen ( 5e ) ja voi maksaa esim. Laajiksen verkkokaupassa tai sitten rinneravintolan ollessa auki, niin kassalle. Maksu ei ole paha siihen verrattuna, jotta millaisen frisbeegolf-elämyksen sillä saa!

  Huonoja puolia Laajiksen radasta on vaikea keksiä. Väylät olivat vaikeita, mutta mukavia pelata, rakenteet kunnossa ja maisemat upeat. Ehkä ainut ongelma oli väylillä 6 ja 16 hurjat vasemman reunan rinnemonsterit, joten spottaaminen ainakin noilla ehdoton. Kuudentoista avaus lipesi juuri sinne monsterin kitaan ja ilman spotteria heippa kiekko! Löytökiekkojen palautusmahdollisuuden poistuminen Laajikselta kummallinen homma.

  Hieno ja hyvä kokonaisuus minkä voisi milloin tahansa pelata uudestankin. Ihan en Laajista nosta Tahkon ja Puijon ohitse, mutta Top3-paikka on teidän!

  5/5

  Tänne vaan jos tykkää haasteista ja itsensä hapottamisesta. Kaksi ensimmäistä väylää olivat jotenkin mauttomia, sellaista perusheittoa. Kolmannesta väylästä eteenpäin väylät muuttuivat selvästi haastellisemmiksi ja monipuolisemmiksi. OB-rajat on suunniteltu järkevästi, mutta merkkikepit voisi laittaa paremmin esiin. Tiimatot pääosin erinomaisen kokoisia ja hyvässä kunnossa. Siirtymät lyhyitä paitsi lopun kiipeäminen ylös kohti huippua, kartta pitää hyvin paikkansa. Loppuradan kolme liidätysväylää todella hienoja. Kokonaisuutena hieno rata. Ratamaksu on sinänsä ok. Suuressa infotaulussa maksuksi oli merkitty 2 euroa ja toisaalla se oli kirjattu 3 euroksi. Rata on kuitenkin maksun arvoinen, kannattaa käydä heittämässä läpi.

  Rankkaa kiipeämistä, korkeuseroja, ahtaita ja avoimia väyliä, haastetta aivan jokaiselle. Todella positiivinen kokemus, vaikka ratamaksu luullakseni on hieman tarpeeton metsäradalla. Amatöörirata vieressä on ehdoton plussa (ihan mukava ottaa lämmittelykiessi siinä). Väylät ovat monipuolisia ja puitteet hyvässä kunnossa.

  4/5

  Hullun monipuolinen ja mielenkiintoinen rata, joka ei koskaan päästä helpolla. Yleensä on ainakin omat pelihalut viety kun pääsee maaliin. Loppupäässä mahdollisuus päästä etsimään kiekkoja oikein urakalla. Ei ole soveltuva rata aivan aloittelijalle. Palvelut (kahvit, kaljat, kiekot yms.) löytyy kivasti lasketturinteen kahviosta normaaleina aikoina. Jos haluaa katsoa Jyväskylän layouttia kokonaisuutena, niin se onnistuu pelaamisen ohessa. Kannattaa lukea the Hat Guyn arvio, ei olis voinu paremmin kuvata tätä rataa.

  Mielenkiintoinen, yllätyksellinen ja haastava tuttavuus tältä kesältä. Monipuolisia väyliä, korkeuseroja ja välillä suuriakin haasteita! Loppupuolella rataa tosin oli monia paikkoja kiekon hukkaamiseen väylän vieressä olevien ”piilorotkojen” ja vadelmapuskien muodossa. Seuraavalla kerralla niitä osaa varmasti paremmin varoa. Hyvä rata, vaikka alottelijalle haastetta onkin hieman liikaa – suosittelen 🙂

Vastaa