"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kirkko-/Koivuniemenpuisto

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, talvikunnossapito

Joensuun Kirkkopuistossa sijaitseva 9-väyläinen rata. Rata on historiansa aikana kokenut useita muutoksia, joista suurimmat tapahtuivat keväällä 2010, toukokuussa 2013 ja heinäkuussa 2015 ja elokuussa 2023.

Lue lisää

Tämä Joensuun keskustassa sijaitseva puistomainen frisbeegolfrata sijaitsee luterilaisen kirkon takana, ruutukaavan eteläpuolella ja aivan Pielisjoen rannassa.

Tällä radalla on noudatettava erityistä varovaisuutta muita liikkujia/pelaajia kohtaan, sillä rata sijaitsee todella suositulla ulkoilu- ja liikunta-alueella.

HUOM! Kirkkopuiston radan 9-väylä poistui pysyvästi käytöstä Kukkilinnunpuiston 1. rakennusvaiheen vuoksi, joten radalla on nykyisin 8 väylää (par 24). (20.8.2023)

Radan tiedot

 • Osoite

  Papinkatu 1
  80110 Joensuu


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2008

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  8

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Joen Liitokiekko ry

 • Suunnittelija

  Joen Liitokiekko ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Puttikori harjoittelua/lämmittelyä varten sijaitsee ensimmäisen väylän tiin läheisyydessä. Joensuun keskustaan (torille) matkaa n. 600 m. Ratamestarin yhteystiedot: jlk.ratamestarit@gmail.com

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Väyläkuvaukset

Kirkko-/Koivuniemenpuisto

Ratakartta

Väylä 1: Kirkkopuisto #1

Pituus 70 metriä. Par 3

Loivaan ylämäkeen parkkipaikan vierestä avattava suora väylä. Haastetta tuo kaksi korinviereistä koivua.

Väylä 2: Kirkkopuisto #2

Pituus 63 metriä. Par 3

Pieneen alamäkeen avattava väylä. Kori sijaitsee harvahkon puuryppään keskellä. Muista väistää väylää #3 pelaavaa ryhmää.

Väylä 3: Kirkkopuisto #3

Pituus 87 metriä. Par 3

Oikealle kaartava väylä, jonka kori on koivujen ympäröimänä. Kävelytien reuna vasemmalla määrittää OB-alueen rajan.

Väylä 4: Kirkkopuisto #4

Pituus 65 metriä. Par 3

Lyhyt väylä, jonka alussa on koivujen muodostama kuja. Koivukujasta löytyy sekä oikealle että vasemmalle kaartuva reitti korille.

Väylä 5: Kirkkopuisto #5

Pituus 92 metriä. Par 3

Pitkähkö lopussa loivasti vasemmalle kaartuva "tunneliväylä". Kori sijaitsee pienen kummun päällä sen takareunassa.

Väylä 6: Kirkkopuisto #6

Pituus 84 metriä. Par 3

Kapea ja suora metsäväylä, joka palkitsee "pirkoilla" tarkat putteri-/midaridraivit.

Väylä 7: Kirkkopuisto #7

Pituus 96 metriä. Par 3

Pitkä ja koko matkaltaan oikealle kaartuva väylä. Kori sijaitsee kapean koivukujan päässä. Osaavat heittäjät nappaavat tästä kuitenkin birdien jos toisenkin.

Väylä 8: Kirkkopuisto #8

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylän alku on suora, mutta sen jälkeen avauksen olisi kaarruttava lopussa hieman oikealle. Liian kovalla ja pitkällä heitolla voi kiekko luiskahtaa korin takana vaanivan kuraojan pohjamutiin. Vesiraja määrittää OB-linjan.

11 arvostelua radalle “Kirkko-/Koivuniemenpuisto

  Varsin uniikilla paikalla sijaitseva lyhyt puisto-/metsärata. Osa väylistä vähän helpompia, mutta muutama haastavampi mahtuu joukkoon. Rakenteet vähän kulahtaneet (etenkin korit ja muutamat tiimatot), mutta soveltuu hyvin uusien kiekkojen testailuun ja rentoon pelailuun. Mitään opasteita yms ei ole, mutta ajaa asiansa noinkin kunhan tietää mihin mennä. Ei kannata kauempaa tulla kokeilemaan, sopii keskustan alueella asuville.

  3,5/5

  Opasteet ja heittopaikat olivat aika alkeellisia. Paikka oli kyllä hieno ja harvoin radat ovat näin lähellä kaupunginkeskustaa. Kuutosväylä oli hankala löytää. Heittopaikalle ei näy väylän 8 takana olevaa leveää ojaa, jonne kiekko jää pysyvästi, niin ole tarkkana. Itse heitin aivan tuurilla sopivasti pysähtyvän ja siihen kohtaa tulikin ainut birdie.

  Terve,

  Tämä rata on meillä Joen Liitokiekolla kehityslistoilla yhteistyössä kaupungin kanssa tehden eli sikäli mikäli rata saa olla toistaiseksi paikoillaan, niin huonoimmat tiit on tarkoitus korjailla ja korit suoristella, jne.

  Ja aluehan on tosiaankin hieno kuin mikä ja tältä radalta myös frisbeegolfin hurja kasvu aikoinaan vuosina 2008-2010 käynnistyi Joensuussa ja toki tuonkin jälkeen tämä rata on ollut monille juuri se, missä lajin alkeet on opeteltu. Toivottavasti saadaan kilparatojemme ohella puitteet kuntoon uudelleen myös näiden tärkeiden 9-väyläisten osalta.

  t. Andy / Joen Liitokiekko

  Rata pelattu 20.9.2018. Aloittelijan ajatuksia.

  Joensuun keskustan välittömässä läheisyydessä, ison ev.lut. pääkirkon vieressä oleva 9-väyläinen ja B1-luokituksen omaava puistorata.

  Täytyy sanoa suoraan, että tuollaista orastavaa surkeutta ei toivoisi näkevänsä! Maisemat olivat pääosin hienot ja tasaiset väylät haastavia puiden takia, joten tarkkuutta vaadittiin. Heittopaikat surkeassa kunnossa, varsinkin vauhtia ottaville pro-heittäjille. Väyläopasteita ei missään ja heittopaikankin opasteet vaillinaiset. On jo pahaa aloittelijankin aliarvioimista, jos sanoo, että ”käyhän tämä aloittelijalle”.

  Pienellä tuunauksella saisi oikein hyvän ja haastavan radan. Ongelmaksi jäisi siitäkin huolimatta kuitenkin puiston muu käyttö, kesällä auringonottajat saattavat estää pelaamisen kokonaan. Korkeuseroja ei puistoradalla tarvitse ollakaan. Sijainnin ja maisemien puolesta paljon potentiaalia. Jotenkin vain näin ison kaupungin keskeisellä paikalla olevan radan olettaisi olevan parhaimmassa kuosissaan. Lehtitietojen mukaan rata on sulkeutumassa kaavamuutosten takia ja ehkä sen takia rata on kurjassa kunnossa.

  2/5

  Tervehdys,

  Ratakarttahan on toki täällä FGR:ssä ja radan ilmoitustaululla ajantasalla, mutta vuosien varrella tehtyjen lukuisten väylämuutosten myötä kori- ja väyläopastenumerointi on tosiaan radalla tippunut kyydistä.

  Tämä on seuramme ratamestareilla tiedossa ja pyritään korjaamaan tilanne ajantasalle aikanaan sopivan hetken tullen.

  Hyviä kierroksia kesälle 2017!

  t. Joen Liitokiekko ry

  Hieno puistorata! Siirtymiä on jonkin verran, mutta kartan kanssa väylät löytyivät nopeasti. Väylät olivat hyviä perusväyliä ilman turhaa kikkailua. Väylällä 7 ei näkynyt olevan selkeää linjaa korille, vaan heitto oli enemmänkin ”kovaa ja korin suuntaan miedolla antsalla”. Silti koivut kopisivat. Väylällä 8 tosiaan kannattaa olla tarkkana, ettei heitä kiekkoa liian pitkäksi uomaan. Puistolla on paljon muitakin liikkujia, jotka heittäjän tulee huomioida. Kokonaisuutena kuitenkin miellyttävä rata hyvällä sijainnilla. Varmasti tulee heitettyä toistekin. Suosittelen käymään, rata sopii kaikentasoisille heittäjille.

  Ehdottomasti hyvä rata! Sopii niin vasta alkajille kuin kauemminkin pelanneille. Rata kannattaa heittää toiseenkin kertaan, sillä ekalla kerralla korien paikka joillain väylillä on epäselvä, ja tämä huononsi tulosta. Kannattaa varoa vesiuomaa olisiko ollut seiska väylä! Opasteista miinusta mutta muuten 5/5.

Vastaa