"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kivikon frisbeegolfrata

#kivikonfrisbeegolfrata

Radan kuvaus

Helsinkiin Kivikkoon avattiin syyskuussa 2012 18-väyläinen frisbeegolfrata. Kaikentasoisille harrastajille soveltuva rata pääosin puistomaisella alueella.

Lue lisää

Rata peruskorjattu 2022 – 2023. Teet uusittu ja opastusta lisätty.

Talvikaudella väylät 8-10 ovat pois käytöstä.

Radan ylläpitäjät: Helsingin rakennusvirasto ja Disc Golf Vikings ry.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Savikiekontie 8
  00940 Helsinki


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Kari Vesala & Talin Tallaajat

 • Suunnittelija

  Kari Vesala

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Väyläkuvaukset

Kivikon frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Kivikko #1

Pituus 115 metriä. Par 3

Loivaan ylämäkeen heitettävä väylä vaatii yllättävän pitkää avausta, jos mielii saada birdien. Oikeakätiselle löytyy pitkä hyssereitti ja suoraakin pääsee.

Väylä 2: Kivikko #2

Pituus 80 metriä. Par 3

Tiin edustalla on puiden muodostama ahdas portti. Tämän jälkeen väylä on aika avoin. Forereitin tukkeena on muutama puu haasteena. Kori on aavistuksen tiitä ylempänä.

Väylä 3: Kivikko #3

Pituus 101 metriä. Par 3

Taas saa olla tarkkana, koska väylän alkupäässä on jonkin verran puita esteenä. Kori sijaitsee metsän reunalla, joten sitä on lähestyttävä matalalla heitolla. Kori on jälleen hieman tiitä ylempänä.

Väylä 4: Kivikko #4

Pituus 96 metriä. Par 3

Avoin väylä, mutta haastetta tuo jyrkästi vasemmalle viettävään rinteeseen sijoitettu kori. Oikeakätisten rystyavaukset tuppaavat feidaamaan tai vierimään kauas korista, joten fore toimii paremmin.

Väylä 5: Kivikko #5

Pituus 109 metriä. Par 4

Lyhyt dogleg-nelonen, jonka avaus heitetään avoimeen ylämäkeen. Avaus kannattaa sijoittaa hieman mandon ohitse, sen taakse ei tarvitse välttämättä taivuttaa. Mandon jälkeen väylä kapenee, mutta korin ympärillä on jälleen reilummin tilaa.

Väylä 6: Kivikko #6

Pituus 121 metriä. Par 4

Jyrkkään ylämäkeen pelattava väylä. Helpohko birdie, jos avaus kantaa väylän keskellä seisovan männyn takana olevalle tasanteelle.

Väylä 7: Kivikko #7

Pituus 115 metriä. Par 3

Pitkähkö alamäkiväylä, jolla saa olla tarkkana ettei kiekko eksy pois väylältä. Huom! Väylä muuttunut ratakarttaan merkitystä! OB: Oikealla puolella olevan aidan oikea puoli, OB väylän vasemmassa reunassa, sekä korin takana. Käytännössä pelialue rajoittuu väylän nurmialueeseen, kiekon päätyessä kallioille se on varmasti ulkona. Avausheiton päätyessä pelialueen ulkopuolelle jatketaan drop boxista, mikä löytyy aidan vierestä, väylän oikeasta reunasta, n. 40 metrin päästä korista. Avausheiton jälkeen normaali OB-sääntö.

Väylä 8: Kivikko #8

Pituus 89 metriä. Par 3

Kori reilusti ylempänä kuin tii. Kori tasanteelta on hyvät mahdollisuudet ottaa kakkonen, muualta jo aika haastavaa.

Väylä 9: Kivikko #9

Pituus 102 metriä. Par 3

Halfpipe olisi kivuttava ylös. Korille saakka kantaneita avauksia näkee erittäin harvoin. Rännin sisällä pysyneeltä avaukselta pelaa helpohkon kolmosen.

Väylä 10: Kivikko #10

Pituus 68 metriä. Par 3

Jyrkkä oikeakätisen rystyhysse johdattaa mukille. Ei kannata jättää hirveästi vajaaksi tai vasemmalle, jos mielit pysyä poissa metsästä. Kori on sijoitettu rinteeseen, joten puttaamisessa on omat haasteensa.

Väylä 11: Kivikko #11

Pituus 105 metriä. Par 3

Avointa alamäkiliidätystä luvassa! Haastetta tuo Kivikon ainainen tuuli.

Väylä 12: Kivikko #12

Pituus 95 metriä. Par 3

Avoin väylä, mutta kori on sijoitettu lähelle ojaa. Oja ja sen oikeapuoli outtia. Reittivalinta on vapaa, mutta pidä kiekko pelialueella. Outtiin menneen avauksen jälkeen jatketaan drop zonelta, mikä löytyy väylän vasemmasta reunasta.

Väylä 13: Kivikko #13

Pituus 67 metriä. Par 3

Lyhyt väylä, jonka voi pelata kahta eri reittiä. Forehysse ja -annukka ovat molemmat suosittuja ratkaisuja.

Väylä 14: Kivikko #14

Pituus 71 metriä. Par 3

Tiukan fore S:n muotoinen väylä, jonka voi myös pelata rystyhyssenä. Rystyannukka rakokin kuulemma löytyy.

Väylä 15: Kivikko #15

Pituus 67 metriä. Par 3

Lyhyt rystyhysse alamäkeen. Avaukselle on tarjolla useampia rakoja puiden välistä.

Väylä 16: Kivikko #16

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylällä on todella kapea portti n. 20 metrin päässä tiistä. Loivasti oikealle kaartavaan väylään on useita vaihtoehtoja tiiltä.

Väylä 17: Kivikko #17

Pituus 76 metriä. Par 3

Rystyhysse väylä, jolla avaukset tuppaavat vierimään pois rinteeseen sijoitetulta korilta.

Väylä 18: Kivikko #18

Pituus 88 metriä. Par 3

Lähes täysin avoin väylä. Haasteena on saada kiekko jäämään "saareen", johon kori on sijoitettu. Liikaa oikealle menneen tai vajaaksi jääneen avauksen seurauksena kiekkoaan joutuu todennäköisesti naaraamaan vedestä. Outtiin päätyneen avauksen jälkeen jatketaan dropzonelta, mikä löytyy väylän puolesta välistä.

29 arvostelua radalle “Kivikon frisbeegolfrata

  Alkukesästä Kivikko on suosikkiratojani. Väylät ovat selkeitä, ja kuten aiempi kommentoija jo sanoikin, joka väylässä on oma juttunsa. Mäkiä könytessä saa vähän liikuntaakin. Loppukesästä ei niin jees, kun nokkospuskat ovat niin korkeita, että kiekko helposti hukkuu jos menee ohi väylältä.

  Pelatuin ratani. Radasta on saatu maasto huomioiden varsin monipuolinen ja joka väylässä on oma juttunsa. Useimmat väylät eivät vaadi avauksen osalta suurta tarkkuutta, mutta tuuliolosuhteet tuovat usein suurimman haasteen. Mukava rata, joka ei aiheuta turhautumista heikompinakaan päivinä.

  Todella miellyttävä rata täynnä mielenkiintoisia väyliä. Ensikertalaisuus + reilu tuuli eivät ole mikään miellyttävin yhtälö, mutta lopun metsäväylät tarjoavat onnistumisen tunteita. Odotan innolla ensi kertaa!

  Varmasti olisi todella hieno rata pelata, jos
  – Tiipaikat olisivat kunnossa
  – Väyläopasteet olisvat kunnossa, ja ne löytyisivät joka väylältä
  – Kännykkää ei tarvitsisi käyttää löytääkseen seuraavan väylän
  – Keskellä väylää ei kasvaisi polvenkorkuista viidakkoa, josta kiekkoa joutuu etsiä
  – OB-tolpat eivät hukkuisi em. viidakoihin
  – Ihmiset osasivat odottaa vuoroaan, eivätkä heittäisi kiekkoja niskaan

  Radalle 3,5/5
  Radan pelattavuudelle 0,5/5

  Vielä ainakin siellä kukkulalla pari perunapeltoa mistä pitäisi heittää…kaipa ne Tyyneen mennessä on parempia?
  Oikein mukava ja leppoisa rata kiertää, avointa puistomaista aluetta missä käyskennellä. Onneksi kuitenkin kivasti korkeuseroja ettei ihan vaan tasaisella tarvii pitkästyä.
  Lopun muutama lyhykäinen mettärata kyllä eroaa kivasti muusta osastosta.

  Disc Golf Vikings on juuri tällä hetkellä käymässä keskusteluja kaupungin kanssa heittoalustojen korjauksesta. Uskomme, että ainakin akuutit haittoalustaongelmat saadaan ratkaistua jopa nopeallakin aikataululla. Kannattaa seurata Facebookissa sekä ”Disc Golf Vikings”-, että ”Kivikon frisbeegolfrata”- sivuja, niin pysyy parhaiten perillä radan tilasta.

  Yksi lempiradoistani totuttelun jälkeen. Päivän saa pilattua alkuunsa ykkösradan onkireissulla, mutta usein se jätetään viimeiseksi. Kokemuksella: aika moni aloittaa 2 radalta. Kivaa vaihtelua maaston ja kuntoilun suhteen. Jos on mennyt kierros päin persettä, niin sen saa yleensä paikattua lopun metsäväylillä. Ainoa poskettoman sieluton rata on ylämäki-halfpipe.

  Ainoa selkeä ongelma Kivikossa on, jos sattuu tuulemaan kunnolla, niin kierroksen tulokseen voi huoletta lisätä sen +5.

  Rohkeasti Kivikkoon pelaamaan vaan! Kivikon rata soveltuu hyvin aloittelijoillekin. Parilla väylällä on riski että heittää veteen ja väylä 12 aiheuttaa harmaita hiuksia lähes jokaiselle.

  Moi. Olen aloittanut frisbeegolfin harrastamisen keväällä 2015. En siis ole aloittelijakaan, mutta en kokenutkaan, avoimilla väylillä saan heitettyä noin 50-60 metriä. Olen käynyt kuitenkin yli 10:llä eri radalla heittelemässä metsä ja puistoradoill, kierroksia on tullut noin 100. Kannattaako minun vielä käydä tällä radalla heittelemässä?

  Hienossa maastossa ja maisemissa heitettävä, jossa tuulee lähes aina. Hyviä ja monipuolisia väyliä: löytyy avointa puistoväylää, vettä, metsää, korkeuseroja kumpaankin suuntaan sekä näiden yhdistelmiä. Jos ei heitto kulje, saa ainakin ihailla maisemia.

  Rata sopii hyvin niin aloittelijoille kuin kokeneillekin. Aloittelijan ei kannata lannistua ykkösväylän mutalammikon jälkeen. Pahasti huonosta heitosta rankaisevat lähinnä väylät 1 ja 12, ja onnistumisia tulee viimeistään pirkkometsässä (väylät 14-17). Miinusta rata saa usein turhan pitkästä nurmikosta, esim. väylällä 11 olen kiekkoa olen joutunut turhauttavan kauan kaivamaan lehvien alta, vaikka heitto onkin ollut perushyvä. Kun Tali on vielä selvästi oman tason yläpuolella, on tämä omasta mielestäni Stadin paras rata.

  Ykkösväylä tuo heti kierroksen alkuun jännitysmomentin, kun täytyy heittää lammen yli yleensä vastatuuleen. Muukin rata on niin avointa, että useimmilla väylillä tuulee aina todella kovaa. Tämä vaikeuttaa peliä huomattavasti ja yleensä tyynemmällä kelillä saa parhaat tulokset. Toisaalta rata opettaa pelaamaan tuulessa, joka voi olla erittäinkin hyödyllistä.

  Väylien puolesta rata on monipuolinen, löytyy korkeuseroja ja hyvin erimuotoisia väyliä. Väylä 9 on yllättävän haastava alamäkiliidätys ja ylämäkiväyliäkin löytyy. Metsäosuudella on lyhyitä, mutta ahtaita väyliä.

  Eka väylä jää altaan takia monesti pelaamatta. Samoin 8, 9, 10 koska tulee hiki ja vitutus. Halfpipe (10) on jokseenkin turhauttavin väylä. Senkin takia 8 & 9 tää monesti käymättä kun 10 on pelkkää ylämäkeä eikä hyväkään heitto oikein kanna minnekään. Loppumetsässä 16 väylällä on turhan paljon puita. Tuuripeliä. Muuten Kivikko on loistava.

  kyllä siinä väylä 16 on monta isoa aukkoa laittaa kiekko korille tai vaikka suoraan sisään eikä yhtään paranisi tehdä helpommaksi,

  joku on jo omin neuvoin mennyt tekemään väylä 15 suht vaikean fore S heiton aivan liian helpoksi tavalliseksi rysty lähestymiseksi poistamalla suoraan padin edestä puskan/oksia

  amatöörit älkää nerffatko rataa

  Komea rata. Heti ekalla väylää laitetaan jauhot suuhun vesiesteen muodossa, joka varsinkin (aika yleisellä) tuulisella kelillä on haastava. Sen jälkeen helpohkoja puistoväyliä erinäisillä puilla ja kallioilla maustettuina. Mäkeä ylös ja alas heitettävät väylät ovat sinänsä ”tylsiä”, kun ainoa haaste on korkeusero, mutta onhan niissä komeaa heittää. Loppupäässä on taas pari väylää puistoa vesihaasteen ja kallion väistämisen muodossa, sekä metsässä heitettävät neljä lyhyempää väylää. Metsäväylistä parilla on sorruttu siihen perinteiseen virheeseen: jätetään lyhyelle väylälle niin paljon pikkupuita joka paikkaan, että ei ole liian helppoa, mutta samalla jätetään tuuri ainoaksi työkaluksi hyvään tulokseen. Muuten ihan kivoja väyliä ovat.

  Kokonaisuutena ihan hyvä rata. Hyvät tiit, korit ja väyläkartat, opasteita väylältä toiselle en tainnut nähdä lainkaan, jotkut siirtymät ovat niin pitkiä, että olisivat tarpeen.

  Hyvä ja monipuolinen rata. Miinuksiakin löytyy: Kesällä rataa ei hoideta tarpeeksi hyvin. Välillä väylillä kasvaa jopa 50cm korkeaa ”heinää” eli kiekkoja katoaa väylälle. Ykkösväylällä vesieste on sijoitettu siten, että sinne on todella helppo heittää. Tämä aiheuttaa turhaa ruuhkaa heti ensimmäisellä väylällä.

  Ykkösväylän lampi kummittelee mielessä. Syönyt muutaman kiekon. Monipuolinen rata joka tarjoaa avointa ja metsäistä maastoa. Tuulisella kelillä rata muuttuu todella haastavaksi. 8 väylän alamäki on todella jees. 7, 9 ja 10 väylillä joutuu kunnolla ottaa hikeä pintaan. Vielä on kesää jäljellä. Mitä mä tässä jorisen. Taidan lähteä heittämään 🙂

  Ihan OK rata, erityisesti mieleeni on radan loppuosa, väylät 13-18. Väylät 2-5 vähän tylsää, turhan avointa puistoa. Jätemäkiosuus, eli väylät 8-10 vielä avoimempia, mielenkiintoa lisäävät esteet puuttuvat täysin. Tuulikin haittaa usein näillä väylillä. Mutta loppupuolella rata paranee.

  Miellyttävä ja monipuolinen rata josta löytyy koluttavaa useammallekin kierrokselle. Rata tarjoaa vaihtelevaa maastoa eikä tylsää tule väylienkään puolesta. Maastoa ja luontoa on käytetty mainiosti ja radan alue on varsin kaunista ja viihtyisää. Kolme harjoituskoria ykkösen kupeessa luovat hyvät lähtökuopat kierrokselle.

  Pitempi arvostelu kuvineen löytyy The Hat Guy:n blogista -> http://frisbeegolfradat.fi/hatguy/9613/

Vastaa