"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Karsikon frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Syksyllä 2010 avattu Karsikon frisbeegolfrata Joensuussa.

Lue lisää

Elokuun 2017 ratatalkoissa radalle asennettiin paikalleen tekonurmesta tehdyt tiiboxit ja samalla myös radan layoutia muutettiin turvallisempaan suuntaan ja kierroltaan jouhevammaksi, mutta radan perusluonne pysyi ennallaan eli mukavasta aloittelijaystävällisestä metsäradasta on edelleen kyse.

Karsikon frisbeegolfrata sijaitsee Joensuun keskustan lähialueella, jonne on helppo kulkea ilman autoakin. Rata sopii hyvin aloittelijoille, koska väyläpituudet eivät ole niin pitkiä ja vaikka kyseessä on metsärata, on tilaa heitoille hyvin. Rata kulkee suurimmaksi osaksi suosittua pururataa pitkin, joten huomioithan muut ulkoilijat pelatessasi.

Ajankohtaista

09.09.2017
Radalla nyt tekonurmitiit ja layout muuttui samalla…
Talkoissa 14.8. ja 28.8. radalle asennettiin paikalleen tekonurmesta tehdyt tiiboxit, joten nyt kelpaa pelata! Ja samalla myös radan ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Pappilantie
  80260 Joensuu


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2010

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Joen Liitokiekko ry

 • Suunnittelija

  Joen Liitokiekko ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Puttikori harjoittelua/lämmittelyä varten sijaitsee radan viereisen koulun pihalla. Ratamestarin yhteystiedot: jlk.ratamestarit@gmail.com

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport Eräurheilu Joensuu
  Kauppakatu 18 80100 JOENSUU puh. 013-227211

Väyläkuvaukset

Karsikon frisbeegolfrata

Väylä 1: Karsikko #1

Pituus 61 metriä. Par 3

Suora väylä pururataa pitkin.

Väylä 2: Karsikko #2

Pituus 94 metriä. Par 3

Alamäkeen heitettävä väylä, jonka kori sijaitsee oikealla, puiden takana. Ennen avauksia on varmistettava ettei purutaa pitkin ole tulossa lenkkeilijöitä ylöspäin kohti heittäjiä.

Väylä 3: Karsikko #3

Pituus 84 metriä. Par 3

Pyörätietä pitkin kulkeva väylä, jonka kori sijaitsee vasemmalla olevassa kuusikossa. Korin takana on oja, jonka takaa alkaa OB-alue.

Väylä 4: Karsikko #4

Pituus 82 metriä. Par 3

#3-väylän korilta lähtevän polun varresta löytyy väylän #4 heittopaikka. Väylä kulkee koivikkokujaa pitkin kaartuen hieman oikealle.

Väylä 5: Karsikko #5

Pituus 59 metriä. Par 3

Heittopaikan edessä puita, jotka tulee kiertää vasemmalta tai oikealta. Alkuosa on suht kapea, mutta korille mentäessä väylä levenee.

Väylä 6: Karsikko #6

Pituus 70 metriä. Par 3

Ylämäkeen heitettävä väylä, jossa väisteltävänä on useita paksuja mäntyjä. Pääheittolinja on hiukan oikealle kaartuva, mutta korille on mahdollista päästä myös suoraviivaisemmalla heitolla.

Väylä 7: Karsikko #7

Pituus 49 metriä. Par 3

Alamäkeen heitettävä väylä. Pururata korin takana on OB-linja. Muista aina ennen avauksia odottaa väylää #8 pelaava ryhmä pois edestä.

Väylä 8: Karsikko #8

Pituus 51 metriä. Par 3

Tämä väylä heitetään jyrkkään ylämäkeen ja avauksen on myös oltava todella tarkka. Hiekkamontun reunalla sijaitseva kori tuo usein myös lisäjännitystä puttiin - alamäkeen rollaavat kiekot eivät ole tällä väylällä mikään harvinainen näky.

Väylä 9: Karsikko #9

Pituus 59 metriä. Par 3

Alamäkeen pelattava väylä. Heittolinja on vasemmalle kaartuva. Väylältä poikkeavat kiekot osuvat todennäköisesti isoihin mäntyihin.

5 arvostelua radalle “Karsikon frisbeegolfrata

  Rata pelattu 25.7.2021, aloittelijan ajatuksia:

  Aiemmat kommentit antoivat odottaa monipuolista ja mukavaa rataa, ja olihan tämä sitä!

  Plussat:
  + monipuolisia väyliä (alamäkeen, ylämäkeen, vähän pidempää ja lyhyempää). Erityisenä suosikkina väylä 2 ja väylä 7.
  + tiit hyvässä kunnossa, samoin kyllä koritkin vaikka niillä ikää on
  + mukava aloittelijalle, sijainti hyvä ison tien vieressä.
  + rata mukava ja turvallinen heittää

  Miinukset:
  – ei ratakarttaa paikan päällä
  – ei next tee-opasteita
  – ei puttikoria koska viereinen koulu on purettu
  – väyläopasteita puuttui usealta väylältä ja osassa ne olivat väärissä paikoissa. Lisäksi joillakin väylillä oli siihen tiiopasteen metalliseen osaan tehty väyläkuvaus eli se varsinainen kartta oltiin revitty pois.

  Tuollaisten puutteiden jälkeen monesti antaisi heikomman arvosanan radalle, mutta kun radan kerran kiertää, niin varmasti muistaa jatkossa. Tästä jäi kaikinpuolin hyvä fiilis ainakin itselle, väylät olivat erittäin mukavia heittää. Tuli mieleen vähän Jyväskylän Tuomiojärven rata (kevyet mullat sille radalle) mutta tämä Karsikon rata oli huomattavasti kevyempi ja paremman mielen rata.

  3,5/5

  Sellainen koululaisten neppailurata. Tarkoin heitettäviä ovat väylät 6 ja 8, joissa voi saada kunnon rollerit alas rinnettä. Itsellekin näin kävi ja lähestymisheitto meni omaa heittopaikkaa kauemmaksi. Metsärata, jossa ulkoiluväyliä. Runsaasti oli väkeä heinäkuisena arki iltapäivänä.

  Rata pelattu 20.9.2018. Aloittelijan ajatuksia.

  Karsikon frisbeegolfrata Pielisjoen koulun vieressä. 9-väylää ja C1-luokitus. Pururata ja lenkkipolut koko ajan hyvin lähellä, joten tarkasti saa aina katsoa ettei muita kuntoilijoita tule eteen. Lyhyet väylät, pelattu 44 minuutissa, kun yleensä menee 20 min kauemmin ysiväyläsillä. Mukavasti korkeuseroja, ylä- ja alamäkiväyliä ja tasaistakin. Pieneksi radaksi tosi monipuolinen ja mukava heittää. Miinusta tulee oikeastaan ainoastaan väyläopasteiden puuttumisesta ja vaillinaisista heittopaikkojen opasteista. Heittopaikat uusittu viime vuonna, mutta jostain syystä opasteita ei monesti samalla viitsitä uusia.

  Radan huippuhetki koitti 5-väylällä, kun 25-30m lähestymisheitto upposi ryteikön läpi suoraan koriin ja tuloksena par3:lla birdie. Se heitto ois pitänny saada nauhalle… ja myös allekirjoittaneen tuuletus sen jälkeen!

  Hyvin suunniteltu 9-väyläinen neppirata. Ensimmäinen väylä löytyy aivan parkkipaikan vierestä ja rata päättyy parkkipaikan toiselle puolelle. Siirtymät ovat mukavan lyhyitä. Väylissä ei ole mitään erityistä kikkailua. Heittotilaa on hyvin, joten väylien voisi sanoa hyvää perustasoa. Rata sopiikin mielestäni aloittelijoille ja vähemmän heittäneille. Heikkoutena on tiipaikat, jotka on maapohjalla. Kuopat ovat todella syvät ja osaltaan vaarallisia. Jonkilaiset heittoalustat olisivat paikallaan. Alueella kulkee paljon kävelijöitä ja pyöräilijöitä, joten heittojen kanssa pitää olla tarkkana. Radan sijainti on hyvä ratabongarille, kun radan pelaa nopeasti läpi ja se sijaitsee aivan ison tien vieressä. Mutta kokonaisuutena hyvä perusrata.

Vastaa