"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Karkkilan frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Karkkilan Frisbeegolfradalla on kaksi eri layoutia. Pitkällä Pro-radalla eli kultaisella layoutilla on 20 väylää ja par 63 ja pituutta mahtavat 2195 metriä. Lyhyemmällä Am-radalla eli sinisella layoutilla on 18-väylää, par 56 ja pituutta 1695m. Sininen rata on merkittävästi helpompi ja on kokonaisuudessaan kuljettavissa läpi esim. lastenvaunujen kanssa. Karkkilan radalla on monipuolisia väyliä aivan keskustan läheisyydessä. Rata tarjoaa ahtaita metsäväyliä sekä avoimia niittymaisemia. Karkkilan rata on yksi Suomen monipuolisimmista ja kauneimmista radoista, joka tarjoaa haasteita edistyneimmillekin viskojille. Tervetuloa heittelemään!

Lue lisää

Karkkilan FrisbeeGolfradan esittely

Karkkilan radalta löytyy kahdet tiipaikat useilta väyliltä. Kokeneet konkarit voivat pelata takatiiltä, kun taas vähemmän pelanneet voivat pelata etutiiltä, jolloin väyliltä irtoaa par-tuloksia ja birkkujankin helpommin.

Kaudelle 2014 rata on uudistunut huomattavasti.

Ajankohtaista

30.07.2014
Ratatiedot päivitetty
Karkkilan uudistunut frisbeegolfrata on nyt päivitetty myös tänne. Ratakartta on ollut esillä jo jonkin aikaa, mutta nyt myös ... Lue lisää

06.06.2012
Karkkilan Frisbeegolfradan uusimmat kuulumiset.
Tervehdys. Karkkilan fribarata on kokenut hieman parannuksia viime kesästä. Kaikki PAR 2:et ovat saaneet lisää pituutta muuttuen PAR ... Lue lisää

15.06.2011
Karkkilan Frisbeegolfradan uudet tuulet!
Tervehdys Kiekkofriikit! Karkkilan radalla ollaan taas aherrettu. Radan uusi esittely video ollaan julkaistu ja se näyttää tältä: ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Asemakatu 1
  3600 Karkkila


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2008

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  20

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Jaska Halttunen

 • Suunnittelija

  Jaska Halttunen, Tuomo Tanskanen & KarkkilanFG kerho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Puttikori 1. väylän tiin lähellä.

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Karkkilan Pyörä ja Moottori Ky
  Valtatie 14 03600 KARKKILA

Väyläkuvaukset

Karkkilan frisbeegolfrata, Karkkila

Väylä

Pituus metriä. Par

Väylä 1: Strike

Pituus 105 metriä. Par 3

105 metrinen suora ränni, loppuun saakka. Tällä väylällä ei tarvitse kuin heittää suoraan. Puusto on tiuhaa ja sinne viskaaminen johtaa ongelmiin. Etutiiltä korille 65m. Oikeanpuoleisen aidan oikea puoli OB.

Väylä 2

Pituus 115 metriä. Par 3

Väylä on kuin luotu oikeakätiselle rystyheittäjälle, mutta kovin on ahdasta. Avaus olisi syytä saada ainakin portin ohitse, mikäli mielii merkata kolmosen tuloskorttiin. Etutiiltä korille 85. Vasemmanpuoleisen aidan vasen puoli OB.

Väylä 3

Pituus 90 metriä. Par 3

Korille pääsee annukalla tai forella. Väylän vasen puoli todella tiheää metsää, kannattaa välttää.

Väylä 4

Pituus 95 metriä. Par 3

Tiukka S:n muotoinen väylä jyrkkään ylämäkeen. Radan alulle ominaisista ahtaista väylistä se toiseksi ahtain. Kakkonen on erittäin kova tulos.

Väylä 5

Pituus 65 metriä. Par 3

Jos edeltävällä väylällä meinasi iskeä klaustrofobia, niin nyt se on taattu. Lyhyt väylä heitetään todella jyrkkään alamäkeen.

Väylä 6

Pituus 95 metriä. Par 3

Oikeakätisille foretaitajille on tarjolla hyvät puttipaikat kämmenässällä. Jos sellainen ei kuulu arsenaaliisi, on vain parempi pysytellä varmasti väylällä.

Väylä 7: Flipperi

Pituus 145 metriä. Par 4

Avauksen kanssa on oltava tarkkana. Täysikasvuisten puiden paljaat rungot antavat mielenkiintoisia kimmokkeita epäonnisille. Tarkat heitot helpottavat elämää. Tiiltä löytyy muutamia reittejä sweetspotiin, johon kannattaa osua, tällöin aukeaa saumat kolmoseen. Etutiiltä matkaa 95m ja väylän par on vain 3.

Väylä 8: U-turn

Pituus 105 metriä. Par 3

Kapeasta aukosta avaus oikealle kaartuen avoimelle niitylle ja siitä lähestyminen puiden lävitse korille. Lähestymisessä oltava tarkkana, sillä korin takana pudotus suoraan suolle.

Väylä 9

Pituus 90 metriä. Par 3

Seiska tarjoaa kolme vaihtoehtoista reittiä: Suoraan korille, vasemman kautta annukalla, ja hyssen oikealta. Kori sijoitettu ahtaaseen puiden reunustamaan syvennykseen.

Väylä 10: Nokkoskukkula

Pituus 110 metriä. Par 3

Nokkoskukkulalta pitäisi heittää sisään 30 metrin päässä olevasta kapeasta portista metsäränniin. Tarkalla heitolla on heitetty holarikin. Jos luonne antaa periksi, kannattaa avata varovaisen tarkasti. Etutiiltä korille 65m.

Väylä 11: U-turn toiseen

Pituus 105 metriä. Par 3

Tällä väylällä ei juuri pirkkoja nähdä, todennäköisesti radan vaikein väylä. Oikealle kaartavaa kapeahkoa ränniä loppuun asti. Mando väylän oikeassa reunassa, aivan alussa. Kierrettävä vasemmalta.

Väylä 12

Pituus 125 metriä. Par 3

Loppukierros ollaan avoimemmassa maastossa. Väylän vasemmassa laidassa on mando. Oikealla vaaniin OB. Vain todella isokätiset heittävät lähellekään koria, joka on sijoitettu tiheän pusikon taakse, jonka pääsee kiertämään molemmilta puolilta. Etutiinä toimii dropzone, jolta on korille matkaa 65m

Väylä 13

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylän vasenta puolta ja korin edustaa reunustaa vetinen OB alue. Kori sijoitettu ahtaaseen puiden reunustamalle kummulle. Etutiiltä korille 50m.

Väylä 14

Pituus 125 metriä. Par 3

Tällä väylällä silmä läpää kauniissa järvimaisemassa. Liian pitkä avaus kostautuu helposti kiekon menettämiseksi kaislikkoon. Etutiiltä korille 90m.

Väylä 15

Pituus 80 metriä. Par 3

Tällä väylällä on valinnan varaa. Korille pääsee oikealta ja vasemmalta ja vaikka koivikon yli, mutta lopputulos voi olla sama kuin heittäessä suoraan korin edessä olevaan koivikkoon toivoen parasta.

Väylä 16

Pituus 180 metriä. Par 4

Nyt päästään siivuttamaan! Väylän ensimmäiset 150m ovat avointa baanaa. Avaus kannattaa sijoittaa lähelle väylän vasempaan reunaan, josta pääsee jatkamaan lähes suoralla heitolla korille, vaikka hysselläkin pääsee perille. Korin takana vaanii OB. Väylällä myös vaihtoehtoinen korinpaikka 90 metrin päässä tiiltä.

Väylä 17

Pituus 225 metriä. Par 4

225 metriä suoraan eteenpäin avoimella niityllä, väylää reunustaa OB-alueet. Viimeiset 50m leveähköä ränniä ja korin edessä isoa koivua. Väylällä 50/100/150 metrin merkki paalut. Etutii on sama tii, mutta tällöin väylän par on 5.

Väylä 18

Pituus 95 metriä. Par 3

Loivalla hyssellä pääsee korille, joka sijaitsee puiden muodostamassa taskussa. Ei kannata eksyä vasemman puoleiseen metsään.

Väylä 19

Pituus 85 metriä. Par 3

Kori ei näy tiille. Mandolle saakka suoraan puiden lomaan ja sitten melkein 90m vasempaan. Mando väylän oikeassa reunassa, kierrettävä vasemmalta. Etutiiltä (dropzone) korille 45m. Takatiiltä pelattaessa käytettävä spotteria, jottei talon takaa tulevat ihmiset koe ikävää yllätystä.

Väylä 20

Pituus 90 metriä. Par 3

Helpohko väylä, mutta haastetta aiheuttaa korotettu kori. Etutiiltä korille 70m.

15 arvostelua radalle “Karkkilan frisbeegolfrata

  Olipa haastava rata. Alun metsä- ja”kaatopaikkaväylät” olivat jo melko haastavia ja jatkon pitkät ob:lla rajatut puistoväylät repivät loputkin turhat luulot omista kyvyistä. Osittain vanhalle teollisuusalueelle sijoittuvat väylät vain lisäsivät radan monipuolisuutta. ja karheutta. Hienot opasteet ja tiit lisäsivät radan plussia. Monipuolinen rata, jolta jäi kaipaamaan vain suurempia korkeuseroja.

  Haastava ja monipuolinen rata. Loistavat tiipaikat ja hienot opasteet. Löytyy metsäväylää, avointa väylää ja kaikkea siihen väliin, sekä pari väylää jossa korkeuseroja, pääasiassa tasaista. Range väylällä 17 plussaa.

  Yksinkertaisesti aivan mahtava rata 5/5. Väylät haastavia, mutta ei missään nimessä liian vaikeita. Metsäväylillä sopivasti tilaa ja pituutta. Väylän 8 teepaikalle tullessa avautuu upea puistonäkymä, ja radan luonne muuttuu. Puistoväylät todella hienoja, OB alueet juuri oikein rajattu. Eivät vaikuta peliin, mutta jos mokaat niin siitä rankaistaan. Tänne kannattaa tehdä päiväreissu kauempaakin!

  Todella kiva rata. Vaihteleva ja hyvin hoidettu. Väyläopasteet ja siirtymäkytit sekä mandokyltit todella hyvin toteutettu. Mikään ei ollut epäselvää, vaikka ensimmäistä kertaa kävi. Etuteet tekivät radasta sopivan aloittelijallekkin. Kannatti ajaa vähän kauempaakin. 🙂

  Mä olen käynyt nyt Karkkilan radalla varmaan 4 vuotta / pari kertaa vuodessa. Olin eilen pelaamassa muutaman rundin ja pakko sanoa….. huh huh miten kaunista ja hyvässä kunnossa rata on! Alkupään ( vanhat metsä väylät ) on niin mintissä kunnossa et en ole suomessa muualla nähnyt! Arvostan! 10/10

  Tätä rataa todellakin hoidetaan roskiakaan ei näkynyt mitä nyt pakolliset muutamat tyhjät tölkit :-). Hyvät heittopaikat. Selkeät hyvät isot kartat. Opasteet seuraaville väylille. Miinusta en Tästä radasta pahemmin löytänyt. Menee parhaimpien kiertämieni ratojen listalle. Mainiota työtä. 🙂

Vastaa