"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kalastajakylän frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Toukokuussa 2011 Savonlinnan kaupunki pisti Kalastajakylän puiston hyötykäyttöön ja kehitteli alueelle frisbeegolfradan. Rata soveltuu hyvin aloittelijoille ja harrastajillakin riittää haastetta.

Lue lisää

Rata ahkerassa käytössä myös talviaikaan, jolloin pelataan muunnellulla leiskalla.

Otathan huomioon muut puiston käyttäjät.

Paikallisilla on mahdolisuus tutustua lajiin lainaamalla kiekkoja kirjastosta kirjastokortilla. Laina-aika on yksi viikko.

Tervetuloa pelaamaan!

Radan tiedot

 • Osoite

  Onkimiehentie
  57600 Savonlinna


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  Latitude64

 • Väylien määrä

  10

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Seppo Nieminen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Tule mukaan höntsäilemään!

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Kalastajakylän frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Kalastajakylä #1

Pituus 71 metriä. Par 3

Tie ja sen vasen puoli on merkitty OB:ksi joten varminta on lähteä menemään kentänpuolelta.

Väylä 2: Kalastajakylä #2

Pituus 61 metriä. Par 3

Loiva kaari vasemmalle vie suoraan korille. Varmista ennen heittoa että väylä on vapaa.

Väylä 3: Kalastajakylä #3

Pituus 48 metriä. Par 3

Vaatimuksena tarkka lähestyminen kolmen puskan keskelle.

Väylä 4: Kalastajakylä #4

Pituus 115 metriä. Par 3

Radan pisin ja samalla haastavin väylä. "Minimukkula", johon haastetta tuo tiukkaan rajattu pelialue.

Väylä 5: Kalastajakylä #5

Pituus 102 metriä. Par 3

Vasemmalle kaartava heitto vie sinut koria kohti. Varo kuitenkin heittämästä liian vasemmalla tai joudut ojaan. Varmista ennen heittoa että väylä ja kävelytiet ovat vapaana.

Väylä 6: Kalastajakylä #6

Pituus 86 metriä. Par 3

Tii tenniskentän takana. Väylää muutettu siirtämällä koria vasemmalle tiistä katsottuna ja pelialueen rajaa OB.

Väylä 7: Kalastajakylä #7

Pituus 69 metriä. Par 3

Heittopaikan ja korin välissä puustoa ja pensaita. Oikealta puolen on pitkä matka kiertää ja vasemmaltakin melko tarkkaa. Keskellä pensaiden välissä pieni rako josta pääsee tarkalla suoralla heitolla korille.

Väylä 8: Kalastajakylä #8

Pituus 72 metriä. Par 3

Jälleen ollaan tenniskentän vieressä ja lähdetään tällä kertaa järveä kohti. Heittolinjaa voi lähteä hakemaan koivujen oikealta puolen tai ali. Mitä teetkin elä heitä liian pitkälle sillä järvi on OB-aluetta. Varmista ennen heittoa että väylä on vapaa.

Väylä 9: Kalastajakylä #9

Pituus 59 metriä. Par 3

Tuplamandolla varustettu koivukuja. Koivujen oksat myös estävät korkeammat heitot. Suoraa tarkkaa heittoa tarvitaan. Mandoista ohi menneistä heitoista tulee rangaistus heitto ja seuraava heitto lähtee mandopuiden välistä.

Väylä 10: Kalastajakylä #10

Pituus 76 metriä. Par 3

Kori pilkottaa edessä puskan takana biitsikentällä. Ennen heittoa varmista että väylä ja kävelytiet ovat vapaana!

8 arvostelua radalle “Kalastajakylän frisbeegolfrata

  Savonlinnan kaupungissa Kalastajakylän frisbeegolfrata. Radalla pituutta 10-väylää, 750m ja B1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1930m. Pelattu 28.6.2021.

  Kalastajakylän rata kulki koko ajan aivan tasaisessa maastossa, joten hyvin kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Radalla oli paljon avointa heittotilaa, mutta siltikään väylät eivät olleet helppoja ”suoraan korille” -väyliä, vaan väylille oli upotettu usein aina jokin juju vähintään puiden ja pensaikoiden muodossa. Kaunis vesimaisema koko ajan läsnä. Nurmi oli leikattu lyhyeksi. Ei varsinaista suosikkiväylää, vaan useampi oikein kauniita ja paljon heittotilaa sisältäviä väyliä. Siirtymät lyhyet. Harhautuneet kiekot löytyy helposti.

  Heittopaikat olivat hyväkuntoiset, tosin aika pienet tarkoitukseensa. Korit hyvässä iskussa. Roskiksia löytyi. Uintimahdollisuus aivan äärellänsä viereisellä uimarannalla. Lähimpään K-kauppaan matkaa 1 km ja apsille 3km, joten palvelut siltäkin osin ihan vieressä!

  Rakenteissa oli myös puutteita. Heittopaikkaopaste puuttui ainakin väyliltä 1 ja 3. Tämä oli jo sikälikin kiusallista, jotta juurikin radan aloituksessa on hahmottamisongelmia. Eikä me oltu ainoat jotka ihmettelivät asiaa. Muutoinkin väylien järjestys ja lähtö/infokartan sijainti kummallinen. Kuvittelisi, jotta tuonnekin olisi saanut helposti suunniteltua radan joka alkaa ja loppuu aivan p-paikan kulmille, muttei näköjään sitten kuitenkaan. Next tee -kylttejä ei ollut ja muutamaan otteeseen saikin arvailla seuraavan väylän paikkaa, vaikka tiiviillä aluelle oltiinkin. Venelaiturien, uimarannan ja lasten leikkialueen johdosta alueella runsaasti muutakin käyttäjää, joten tarkkana heitoissa kaikilla väylillä.

  Väylät olivat aivan liian lähekkäin eli liian pienelle alueelle oli väkisin ängetty aivan liikaa väyliä. Rauhallisena hetkenä ei ongelmaa, mutta vilkkaampana hetkenä turvallisuusriskit erittäin isot osua kiekolla niin kanssapelaajia kuin alueen muitakin käyttäjiä. Järkevämpää olisi karsia väylien määrää nykyisestä, jos aluetta ei ole mahdollista laajentaa. Turvallisuuden eteen oli tehty pieniä tekoja kuten 4-väylän korin takana verkko ettei vettä kohden heitettäessä kiekot niin helposti päätyisi veteen asti. Lisäksi 4-väylän turvallisuutta parannetta verkolla minkä pitäisi blokata 3-väylältä mahdollisesti harhautuneita kiekkoja.

  Kalastajakylän rata oli aika erikoinen kokonaisuus. Radasta oli pidetty erityisen hyvää huolta, vesimaisema kaunista ja palvelut mukavan lähellä. Sitten nurja puoli oli rakenteiden kunto/puutteellisuus mikä harmitti pelatessa aikalailla. Jos turvallisuudessa ja rakenteissa olisi vastaavia puutteita monella muulla radalla, niin arvosana olisi selkeästi pienempi. Tämä rata kuitenkin lumosi hyvillä puolillaan ja tuli pelaamisesta oikein hyvä mieli. Voisin milloin tahansa tulla pelaamaan uudelleenkin!

  4/5

  Radassa potentiaalia aloittelijoille ja hyvää lähäritreeniä jo hieman harrastaneille, mutta… Suunnittelussa on menty metsään. Rata ei ole mitenkään päin turvallinen. Väylät menevät ristiin rastiin ja tiipaikoissa paljon toivomisen varaa.

  Hysseä, hysseä, hysseä. Pari forehysseä välissä.

  Maisemasta plussaa.

  suosikkiratani Savonlinnassa. Väylät mukavan avoimia, eikä tarvitse pelätä kiekkojen katoamisia. Väylät todellakin lähellä toisiaan, joten on parempi välttää ruuhkaisia hetkiä…

  Omasta mielestä rata on hyvä aloittelijoille ja vähän kokeemmille pelaajille. Ammattilaisille rata on aika helppo. Heitto alustat on tekonurmea jotka ovat sateella todella liukkaat. Maisemat on hienot sillä rata on järven rannassa. Suosittelisin itse tätä rataa.

  Rata, joka pitäisi rakentaa uudestaan:
  * Väylät liian lähellä toisiaan. Ruuhkaisella radalla näimme useamman vaaratilanteen.
  * Alueella paljon lapsia , perheitä ja muita liikkujia – ihmettelen ettei ole osunut vielä pahemmin.
  * Draiverikielto olisi paikallaan, sillä midareilla ja puttereilla pärjäsi aivan hyvin.

  * Maisemat olivat hienot.
  * Par-lukemat korjattu kuntoon.

  Tuli kuitenkin käytyä, mutta ratana oli aikamoinen hasardi.

  Ilmiselvästi aloittelijoille suunniteltu rata. Kokeneemmille tarjolla birkku- ja holarijahtia. Suurin osa väylistä tylsää hyssen heittelyä, jollei sitten halua ”haastaa” itseään koittamaan jotain muutakin.

  Kauniit maisemat ovat bonusta ja uimaankin pääsee, mikä on helteellä erittäin kiva juttu.

  Tiit pieniä, mutta eipä radalla suurempiakaan juuri tarvitse.

  Kävin keväällä pelailemassa ko. radalla. Omat fiilikset:
  *Ikinä ei ole millään radalla pelottanut yhtä paljoa, väylät tehty erittäin lähekkäin toisiaan eikä heittojen hallinnassa todellakaan auta järveltä puhaltava tuuli. Silloisella käynnillä heittäjät koostuivat aloittelijoista, joilla ei kiekko muutenkaan pysynyt hallinnassa. Tällä radalla pitää pysyä valppaana
  *Tiipaikat olivat aivan hirveät, parin betonilaatan pitunen jonka jälkeen tulee poikkipuu johon hyvällä tuurilla taitat nilkkasi. Poikkipuun jälkeen tulee vielä yhdet laatat (en ymmärtänyt pointtia). Ainoa lohtu on se, ettei väylille heittäessä juurikaan vauhtia tarvitse.
  *Par 2 väylät… En tule ikinä näitä ymmärtämään. Miksi?

  Maisemat ovat järvelle, joten silmä tykkää. Parilla väylällä oli ihan hyvä idea. Muuten rata oli surkeimmasta päästä millä olen käynyt.

Vastaa