"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Käenkosken frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Käenkosken frisbeegolfrata on 18-väyläinen AA1-tason rata. Rata kulkee Käenkosken kuntopolun mukaisesti, poiketen välillä metsään. Radalla on paljon korkeuseroja, tiheää metsää ja avoimempaa metsää. Rata on suunnattu kaiken tasoisille pelaajille, sen par-lukeman ollessa 59.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Rajalahdentie 2
  39700 Parkano


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2017

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Parkanon Urheilijoiden Kiekonnakkelijat

 • Suunnittelija

  Antti Luusalo, Thomas Tuovinen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoitus-/puttikori radan alussa.

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Käenkosken AM layout

Ratakartta

Väylä 1: Käenkoski AM #1

Pituus 77 metriä. Par 3

Heittopaikka on hiihtovarustekopin vieressä, heti parkkipaikan edustalla. Tämä väylä pelataan 18-väyläisen radan ensimmäisen väylän koriin. Suora heitto hieman ylämäkeen.

Väylä 2: Käenkoski AM #2

Pituus 78 metriä. Par 3

Heittopaikka sijaitsee 18-väyläisen radan kakkosväylän tiistä eteen päin noin 50m. Suora heitto, jossa on kuitenkin oikealla puita. Suosii selkeästi kämmenheittoa.

Väylä 3: Käenkoski AM #3

Pituus 81 metriä. Par 3

Heittopaikkana toimii 18-väyläisen radan dropzone, noin 30m tiistä eteen päin ja hieman vasemmalla. Suora heitto alamäkeen.

Väylä 4: Käenkoski AM #4

Pituus 123 metriä. Par 4

Heittopaikka sijaitsee 18-väyläisen radan nelosväylän heittopaikan edessä, noin 50m ja loivasti oikealla. Lopussa oikealle kaartava par4, jossa kaksi tarkkaa heittoa tarjoaa birdien.

Väylä 5: Käenkoski AM #5

Pituus 58 metriä. Par 3

Heittopaikka sijaitsee 18-väyläisen radan vitosväylän tiistä viistosti vasemmalle, noin 30m päässä. Suora heitto suhteellisen tiukkaan väliin.

Väylä 6: Käenkoski AM #6

Pituus 72 metriä. Par 3

Heittopaikka sijaitsee 18-väyläisen radan kuudennen väylän tiistä hieman eteen päin ja oikealla. Suora heitto loivaan alamäkeen, tässä tarvitaan heittopituuden kontrollointia.

Väylä 7: Käenkoski AM #7

Pituus 63 metriä. Par 3

Heittopaikka sijaitsee 18-väyläisen radan #17-väylän tiiltä noin 40m eteen päin ja hieman vasemmalla. Loivasti vasemmalle kaartava heitto, joka ei ole niin helppo kuin miltä näyttää.

Väylä 8: Käenkoski AM #8

Pituus 96 metriä. Par 3

Heittopaikka on sama, kuin 18-väyläisen radan #18-väylän heittopaikka. Kori sijaitsee pienen kallion päällä loivasti oikealla. Ylikääntävä heitto tai kämmenheitto palkitsee mahdollisesti birdiellä.

Väylä 9: Käenkoski AM #9

Pituus 160 metriä. Par 4

Heittopaikka sijaitsee AM-8 korista noin 30m suoraan vasemmalla. AM-radan pisin väylä, jossa kahdella onnistuneella draivilla pääsee kokeilemaan birdietä.

Käenkosken frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Käenkoski #1

Pituus 124 metriä. Par 3

Ensimmäinen sata metriä mennään avoimella tasamaalla, jonka jälkeen väylä kaartuu vasemmalle loivaan ylämäkeen. Kori on puutunnelin keskellä ja korin ympärystä on suhteellisen avoin. Väylän oikeassa reunassa menee OB-raja joka on merkattu valkoisin tikuin.

Väylä 2: Käenkoski #2

Pituus 132 metriä. Par 3

Väylä heitetään jyrkkään ylämäkeen suoraan tietä pitkin. Tien molemmilla puolin on metsää, jonne ei kannata heittää. Väylä on muuten avoin. Kori on korotettuna pienen kiven päällä.

Väylä 3: Käenkoski #3

Pituus 112 metriä. Par 3

Kolmas väylä on jyrkästi oikealle kaartuva alamäkiväylä. Molemmin puolin on tiheää metsää ja noin 25m ennen koria on puu keskellä väylää. Väylän alussa on myös mando.

Väylä 4: Käenkoski #4

Pituus 181 metriä. Par 4

181m pitkä väylä, joka heitetään ensimmäisen 130m suoraan ja sen jälkeen mennään loivasti oikealle. Ennen koria on pieni saareke puita, jotka pitää kiertää jommalta kummalta puolelta.

Väylä 5: Käenkoski #5

Pituus 89 metriä. Par 3

Jyrkästi vasemmalle kääntyvä väylä, jossa pitää alussa osua kapeaan väliin.

Väylä 6: Käenkoski #6

Pituus 94 metriä. Par 3

Loivasti vasemmalle kaartuva väylä. Koko matka on alamäkeä ja metsäkään ei ole kovin tiheää. Yksi radan helpoimmista väylistä.

Väylä 7: Käenkoski #7

Pituus 118 metriä. Par 3

Seitsemäs väylä heitetään alamäkeen. Ensimmäinen 70m mennään kapeaan väliin, jonka jälkeen vasen puoli väylästä aukeaa. Molemman puolen metsä on todella tiheää, vasen puoli on nimeltään Forest of Lost Hope.

Väylä 8: Käenkoski #8

Pituus 125 metriä. Par 3

Haastavan muotoinen väylä. Ensiksi mennään alamäkeen ja sen jälkeen takaisin ylämäkeen. Kori sijaitsee rinteessä oikealla. Radan vaikein par3-väylä.

Väylä 9: Käenkoski #9

Pituus 102 metriä. Par 3

Suora väylä, jossa mennään ensiksi alamäkeen ja sitten ylämäkeen. Kori ja tii ovat kuitenkin samalla tasolla. Oikealla puolen todella tiheä metsä.

Väylä 10: Käenkoski #10

Pituus 78 metriä. Par 3

Radan lyhin väylä. Suora heitto jyrkkään alamäkeen. Kori on avoimella paikalla, mutta korkeusero luo haastetta.

Väylä 11: Käenkoski #11

Pituus 101 metriä. Par 3

Oikealle kaartuva väylä, jossa on puita tiellä lähes koko matkalla.

Väylä 12: Käenkoski #12

Pituus 82 metriä. Par 3

Lyhyt, mutta haastava väylä. Alussa puutunneli johon täytyy osua ja ennen koria puusaareke joka täytyy kiertää jommalta kummalta puolen. Korin vieressä iso kuusi, joka tuo haastetta puttaamiseen.

Väylä 13: Käenkoski #13

Pituus 173 metriä. Par 4

173m pitkä väylä, ensimmäinen 125m mennään suoraan, sen jälkeen loivasti oikealle alamäkeen. Korin vieressä jälleen kuusi, jonka takaa voi olla jopa mahdoton päästä puttaamaan.

Väylä 14: Käenkoski #14

Pituus 89 metriä. Par 3

Lopussa oikealle kaartuva väylä, jossa täytyy kuitenkin mennä suoraan hyvä tovi. Puita löytyy matkan varrelta runsaasti.

Väylä 15: Käenkoski #15

Pituus 171 metriä. Par 4

Reilusti vasemmalle kaartuva par4. Alussa on kapea puutunneli alamäkeen, jonka jälkeen raju käännös vasemmalle alamäkeen. Tässä on kovakätisillä mahdollisuus jopa eaglepaikoille.

Väylä 16: Käenkoski #16

Pituus 79 metriä. Par 3

Laavun vierestä lähtevä suora väylä, joka kaartaa lopussa hieman vasemmalle. Korin vasemmalla puolella on jyrkkä rinne.

Väylä 17: Käenkoski #17

Pituus 102 metriä. Par 3

Pillisuora väylä, jonka keskellä on koivu. Tähän väylään on yhtä monta heittotapaa kuin on heittäjääkin. Metsä voi kuitenkin yllättää tiheydellään.

Väylä 18: Käenkoski #18

Pituus 261 metriä. Par 5

Kierros loppuu radan vaikeimpaan väylään. Tämä 261m pitkä par5 tuo haastetta jokaiselle heittäjälle. Väylä on muutamaa puuta lukuunottamatta avoin. Maasto on haastava ja kumpuileva. Vasemmalla puolella on OB-linja.

5 arvostelua radalle “Käenkosken frisbeegolfrata

  Mukava maasto, joskin kivinen. Isompien kisojen takia ylimääräisiä koreja paljon, mutta keltaisiin koreihin pelataan normi rata. Pieniä vaikeuksia oli löytää amatööri väylien heittopaikat. Viimeisen väylän kohdalla jäin miettimään turvallisuutta. Noin 50m ennen koria menee pururata poikittain hieman notkossa.

  Päivitys 2019: karttalinkki vie suoraan kohteeseen ja ratakartta on hyvin näkyvillä. Tarjolla on kuntorataa myötäilevä metsärata. Väylät ovat monipuolisia ja osa haastavampia. Löytyy suoraa ja kääntyvää, lyhyttä ja pitkää sekä korkeuseroja. Väylillä on hyvin tilaa heitoille ja heittolinjat ovat selkeitä. Opastenuolia voisi olla siirtymillä enemmän, kaksi kertaa tuli käveltyä harhaan (ajatuksissani). Muutamalla väylällä joutuu heittämään vähän sokkona, joten heittoalue kannattaa varmistaa vapaaksi ennen heittoa. Väylä 15 oli hieno – avaus pitää osua sweettiin ja siitä hyvällä kakkosella korille. Kokonaisuutena rata on toteutettu hyvin ja tänne kannattaa poiketa heitolle. Muutamaa väylää lukuunottamatta radalla pystyy kulkemaan myös rattaiden kanssa. Korit ja heittoalusta +++

  Ihan hyvä rata- Käymisen arvonen kauempaakin.. Vähän tietty jossain kohtaa röllimetsässä rämpimistä. Tuo kolmosväylä on vähän ihmeellinen. Millä heitolla tuo pirkutetaan tai saadaan holari? parin toki saa, mutta holari tai pirkku on aika mahdotonta kolmosella.

Vastaa