"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Yhden väylän kirous

23.7.2016 00:16

Miten yksi väylä voi pilata koko kierroksen? Helpostihan se käy. Monesti tarina menee siten, että otin lumiukon, mutta muuten meni hyvin. Tällä kertaa meikäläisen tarinassa otin bogin. ”Vain” bogin. Lukuunottamatta kakkosväylän liian jännittävää par-puttia, alku oli sujuva. Nelosväylällä heitin varsin onnistuneen hyssen avauksella, ja mainion lähestymisen. Lähestyminen on blindi, sain aplodit ja olin mielestäni alle kolmessa metrissä. Upeeta, birdie. Korille kun päästiin, niin näytin lepäävän nätisti kolmessa metrissä kuten suunnittelinkin. Pikapuoliin havaitsin, että yksi ryhmämme kiekoista vielä puuttui, ja kolmessa metrissä ei ollutkaan mun kiekko. Kas, 25 m alamäkeen loisti putteri väärinpäin. Kuka lie sen sinne vierittänyt (valitettavasti ketään ei ollut lähimainkaan, joten joudun syyttämään onnea)? Kappas vaan ja nostoböördi päivittyi bogiksi.

Harvoin, todella harvoin jää kaivelemaan niin pahasti, että harmittaa vieläkin, mutta vaikeaa oli päästä siitä yli. Munuaiseen osuin, mutta seuraavalla väylällä taas vähän rollailtiin. Kutosella kori on kummulla, ja pääsin kahdella heitolla melkein kymppiin, päätin yrittää par:in pelastusta – olihan minulle selvää, että meikän putti on harvoin rollannut ko. kummulta. Tänään tapahtui se epätodennäköisempi, luonnollisesti paluuputti oli 8-metrinen joka ei mennyt sinne päinkään. Tämänkin syynä oli vain nelosen rolli.

Näistä vastoinkäymisistä huolimatta sain heitot kulkemaan hyvin. 8:llä heitin upean rollerin, joka oli 5 metriä vajaa aukolta, jouduin tyytymään par:iin. 9:lla 8-metrinen birdieputti vasemmalle alaraudan päälle ja ketjuihin ja ulos. 10:llä birkku 7-metrisellä putilla (vihdoin), kunnes 11:llä 6-metrinen vasemmalta ulos ja bogia korttiin.

Kapitalisointi. Hyviä suorituksia, muttei riittävän montaa peräkkäin. 12:lla maukas avaus birdiepaikalle, kakkosheitto millin sivussa ja puunkautta bogipaikalle. Jälleen suosta ylös ja kohti parempia suorituksia. 16:lle nostobirkku, 17:lle 6-metrinen birdiemissi, 18:lle 6-metrinen birdieputti sisään.

Puttaaminen oli hyvin jännittävää tänään. Vaikea sanoa miksi, eilen kaikki tuntui sujuvan niin hyvin. Se näkyi suoraan siinä, että yli kympistä kaikki oikealta ohi tai reilusti vajaaksi, alle kympistä taas vasemmalle poskelle. Silloin valitettavasti jää vain puolet puteista (jos niinkään paljon). Tämä päivä tuntui todella vaikealta, eniten nelosväylän takia. Tulos oli vain kaksi heittoa huonompi, mutta pelin kokonaissujuvuus aivan karmeeta taapertamista. Ja kaikki vain yhden väylän syytä. Jos olisin saanut ansaitsemani birkun neloselta, niin väylän 16 laitumella olevat lehmätkin lentäisivät pilvien siimeksessä.

Viimeiseen päivään ponnistetaan sijalta ynnä muut, hyvällä (unelma)kierroksella 30 sakkiin. En ota yhtään bogia huomenna.

Päivän paras ajoitus oli valokuvassa: https://goo.gl/photos/N7R62VU7WWmU8Cc58


3 kommenttia:

Anton | 19:43 22.09.2022

Moi moi

Roy Albert | 12:34 09.07.2022

hhhh

Jarno Salo | 03:05 26.05.2017

Missäpäin Suomen maata on kyseisen valokuvan rata?

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *