"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Voiton puolella

19.3.2010 10:21

Viikon neljän seinän sisällä kyyhöttäminen ja tietokoneen ääressä istuminen alkaa tuottaa tulosta ja lämpöä ei enää ole. Puttaamista yritän päästä treenaamaan ehkä jo huomenna. Aion treenata 4-5 metrisiä putteja tolkuttoman määrän, ehkä muutaman 6-8 metrisen. Puttaaminenhan on henkimaailman hommia, joten ei auta muu kuin laittaa henkimaailma kuntoon.

Liiton foorumilla on käyty tiiviisti keskustelua heittotekniikan hiomisesta. Erityisesti jiiärrä on kunnostautunut tekniikan hiomisessa. Osa jutuista ampuu täyttä yli, mutta siellä on huomionarvoisia juttujakin paljon (vielä kun jaksaisi lukea loppuun..). Erityisesti kiinnitin huomiota tuohon ohjeeseen Jesselle, että siirtää viimeistä askelta oikealle joitain kymmeniä senttejä. Kiinnitin samaan asiaan huomiota joskus, kun katsoin Robbie Brattenin ja joidenkin muiden Discraftin miesten heittoja. Sällit tosiaan astuvat tavallaan vähän sivuun viimeisen askeleen.

En ole itse vielä kokeillut, enkä tiedä onko siitä hyötyä, mutta teoreettisella tasolla sen luulisi edistävän ainakin takajalan kiertoliikettä vartalon mukana. Mitä enemmän oikealla viimeinen askel on, sen vaikeampi on takajalan heilahtaa etujalan taakse (tämä on ehkä termeiltään nimeltään ”lazy foot”, mutta voin olla hyvin väärässäkin). Kysymys tässä onkin seuraavaksi se, että tuoko se oikeasti lisäpituutta ja hyödyttääkö se frisbeegolfissa, vai vain pituusheitossa. Täytynee kokeilla.


0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *