"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Tali Open haastaa

27.6.2014 20:39

Näinhän se kesä on vierähtänyt puoleen väliin ja Porinkin raportti jäi näköjään puolitiehen. Loppujen lopuksi Porista jäi hyvä fiilis, lähinnä viimeisen kierroksen viimeiseltä viideltä väylältä. Jokin loksahti kohdalleen ja heitto alkoi tuntua omalta. Kierrostulos oli varsin kohtuullinen 54, ja sijojakin taisin lopuksi vähän nousta. Kokonaisuutena toki kilpailu oli vielä hienoinen pettymys, mutta toisaalta ei henkilökohtaiset vaatimukset valitettavasti tällä hetkellä kovin korkealla voi olla.

Taas mennään ja Talin kisa on jo korkattu ensimmäisellä kierroksella. Talin rata on vaikea, mutta vaikea. Yhdelläkään väylällä ei ole varaa herpaantua, koska tuloskorttiin saattaa tulla yllättävänkin suuria lukuja. Tiukat puurännit ja väyliä rajaavat outit aiheuttavat harmaita hiuksia itse kullekin (paitsi Matias Söderströmille), ja siksi Talissa pitääkin pelata ehkä poikkeuksellisen nöyrästi. Radalta löytyy useita väyliä, joista en edes lähde tavoittelemaan birkkua. Henkisesti todella raskas rata, mutta aivan huikea elämys kisakierroksella.

Ratakarttakin näyttää outtien olevan tyrkyllä

Talin ensimmäinen kierros on tosiaan pelattu ja Söderströmin Matias veti vähintään hämmentävän 11 alle 21 väylällä. Sitä ei voi kuin hämmästellä. Henkilökohtainen kierros oli ei-ainakaan-tylsää frisbeegolfia. Jatkuvasti sattui ja tapahtui. Kolmosväylän 5 metrin puttimissi kolhaisi vähän, mutta todellisuudessa ongelmat alkoivat väylällä 6 (taitaa olla radan lyhin väylä). 5 väylän jälkeen olin näyttävässä 1 alle vauhdissa, mutta flipperi ja puttimissi toi meikäläisen par:iin.

Seiskan tuplabogi yhdellä 6 metrin putilla (joka tapahtui puolessa välissä väylää) antoi osviittaa syntyvästä katastrofista. Pari heittoa vasemmalle, kehno lähestyminen, putti ohi  karmaisevaa. ”pysy geimplänissä”. Kasilla seiftasin midarilla, ryssin lähestymisen  tuloksena seiftibogi. On mahdollista, että menee geimpläni uusiksi huomiselle.. Ysillä avaus minne sattuu ja metsän läpi jollain ilveellä bogi. 4 väylää, 5 päälle. Eikä tapahtunut mitään mullistavaa käännettä, mutta jotenkin peli alkoi sen jälkeen rullata kuitenkin omalla painollaan. Väylät 16-20 kokonaisuutena 3 alle, neljä birkkua ja yksi bogi.

Ennen kierrosta pohdiskelin, että par:ista olisi hyvä aloittaa. Alkukierroksen mokellukset sain paikattua viimeisilläväylillä ja pääsin lopulta siihen par:iin. Kierroksesta jäi varsin mainio maku. Sijoitus taitaa olla 16. Huomisen agendalle tarvitaan hyvä lepo, ja sen kautta hiukan huolellisuutta lisää, niin näyttää jo paremmalta.

Mutta hei. Matias, 11 alle. Ei oo järkee.


0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *