"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Tahmaa näpeissä

17.8.2013 23:38

Ensimmäisen päivän tunnelmia tarjoavat frisbeegolfratojen kovimmat kameramiehet.

Sateinen lauantai lupaili kaikkea muuta kuin helppoa kierrosta. Kuinka ollakaan, sopivasti ennen omaa lähtöä, sade loppui ja pelaamiseen pystyi keskittymään sateenvarjoa kantamatta.

Ykkösväylällä olin perinteiseen tapaan jo kolmatta kertaa puttaamassa noin 10-metristä (toisella kierroksella tosin par:ia), kaksi aiempaa alarautaan, tänään pääsin vähän ylemmäs: alaraudan päältä ketjuihin ja sieltä ulos. Tähän lopulta heijastui koko loppukierroksen puttipeli melko voimakkaasti. Melkein, muttei ihan. Kakkosella luokattomasti ali. Kolmosella väärälle puolelle ketjuja. Kutosellakin kakkosheitto 40:stä (par-4) alarautaan. Seiskalla 5-metrinen paluuputti alarautaan (hävetti). hohhoijaa. Etuysillä pitäisi ottaa julmetusti birkkuja, kuten Pasi Koivu teki (8), mutta meikäläisellä oli kasassa kaksi ja yksi bogi 7 väylän jälkeen. Kasilla puttikin onnistui ja kakkosta korttiin. Ysillä alaraudan päältä ketjuihin ja ulos. Tietysti. Etuysi siis kaksi alle, noh alle kuitenkin, mutta kyllä tarjolla oli aika paljon enemmän.

Takaysille birkkuja metsästämään, mitään ei oltu vielä hävitty. Saariväylä tarjoili makeaa mahan täydeltä: piikkisuora avaus, lähestyminen kuuteen metriin, ja putti keskelle koria -> nelosta korttiin (no oli se korkea ja vastatuuli edesauttoi sylkyä hyvin, mutta oli ihan hyvä tsäänssi jäädä). Korotettuun koriin lähdin kokeilemaan onneani 12-metrisellä putilla. Ehkä 12 metriä ohi korista ja päädyin puttaamaan 6-metristä paluuputtia, ainekset oli katastrofiin, mutta tällä kertaa pelastuin. 12:lla laitoin 9-metrisen putin sisään!

14:llä pääsin 7 metristä laittamaan taas vasemmalle puolelle ketjuja, mutta sen jälkeen koittikin kahden birdien putki (alle 5-metrisillä puteilla luonnollisesti). Viisi alle alkoi olla ihan tyydyttävä tulos, mutta 17:lta tuli perusbogi. Avaus oli luokaton (outtiin) ja jäi vielä 9-metrinen bogiputti joka kuitenkin upposi. Kierros tulokseksi sama kuin eilen, tylsähkö 58.

Erona aiempiin ja erityisesti ensimmäiseen päivään oli kuin olikin puttipeli. Jossitteluhan on turhaa, mutta hauskaa: jos putti olisi ollut kuin ekana päivänä, olisin pelannut 6 heittoa paremmin, ja olisin kolme heittoa kärjestä. Koska näin ei kuitenkaan ollut, niin ihan ansaitusti nuolen näppejäni 4:llä sijalla. Eniten harmittaa se, että huomiseksi en mahtunut yhden heiton turvin kärkiryhmään, joten täytyy pelata kakkosryhmässä vain unelmakiessi ja hämmentää soppaa maaliin tullessa 🙂

Pasi Koivu laittoi jauhot suuhun kaikille ja pelasi 14 alle par:in. 15 birkkua ja bogi. Hän nousi suoraan kärkeen ja neljän heiton turvin johtaa kilpailua. Aivan mieletöntä.

Tästä lähdetään huomiselle mitalijahtiin. Helppo homma, tarvitsee noudattaa vain yhtä ohjetta:

 


0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *