"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Suomen hienoimmat frisbeegolfmaisemat?

17.9.2011 21:48

Ensimmäinen Ukkohalla Open pelattiin 17.9. huikeissa maisemissa (löydä kuvasta myös toinen kori) Ukkohalla DiscGolfParkissa. Korkeuseroa on enemmän kuin missään Suomessa, ja pienet kulmavirheet voivat aiheuttaa kohtalaisen suuria ongelmia. Treenikierrokselle perjantaina Lahtisen Janne heitti ”vahingossa” melkein 300 m, kun PD2 flippasi. Samaan syssyyn Meresmaan Jussi veti tiipparilla samankaltaisen 250 + m. On mahdollista tehdä siis virheitä, mutta rata on elämys. 140-metrinen väylä heitetään putterilla (tai draiverilla hyssellä) ja muuta kivaa. Korkeuserot ylöspäin ovat myös hyvin mielenkiintoiset; 160-metrisellä par-4:llä joudun heittämään kaksi täyttä draivia, saatan juuri päästä korille.

Kisa sinällään ei ollut huikea tapahtuma, mutta keräsi noin 40 pelaajaa. Sarjoissa avoin ja amatöörit pelattiin 1*18 väylää ja 6 väylän finaalit. 18 väylän kierros meni henkilökohtaisella tasolla melko nappiin, joskaan alku ei ollut huisi. Kuudella ensimmäisellä  väylällä kierroksen viidestä par-tuloksesta otin neljä, mutta sitten alkoikin tapahtua -> kolme birdietä putkeen, sen jälkeinen par ja bogi puttrirallilla ei masentanut mieltä kuin hetkellisesti. Otin loppuun vielä 6 birdietä putkeen, joten eipä siinä paljoa surettanut. 11 alle, 49, rataennätys ja kärkeen. Mitä sitä muuta voi toivoa?

Finaaliin heiton edellä Jussia, 6 väylää alamäkeen. Ehkä parasta frisbeegolfia koskaan; liidätyksiä ja pitkiä siivuja. Pelasin kohtuullisesti, muttei riittänyt. Jussi pelasi paremmin ottaen neljä birdietä putkeen, siinä ei paljon sanaa ollut, varsinaisia birdie-automaatteja ei tuolla alamäkipätkällä ole. Jäin nuolemaan näppejäni ja tyydyin hopeamitaliin.

Suomen suurin korkeusero?

Ukkohallan rata on siisti, joskaan heittopaikat eivät olleet viimeisen päälle, eikä väylät trimmattuja, mutta pelillisesti rata on huikean ainutlaatuinen. Voin suositella lämpimästi.

Kisasyksy jatkuu kauden päätavoitteella, eli Kukkulan Kuninkaalla ensi viikonloppuna. Seuranmestaruus on haluttu titteli, ja Sepolla taitaa olla suosikin viitta harteillaan. Tulee aivan mahtava kisa.


0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *