"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Stukholma, Preliminary, European Open, Vampula, SM-kisat

16.8.2013 08:45

Ja tietoteknisistä ongelmista johtuen, tämä teksti julkaistaan vasta nyt:

Paljon on ehtinyt tapahtua kuluneen kuukauden aikana. Kisoja on mahtunut muutamat ja parit järjestävässä organisaatiossa. Tukholman analyysi jäi kirjoittamatta, aikataulut menivät melko tiukoille ennen Preliminarya, mutta tässä sitä nyt ollaan!

SDGO – sunnuntai

Lauantain jäljiltä oli melko muikea fiilis, ja kakkosryhmästä lähdettiin puskemaan kohti kärkeä kolmen ameriikan ihmeen kera. Kierros alkoi jo tutuksi tulleella bogilla, ihan perinteisellä kakkosnelosella jännityksen kera. Puolikas kierros kului katsellessa, kun pojat pelasivat hyvin ja meikäläinen tuuppasi par:ia. Kahden väylä birdieputki hyvillä puteilla piristi mieltä ja kovalla itseluottamuksella kolmatta kokeilemaan kumpuväylältä, ”koska eihän se nyt niin kauas voi rollata”. 2s-4nen. Seuravalta väylältä seiskametrinen putti yläpantaan ja siihen suli meikäläisen kiri. Toiseksi viimeisellä väylällä sain vielä mahdollisuuden ottaa birkun ja pelata kohtuullisen kaksi alle tuloksen. Klubitalon takana mäennyppylällä puttasin vasemmalle alas ketjuihin, pyörähti siitä ympäri alaraudan kautta pystyyn ja pyöri klubitalon taakse outtiin. Uutta puttia mukiin ja nelonen korttiin, tylsähkö par.

Finaaliysi sujui siinä sivussa, vauhtiin ei oikein päässyt, mutta muut mokelsivat enemmän. Kokonaisuutena Tukholmasta jäi todella hyvä fiilis. Peli kulki mallikkaasti, puttaaminen oli hetkittäin todella helppoa, ja sijoituskin oli varsin kelpo. Kovin kauaa sitä ei tosin tarvinnut sulatella, kun ajatukset olivat jo Preliminaryssä.

Rickyn voittoputti

Kärkiryhmän viime hetket

Preliminary

Meni järjestän näkökulmasta nappiin, aurinko paistoi, voittaja saatiin selville ja ennen kaikkea rata oli riittävän vaikea, vain 10 pelaajaa pelasi alle par:in *myhäilee*.

European Open

Kelit olivat karmaisevat, mutta siitä huolimatta monella saralla EO teki historiaa. Yleisöä oli julmetusti, maailman ensimmäinen livelähetys telkkariin, kenties maailman hienoimmat kisat? Mikäli missasit, niin tsekkaa livelähetys YLE Areenasta.

Vampula

Loman alkajaisiksi livahdin Vampulaan pelaamaan Rautia Openiin, Vampulan rata on erittäin mielekästä metsäfrisbeegolfia. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjessä oli vahvoja otteita esittänyt Jyri Salminen. Toisella (ja viimeisellä) ote kuitenkin lipsui ja väylän 16 jälkeen siirryin ensi kertaa kilpailussa johtoon, vielä oli kuitenkin viisi väylää jäljellä. Tuloksia merkkaillessa alkoi hieman ropista ja kohta ropisi vähän enemmän. Kaatosade kuurossa päätin ihan vaan nopeasti heittää pikkuforenäpyn, joka tunnetuista foretaidoistani huolimatta lähti noin 20 astetta liikaa vasemmalle ja otti puusta vielä toisen 20 astetta, väylän kääntyessä oikealle. Menetin johtopaikkani välittömästi heiton erolla Jyriin ja Harri Heikkaseen. He pelasivat hienosti loppuun saakka, eikä minulla ollut mahdollisuutta ottaa kaulaa kiinni, Harrille ensimmäinen Pro-kisan voitto!

SM-kisat, Tammisaari

Lyhyen historiikin jälkeen takaisin nykyhetkeen. Tammisaari, +22 C, aurinkoista, 7 m/s. SM-kisat on lähteneet mallikkaasti käyntiin, järjestelyt pelaavat ja peli kulkee. Tosin klo 8.10 startti ei ollut huippumielekäs, mutta minkäs sille mahtaa. Kaikki ei voi lähteä samaan aikaan.

Ensimmäinen kierros alkoi vauhdikkaasti, kakkos- ja kolmosväylällä yli kymppimetriset birdieputit mukiin ja nelosella nostobirkku. Sama meininki jatkui ja 7:n onnistuneen 10-metrisen putin jälkeen 8:lla oli sauma kahdestakympistä, mutta se napsahti yläpeltiin. Juuri silloin oli jokseenkin voittamaton fiilis. 9:ltä vielä 7-metrinen putti ja birkkua korttiin, etuysi varsin vakuuttava 6 alle.

Väylällä 14 avaus oli hieno, ja asiat oli hyvin. Helppo hysse puiden ympäri ja taas ollaan birkkuputille. Myötätuuli kääntyi vastaiseksi ja PD kaarsi nätisti outtiin ja kierroksen ensimmäinen bogi oli tosiasia. Siitä huolimatta pari birkkua vielä lisää, kunnes 17:lta bogi. Väylä 17 on tosin henkilökohtaisesti sen verran haastava, että bogi siitä tulee lähes väistämättä, se ei varsinaisesti harmita.

Kokonaisuutena kierros oli yhtä juhlaa: 3 yli kymppimetristä puttia sisään, ei yhtään ohi alle kympistä. Draivit osui ränneihin ja lisäksi pomppikin vielä ihan hyvin. Helppohan silloin on pelata ja tuulettaa.

1. päivä on nyt ohi. Tärkeintä on tässä vaiheessa, ettei tullut sössittyä itse kauas kärjestä. Nyt peliasetelmat ovat mitä mainioimmat ja tästä tulee vielä hieno viikonloppu. Tuloksia voi seurata täältä, huomenna jatketaan!

 


0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *