"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Heittokuntoon

1.3.2011 21:26

Tammikuun lihaskuntotesti ja harjoitusohjelma johdattelee kauteen valmistautumiseen. Parin kuukauden tauko säännöllisestä (viikottaisesta) liikunnasta johtaa meikäläisen vartalossa siihen, että kaikki suoritukset tuntuu murskaavan lihakset ja luut palasiksi. Kaikki vaan sattuu ja olo on kuin olisi 20 vuotta vanhempi (kai). Ainakin helmikuun alussa hallitreenit tauon jälkeen aiheutti ”käsi lähtee irti ja selkä menee poikki” -fiiliksen. Erityisesti selän heikkous alkaa tuntua yllättävän nopeasti. Hallitreeneissä keskityin lähinnä muiden opastamiseen, mikä ei ollut huono vaihtoehto niin sain pehmeän laskun tähän harjoitteluun.

Helmikuun aikana liikunta on lisääntynyt merkittävästi ja siten sekä fyysinen että henkinen hyvinvointi on parantunut. Ensinnäkin yleinen muu liikunta, kuten alamäkihiihto, murtomaahiihto, hiihto, ultimate, ja polkupyöräily on lisääntynyt, ja lisäksi harjoitusohjelman mukainen urheilu on tullut mukaan kuvioihin. Harjoitusohjelma ei sisällä lajiharjoitteita, vaan nimenomaan fyysiset harjoitteet. Lajiharjoitteet omalla vastuulla. Punttisalilla käyntiin kuuluu monipuolisesti perusliikkeitä siten, että kaikki lihasryhmät käydään läpi. Vaihtoehtona on Crossfitistä poimitut muutamat liikesarjat, jotka vievät vain vähän aikaa ja ainakin videoiden perusteella johtavat hyviin tuloksiin:

Henkilökohtaisesti liikesarjat koostuu lähinnä punnerruksista, leuanvedoista, vatsalihaksista ja vastaavista. Esimerkiksi toi pystypunnerrus voimistelurenkailla ei ihan onnistu..

Crossfitissähän perusidea on, että nettisivuille ilmestyy joka päivä päivän treeni. Fanit tekee tietysti joka päivä. Treenit käy läpi koko vartalon, treenaa lihaskuntoa ja voimaa, kaikenkaikkiaan vahvistaa vartaloa ja ehkäisee loukkaantumisilta. En ole fyysisen harjoittelun ammattilainen, mutta toistaiseksi treenit tuntuu hyviltä ja ne vahvistaa nimenomaan koko vartaloa, teen kuitenkin vain pari kertaa viikossa. Itselläni haaveena ei treenaamalla ole nostaa maksimipainoja tai lisätä kestävyyttä, vaan pääsääntöisenä tavoitteena pitää kroppa vahvana ja kestävänä räjähtävissä liikkeissä (eli frisbeegolfissa).

Kuukausi on aikaa hioa. 1.4. Helsinki-Vantaa kutsuu ja Hollannin tulppaanimeret kukkivat eurotourin avajaiskisassa. Kuukaudessa pitäisi saada heitto kuntoon ja päästä heittokuntoon, mikä ei periaatteessa ole mitenkään mahdoton tehtävä, 50 senttiä puuteria tekee siitä vaan himpun haastavampaa. No, ei kun puttia treenaamaan.

Jospa odotetaan kuitenkin vielä hetki ennen ulos siirtymistä..

Aivot alkaa pikkuhiljaa siirtyä frisbeemoodiin, kun kevätaurinko häikäisee. Kisakalenteri on aika lailla tehty, tavoitteet nousevat pikkuhiljaa, bägi alkaa muodostua Discmanian uutuuksilla varustettuna, hetkinen, siis nämähän tarkoittavat sitä, että kilpailukausi alkaa kohta! Jännittää..


2 kommenttia:

Juho | 11:56 03.03.2011

Ei ole vielä testattu, muistaakseni Cindy on se, jota tähän mennessä olen kokeillut. Eiköhän laajene kokemukset kevään mittaa..

taulu | 06:20 02.03.2011

Joko on tullut testattua Crossfitin benchmartreenit, kuten Fran, Angie ja muut? Pari vuotta sitten tuli tehtyä noita puolitosissaan ja ovat erinomaisia harjoituksia ja hyviä kuntotestejä. Toki vaativat tekniikkaa ja harjoittelutaustaa, mutta mittaavat sitten mukavasti eri ominaisuuksia.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *