"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Jätkänpuisto DiscGolfPark

Radan kuvaus

Jätkänpuisto DiscGolfPark on kaunis 9-väyläinen frisbeegolfrata aivan valtatie 5:n kyljessä Suomeussalmella.

Lue lisää

Rata on perustettu syksyllä 2009. Jätkänpuisto on hyvin hoidettu rantapuisto, mikä kulkee Kianta-järven rantaa pitkin. Puistossa on hieman korkeuseroja ja puusto on vaihtelevaa. Rata kulkee vastapäivään, poiketen välillä puiston keskellä. Osa väylistä on aivan rannan tuntumassa. Tämä on erinoamisen kaunis paikka pelata frisbeegolfia.Suomussalmen keskustaan on noin 500 metrin kävelymatka. Lähin koulu sijaitsee 200 metriä radalta.

Rata soveltuu aloittelijoille harrastelijoille sekä kilpapelaajille. Väyläpituudet vaihtelevat 45–104 metrin välillä. Radan kokonaispituus on 670 metriä ja par 27 heittoa. Pysäköintialueita on kaksi ja WC:t löytyvät väylien 1. ja 2. välistä.

Rata alkaa sataman tuntumasta, missä on radan ilmoitustaulu (INNOVA InfoBoard). Kaikki heittopaikat ovat tekonurmea (INNOVA TeePad). Korit ovat vuoden 2009 INNOVA DisCathereitä. Suomussalmen kunta on todella panostanut tähän frisbeegolfrataan, joten kannattaa käydä tutustumassa!

Radan ohjeet

Jätkänpuiston frisbeegolfradan arvioitu peliaika n. 50 min.Radan par (ihannetulos) on 27 heittoa. Frisbeegolf-välineitä voit lainata Kiannon Kuohut –kylpylästä, joka on noin 400 metrin päässä radan ilmoitustaulusta. Frisbeegolfkiekkoja on myytävänä Ämmän Erä-Urheilussa Suomussalmen keskustassa (700 m radalta.)

Rataa huoltaa ja ylläpitää Suomussalmen kunta.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Ämmänkatu
  89600 Suomussalmi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2009

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Ei ratamestaria

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Jätkänpuisto DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Jätkänpuisto DGP #1

Pituus 96 metriä. Par 3

Rata alkaa pitkähköllä oikealle kaartavalla väylällä. Väylän oikealla puolella on metsikkö, mikä pitää kiertää. Kori on pienessä rinteessä. Huomioi väylän vasemmalla puolella kulkeva kävelytie.

Väylä 2: Jätkänpuisto DGP #2

Pituus 52 metriä. Par 3

Radan lyhyin, mutta tukkoisin väylä heitetään kapeaa puukujaa pitkin loivasti vasemmalle kaartaen. Kori puiden ympäröimänä.

Väylä 3: Jätkänpuisto DGP #3

Pituus 82 metriä. Par 3

Suora väylä, missä on kaksi reittiä korille. Noin 15 metriä ennen koria oleva puu pitää kiertää joko oikealta tai vasemmalta. Komeat lehtikuuset reunustavat väylän oikeaa puolta ja niiden takana on järvi.

Väylä 4: Jätkänpuisto DGP #4

Pituus 63 metriä. Par 3

Tälläkin väylällä on kaksi reittiä. Joko tarkka ja matala suora heitto puiden välistä tai oikealta vasemmalle kaartava heitto. Kori on hieman heittopaikkaa korkeammalla koivujen ympäröimämä.

Väylä 5: Jätkänpuisto DGP #5

Pituus 85 metriä. Par 3

Yksi radan hienoimmista ja vaikeimmistä väylistä. Avaus suoritetaan rinnettä pitkin, joka viettää oikealta vasemmalle. Kori näkyy heittopaikalle, mutta on vaikeasti saavutettavissa. Väylän oikeaa puolta vartioivat suuret koivut ja vasemmalla puolen on iso rivistö tiheitä kuusia. Griinillä koria ympäröi vielä pienemmät puut.

Väylä 6: Jätkänpuisto DGP #6

Pituus 65 metriä. Par 3

Jälleen kahden vaihtoehdon väylä. Pieneen alamäkeen heitettävä lyhyt väylä jakautuun oikeaan ja vasempaan reittiin. Kori tasaisella ja avoimella paikalla.

Väylä 7: Jätkänpuisto DGP #7

Pituus 78 metriä. Par 3

Erittäin kaunis, mutta petollinen rantaväylä. Avaus suoritetaan niemen kärjessä sijaitsevasta männiköstä. Väylä kiemurtelee järven rantaa pitkin ja päättyy toisen niemen kärkeen. Väylällä on muutama puu, jotka pitää kiertää. Kovakätiset ja uhkarohkeat pelaajat valitsevat reitin, missä heittävät kiekon korkealle järven päälle ja varovaisemmat kiertävä väylän vasenta laitaa. Juuri ennen griiniä väylän vasemmalla puolella on istutettu korkea koivumetsä, joka tuo lisää haastetta peliin. Yksi Suomen hienoimpia frisbeegolfväyliä!

Väylä 8: Jätkänpuisto DGP #8

Pituus 45 metriä. Par 3

Lyhyt väylä ihan rannan tuntumassa. Rohkea pelaaja heittää jälleen oikealta järven päältä, kun taas varmemmin ottava pelaa vasemman kautta. Koria vartioi joukko puita.

Väylä 9: Jätkänpuisto DGP #9

Pituus 104 metriä. Par 3

Radan päätös on pitkä ja avoin väylä, missä kori sijaitsee ihan nurmikentän päässä. Varo tällä väylällä oikealla olevaa parkkialuetta.

6 arvostelua radalle “Jätkänpuisto DiscGolfPark

  Kiva pieni rata jätemaasta tehdyssä niemessä. Kesäisin mukava kulkea nurmikolla vaikka paljasjaloin, keväisin kauan aika märkä johtuen vanhasta järven pohjasta. Rata sijaitsee Jätkänpuistossa jossa liikkuu muitankin puiston käyttäjiä. Osalla ”siviileistä” ei ole radasta hajuakaan, joten heittäjällä on suuri vastuu katsoa ettei ketään kävele kiekon eteen. Myös viimeisellä väylällä on usein väärin pysäköityjä karavaanareita ja heidän autonsa ovat vaaravyöhykkeellä. Poliisilta asiaa kysyttäessä vastaus oli, että heittäjä korvaa jos rikkoo vaikkapa peilin matkailuautosta vaikka se olisi väärin pysäköity. Rata on suhteellisen helppo lyhyine väylinee, sopii aloittelijalle mainiosti. Nuoriso kaipaa vähän koulutusta vielä, että malttavat väylän olevan tyhjä ennen omaa aloitusta, muuten ihan hauskaa pelata. Sopivasti aivan Vitostien vieressä, joten matkalaiset voivat käydä heittämässä rundin ihan ohikulkiessaan 🙂

Vastaa