"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Inkoon frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Aloittelijoille ja harrastajille sopiva 18-väyläinen frisbeegolfrata Inkoon metsikössä pururadan vieressä. Alueella kaksi layouttia, keltaisiin koriin pelattava Pro-rata ja sinisiin koreihin pelattava amatöörirata.

Lue lisää

Radasta vastaa paikallinen urheiluseura Ingå IF.

Alueelta löytyy helposti parkkipaikka ja on vain 1,5km päässä Inkoon keskustasta.

Heittäessä kannattaa huomioida pururataa käyttävät lenkkeilijät, sillä pari väylää kulkee suoraan radan poikki.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Torppanummentie 69
  10210 Inkoo


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2017

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  IIF (Ingå Idrottsförening) Discgolf och motionssektionen

 • Suunnittelija

  Rolf Englund

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Väyläkuvaukset

Inkoon frisbeegolfrata (Am)

Ratakartta

Sinisiin koreihin pelattava rata. Radalla käytetään samoja teepaikkoja kuin Pro-radalla.

Väylä 1: Inkoo AM #1

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä 2: Inkoo AM #2

Pituus 44 metriä. Par 3

Väylä 3: Inkoo AM #3

Pituus 49 metriä. Par 3

Väylä 4: Inkoo AM #4

Pituus 91 metriä. Par 4

Väylä 5: Inkoo AM #5

Pituus 33 metriä. Par 3

Väylä 6: Inkoo AM #6

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä 7: Inkoo AM #7

Pituus 48 metriä. Par 3

Väylä 8: Inkoo AM #8

Pituus 85 metriä. Par 4

Väylä 9: Inkoo AM #9

Pituus 46 metriä. Par 3

Väylä 10: Inkoo AM #10

Pituus 44 metriä. Par 3

Väylä 11: Inkoo AM #11

Pituus 87 metriä. Par 4

Väylä 12: Inkoo AM #12

Pituus 103 metriä. Par 4

Väylä 13: Inkoo AM #13

Pituus 113 metriä. Par 4

Väylä 14: Inkoo AM #14

Pituus 33 metriä. Par 3

Väylä 15: Inkoo AM #15

Pituus 50 metriä. Par 3

Väylä 16: Inkoo AM #16

Pituus 123 metriä. Par 5

Väylä 17: Inkoo AM #17

Pituus 28 metriä. Par 3

Väylä 18: Inkoo AM #18

Pituus 97 metriä. Par 4

Inkoon frisbeegolfrata (Pro)

Ratakartta

Keltaisiin koreihin pelattava rata.

Väylä 1: Inkoo #1

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 2: Inkoo #2

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 3: Inkoo #3

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä 4: Inkoo #4

Pituus 136 metriä. Par 4

Väylä 5: Inkoo #5

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 6: Inkoo #6

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 7: Inkoo #7

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä 8: Inkoo #8

Pituus 170 metriä. Par 4

Väylä 9: Inkoo #9

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 10: Inkoo #10

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 11: Inkoo #11

Pituus 140 metriä. Par 4

Väylä 12: Inkoo #12

Pituus 170 metriä. Par 4

Väylä 13: Inkoo #13

Pituus 186 metriä. Par 4

Väylä 14: Inkoo #14

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 15: Inkoo #15

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 16: Inkoo #16

Pituus 197 metriä. Par 5

Väylä 17: Inkoo #17

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 18: Inkoo #18

Pituus 157 metriä. Par 4

20 arvostelua radalle “Inkoon frisbeegolfrata

  Todella hyvällä pidolla, tiit puhtaan ja hyväkuntoiset sekä opasteet erinomaiset. Myös kaksi rinnakkaista layouttia kiva lisä jos vaikka puolison kanssa lähtee reippailemaan. Pari sokkoa väylää ja olisiko ollu 12 rataopaste ei ihan ajantasalla.

  Metsä- ja kalliorata toimivasti vaihtoehtoisilla väylillä. Lyhemmät linjat ovat sinisiä harrastajaväyliä ja haastavammat pelataan keltaisiin koreihin.

  Puitteet olivat kunnossa. Varvikko ja muu aluskasvillisuus oli poistettu laajasti. Väylät ja niiden väliset siirtymät opastettu erittäin hyvin. Heittoalustoista pääosa oli suurikokoisia.

  Löytyi radasta kunnon alamäkiliidätys (6. väylä) ja hiekkakuoppalammen takana odottava korikin. Radassa paljon hyvää!

  Nyt on Inkoon frisbeegolfrata kokenut uudet teepaikkapäivitykset lavoilla ja kaikki alikasvillisuus ajettu alas 2021 300h. Puitteet siis kunnossa, täällä ei tarvitse jonotella, tervetuloa, radan partulos Metrix on 963.

  Nauttikaa ja hyviä heittoja kaikille!
  T. IIF Discgolf Ari Dufvelin

  Inkoo on yhteenvetona monipuolinen rata missä on tarjolla myös helppoja ja heitettäviä väyliä Tuskasotureille. Toisaalta useampi väylä vaatisi kuitenkin edes jonkin verran kättä, että todellisille birkkupaikoille olisi mahdollisuus päästä. Rata on kokenut muodonmuutoksen myös raivaustöiden ansiosta ja jos muistikuvat on jotenkin epäselvät niin kannattaa käydä katsomassa miltä Iloinen Inkoo tänä päivänä näyttää. https://tuskasoturit.com/2021/11/15/inkoo/

  Ensimmäiset 7 väylää kivoja, mieltä ylentäviä väyliä. 8 väylästä alkaen rata vaikeutuu ja maa on osittain todella märkää ja jopa suomaista jos on vähänkin satanut. Väylä 12 ja 13 käytännössä samanlaiset, tässä ratasuunnittelijalla loppunut luovuus. Käymisen arvoinen rata lähellä PK seutua jossa välttää suuremmat jonot

  Radalle tullut uusia väyliä mitä ei ratakartassa vielä näy. Kartan 8-12 eivät ole enää olemassa, vaan 7 (lammenylitys) väylän jälkeen uuden väylät lähtevät eri suuntaan, mistä ilmeisesti jonkun pienen kierroksen tehtyään uusi 12 väylä pelataan par 4 väylänä suurinpiirtein kartan 8 ja 9 väylien kohdalla, mistä sitten kartan 13 väylälle ja loput kartan mukaan.

  Uudet väylät jäivät pelaamatta sillä maasto oli aivan äärimmäisen märän näköistä ja täynnä raivausjätettä. Toivotetaan paikalliselle seuralle voimia jotta nämä saadaan pelikuntoon joskus, tosin en tiedä mahtaako maaperän kosteudelle juuri mitään.

  Radan 8-13 väylät uusittu metsäväyliksi. Radan välistä osa ainakin nyt todella märkiä, kumisaapas suositus. Heittoalustat suurimmalta osin jonkinlaista ”messumattoa”. Roskiksia en huomannut rata-alueella enkä parkkipaikallakaan.
  8-väylän (170m) kori kummun takana piilossa, eli osittain summamutkissa joutuu avauksen heittämään. Ehkä käytön myötä tuokin väylä selkenee. 9-väylällä (66m) avaus ylämäkeen, kori kummun jälkeen puurykelmän takana. Väyläopaste nopeasti katsottuna ohjaa heittämään väärään kohtaan. Väyläopasteiden fonttikoko saisi olla isompi, ainakin noilla uusilla väylillä.

  Kaiken kaikkiaan mukava rata, erittäin hyvin opastettuna. Ratakarttaa ei tarvinut katsella sen vuoksi. Nyt siis noita pururataväyliä ei enää ole, joten senkin puolesta turvallisempi.

  Ihan ok perus metsärata. Haastetta riittävästi. Teepaikat puolet huonoja puolet hyviä noin karkeasti. Suosittelen dayglow keltaisia tai valkoisia kiekkoja, osalla väylistä meinaa muuten kadota helposti. Zuca kannattaa jättää kotiin..

  Hiukan kahtiajakoiset fiilikset jättänyt rata. Toisaalta todella hienoja väyliä (kuten 6&7) mutta toisaalta paljon samanlaisia 90-100m metsäpillejä. Iso miinus erittäin tiheästä varvikosta, täällä jos kiekko karkaa väylältä sivuun niin kiekon häviäminen on erittäin tn:stä. Suosittelen erittäin kirkkaan värisiä kiekkoja. Ei voi suositella aloittelijoilla, väylät ovat suhteellisen pitkiä ja vaativat suhteellisen tarkkaa heittokättä. Itse hävitin väylälle 15 lilan Discraft Ringer Gt:n. Kiekossa on numero alapinnalla, ei ole tn:sesti kovin syvällä mörrissä, draivi lähti lievästi oikealle ja en nähnyt parin puun takaa mihin kiekko meni. Pitkällisistä etsinnöistä huolimatta en löytänyt sitä varvikosta. Otan kiekon mielelläni takaisin jos joku löytää!

  Tämä oli 40. pelaamani radoista ja sen ensimmäiset viralliset viikkokisat. Monipuoliset väylät. Tarkkoja avauksia joista karkaaminen aiheuttaa jonkin verran etsimistä korkean varvikon/kanervikon takia, mutta yhtään lostia ei tullut. Muutama väylä myötäilee lenkkipolkuja, mutta niissäkin hyvä näkyvyys ja vaikka oli kaunis lämmin ilta ei muita ihmisiä juuri näkynyt. Selkeät opasteet korilta seuraavalle heittopaikalle. Parhaat väylät 6 ja 7 joissa kutosella saa liidättää korkealta ob- alueen ohi korille ja seiska jossa lammen ylitys joka onnistuu heikompikätiseltäkin, mutta korin ollessa heti veden takana birdie vaatii tarkkaa määrämittaista. Muutama jossa saa ”ynffätä” avauksen jos uksaltaa eli isompikätisillekin riittää haasteita. Hyvä rata ja sijainnin takia rauhallinen.

  Opasteet hyvät.. Muutama Väylä kaipaisi pientä harvennusta.. Roskiksia en mielestäni nähnyt missään? Pienillä muutoksilla kehittyy loistavaksi paikaksi nakella… Varmasti menen toistekin ? ps. Par2 Väylä pois ?

  Nopea yhdeksänväyläinen pururadan ympäristössä. Opasteet ja kartta erinomaiset, kaikki väylät löytyivät heti. Heittopaikat ovat päässeet vähän kumpuilemaan, mutta ihan hyvin niiltä pystyi avaukset heittämään. Radan hienoin väylä oli pienen lammen yli.
  Viimeisen väylän par2-lukeman lämmittää aina mieltä 😉

  Nyt löytyi asianmukaiset teepaikat jos heittää. Ei kummallisia väyliä ja tosiaan edellistä kompaten noi pururataväylät on aivan suolistosta jo pelkästään turvallisuuden takia. Ei uudestaa mut täytyi bongata pois. Plussaa hyvistä opasteista!

  Mitähän tästä sanoisi, että ei loukkaisi ketään? En pidä pururatojen yhteyteen tehdyistä frisbeegolfradoista. Tällä radalla ns. väylät ovat pururatojen pohjia, joiden sivuun oli sijoitettu teet ja korit. Teet olivat maapohjaisia kahdella kepillä merkattuja heittopaikkoja, joilta oli lähes mahdoton ottaa vauhtia ja ristiaskelia. Opasteet olivat hyvät, eikä seuraava heittopaikkaa tarvinnut etsiä. Ensimmäinen ja viimeinen kerta tällä radalla.

Vastaa