"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Sahanmäki DiscGolfPark (ex. Hyvinkää DGP)

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Hyvinkää lentokentän kupeessa sijaitseva 19-väyläinen DiscGolfPark. Radan Par on 61 heittoa, väylien kokonaispituus 1936 metriä ja väylien keskipituus n.102 metriä.

Lue lisää

Hyvinkää lentokentän kupeessa sijaitseva uusittu 19-väyläinen DiscGolfPark. Radan Par on 61 heittoa, väylien kokonaispituus 1936 metriä ja väylien keskipituus n.102 metriä.

Sahanmäki DiscGolfPark on harrastajille ja kilpapelaajille suunnattu täysimittainen frisbeegolfrata. Rata on suunniteltu metsäiseen maastoon ja useilla väylillä tarkat heitot palkitaan. Radan neljä par 4:sta haastavat heittäjät tarkkoihin ja pitkiin avauksiin.

Radan pysäköintialue löytyy Niinistönkadulta Onnista vastapäätä.

Radan käyttäjät huomio: Lentokentän alueelle meneminen kielletty. Katsokaa kieltoalue virallisesta ratakartasta.

Ajankohtaista

10.06.2015
Sahanmäen DGP ratakartta
Ratakartta valmistui väylämittausten myötä, väyläopasteet lisäämme heti niiden valmistuttua.

09.06.2015
Hyvinkäällä ratamuutoksia
Hyvinkään DGP tunnetaan jatkossa nimellä Sahanmäki DiscGolfPark. Nimen lisäksi myös itse rata on kokenut muutoksia, joten lähiviikkoina ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Niinistönkatu
  05800 Hyvinkää


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  19

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Sportia Hyvinkää
  Hämeenkatu 27 05800 Hyvinkää Puh. 019 417 313

  Intersport Hyvinkää
  Hämeenkatu 27-29 05800 HYVINKÄÄ puh. 019-417313

Väyläkuvaukset

Sahanmäki DiscGolfPark (ex. Hyvinkää DGP)

Väylä 1

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 2

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 3

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 4

Pituus 169 metriä. Par 4

Väylä 5

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 6

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 7

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 8

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 9

Pituus 108 metriä. Par 3

Väylä 10

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 11

Pituus 200 metriä. Par 4

Väylä 12

Pituus 150 metriä. Par 4

Väylä 13

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 14

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 15

Pituus 162 metriä. Par 4

Väylä 16

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 17

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 18

Pituus 113 metriä. Par 3

Väylä 19

Pituus 79 metriä. Par 3

15 arvostelua radalle “Sahanmäki DiscGolfPark (ex. Hyvinkää DGP)

  Todella hyvä rata, jossa kaikki on kunnossa: teepaikat, korit, siirymät, ei aluskasvillisuutta. Sitten makuasioihin, eli väylät ovat oman makuun juuri sopivan tasoisia ja korkeuseroja on vähän. Ehdottomasti yksi suosikkiradoista ja varmasti Suomen Top10.

  Bongattu 4/2016. Taas tuli käytyä kisojen merkeissä. Monipuolinen ja hyvä rata, joka sopii niin aloittelevallekin kuin enemmän heittäneelle. Maasto on helppokulkuista ja ratakartta pitää paikkansa. Yksi parhaita ratoja edelleenkin! Kannattaa käydä!

  Haastava, mutta aloittelijaystävällinen metsärata.

  Hyvät tiit, hyvät väyläopasteet, hyvät siirtymäopasteet siellä missä niitä on, osalla siirtymistä niitä ei ollut, ja vaikka suurin osa seuraavista väylistä löytyy seuraamalla vahvoja polkuja, oli parissa kohdassa vilkaistava ratakarttaa.

  Väylät selkeitä metsäväyliä, puusto sen verran tiheää että väylä erottuu selvästi, mutta kuitenkin sen verran harvaa, ettei ulosheitto ole automaattinen katastrofi. Alun kolmanneksen jälkeen on vähän sellainen olo, että onpas vähän turhan helppo, tylsä ja mitäänsanomaton neppirata, mutta sepä onkin vain lämmittelyä rataan kun loppuosan väylät ovat jo selvästi monipuolisempia, pidempiä ja haastavampia. Väylissä lopulta kivasti vaihtelua, parilla vaylällä pääsee vähän isomminkin heittämään, muuten väylät vaihtelevat väljän ja tiukan metsärännin välillä. Muutama pimeä väylä ettei korille näe, mutta pääosin niin hyvä näkyvyys, että muiden liikkeet on helppo huomioida.

  Kokonaisuudessa ei lopulta ole montaa todella helppoa väylää, sen verran ahdasta yleensä jossain kohtaa väylää on, mutta samalla yksikään väylä ei ole niin kohtuuttoman vaikea, ettei aloittelijallakin olisi mahdollista yrittää hyvää tulosta.

  Mahtava rata. Metsäväylätkin ovat keskimääräistä armollisempia. Muutamilla väylillä saa laittaa koko draivipituutensa kehiin. Aluskasvillisuutta ei ole kiekkoja syömässä. Sopivasti korkeuseroja. Kuten moni muukin on sanonut, sopii niin aloittelijoille kuin kokeneillekin. Kävijöitä riittää, eli lajin etiketti kannattaa opetella etukäteen.

  Todella hyvä rata, jonka jokainen väylä on järkevä ja mielekäs pelata. Alun kolme väylää ovat todella helppoja, mutta rata vaikeutuu nopeasti. Kaikki par 4 -väylät ovat hyviä ja jokaisessa on mahdollisuus birdieen. Useimmilla väylillä leveys on juuri sopivaa, muutamalla metrin-pari liian kapea (omaan makuuni siis). Henkilökohtaisesti rata sopii omalle taitotasolleni, ja hyvä tulos
  tulee tarkoilla heitoilla. Tulos voi vaihdella paljon, kuten omat kaksi kierrostani kertovat (-6 ja +6).
  Ainoa huono puoli, jonka keksin on se, että joillain väylillä tuuriheitolla voi pärjätä paremmin kuin melkein hyvällä heitolla.
  Kokonaisuudessa yksi parhaista kiertämistäni radoista, jossa ei tarvitse kovinkaan pitkää heittoa.

  Mukava, hyvin hoidettu ja suunniteltu rata. Väylät monipuolisia, on pidempää ja lyhyempää siivua, antsa- ja hysselinjoja ja aluskasvillisuutta ei tosiaan ole kiekkoja kiusaamassa. Selkeiden opasteiden lisäksi myös lähes kaikilla väylillä on penkit ja roskikset, iso plussa. Vahva suositus tulla vaikka kauempaakin heittämään.

Vastaa