"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hiironen

#hiironendgp

Radan kuvaus

Hiirosen urheilupuiston 18-väyläinen rata on yksi Suomen perinteisimmistä. Suurin osa väylistä on hyvin hoidetussa puistossa ja muutama teknisiä heittoja vaativa väylä on metsässä. Kaudelle 2013 Hiirosen rata päivitettiin sujuvampaan ja turvallisempaan suuntaan.

Lue lisää

Rata on perustettu vuonna 1998 vanhan golfkentän paikalle, ja se laajennettiin täysimittaiseksi 18-väyläiseksi vuonna 2004. Hiirosessa on pelattu useita SM-tason kilpailuja. Rata soveltuu sekä kilpapelaajille että harrastajille: osa väylistä on haastavia metsäväyliä, mutta tarjolla on myös lyhyempiä puistoväyliä.

Radan pituus on 1999 metriä ja par 58. Väylien pituudet vaihtelevat 69:stä 243metriin.

Hiirosen frisbeegolfrataa hoitavat oululaiset seurat Oulun Frisbeeseura ry ja BSC Disc Golf Team ry yhteistyössä. Oulun kaupunki huolehtii ruohon ja heinän leikkuusta säännöllisesti.

Radan yhteydessä on riittävästi paikoitustilaa, jonka sijainti käy ilmi ratakartasta. Alue on yleinen puisto, joten muiden liikkujien ja toisten turvallisuus on huomioitava erityisen tarkasti. WC-tiloja radan yhteydessä ei ole. Lähimmät palvelut ovat Hiirosen Neste ja Maikkulan Neste.

Radalla pelataan viikkokisoja, joissa ennen kisan alkua on paikalla myös välinemyynti. Katso tarkemmat tiedot osoitteesta www.viikkokisat.com.

Tervetuloa Hiiroseen!

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Urheilupuistontie
  90250 Oulu


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  1998

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Oulun Frisbeeseura ja BSC Disc Golf Team

 • Suunnittelija

  Oulun Frisbeeseura ja BSC Disc Golf Team

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Hiironen

Ratakartta

Väylä 1: Hiironen #1

Pituus 90 metriä. Par 3

Väylä 2: Hiironen #2

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 3: Hiironen #3

Pituus 99 metriä. Par 3

Väylä 4: Hiironen #4

Pituus 243 metriä. Par 5

Väylä 5: Hiironen #5

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 6: Hiironen #6

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 7: Hiironen #7

Pituus 197 metriä. Par 4

Väylä 8: Hiironen #8

Pituus 121 metriä. Par 3

Väylä 9: Hiironen #9

Pituus 133 metriä. Par 3

Väylä 10: Hiironen #10

Pituus 123 metriä. Par 3

Väylä 11: Hiironen #11

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 12: Hiironen #12

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 13: Hiironen #13

Pituus 113 metriä. Par 4

Väylä 14: Hiironen #14

Pituus 98 metriä. Par 3

Väylä 15: Hiironen #15

Pituus 113 metriä. Par 3

Väylä 16: Hiironen #16

Pituus 99 metriä. Par 3

Väylä 17: Hiironen #17

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylä 18: Hiironen #18

Pituus 104 metriä. Par 3

11 arvostelua radalle “Hiironen

  Käväisin heittämässä tämän 27.9 Tyypillinen puistorata, jossa kun ei osata tehdä rataa, aletaan laittaa ob-tikkuja. Tästä pitkä miinus. Muutenkin oli kovin ahtaaksi tehty rata. Mandojen merkinnät puissa vajavaiset ja osassa kohtaa karttan ob rajat eivät olleet luonnossa havaittavissa. Kovin märkä ja mutainen rata. Ymmärrän suosion sijainnin perusteella mutta muita miinuksia paljon.

  Tykkäsin kyllä. Korit ja tiit ok kunnossa. Nurmikko ajettu milliin. Suurin osa väylistä avoimella puistossa, jossa saa vetää hanat. Lisäksi muutama haastava metsäväylä monipuolistamaan kokonaisuutta.

  Paljon kritisoidaan avoimilla radoilla, että väylät ovat tylsiä. Unohtaakohan porukka, että 90% Suomen radoista on (vähintään osittain) metsäratoja. Niille on oma paikkansa, kuten tällaiselle avoimelle puistollekin. Mielestäni tylsyyttä oli poisviemässä kuitenkin paikoin tiukat ob tikut, lähinnä ojien vieressä. Eihän ne tikut estä ketään heittämästä sinne, mutta saattaa vaikuttaa heittovalintoihin.

  Nykykunnossa helppo 4/5.

  Käyntikokemus vuoden 2017 syyskuulta. Kaksi rataa oli täynnä OB -tikkuja ja kävi todella tuuri ettei yksikään kiekko mennyt ojaan veteen koko kierroksen aikana. Siirtymät oli hyviä. Täysin tasaisessa maastossa koko rata. Ei innosta käymään uudestaan. Peukku silti siitä, että yleensä tälläkin alueella on rata ja siitä pidetään huolta.

  2/5

  Radalta puuttui kaksi koria, tylsiä pitkiä tasaisia heittopaikkoja ainakin puolet, aikaa meni kiekkojen etsimiseen heinikosta, ja ojista ei ollut mukavaa tonkia kiekkoja. Opasteita ei ollut (edes koreissa), jos on märkä ja tuulinen keli, en suosittele. Haastetta kyllä löytyi. 2/5.

Vastaa