"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hietaniemen frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Kemijärven keskustassa hietaniemenpuistossa sijaitseva 9-väyläinen frisbeegolfrata. Puistorata soveltuu hyvin aloittelleville ja jonkin aikaa harrastaneille pelaajille. Uimarannan ja leirintäalueen välittömässä läheisyydessä.

Lue lisää

Kemijärven frisbeegolfrata on 9- väyläinen puistorata jonka par on 27. Ratojen pituudet vaihtelevat 63-122 metrin väliltä, Rata on teiden ympäröimä ja radalta löytyy puita sekä pensaita, jotka tarjoavat haastetta kokeneemmillekin harrastajille.

Rata on valmistunut 6-väyläisenä vuonna 2010. 9- väylän laajuus saavutettiin vuonna 2012, ja tämän hetkiset väylät näkivät päivänvalon vuonna 2013. OB-alueita ovat ympäröivät ja osittain radan halkaisevat tiet, rautatie ja leirintäalue. Alueella on myös ojia, jotka sateisina aikoina täyttyvät vedestä, tällöin rataan saadaan luonnollisesti lisää haastavuutta. Koska alueella liikkuu ohikulkijoita pitää muistaa ilmoittaa jos kiekko karkaa epäedulliseen suuntaan.

Radan nurmikko leikataan Kemijärven kaupungin toimesta viikoittain. Radalla on katos mikäli rankkasade yllättää heittelijän. Katoksesta löytyy myös roskakori, jota suositellaan käytettävän. Muita palveluita radan läheisyydessä on kirjasto, elokuvateatteri, mökkikylä, uimaranta sekä tietenkin kaupungin keskusta palveluineen. Parkkipaikat ovat Kemijärvellä maksuttomia, joten radalla voi viettää vaikka koko päivän huolehtimatta parkkisakoista. Radan vieressä olevalta leirintäalueelta voi ostaa kiekkoja ja virvokkeita vaikka kesken kierroksen.

Viikkokisat järjestetään kesäisin tiistaina klo 18.00

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Hietaniemenkatu 2
  98120 Kemijärvi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2010

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Matti Imponen, Tommi Haikonen

 • Suunnittelija

  Matti Imponen, Tommi Haikonen, Ville Pernu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Hietaniemen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Hietaniemi #1

Pituus 96 metriä. Par 3

1. Väylä lähtee musiikkiopiston parkkipaikan vierestä. Väylä viettää loivasti alaspäin. Väylältä löytyy puita ja pensaita. Kori on koivujen ja hapojen ympäröimänä. Varo teitä väylän vasemmalla ja oikealla puolella.

Väylä 2: Hietaniemi #2

Pituus 77 metriä. Par 3

2. Väylä lähtee noin 15 metriä 1. korin pohjois puolelta.. Suora väylä koivujen läpi. Kori avoimella nurmella. Väylä rajoittuu tiehen. Väylä risteää 3. väylän kanssa.

Väylä 3: Hietaniemi #3

Pituus 97 metriä. Par 3

3. Väylä lähtee puiden lomasta noin 30 metriä 2. korista kaakkoon. Suht suora väylä mutta puustoa jonkin verran. Väylä risteää 2. väylän kanssa.

Väylä 4: Hietaniemi #4

Pituus 91 metriä. Par 3

4. Väylä on haastava ja kapea väylä tien ja rautatien välissä. Kapea nurmialue jossa mm. mäntyjä ja koivuja. Loppu helpottaa jossa avointa nurmea n 30 metriä.

Väylä 5: Hietaniemi #5

Pituus 82 metriä. Par 3

5. Väylä lähtee rautatien pohjois-puolelta, kävelytien vierestä. Varo oikealle jäävää rautatietä. Risteää 6. väylän kanssa. Kori sijaitsee valtatien rinteen alla.

Väylä 6: Hietaniemi #6

Pituus 63 metriä. Par 3

6. Väylä lähtee noin 20 metriä 5. väylän korista rautatielle päin. Tiheähköä puustoa. Risteää 5. väylän kanssa. Varo valtatietä kovalla tuulella, sekä korin taakse jäävää kävelytietä, johon on huono näkyvyys.

Väylä 7: Hietaniemi #7

Pituus 83 metriä. Par 3

7. väylälle palataan jälleen radan eteläpuolelle, jossa lähtö paikka on miltei kävelyteiden risteyksessä. Väylä risteää tien kanssa!! Väylän vieressä oleva tie ja leirintäalue ovat OB-aluetta. Kori näkyy Moottorikelkkasillan takana olevan koivikon keskellä. Varo myös ojaa sateella.

Väylä 8: Hietaniemi #8

Pituus 97 metriä. Par 3

8. väylä lähtee leirintäalueen puskan ja 7. korin välistä. Kori näkyy kummun takaa. Kummun takaa voi tulla kävelijöitä joita tulee varoa. Väylä risteää 9 väylän kanssa lopussa

Väylä 9: Hietaniemi #9

Pituus 122 metriä. Par 3

9. väylä lähtee 8. korista noin 40 metriä etelään. Kori näkyy suoraan pohjoiessa nurmella mäntyjen ja koivujen takana. 8. väylän kori on väylän varrella.

5 arvostelua radalle “Hietaniemen frisbeegolfrata

  Ei niinkään upein kokonaisuus, mutta ei surkeinkaan. Vaaralliset väylät ekasta viimeseen. Ei näin ratoja rakenneta. Onneksi paikalla ei ollut ketään muita heittelijöitä, mutta kaikkea muuta sai varoa liiankin kanssa. Järkeistämällä väylien sijoittelua niin tästäkin saa oikeen mukavan radan. Teet pitäis uusia kokonaan.

  Kauniissa miljöössä oleva, hyvin hoidettu ja haastavahko puistorata. Tiimatot kasvaa Horsmaa Irwinin kanssa ja korit kaipaisivat huoltoa, mutta ennen kaikkea tolkuttoman VAARALLINEN rata – niin heittäjille kuin muille puiston käyttäjille. Väylät risteävät pahasti ja usein seuraava väylä heitetään edellisen poikki. Sen lisäksi väyläpituudet 100m molemmin puolin, niin keskivertopelaaja käyttää leveärimmistä kiekkoa, joka sitten sattuu ja kovaa kaulavaltimoon osuessaan.

  Muutoin fiksu rata, jonka suurimmat miinukset ovat ala-arvoiset tiipaikat, puuttuvat opasteet ja risteävät väylät. Jälkimmäinen tuskin aiheuttaa liiemmin ongelmia, koska radalla ei varmaankaan ole kovin suuria kävijämääriä.

  Ihan hauska. Keskitason 9-väyläinen rata. Väylät sopivan pituisia, ei liian lyhyitä. Next-tee opasteet puuttuu ja tee-matot surkeat. Niihin toivoisin tulevaisuudessa parannusta. Joten ennen kierrosta ota info-taulun ratakartasta kuva!

Vastaa