"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hiekkasärkät frisbeegolf (Seikkailupuisto Pakka)

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, ei talvikunnossapitoa

Hiekkasärkillä sijaitseva Pakan Frisbeegolf tarjoaa yhden Suomen parhaista frisbeegolf-elämyksistä upean luonnon ja palveluiden keskellä.

Lue lisää

Seikkailupuisto Pakan lipunmyynnistä saa ostettua pelioikeudet radalle. Aktiivipelaajille suosittelemme edullista kausi- tai viikkokorttiamme! Cafe Pakalta voit myös vuokrata ja ostaa välineitä tai vaikkapa tilata ryhmällenne opastetun frisbeegolfkierroksen, Tyky-päivän merkeissä.

Seikkailupuisto Pakka laajensi palveluvalikoimaansa ostamalla Hiekkasärkkien frisbeegolfradat. Radoilla on tehty muutostöitä muuttamalla ratoja turvallisemmiksi, loogisemmiksi ja entistä mukavammaksi.  Rataa tullaan ylläpitämään mm. lisäämällä roskiksia, taukopaikkoja ja viihtyisyyttä.

18-väyläinen frisbeegolfpuisto kiertää Suomen hienoimpien hiekkarantojen kupeessa. Kaikki alueen tärkeimmät palvelut ovat lyhyen etäisyyden päässä.

Pelioikeuden päiväksi voit lunastaa myös tekstiviestillä!

Lähettämällä viestin PFG3 numeroon 16140

Saat paluuviestinä pelioikeuden. Pelioikeus on voimassa vuorokauden loppuun saakka. Pelioikeus on henkilökohtainen.

Hinnat:
Päivä 3€
Viikko 12€
Kausikortti 50€

Laajemman hinnaston löydät täältä 

Nyt myös nimikkoväylät myynnissä joissa huikea näkyvyys:

 • Infotaulut
 • Rataopaste
 • Tuloskortit
 • seikkailupuistopakka.com ja fgr.fi
 • Some joista pääkanavat Facebook, Instagram ja Youtube

Nimikkoväylä sisältää myös 10 kappaletta yrityskohtaista kausikorttia jotka ovat käytettävissä kaikille työntekijöille.

Kysy tarjous: myynti@seikkailupuistopakka.com

Radan tiedot

 • Osoite

  Tuomipakkaintie 19
  85100 Kalajoki


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2001

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Tuomo priuska

 • Suunnittelija

  Erno Väyrynen, Seikkailupuisto Pakka ja GBDG

 • Ilmainen/maksullinen

  maksullinen

 • Lisätietoja

  www.seikkailupuistopakka.com

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Väyläkuvaukset

Hiekkasärkät frisbeegolf

Ratakartta

Väylä 1: Hiekkasärkät #1

Pituus 105 metriä. Par 3

Kuvaus tulossa! Par 3, 105m.

Väylä 2: Hiekkasärkät #2

Pituus 43 metriä. Par 3

Kuvaus tulossa! Par 3, 43m.

Väylä 3: Hiekkasärkät #3

Pituus 55 metriä. Par 3

Kuvaus tulossa! Par 3, 55m.

Väylä 4: Hiekkasärkät #4

Pituus 74 metriä. Par 3

Kuvaus tulossa! Par 3, 76m.

Väylä 5: Hiekkasärkät #5

Pituus 81 metriä. Par 3

Kuvaus tulossa! Par 3, 81m.

Väylä 6: Hiekkasärkät #6

Pituus 85 metriä. Par 3

Kuvaus tulossa! Par 3, 85m.

Väylä 7: Hiekkasärkät #7

Pituus 145 metriä. Par 4

Kuvaus tulossa! Par 4, 145m.

Väylä 8: Hiekkasärkät #8

Pituus 86 metriä. Par 3

Kuvaus tulossa! Par 3, 86m.

Väylä 9: Hiekkasärkät #9

Pituus 116 metriä. Par 3

Kuvaus tulossa! Par 3, 116m.

Väylä 10: Hiekkasärkät #10

Pituus 210 metriä. Par 4

Kuvaus tulossa! Par 4, 210m.  

Väylä 11: Hiekkasärkät #11

Pituus 215 metriä. Par 4

Kuvaus tulossa! Par 4, 215m.

Väylä 12: Hiekkasärkät #12

Pituus 98 metriä. Par 3

Kuvaus tulossa! Par 3, 98m.

Väylä 13: Hiekkasärkät #13

Pituus 104 metriä. Par 3

Kuvaus tulossa! Par 3, 104m.

Väylä 14: Hiekkasärkät #14

Pituus 81 metriä. Par 3

Kuvaus tulossa! Par 3, 81m.

Väylä 15: Hiekkasärkät #15

Pituus 53 metriä. Par 3

Kuvaus tulossa! Par 3, 53m.

Väylä 16: Hiekkasärkät #16

Pituus 233 metriä. Par 4

Kuvaus tulossa! Par 4, 233m.

Väylä 17: Hiekkasärkät #17

Pituus 68 metriä. Par 3

Kuvaus tulossa! Par 3, 68m.

Väylä 18: Hiekkasärkät #18

Pituus 79 metriä. Par 3

Kuvaus tulossa! Par 3, 79m.

10 arvostelua radalle “Hiekkasärkät frisbeegolf (Seikkailupuisto Pakka)

  Kalajoen kaupungissa Hiekkasärkät Frisbeegolf (Seikkailupuisto Pakka). Radalla pituutta 18-väylää, 1931m ja AA1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4580m. Pelattu 29.7.2022.

  WAU! Siis wau! Aivan upeaa maisemien ja väylien tykitystä, kerta kaikkiaan upea elämys! Alla niitä radan hyviä puolia ja perusteluita miksi Hiekkasärkkien rata on niin upea!

  Hiekkasärkkien metsä/hiekkakuopparata sisälsi kohtalaisen paljon korkeuseroja koko radan osalta. Välillä oli tasaisempaa hiekalla heittämistä, mutta kavuta sai ja sykettä kohotella ihan reippaanlaisesti siis. Moni on pitänyt rataa erityisen raskaana juuri hiekan takia, mutta… ei minua ainakaan hiekalla kävely haitannut yhtään mitä sai kyllä ihan reilusti harrastaa. Kokonaisuutena ottaen ei mitenkään poikkeuksellisen raskas rata kuitenkaan.

  Hiekkasärkkien rata haastaa pelaajaan monella tavalla. Ensimmäiset kahdeksan väylää ja kaksi viimeistä ovat hyvin teknisiä väyliä missä heittotarkkuus saa olla hyvä, kun mäntykujaa on tarjolla. Mutta se mäntykuja ei tarkoita ahdistavaa 1m levyistä aukkoa puuviidakossa vaan järkevästi tehtyjä väyliä, niin ylä kuin alamäkeäkin ja kaarrosta yleensä aina johonkin suuntaan. 9-väylästä alkaen heittotilaa on tarjolla rutkasti, mutta se tuuli… aika myräkkä oli oman pelikierroksen aikana ja kiekko käyttäytyi välillä aika mielenkiintoisesti. Siinäpä aika velho saat olla, jotta tuulisella säällä saat hyvän tuloksen rantaväylillä.

  Vesi on Hiekkasärkkien paras elementti ihan joka ainoan asian suhteen, niin myös frisbeegolfissa. Maisemallisesti aivan älyttömän upeita väyliä rannan puolella kerta toisensa jälkeen. Ehdoton suosikki väylä nro 12 mikä väylänä kokonaisuutena, huikaisevat maisemat huomioiden yksi upeimmistä väylistä mitä on vuosien mittaan heittänyt. Heitetään korkealta hiekka/metsäkumpareelta muutaman puun välistä alas hiekalle taustalla meren velloessa kiivaana, väylien todellista timanttia! Metsäpuolen väylistä heti 1-väylä hieno ylämäkiväylä ja 2-väylä heti perään alamäkeen mukava heittää. 5-väylän heittopaikka sillan päällä.

  Rakenteet hyvässä kunnossa. Löytyy jopa kaksi ratakarttaa, korit nuolineen, kaksi treenikoria, erityisen isot heittopaikat ja hieman vandalisimia kokeneet heittopaikkaopasteet, mitkä vielä kuitenkin hyvin asiansa ajoivat sekä roskiksia. Hiekkasärkkien alue on käsittämättömän laaja vapaa-ajanpalveluihin keskittynyt matkailualue. Löytyy monentasoista majoitusta, paljon ravintoloita, ohjelmapalveluita, vuokrattavaa välineistöä, oma apsikin on (missä tosin alueen kaikkein kallein bensa!), vesipuisto, golfkenttä, leirintäalue, kesäteatteri, seikkailupuisto (köysiseikkailu, trampoliini, mega zipline, kuplafutis, jousiammunta, vapaapudotus, kiipeilyseinä ja vaikka mitä muuta) ja tietenkin se kilometrejä pitkä uimaranta särkkineen, aivan lumoavan upea paikka! Sekä paljon, paljon muuta. En itsekään käsittänyt Hiekkasärkkien laajuutta ennenkuin sinne autolla ajoi. Ihan varmasti takaisin joskus, jos tilaisuus siihen tarjoutuu! Kalajoen keskustaan matkaa 9km.

  HUOM! Rata on maksullinen ja kertamaksu on 3e/pv/hlö ja maksu suoritetaan Seikkailupuisto Pakan kahvioon.

  Vaikka rata tarjoaakin henkeäsalpaavia maisemia ja hyviä väyliä, niin paljon on varaa Hiekkasärkkien frisbeegolfradalla myös kehittyä. Radan turvallisuus on hieman siinä ja siinä mitä mieltä siitä olisi. Varsinkin sinällään ihan hyvä 1-väylä menee aivan köysiseikkailuradan vieressä ja harhaosumien vaara on aika suuri. Itse lyhentäisin avausväylää aika reilusti, niin poistaisi harhaosumien riskiä entisestään. Eikä 18-väyläkään ihan ongelmaton ole, kun kiekot tuppaa yleisimmin vasemmalle karkaamaan ja taas sama köysiseikkailualue on likellä. Ehkä selkein turvallisuuspuute on kuitenkin 15-väylän heittopaikka mikä sijaitsee liian likellä 14-väylän heittolinjaa. Kun nro 14 avataan ylhäältä puiden seasta, niin alhaalla olevaa 15 heittopaikkaa ei näe, mutta hieman liikaa feidaamaan lähtevä kiekko kopsahtaa helposti ihan väärään paikkaan. Kovin ongelmallinen väylä tuo nro 15, joten poistaisin itse sen joko kokonaan tai lyhentäisin sitä entisestään, niin tulisi paljon turvallisemmaksi. 16-väylän kori sijaitsee aivan liian likellä p-paikkaa. Vaikka korista olikin lähimpiin autoihin ”jonkin verran” matkaa, niin hieman karannut heitto esim. tuulella menee helposti liian pitkäksi ja sitten kolisee. Aivan ehdottomasti 233m väyläpituus 20m lyhyemmäksi, niin siltikin pääsisi tykittämään vielä koko käden voimalla ja autot eivät olisi enää vaarassa!

  Pientä säätämistä muutoinkin. Next tee -kylttejä kyllä oli, mutta ei tarpeeksi. Siirtymät olivat kohtuulliset mutta yksi superpitkä oli kasilta ysille. En tiedä olisiko tuohon väliin mahdollista jokin täyteväylä rakentaa, mutta tuollaisenaan siirtymä ei toimi. Vähin mitä tuossa voitaisiin fiksata, niin on kunnollinen next tee -opastus mitä ei koko tuolla pitkällä siirtymällä ollut lainkaan. Metsäväylät olivat teknisiä ja ihan mielekkäitä heittää, mutta pientä karsimista yksittäisten puiden kohdalla voisi tehdä useammallakin väylällä. Esim. 2-väylä oli jo tuollaisenaan hyvä, mutta pari puuta pois, niin olisi vielä hienompi ja pelattavampi, vaikeuden liikaa kärsimättä. Seiskalla kannattaa olla tarkkana, sillä itse olin heittämässä ensin vitosen korille, mutta onneksi poika oli tarkkana ja oikea kori tuli lopulta löydettyä.

  Hiekkasärkkien rata pomppasi aivan ehdottomasti omien suosikkiratojen listalle upeiden maisemien ja mukavien väylien takia! Milloin tahansa muulloin noin huomattava määrä kehittämistä vaativia juttuja veisi arvioinnista ainakin pari pinnaa pois, mutta tämä rata piti pintansa, todellakin! Onpahan varaa vielä kehittyä astetta paremmaksi. Oikeaa ratojen aatelia ja, kun palvelutkin olivat kohdillansa, niin kyllähän tuo olisi kunnia pelata vielä joskus uudestaankin, ihan milloin vain, heti valmis olisin!

  5/5 ( niin kirkkaasti kuin korkeimman arvosanan voi suosikki-listalle tunkeutuvalle radalle antaa )

  Monipuolinen rata, mistä löytyy jokaiselle heitolle oma väylänsä. Omasta n. sadasta kierretystä radasta menee kyllä ehdottomasti yhdestä raskaimmista radoista kiertää läpi. Puolet väylistä ja noin kaksi kolmasosaa koko radan pituudesta kuljetaan enemmän tai vähemmän pehmeällä hiekalla, mikä vaikeuttaa myös pitkien väylien jatkoheittoja kun ei saa hyvää vauhdinottoa. Näillä väylillä myös kova tuuli tuo hyvän haasteen heittelyyn.

  Osalla väylistä myös olisi hyvä aika korjata/uusia lähtöpaikkoja, muutama lyhyt lähtöpaikka joilla olisi tarpeen olla pitempi lähtöalusta.

  Maisemat ovat melko huikeita monella väylällä ja lämpöisenä kesäpäivänä varmasti melko nautinto pelata läpi, vaikka raskasta onkin pelata.

  Hyvin vaihteleva rata. Kangasmetsässä lyhyempiä väyliä ja rannalla sitten huiman pitkiä liidätysmahdollisuuksia. Korkeuserojakin on saatu hyvin aikaiseksi. Tuulinen sää tulee luomaan oman haasteensa heittokierroksille. Kannattaa poiketa.

  Rata varmasti ollut tosi jees. Nyt 2&3 väylät jukuparkin alla, eli pois peleistä. Samoin rata 16 aivan eri kuin kuvassa, ilmeisesti paikalle nousseen talon vuoksi.

  Lisäksi tosiaan roskan määrä näin upeassa kohteessa ihmetyttää. Mutta sama on todettu monella radalla. Fribaporukoissa on mukana kyllä melkoisia ääliöitä tässä mielessä.

  Kuitenkin rata ansaitsee rampanakin hyvät tähdet. Merituulen kannattamana sai nelosella heittoon n. 150 m pituutta, ja esim. alamäki ja ylämäkeen heitettävät radat olivat hauskoja. Ihan hyvä kokemus ja ratamaksua ei peritty koska rata ei kokonaisuudessaan käytössä ole.

  Mukavan monipuolinen rata. Mukaan on saatu hyvinkin erilaisia väyliä ja kaikkea löytyy: tarkkuutta, voimaa, heiton pituutta yms. vaaditaan. Lyhyet väylät näytti ratakartalla paljon helpommilta mitä olivat, niihinkin oli hauskasti löydetty vaihtelua. Mereltä tuleva ajoittain kovakin tuuli vaikutti pelaamiseen. Tykkäsin ja suosittelen.

  Helatorstaina pääsin ensimmäistä kertaa Hiekkasärkille testaamaan tämän radan. Viiden hengen porukalla kierrettiin ja todettiin rata hauskaksi ja monipuoliseksi tekeleeksi. Hiekkaa sai kopistella kengistä ihan urakalla radan keskivaiheella. Loppukierroksen metsäväylät olivat mukava piriste alun rannikkomaisemille. Monipuolinen ja mukava rata.

Vastaa