"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hervanta

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, ei talvikunnossapitoa

Tampereen yliopiston läheisyydessä Itä-Hervannassa sijaitseva 9-väyläinen puistorata.

Lue lisää

Rata sijaitsee kaupungin ylläpitämässä Näyttelijänpuistossa. Puistossa liikku runsaasti ihmisiä ja nurmella on usein muutakin aktiviteettia. Puisto ei ole kovinkaan iso, joten väylät eivät ole kovinkaan pitkiä ja silti ne ovat välillä melko tiiviisti sijoiteltu.

Radan tiedot

 • Osoite

  Elna Hellmanin katu 2
  33720 Tampere


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2007

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Onni Ylinen

 • Suunnittelija

  Lauri Nieminen, Onni Ylinen, Hanna Pihlaja

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Katso radan live-kävijätiedot tästä!

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Väyläkuvaukset

Hervanta

Ratakartta

Väylä 1: Hervanta #1

Pituus 83 metriä. Par 3

Väylä 2: Hervanta #2

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 3: Hervanta #3

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 4: Hervanta #4

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 5: Hervanta #5

Pituus 125 metriä. Par 4

Väylä 6: Hervanta #6

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 7: Hervanta #7

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 8: Hervanta #8

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 9: Hervanta #9

Pituus 96 metriä. Par 3

27 arvostelua radalle “Hervanta

  Hienolla puistoalueella ja viereisellä metsällä on rataan sopivat maastonmuodot. Kuitenkin rata on enemmänkin vailla kehittämistä.

  Useat heittoalustat ovat karussa kunnossa, jopa matonpaloja puuttuu. Nykymuodossa on pelattava pitkin kävelytieuria väylät 1 ja 9. Väylä 7 on kaventunut käytännössä pelikelvottomaksi viereisen parkkipaikan laajennuttua…

  Toivottavien yksittäisten väylämuutosten ja lähes kaikkien heittoalustojen uusimisen ohessa olisi paikallaan päivittää väyläopasteetkin. Jo nykyiset Prodiscuksen korit ovat laadukkaat!

  Käyty uusitulla radalla heinäkuussa 2022. Rata on sinänsä hyvin mielenkiintoinen, on korkeuseroja, välillä avointa ja välillä tiukempaa väylää. Väylät siis suunniteltu hyvin. Mutta: opasteet puuttuvat kokonaan, mikä on todella iso miinus. Onneksi oli puhelimessa kartta, muuten osan tiipaikoista löytäminen olisi voinut olla haastavaa. Heinä on lähes polven korkuista, joten kannattaa heitot spotata tarkasti. Pari tiipaikkaa (#3 ja #9) ovat omasta mielestäni vaarallisia muiden puistossa liikkuvien kannalta. Osa tiipaikoista on kunnoltaan huonoja, osa ilmeisesti viime vuosina uusittu. Prodiscuksen korit ovat hyvät. Niin ja opasteet seuraavalle tiille (etenkin #6->#7) olisivat hyvät. Tässä kunnossa arviona 2,5/5, väyläsuunnittelu pelastaa ainakin tähden verran.

  Rata on hyvä aloittelijalle sekä soveltuu myös pidempään pelanneillekin. Hervannan rata on oma kotirata, jossa tulee pelattua paljon ympäri vuoden. Radan kunto on kohtalainen teepadit ovat melko huonossa kunnossa ja kaipaisivat uudistusta.

  Myös puttausharjoituskorin voisi siirtää alas viherkentän viereen tällä hetkellä, moni jää 9 väylän korille puttailemaan.

  Iloinen yllätys, tosi monipuolinen rata ja sopivaa treeniä ainakin itselle, joka vielä metsästää ekaa koko radan nollatulosta. Saa heittää tasasen lisäks ylä- & alamäkeen, oikeelle ja vasemmalle, mettässä ja nurmella.

  Miinuksina #2 väyläkartta valehtelee, #6 heittoalusta kaipaa kunnostusta ja siirtymä #6->#7 vaatis opasteita. Näistäkin siis 2/3 käytännössä ekan kiekan ongelmia, jotka unohtunee, kun enemmän käy heittämässä.

  Kertaheitolla (pun intended) tästä tuli omien lähiratojen yksi suosikeista!

  Fgr.fi -ratakartta on tosiaan täysin vanhentunut eikä radalla ole opasteita. Oranssit tolpat kuitenkin on tiiden vieressä, odottamassa opasteiden kiinnittämistä. Tarjolla ratakartaksi on tämä Tampereen kaupungin sivuilla oleva yleissuunnitelma: Yleissuunnitelma.

  Aloittelijaystävälliseksi kuvailisin. Väylät ovat lyhyehköjä, mutta luonnonesteitä piisaa käytännössä jokaisella. Kolmonen ja kasi heitetään jyrkkään ylämäkeen ja ysi jyrkkään alamäkeen. Varsin miellyttävä ja vähän omaleimainenkin rata. 4/5 hyvinkin jahka rataopasteet saadaan kuntoon, sitä ennen lasken arvosanaa yhdellä siitä.

  Hyvä treenipaikka satunnaiseen käyttöön mutta kävelijät, urheilijat ja jalkapalloilijat ym melko usein tiellä, ”teepadit” suuremmaksi osaksi huonossa kunnossa ja lyhyet(ei oikein saa vauhtia). Opasteita ei juurikaan ole mutta ratakartan avulla ja parin kierroksen jälkeen muistaa kyllä miten väylät menee. Kasvillisuus on ongelma ja jos lipsahtaa niin menee usein pitkä aika ennenkun kiekko löytyy, jos löytyy. Ei ”löytökiekkoboxia” kuten joissakin paikoissa on. Miinusta myös erittäin epärehellisistä ihmisistä, kerran tiputtanut kiekkopyyhkeen tänne joka katosi yhtä mystisesti kuin tippuikin. Kiekkojen kanssa kannattaa myös olla tarkkana, ihmeellisiä kulkijoita piisaa ja koskaan ei tiedä jos kiekkovaras olisi kyttäämässä. Myös tuuli täällä ainakin niitä ensimmäisiä kertoja heittäville ja ehkä enemmänkin heittäneille osaa olla pain in ass, varsinkin 4 väylällä tuppaa usein vastatuuli käymään tai RTL..mikä lisää plussaa melko nopeasti. Pieni plussa siittä että aamusta kesällä melko usein tyhjä sinne lähemmäs klo 15, riippuu toki päivästä..lämpösinä päivinä jonoakin on täällä nähty joten tätä voi suositella varauksella jos on kiire ja joku rata olis kiva heittää.

  Kivoja väyliä korkeuseroineen, mutta rata todellakin tarvitsisi opasteita! Koreja ja heittopaikkoja löytyy, mutta väylät joutuu osittain keksimään itse ratakartasta hyötymättä. Väylillä oli myös paljon muita puiston käyttäjiä, joita pitää muistaa varoa.

  Rata muutrn kuiva heti keväästä ja väylät muuten hyvät, teepadit vähän ”itsetehtyjä” ja väylät tulevat hieman ristiin, lisäksi heittäminen vaarallista ulkoilijoiden takia. Muutama väylä väärässä paikkaa ja 4väylä häviksissä melkein kokonaan. Muutrn mukava puistorata

  Ihan hyvä rata saatu aikaan pieneen tilaan. Muut käyttäjät ovat kyllä ongelma. Kesän 2016 aikana korit oli uusittu, mikä on hyvä, mutta tiit ovat paikoin aika luokattomassa kunnossa. Kesällä ei ole menemistä, mikäli kiekon etsiminen miehen korkuisesta heinikosta ei haittaa. Opasteet puuttuivat lähes kokonaan. Arvio kesältä 2016.

  Mukava, kompakti, korkeuserojakin sisältävä alottajaystävällinen rata. Erittäin lyhyet siirtymät, nopea kiertää. Omalla kokemuksella kiekot ei helposti hukkaannu. Tosin en liene heitellyt juuri pisimpään heinäaikaan. Ja omat heitot vielä jää varsin lyhyiksi. Muita kulkijoita/koirailijoita alueella liikkuu, ja ne toki pitää heittäessä huomioida.

  Ihan mukiin menevä rata keväällä kun ei ole kasvit vielä kasvaneet. Korkeuseroja on käytetty hyvin hyödyksi. Omia huomioita:
  *Turvallisuutta ei mielestäni ole otettu tarpeeksi huomioon. Esim. väylää 6 heittäessä saa katsoa tarkasti ettei kuusien takaa oikealta tule ihmisiä. Noin muutenkin heitetään paljon tien yli ja heittolinjat ovat vaarallisia.
  *Rataa ei hoideta, kesällä järkyttävä viidakko (machete mukaan, tosin raivaussaha olisi kätevämpi)
  *Korit ovat vanhoja Amexpon koreja, ketjut raskaita
  *Tiimatot paikoittain huonossa kunnossa
  Kokonaisarvioni radasta 2/5

  Muutoin mukava paikka käydä heittämässä, mutta kun kesä etenee, niin kasvit pitenee. Eli jos käy treenailemassa, niin paria pannua enempää ei kannata paiskata. Heinäkuun heinä on pitkää, ja hakemiseen menee aikansa. Muutoin varsin mukiin menevä rata. Korkeuserot tekevät heittämiseen haastetta. Jos ei ole pallon potkijoita, niin draivia voi kokeilla yleensä ajellulla nurmikentällä. Vasureita suosivaksi on sanottu, mihin en yhdy, sillä kyllä tällä radalla ihan kumpikätinen pärjää.
  Lisähuomautuksena sanoisin 8 väylältä heittämisen. Varsinkin oikeakätisellä heittäjällä kun se draivi hakeutuu vasemmalle, niin 9 väylä on monasti ”hakualueella”. Joten varovasti siellä kasilla. Ja ysillä katse kello 10:30, ettei tule pipiä:)

Vastaa