"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Heinämäki DiscGolfPark

Radan kuvaus

Heinämäen kylässä, Sotkamossa, sijaitseva 18-väyläinen DiscGolfPark ja soveltuu kaikentasoisille harrastajille.

Lue lisää

Lisätietoa: Kylätalo Heinis

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Petäjävaarantie 11
  88600 Sotkamo


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Sakari Seppänen / Heinis

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Heinämäki DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Heinämäki DGP #1

Pituus 114 metriä. Par 3

Väylä 2: Heinämäki DGP #2

Pituus 77 metriä. Par 3

Väylä 3: Heinämäki DGP #3

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä 4: Heinämäki DGP #4

Pituus 63 metriä. Par 3

Väylä 5: Heinämäki DGP #5

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 6: Heinämäki DGP #6

Pituus 112 metriä. Par 3

Väylä 7: Heinämäki DGP #7

Pituus 65 metriä. Par 3

Väylä 8: Heinämäki DGP #8

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 9: Heinämäki DGP #9

Pituus 79 metriä. Par 3

Väylä 10: Heinämäki DGP #10

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 11: Heinämäki DGP #11

Pituus 72 metriä. Par 3

Väylä 12: Heinämäki DGP #12

Pituus 45 metriä. Par 3

Väylä 13: Heinämäki DGP #13

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä 14: Heinämäki DGP #14

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 15: Heinämäki DGP #15

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 16: Heinämäki DGP #16

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 17: Heinämäki DGP #17

Pituus 113 metriä. Par 3

Väylä 18: Heinämäki DGP #18

Pituus 71 metriä. Par 3

4 arvostelua radalle “Heinämäki DiscGolfPark

  Sotkamon kunnassa Heinämäki DiscGolfPark. Radalla pituutta 18-väylää, 1408m ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 3270m. Pelattu 27.6.2023.

  Heinämäen rata sijaitsi tasaisella alueella joten kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Kierto oli suunniteltu fiksusti ja siirtymät olivat erityisen lyhyet koko radan ajan.

  Radan rakenteet osin heikossa hapessa. Ratakartta löytyi, samoin korit. Kylätalolla jätepiste sekä katoksellinen tulisija puineen. Kylätalolla myös kahvila. Suurin yllätys oli kuitenkin, jotta pihassa oli runsaasti sähköauton latauspaikkoja! Näiden todellisesta tehosta ei tosin mitään tietoa. Sotkamon keskustan palveluiden äärelle 15km matkaa. Itse ruokailin ravintola Messissä jonka burgereille erityisen vahva suositus!

  Mutta ei… ei yhtään edes sinnepäin! Väylistä ei tullut kirjattua yhtään mitään positiivista, kun kaikki orastava hyvä hautautui surkeaakin surkeamman ylläpidon alle! Heittopaikan virkaa toimittaneet nurmimatot oli lätkäisty koko radalla suoraan maahan kiinni ja osin olivat hyvinkin paljon kupruilla. Heittopaikkaopasteet olivat hieman sieltä ja sinnepäin… 14-väylältä puuttui kokonaan ja muuallakin paljolti vaihtamisen tarpeessa, kun aika kulahtaneita/runneltuja olivat. Next tee -kylttejä oli muutama, tosin ikivanhoja ja isosti vaihdon tarpeessa.

  Pahin ongelma Heinämäella oli kirjaimellisesti heinä. Kaikkialla näytti siltä ettei radan perustamisen jälkeen metsässä kulkeville väylille oltu tehty yhtään mitään. Keskellä väylääkin oli paljon raivattavaa pusikkoa ja villiintynyttä puustoa oksineen mitkä haittasivat paljolti heittämistä. Heinä oli korkeaa koko radan alueella. Ja ei riittänyt, että heinä/puskamonsteria oli keskellä väylää, niin tietenkin sitä oli myös väylien kummallakin sivulla, ilman muuta. Peltoväylillä (1, 2, 3 ja 9) korkeaan heinään oli raaskittu raivata kapea väylä mitä pitkin olisi pitänyt kiekko heittää. Auta armias, jos kiekko sitten eksyi edes hieman sivummalle, niin adjö ja näkemiin hyvin palvellut kiekko! Kaikkein kamalin peltoväylistä oli ehdottomasti 17-väylä, itse etsin vasemman puolen megamonsterista kiekkoa yli 10min ja lopulta hyvän tuurin avustuksella löytyi. Yksin pelaaminen oli liki toivoton urakka. Heinää oli niin paljon joka puolella, että spotteri on aivan ehdoton olla mukana. Vain erittäin hyvällä tuurilla säilyin kiekkojen menetykseltä. Sekä pellolla että metsässä pitäisi suorittaa aivan mahdottoman iso raivausurakka. Ja olihan siellä vielä kutosen kori ja seiskan tee aivan liian likellä toisiaan.

  Yleensä DGP-radat ylläpidetään hyvin, sillä hankintahinta laadukkaammilla rakenteilla on kuitenkin keskimääräistä korkeampi. Heinämäen rata oli tylsä, yksipuolinen, umpisurkeasti ylläpidetty ja siten erittäin pahasti pusikoitunut ja heinien valtaama radan tekele. Ehdottomasti yksi kaikkein huonoimista täyspitkistä DiscGolfPark-radoista mitä on koskaan tullut pelattua. Edes kertaluontoinen raivaus ei riitä, vaan rata vaatisi hurjan määrän niittoa koko kasvukauden ajan. Nyt radasta jäi niin sanoinkuvailemattoman huono fiilis, ettei tuollaiselle radalle voisi yhtään vähempää kiinnostaa enää koskaan palata uudestaan! Sääli, kylätalon alue muutoin hyvin kaunista.

  0/5

Vastaa