"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Harjattula

Radan kuvaus

Harjattulan frisbeegolfrata on helpohko, puistomainen rata Harjattulan kauniissa maisemissa. Rata soveltuu aloittelijoille ja harrastajille. Radan lähistöltä löytyy myös ravintola- ja muita palveluita isommillekin ryhmille.

Lue lisää

Heittopaikkoja on kaikilla väylillä kaksi, peruspelaajille ja aloittelijoille. Peruspelaajan heittopaikkoja ja väylätietoja tullaan vielä muokkaamaan kevään aikana. Mietimme myös mahdollisuutta pidentää rata 18 väyläiseksi.

Alueelta löytyy kahvila/ravintolapalvelut satunnaisille pelaajille, sekä tilauksesta isommillekin porukoille. Vuokrattavan myös kolme erikokoista rantasaunaa, missä on hyvä järjestää saunailtoja kuuman frisbeegolfrundin päätteeksi.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Harjattulantie 80
  20960 Turku


 • Rata kartalla

 • Perustettu

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Lauri Lyytikäinen

 • Suunnittelija

  Erkki Sellmann, Lauri Lyytikäinen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Videoesittely

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Harjattula

Ratakartta

Väylä 1: Harjattula #1

Pituus 60 metriä. Par 3

Lyhyehkö, puiden katveesta heitettävä alamäkiväylä. Heitto tapahtuu kävelytien yli, joten siellä kulkijoita varottava.

Väylä 2: Harjattula #2

Pituus 70 metriä. Par 3

Kummun päältä heitettävä suora väylä. Tenniskenttä OB-aluetta.

Väylä 3: Harjattula #3

Pituus 85 metriä. Par 3

Loivaan alamäkeen avautuva väylä, jossa vasemmalla paljon tilaa, oikealla oleva tie OB-aluetta.

Väylä 4: Harjattula #4

Pituus 80 metriä. Par 3

Puistoväylä jossa puusto saattaa haitata oikealle karanneen aloitusheiton jälkeistä jatkoa. Alueella noudatettava erityistä varovaisuutta puistossa olevien ihmisten suhteen.

Väylä 5: Harjattula #5

Pituus 65 metriä. Par 3

Puiden katveesta puistoksi avautuva väylä, jossa oikealla olevaan pusikkoon on helppo kadotta kiekkonsa.

Väylä 6: Harjattula #6

Pituus 60 metriä. Par 3

Lyhyt ja helppo par kolmonen, vaikka oikealla olevaan pusikkoon taas voi kadottaa kiekkonsa. Vasemmalla oleva tie ja metsä OB-aluetta.

Väylä 7: Harjattula #7

Pituus 75 metriä. Par 3

Oikealle kaartuva, pieneen alamäkeen heitettävä väylä, jossa oikealla oleva tie ja vasemmalla oleva metsä OB aluetta.

Väylä 8: Harjattula #8

Pituus 60 metriä. Par 3

Talon kulmalta heitettävä, jyrkästi vasempaan kaartava väylä, jossa oikeakätisen heittäjän varottava kiekon kaartamista talon ikkunoihin. Tiet molemmin puolin OB-aluetta.

Väylä 9: Harjattula #9

Pituus 85 metriä. Par 3

Viimeinen väylä on suorahko puistoväylä, jossa oikeakätisen heitto saattaa karata pahasti vasemmalle viettävän maaston ansiosta.

5 arvostelua radalle “Harjattula

  Harjattula on historiallinen paikka, kuten on myös ratansa. Valitettavasti osa väylistä on hölmöjä, kuten 8 (menee kävely&ajotien yli). Aloittelijoille aivan mahtava rata, mutta hieman tylsä. Tiit merkattu valkoisella ja punaisella pallolla, ei sen enempää mitään merkkejä. Ei heittoalustaa, vaan puhtaasti maastosta mennään.

  Höntsäilyrata 🙂

  Harjattulan rata pitäisi päivittää ja tehdä turvallisemmaksi. 2 ja 9 väylillä oli riparileirin lentopallo pelit käynnissä, mutta antoivat hienosti tilaa pelaajille. Risukkoja väylien varrella pitäisi siivota ja 9 väylän kiviaidan viereen varoitus käärmeistä. Muuten mukava ja helppo rata alottelijoille. Syömään pääseen pelin jälkeen Golf ravintolaan.

  Harjattulan rata on yksi Turun alueen vanhimmista radoista. Alue on todella kaunis, eikä vähiten sen vuoksi, että vieressä on pallogolfrata. Alueella on Harjattulan kartano ja Paasikivi-opisto, sekä golfkenttään liittyviä kahvila- ja ravintolapalveluja. Itse frisbeegolfrata on varsin helppo, mutta siitä löytyy kahdet tiipaikat, joista punaisilla, isoilla ”golfpalloilla” merkityt ovat helpommat ja valkoiset vaikeammat. Tosin osa näistä palloista on kadonnut jonnekin ja toisinaan ruohoa leikkaava henkilö viskoo ne vääriin paikkoihin. Tämäkin rata ansaitsisi uudet korit, sillä nykyiset alkavat olla elinkaarensa lopussa. Ketjut ovat jäykistyneet niin paljon, että kiekkoja ponnahtelee ulos isolla prosentilla. Rata sijaitsee Kakskerran saarella, jonne pääsee ihan autolla ajamalla, mutta matkaa kertyy Turun keskustasta yllättävän paljon ja nopeusrajoitukset ovat aika matalia, joten jo matkoihin kannattaa varata jonkin verran aikaa. Rataa voi luonnehtia puistoradaksi, sillä mitään metsäosuuksia siinä ei ole, mistä minulta jättiläismäisen iso plussa.

  Mukava, helpohko puistorata golfkentän kyljessä.
  Joka väylällä myös vaihtoehtoiset, hieman haastavammat aloituspaikat josta plussaa!
  Rata merkitty yksityiseksi mutta käyttö ilmeisesti kuitenkin ilmaista.
  Bussi nro 15 ajaa Turun kauppatorilta suoraan radalle.

  Pertsa

Vastaa