"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Haijainen DiscGolfPark

Radan kuvaus

Haijainen DGP laajentuu 18-väyläiseksi kauden 2017 alussa.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Suutarintie 9
  21100 Naantali


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Juho Rantalaiho

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t)

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Haijainen DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Haijainen DGP #1

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä 2: Haijainen DGP #2

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 3: Haijainen DGP #3

Pituus 188 metriä. Par 4

Väylä 4: Haijainen DGP #4

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 5: Haijainen DGP #5

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 6: Haijainen DGP #6

Pituus 91 metriä. Par 3

Väylä 7: Haijainen DGP #7

Pituus 161 metriä. Par 4

Väylä 8: Haijainen DGP #8

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 9: Haijainen DGP #9

Pituus 64 metriä. Par 3

Väylä 10: Haijainen DGP #10

Pituus 111 metriä. Par 3

Väylä 11: Haijainen DGP #11

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylä 12: Haijainen DGP #12

Pituus 151 metriä. Par 4

Väylä 13: Haijainen DGP #13

Pituus 152 metriä. Par 4

Väylä 14: Haijainen DGP #14

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylä 15: Haijainen DGP #15

Pituus 67 metriä. Par 3

Väylä 16: Haijainen DGP #16

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylä 17: Haijainen DGP #17

Pituus 187 metriä. Par 4

Väylä 18: Haijainen DGP #18

Pituus 66 metriä. Par 3

8 arvostelua radalle “Haijainen DiscGolfPark

  Yksi allekirjoittaneen suosikkiradoista. Kannattaa varata hyvin aikaa, jotta pystyy nauttimaan radasta monipuolisesti. Matkalla on myös laavu, jossa on hyvä pitää pieni breikki ja keittää vaikka nuotiokahvit tai syödä muutama paahdettu vaahtokarkki. Hyviä väyliä niin aloittelijoille kuin kokeneemmille heittäjille. Metsässä kun ollaan, niin puut välillä asettuu tielle 🙂

  Etuysi helpompaa ja mukavaa väylää jossa pitää tulosta tehdä jos haluaa miinukselle kokonaistuloksen. Takaysi haastava ja hyvää vastapainoa melko helpolle etuysille. Takaysin siirtymät ovat kuitenkin pitkät ja opasteet huonot. Laavu 12 ja 13 väylän välillä hyvä lisä rataan! Tiit ja korit hyvät ja roskiksia ja penkkejä löytyy. #17 väylän korin voisi viedä 20 metriä pidemmälle ja tehdä väylästä par5. Myös #10 korin voisi viedä 40 metriä pidemmälle ja tehdä par4. Muut väylät oikein hyviä ja esimerkiksi väylällä #13 pääsee yrittämään eaglea hyvällä avauksella. Pääsee heittämään ylämäkeen ja alamäkeen, oikealle ja vasemmalle, joten monipuolinen rata joka haastaa erilaisia heittoja
  5/5

  Rata bongattu, karttalinkki vie suoraan oikeaan osoitteeseen. Kari tyhjentää pajatson aika tarkasti tuossa ylempänä, suosittelen lukemaan. Monessa kohdassa yhdyn Karin ajatuksiin muutamin lisäyksin:

  Suurin osa väylistä vaatii pitkälle ja SUORAAN heittämistä. Tässä suhteessa rata ei ole niin mielenkiintoinen, mutta haastavuutta löytyy – onhan pitkä, suora heitto pelin vaikein heitto.

  Radassa on kuitenkin potentiaalia ja toivon, että rata kehittyy ja parantuu käyttäjäkunnan myötä. Onhan kyseessä kohtuu uusi rata. Pitää käydä vielä jossain kohtaa uudestaan, sen verran jäi muutamasta väylästä päänvaivaa. 3/5 tässä kohtaa.

  PS. Se etuysi on oikeasti erinomainen ja hyvä. 😉

  Tästä tulee nyt kovin kaksijakoinen arvostelu. Etuysi on erinomainen kokonaisuus ja suositeltava pelattava lähes kaikentasoisille pelaajille. Siirtymät ovat sopivan mittaisia ja loogisia, väylät monipuolisia ja kulkeminen radalla kohtuullisen mukavaa. Ajan mittaan varmasti polut ja väylät tallautuvat entistä pelattavammiksi. Sen sijaan takaysistä en pitänyt. Hyvää on se, että mikään väylä ei kulje aivan kävelyreittien päällä tai yli. Sellaisia ratoja on aivan liikaa ja hirvittää jo valmiiksi, koska napsahtaa – mutta takaisin Haijaisiin. Opasteet eivät ole riittävät. Niitä pitää olla niin paljon, ettei karttaa tarvitse kaivaa puhelimesta esille ja NEXT TEE ei ole hyvä teksti kyltteihin. Mieluummin TEE 9, TEE 11 jne. Kympiltä väylälle 11 siirryttäessä ensin tulee vastaan #17. Yhdentoista jälkeen on helppo erehtyä menemään väylän 15 tiille, koska se on seuraavana näkyvissä. Väylälle 12 johdattaa vain korin pohjassa oleva nuoli, joka antaa ylimalkaisen suunnan. Nämä on tietysti helppo korjata ja tovottavasti niin tehdään. Sen sijaan väylien sekavalle järjestykselle voi olla vaikeampi tehdä mitään. Siirtymät ovat paikoin terveydelle vaarallisia. Väylältä 14 väylälle 15 siirryttäessä pitää uskaltautua jyrkkää irtosammaleilla vuorattua kallionrinnettä alas. Ei hyvä. Väylät ovat myös maaston vaikeuteen nähden turha pitkiä. Suurimmalle osalle harrastajista reilusti yli satametriset metsärännit, joiden reunasta alkaa välittömästi sankka aarniometsä, jonne kiekko katoaa nopeammin kuin ehdit kissaa sanoa, ovat vain liian vaikeita. Kiertäessäni edelläni kulki pariskunta, joka kyllästyneen näköisenä paiskoi menemään siksakkia puolelta toiselle. Takanani tuli isompi ryhmä, joka oli yhtä suurissa vaikeuksissa. Olivatko he siis tasoonsa nähden väärällä radalla? Varmasti, mutta sehän ei käy mistään ilmi ja kun etuysi oli sopiva, niin takaysin raastavuus tulee taatusti yllätyksenä. Voin kertoa pienenä salaisuutena, että suurin osa pelaajista ei heitä 187-metristä metsäränniä neljällä heitolla, ei edes viidellä tai kuudella. Tietysti jos ideana on, että etuysi on tarkoitettu taviksille ja takaysi McBethille ja Wysockille, jos he sattuvat Haijaisiin tulemaan, niin sittenhän tämä rata on ihan ”spot on”. Erityismaininta muuten sille kaverille, joka on raivaussahalla heiluessaan jättänyt kaikki poluilta kaadettujen pienten puiden ja pajukkojen kannot tarkasti nilkan korkuisiksi. Minimivaivalla maksimiriesa. Hampurilaismallia noudattaen lopuksi kehun vielä etuysiä. Jos olet harrastepelaaja ja haluat lähteä radalta vähintään yhtä hyvällä tuulella kuin saapuessasi, pelaa pelkästään etuysi. Se on loistava!

  + hieno ratakokonaisuus, monipuolisia väyliä, korkeuseroja molempiin suuntiin, mahtava puusto, laavu takaysillä, haastavia metsä ’pillejä’, vaatii tarkkuutta ja kättä samanaikaisesti
  – pientä raivausta vielä kaipaa ainakin takaysin puolella, pitkähkö siirtymä 10->11 väylälle

  Suosittelen lämpimästi, hieno lisä Turun alueelle
  ****½

  Käytössä oli tänään 12.5 tosiaan se yhdeksän väylää. Radasta jäi erittäin hyvät fiilikset. Väylät olivat melko haastavia. Oli tilaa heittää ja pitkiäkin väyliä löytyi useita .Kolmannelle väylälle olisin toivonut dropin vuoksi hieman pidempää tiitä, hehe. Uskon, että rata tarjoaa haastetta myös kovemman tason pelaajille, sillä rata vaatii suht tasaista suorittamista ja tarkkuutta, koska miljöö on metsässä. Suosittelen coretex-kenkiä ja ottamaan kaverin mukaan, sillä maasto saattaa piilotella kiekkoja ja paikoiteillen voi olla kosteaa. Radan läheisyydessä on paikallisen mukaan nähty useita käärmeitä, mutta en usko niiden majailevan radalla. Kyypaketti silti mukaan tai pottu kossua. Voi kumpa takaysi valmistuisi pian!

Vastaa