"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Paul McBeth nousi European Openin triplamestariksi

4.6.2016 19:20

Disc Golf World Tourin Suomen osakilpailu European Open taisteltiin viilentyneessä, mutta edelleen tuulisessa säässä Nokian keskusurheilupuistossa. Kaksi edellistä European Openia nimiinsä vienyt Paul McBeth lähti finaaliin viiden heiton takaa-ajoasemasta.

10 birdien putki

Paul McBeth aloitti hankalassa tuulessa hurjan kirin The Beast -radan keskivaiheilla. Beast mode kytkeytyi päälle toden teolla ja realisoitui peräti kymmenen peräkkäisen birdien muodossa väylillä 5-14.

Johtoasemasta kierrokselle lähtenyt Ricky Wysocki napsi birdieitä hieman harvempaan tahtiin ja joukkoon napsahti pari bogeytakin. Väylällä 13 hän oli pudonnut kahden heiton päähän takaa-ajajaksi.

Simon Lizotte
ja Karl Johan Nybo putosivat voittotaistelusta otettuaan kierroksen alkupuolella pari bogeyta mieheen samaan aikaan, kun birdiet jäivät riittävissä määrin ottamatta.

Väylällä 15 McBeth antoi vuorostaan hieman siimaa otettuaan OB-käynnin jälkeen bogeyn. Wysocki hyödynsi avautunutta mahdollisuutta yhden heiton verran.

Ricky Wysocki laittoi McBethin tiukoille. Kuva: Disc Golf World Tour /Eino Ansio

Ricky Wysocki laittoi McBethin tiukoille. Kuva: Disc Golf World Tour /Eino Ansio

Saariväylä ei tällä kertaa vielä ratkaisua tuonut, kun molemmat nappasivat varmat birdiet väylältä. Väylällä 17 Wysocki sen sijaan hyödynsi vahvan kämmenheittonsa tuoman edun ja tasoitti tilanteen upealla birdiellä.

Viimeisellä väylällä Wysockilla oli avaimet käsissään, sillä häneltä on nähty päätösväylällä huippuluokan avauksia. Tällä kertaa kuitenkin kämmenheitto lipsui jo hyvin aikaisin OB:n ylle, eikä jaksanut lentää takaisin peliin.

McBeth pelasi päätösväylältä varman nelosen, ja loppujen lopuksi kortitti yhden ainoan bogeyn ja peräti 12 birdien jälkeen uskomattoman tuloksen 53 (-11). Se on olosuhteet huomioon ottaen kovin kierros, mitä The Beast -radalla on koskaan nähty.

Simon Lizotte ja Karl Johan Nybo päätyivät lopulta tasatulokseen. Lizotte ratkaisi väylällä 16 palkintopokaalin kohtalon edukseen ja vei pystin mukanaan Saksaan.

Suomalaisille läjä USDGC-paikkoja

Päivän kovimmista suomalaissuorituksista vastasivat Leo Piironen ja Pasi Koivu. Herrat päätyivät jakamaan parasta mahdollista sijaa kivikovan kärkinelikon takana, viidenneksi. Piirosen kierros oli niin ikään uskomaton, bogiton -9. Koivun -7 ei sekään kalpene muille kuin McBethille ja Piiroselle.

USDGC-paikkoja oli jälleen jaossa 10 kappaletta ja ne matkasivat kaikki mukavasti suomalaisten taskuihin. Hienosti alusta loppuun pelannut Ville Ahokas nappasi suoran paikan, kuten myös Ville Piippo, Arttu Sikanen, Joonas Kuituinen sekä Jasper Heino. Konopiste Openissa paikan niukasti menettänyt Jyri Salminen nappasi hänkin suoran paikan.

Ville Ahokas pelasi hienosti jaetulle 7. sijalle. Kuva: Disc Golf World Tour / Eino Ansio

Ville Ahokas pelasi hienosti jaetulle 7. sijalle. Kuva: Disc Golf World Tour / Eino Ansio

Sijalle 20. sijottuneista kuudesta pelaajasta neljälle oli tarjolla lisäväylillä USDGC-kutsu. Tilaisuuden hyödynsivät Riku Vink, Tuomo Tanskanen, Dick Lampinen sekä Ilari Tuoma. Tanskanen nousi kiinni paikkaan upealla kierroksellaan 58 (-6).

Disc Golf World Tour jatkuu heinäkuussa Tukholmassa European Masters -kilpailulla.

Tulokset

Kansikuva: Disc Golf World Tour / Eino Ansio


0 kommenttia:

Jätä kommentti