"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Koh Samui tarjoaa elämyksiä frisbeegolfaajille

8.12.2015 11:01

Talvi tekee tuloaan, on pimeää ja kylmää. Ulkona sataa vettä, räntää ja lunta. Jälleen on se vuodenaika jolloin monet frisbeegolfarit tuskailevat kotonaan ja unelmoivat lämpimistä kesäpäivistä. Vannoutuneimmat harrastajat rämpivät viikonloppuisin eri radoilla, vain taltuttaakseen himon heittää muovia. Apua armottomaan pakkomielteeseen löytyy Thaimaan toiseksi suurimmalta saarelta Koh Samui:lta.

Koh Samuin saaresta on hetkessä tullut talven helpotus monelle aurinkoa rakastavalle frisbeegolfarille. Saarella on kaksi frisbeegolfrataa. Nigel Millsin Samui Disc Golf ja Dave Lehmannin Laem Sor Beach Disc Golf & Acoustic Cafe. Ensi talvena saarella pelataan kolme PDGA kilpailua. ”Thailand Tour”, eli köyhän miehen vastine World Tourille, kilpaillaan 2016 tammi-helmikuun vaihteessa.

”Thailand Tour” – kolme PDGA kilpailua
FGR_Thaimaa_04Ensimmäisenä on vuorossa Dave Lehmannin isännöimä The First Annual Hyzen – Brownie Open. Kauniilla 18-väyläisellä radalla pelattavan kilpailun TD on Simo Väisänen, Suomesta. “Kävin Thaimaassa pelaamassa ensi kertaa viime talvena. Talviharjoittelu tuotti tavoiteltuja tuloksia ja grippi putterista oli kaudella 2015 rennompi kuin koskaan”, kertoo frisbeegolfin kansainvälinen ambassador Simo Väisänen.

Toisena vuorossa on kutsukilpailu Koh Som Invitational. Tämän kilpailun eksotiikkaa lisää se että se pelataan Koh Samuin pohjoispuolella sijaitsevalla pikku saarella. Kilpailu pienella Koh Somin saarella tulee olemaan elämys! Tiedoksi että kutsukilpailuun ei jaeta kutsua ratingin perusteella. Joko sait kutsun postilaatikkoosi?

Viimeisenä vuorossa on Nigel Millsin Swine Classic 3. Kolmatta kertaa pelattava Swine Classic on kilpailu mistä kaikki sai alkunsa. Hetkessä tapahtuman ympärille rakentui kolmen kilpailun tour, joka palvelee Thaimaassa vierailevia frisbeeturisteja mainiosti.

Kuva: Simo Väisänen

Kuva: Simo Väisänen

Viikkokisoja
Kaiken tämän lisäksi saarella pelataan viikkokisoja kahdesti viikossa. Keskiviikoisin Samui Disc Golffin Nigel Mills isännöi kisoja. Sunnuntaina on vuorossa Laem Sor Beach Disc Golf ja Dave Lehmann joka on ahertanut radan laajentumisen eteen valtavasti.

Kuva: Simo Väisänen

Kuva: Simo Väisänen

Nähtävyyksiä ja kulttuuria, frisbeegolfin ohessa
Koh Samui saarena ei ole valtavan suuri, mutta siellä riittää nähtävää joka makuun. Tämä Siaminlahdella sijaitseva saari pitää sisällään valtavasti aktiviteettejä ja toinen toistaan upeampia rantoja. ”Jokaisen frisbeegolfaajan kannattaa ehdottamasti kokea Thaimaan frisbeeskene edes kerran elämässään. Koh Samuin hiekka hiertää sandaalissa ihan eri tavoin kuin kuiva ja kova pakkaslumi Laukaassa”, summaa Simo Väisänen.

Lisätietoja
Koh Samui – Rantapallon kohdeopas
Laem Sor Beach Disc Golf & Acoustic Cafe
Samui Disc Golf

Kuvat: Simo Väisänen


0 kommenttia:

Jätä kommentti