"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Grip EQ Pro Tourin kolme suosikkia haastattelussa – Janne Hirsimäki

3.9.2015 14:06

Kauden 2015 kotimainen pro-kilpailusarja, Grip EQ Pro Tour, ratkeaa viikonloppuna Oulussa. Omissa käsissä peli on vielä kolmella pelaajalla – Pasi Koivulle, Seppo Pajulle ja Janne Hirsimäelle kokonaiskilpailun voittamiseen riittää varmuudella päätösosakilpailun voitto.

Kolme kovaa yksi kerrallaan ääneen

Frisbeegolfradat jututti kaikkia kolmea vahvinta Grip EQ Pro Tourin voittajaehdokasta. Kolme mielenkiintoista pelaajaa ovat kaikki hieman erityylisiä pelaajia, ovat nousseet erilaista reittiä Suomen huipulle ja tänä päivänä jokainen näistä kolmesta herrasta edustaa eri kiekkovalmistajien tiimejä.

Ensimmäisenä ääneen pääsee pelaaja, joka on kolmikosta viimeisimpänä noussut Suomen terävimpään kärkeen, mutta on iältään kuitenkin kolmikon nestori. Mies on tunnettu varmasta ja pitkälle lentävästä kämmenheitostaan, sekä erittäin hyvänä harjoittelijana. Vasta noin viisi vuotta sitten kiekot kouraansa napannut mies lienee myös yksi koko lajin positiivisimmista tapauksista.

Janne Hirsimäki

Onnittelut vielä tuoreesta Suomen mestaruudesta Teemu Nissisen kanssa parigolfeissa!

Kiitos, kiitos! Osuimme hyvin ränniin koko viikonlopun, helppohan silloin on pelata. 😉

Katseet lienee nyt suunnattu Ouluun ja Meri-Toppilaan. Mikäs Oulusta tekee Hirsimäelle niin mieluisan paikan?

Oulu on lähellä sydäntä Powergripin vuoksi. Siellä myös aina tuulee, joten paikka tarjoaa haasteita riittämiin. Ja jos oululaisia frisbeegolffaajia ajattelee, eipä siellä kauheasti ole muita kuin hymyileviä suita, joten mikäs sinne on matkustaessa.

Miten olet valmistautunut ratkaisevaan, jännittävään Pro tourin osakilpailuun?

Siinä, missä Peurunka vaati hieman lyhyempää, mutta tarkkaa heittoa, on Toppilassa merkittävää hyötyä pidemmästä draivista. Muutamalla metsäväylällä koen edelleen saavani etua tarkkuudestani. Pitkät väylät muutenkin suosivat tarkkoja lähestymisiä ja hallittuja putteja, joten olen hyvin luottavainen kisan suhteen. Turun Pro-tour osakilpailuvoiton ja yksilö SM-kisojen jälkeen olen onnistunut löytämään itselleni sopivan mielentilan ja ajoittain kyennyt jopa hallitsemaan tuossa mielentilassa pysymistä. Tuolla on ollut merkittävä vaikutus pelini kehittymiseen viime aikoina. Viimeistelyissä hiotaan draivi luotettavaan ja tarkkaan kuntoon.

Puisemmilla väylillä Hirsimäki on vahvoilla tarkkuutensa ansiosta. Kuva: Innova Champion Europe.

Puisemmilla väylillä Hirsimäki on vahvoilla tarkkuutensa ansiosta. Kuva: Innova Champion Europe.

Olet melko tunnettu siitä, että osaat analysoida omaa tekemistäsi ja sen pohjalta kehittää sitä. Mitä työstät seuraavalla harjoitusjaksollasi?

Olen aina kokenut haastavaksi keskittyä seuraavaan kisaan, mikäli edellinen on mennyt hyvin. Varsinkin jos ei ole jäänyt aivan kauheasti hampaankoloon, eikä mitään selkeää epäkohtaa mihin keskittyä. Aion pitää yllä yleisesti heittovirettä ja fyysistä kuntoa aivan kuten koko kauden aikana tähänkin asti. Näillä ikävuosilla tuo aamulla notkeana ylös pomppaaminen ei ikävä kyllä ole ihan automaatio ilman omaa jatkuvaa panosta.

Hyppäsit mukaan Dynamic Discsin tiimiin. Tuloksellisesti ainakin on lähtenyt homma luistamaan heti. Miltä muuten on tuntunut pelata uusitulla kalustolla? Mitkä uuden kaluston kiekot tulevat olemaan tärkeimpiä oletettavasti tuulisessa Meri-Toppilassa?

Ymmärrettäväsi polte on kova päästä harjoittelemaan uusilla kiekoilla. Olen silti luvannut itselleni ja joukkuekavereilleni, etten vaihda koko bägiä ennen tämän kauden tärkeimpiä kisoja (Pro-Oulu ja Joukkue-SM). Midariosasto, heittoputteri, väylädraiveri sekä Felon ovat jo löytäneet tiensä bägiin. Eli niiltä osin olen jo vaihtanut kiekot, mitkä tuntuvat luotettavilta jo tässä vaiheessa. Toppilan tuulissa Felon (Firebirdin korvaaja), Verdict (vakaa Roc3) ja Justice (ei löydy muuta näin vakaata), tulevat varmasti käyttöön.

Tänä vuonna Pro Tour pelattiin Porissa, Vihdissä (Kaatis), Turussa ja päätösosakilpailu on siis vielä jäljellä Oulussa. Mitä mieltä olet tästä setistä? Millä muulla radalla pelaisit mielelläsi tämän tason kisaa?

Hyviä ja haastavia ratoja kaikki. Kaikki ovat nykytrendin mukaisesti ratoja, joissa pidemmällä heitolla saadaan etua. Tämä vie lajia urheilullisempaan suuntaan, mikä on mielestäni lajin kehitykselle edullista. Samaan kastiin olisi voinut lisätä myös itselleni uuden tuttavuuden viime viikolta eli Vimpelinvaaran DGP:n. Täysin SM-kisatasoinen rata.

Kuka tai ketkä tiukimman kärkitaistelun (Paju, Koivu ja sinä) ulkopuolelta tulee Oulussa sotkemaan pistetilannetta?

Ehdottomasti (Juho) Parviainen, joka on aina kova Oulussa. Lisäksi pro-tourin kokonaistilanteessakin vahvasti mukana oleva Leo Piironen on syytä ottaa vakavasti huomioon. Leon vire on ollut vahvaa koko kauden, joskin ei aivan täydellistä paikoitellen. Myös Ilari (Tuoma) on vahvalla pelillään varmasti kärkiporukassa. Paikallisista tähdistä, Holapan Teemun onnistuminen olisi itselleni iloinen yllätys. Teemu on väläytellyt ajoittain koviakin tuloksia ja hänelle jos jollekin toivoisin ehjää kisaa. Viimeisenä valttikorttina uuden sukupolven junioreiden esiintulo olisi mahtavaa katseltavaa.

Jos on pakko nimetä, kumpaa kahdesta muusta (Paju vai Koivu) tulee pelätä enemmän? Mainitse molempien paras ase.

Seppoa ehdottomasti. Pasi on jo vanha käpy, ja haparoi ajoittain, mutta Seppo on aina vahvasti kisassa mukana. Eli vastaan Pasi. Lähden siis keskittymään ainoastaan omaan mielentilaani ja pelaamaan heitto kerrallaan, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin.

Pasin ase: Tasainen kaikilla osa-alueilla. Pystyy keräämään tarvittavan keskittymisen itsestään irti ja laittamaan kiekon koriin kun on sen aika.

Sepon ase: Saa uskomatonta etua pitkästä draivistaan. Siinä, missä monille jää 70-80 metrinen lähestyminen, on Sepolla parhaimmillaan vain 30-40 metrinen. Seppo on myös inspiraatio kisapäänsä ansiosta.

Missä Hirsimäen voi vielä nähdä loppukaudella Pro Tourin päätösosakilpailun jälkeen?

Virallisessa kisakalenterissa on tämän jälkeen enää joukkue-SM, NFS:n tehonyrkin kanssa. USDGC jää tältä kaudelta valitettavasti omalta kohdaltani väliin, mutta suunnitelmia ensi kaudelle ollaan jo kasaamassa. Niistä suunnitelmista lisää edempänä. Nähdään Oulussa!


0 kommenttia:

Jätä kommentti