"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Eenokki frisbeegolf

Radan kuvaus

Säkylään kesällä 2013 valmistunut 12-väyläinen frisbeegolfrata. Rata on Säkylän kunnan rakennuttama ja sijoittuu Eenokin alueelle Säkylässä.

Lue lisää

Rata sijoittuu Eenokin ranta-alueelle (4 väylää), hiekkakuopan alueelle (4 väylää) ja Rantatien toisella puolen olevaan taustametsään (4 väylää).

Radan väylien yhteispituus on 1235 metriä, keskimääräinen väyläpituuden ollessa 103 metriä. Koko radan pituus siirtymineen on 2400 metriä. Radan par on 38 heittoa.

Pysäköintialue Eenokin hiekkakentällä opastaulun tuntumassa. Radalla pelattaessa on varottava muita alueella liikkuvia.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Rantatie 706
  27820 Säkylä


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  12

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Säkylän kunta, vapaa-aikasihteeri Parviainen

 • Suunnittelija

  Mika Vainio

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Eenokki frisbeegolf

Ratakartta

Väylä 1: Eenokki #1

Pituus 99 metriä. Par 3

Kori on loivan rinteen päällä olevalla aukiolla. Väylä kääntyy alkuun vasemmalle ja lopussa nousee loivasti (+3m) oikeaan. Ennen koria oikealla on tiheä koivikko josta läpi pääseminen hankalaa. Varoja tiellä liikkujia !

Väylä 2: Eenokki #2

Pituus 150 metriä. Par 4

Sähkölinjaa pitkin heitettävä dogleg -väylä. Avauksessa on ohitettava väylän keskellä oleva sähköpylväs. 100-110m kohdalla on sweetspot, josta käännös oikeaan. Kori on vajaa 50m päässä taskussa avoimessa oikealla. Väylällä kiusana pari puuta ennen koria. Väylä on tilava, loppu 50 metriä on väylän ympärisllä pusikkoa josta kiekkoa on hankala löytää.

Väylä 3: Eenokki #3

Pituus 100 metriä. Par 3

Tiin edustalla on isompi mänty. Väylä jatkuu edelleen kapeahko aukon kautta, jonka jälkeen tilava aukio. Väylä kääntyy koko ajan oikealle. Kori on aukiosta noin 30 metriä polun reunassa kahden männyn välissä.

Väylä 4: Eenokki #4

Pituus 92 metriä. Par 3

Väylän voi heittää polkua pitkin suorilla heitoilla tai oikealla olevan aukon kautta korkealla hyssellä korille. Kori on polun vasemmassa reunassa puiden takana olevassa taskussa.

Väylä 5: Eenokki #5

Pituus 94 metriä. Par 3

Alussa väylällä on puuportti, jonka jälkeen väylä kaartuu loivasti oikeaan isojen mäntyjen reunustamaa väylää korille. Kori on polkujen risteyksessä olevalla aukiolla. Korin edessä on kiusana pari pientä mäntyä.

Väylä 6: Eenokki #6

Pituus 185 metriä. Par 4

Radan pisin väylä, kori ei näy tiille. Tiiltä heitettäessä sweet spot on polkujen risteyksessä olevassa koivikossa reilun 100 metrin päässä. Onnistuneen avausheiton jälkeen jatketaan loivasti ylös (+3m) polkua pitkin. Kori on polkujen risteyksessä aukiolla. Lopun voi pelata myös oikean kautta, jolloin putille pääsy on hankalampaa. Väylän alkupää 120 metriä on tilavaa mutta ympärillä pusikkoa, josta kiekko hankala löytää.

Väylä 7: Eenokki #7

Pituus 78 metriä. Par 3

Loivaan ylämäkeen (+4m) heitettävä suora väylä, kori on pienen puupuskan takana rinteen yläosassa. Kiekko voi huonolla tuurilla rollata mäkeä alas.

Väylä 8: Eenokki #8

Pituus 120 metriä. Par 3

Alamäkeen (-8m) heitettävä väylä. Väylä kääntyy rinteen alaosassa noin 40 metrin kohdalla vasemmalle. Ensimmäisen heiton sweetspot on 60-70m kohdilla olevalla aukiolla. Isokätisemmät yrittävät puiden yli suoraan korille. Kori on väylän päässä olevan kuusirivin etupuolella. Väylän loppupää 80 metriä on tilavaa mutta ympärillä pusikkoa, josta kiekko hankala löytää.

Väylä 9: Eenokki #9

Pituus 89 metriä. Par 3

Väylä heitetään loivaan ylämäkeen kapean tieuran yli. Kori on isojen mäntyjen suojissa tieuran jälkeen nousevan rinteen reunalla. Kokonaiskorkeusero väylällä +8m. Väylällä on kiusana muutama koivu.

Väylä 10: Eenokki #10

Pituus 68 metriä. Par 3

Isojen mäntyjen reunustama, lopussa kapeneva väylä. Kori on ison kiven päällä normaalia korkeammalla. Ennen koria keskellä väylää on kaksi isoa mäntyä. Varottava ettei heitto karkaa oikealle rinnettä alas.

Väylä 11: Eenokki #11

Pituus 55 metriä. Par 3

Rinteen päältä kapeaa mäntykujaa heitettävä väylä rinteen reunamilla olevalle korille. Varottava ettei heitto mene pitkäksi ja rinnettä alas. Järvinäkymä korilta on aika hieno.

Väylä 12: Eenokki #12

Pituus 105 metriä. Par 3

Vesi on väylällä OB, kori on kapealla rantakaistalla vesirajan ja puuston välissä. Väylällä tiin ja korin välissä on pusikko jonka voi kiertää mantereen kautta tai rohkeimmat järven kautta. Järven vesi on niin matalaa, että veteen karannut kiekko on helppo löytää.

9 arvostelua radalle “Eenokki frisbeegolf

  Haastava rata. Osin pitkät siirtymät. Opasteita olisi kaivannut, varsinkin kun siirryttiin autotien toiselle puolelle pariin otteeseen. Väylät itsessään perus Mäntypilliä. Viimeinen vesiväylä jäi harmittavasti heittämättä, koska joku maalaistollo oli päättänyt parkkeerata autonsa keskelle väylää, vaikkei koko isolla parkkialueella ollut muita autoja.

  Ihan hyvä. Metsissä hyvät polut ja muutama nurmikkoväyläkin. Haastettakin on eli ei ihan helppo rata. Ratakartta kannattaa toki ottaa sillä ekalla kerralla väylissä oli hieman hakemista. Jotkut next tee kyltit olis ihan hyvät.

  Korit Ok Heittopaikat vailla pientä kunnostusta yliastuttaessa saattaa nilkka nyrjähtää joten laattoja kuoppien tilalle. Opasteita voisi olla siirtyminen varrella. Tosin kartan avulla väylät kyllä löytyvät. Järven puoleisia väyliä voisi hieman siistiä ja karsia pusikoita. Muuten hienolla paikalla sijaitseva rata varsinkin auringonlaskun aikaan. 🙂

  Viihdyttävä ja sopivan monipuolinen rata, joka kulkee kahta puolta alueen läpi kulkevaa tietä. Kartasta on suunnistaessa hyötyä. Kuutosväylää on muutettu alkuperäisestä layoutista, mutta muutos on ihan perusteltu, vaikka sen myötä katosikin aika huikea väylä. Väyläopasteet ja heittopaikat ovat hyvät, joten suositeltava rata kokeiltavaksi vähän kauempaakin tuleville.

  Tuli bongattua ja alkava kevätkeli pyhäjärven rannalla lupailee radasta loistavaa kesärataa. Muutamia aivan helmiä väyliä ja oisi mahis venyttää täysipitkäksi helposti. Tykkösin kovasti vaikka paikallinen linkokäsi nuorukainen haukkui sitä neppailuradaksi. Tulevaisuus on junioreissa.

Vastaa