"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Aronpuiston frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

9-väyläinen rata Kalajoen keskustassa.

Lue lisää

Rata on paikallisten harrastelijoiden suunnittelema. Suunnittelun tavoitteena oli saada aikaan haastava rata suhteellisen pieneen puistoon, tästä johtuen osa väylistä menee hiukan päällekkäin.

Ajankohtaista

14.10.2011
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Kulmatie
  85100 Kalajoki


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Kumimatto

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Golden Beach Disc Golfer

 • Suunnittelija

  Paikalliset harrastajat

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Sportia Urheilu ja lelu
  Latvalantie 5 84100 YLIVIESKA puh. 08-420640

Väyläkuvaukset

Aronpuiston frisbeegolfrata, Kalajoki

Väylä 1: Upsi väylä

Pituus 73 metriä. Par 3

Alussa on edessä puita rivissä sekä teen oikealla että vasemmalla puolella. Pommi-hyzer tuskin onnistuu. Puiden välistä voi ehkä tuurilla osua. Upsi-heitto varmin keino päästä puiden ohi, jos sen vain hallitsee. Birdie vaatii loistavan avauksen.

Väylä 2: Fore hommia

Pituus 91 metriä. Par 3

Hieman oikealle kaartava väylä. Forella ylivakaan kiekon saa helposti kupille mutta umpirysty joutuu kaivamaan bägistään alivakaata lättyä saadakseen heiton mukille. Helppo par väylä.

Väylä 3: Halki puiston

Pituus 109 metriä. Par 3

Tee:ltä katsottuna kori jää infopisteen taakse. Vasemman kautta heitettynä täytyy lätty saada kaartamaan oikealle muutoin heitto feidaa helposti OB-alueelle. Oikean kautta heitettynä edessä puita kiusana. Jos puiden yli aikoo heittää täytyy olla kättä! Molemmilla tavoin lyhyeksi (n.90m) jäänyt heitto jää helposti OB-ojaan. Väylä jossa otetaan helposti bogey.

Väylä 4: Oho!

Pituus 76 metriä. Par 3

Ehkä radan helpoin väylä! Juuri ennen koria oikealla puolen on OB-monttu jota ei tee:ltä näe.

Väylä 5: Mando

Pituus 86 metriä. Par 3

Teen edessä on kaksi koivua jotka on kierrettävä vasemmalta puolelta, koska Arteman ikkunat ovat suojelukohde! Tämä tekee väylästä oikealle kaartavan, joka tuo haastetta usealle pelaajalle. Heittolinjaa ei voi lähteä hakemaan kovin kaukaa vasurilta, koska noin puolessa välissä on the puu joka sieppaa kaiken.

Väylä 6: Ihme nelonen!

Pituus 129 metriä. Par 4

Radan pisin väylä. Puiden kasvaessa tämä väylä väylä muuttuu ajanmyötä vaikeammaksi. Avaus on helpointa suorittaa väylän oikeaa reunaa pitkin, mutta pitää olla varovainen ettei osu alussa oleviin puihin ja sen jälkeen kiekko ei saa karata kuitenkaan paljoa oikealle lammasaitaukseen. Jokatapauksesssa helpoimpia väyliä ottaa pirkko!

Väylä 7: Suoraan

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylän alussa pieniä koivuja molemmin puolin väylää. Jos osaat heittää suoraan pääset helposti kupille, mutta pienellä lipsahduksella jäät ensimmäisiin puihin. Pommi-hyzeri on toinen vaihtoehto, siinä ainoana pelkona on heittää liiaksi vasemmalle jolloin kiekko menee asfalttitielle. Onnistuneella avauksella pirkko on helposti saatavilla!

Väylä 8: Vaarilla on saari

Pituus 66 metriä. Par 3

Lyhyin muttei helpoin. Puu siellä toinen täällä... Tarkalla suoralla heitolla pääsee rinkiin, kannattaa kuitenkin varoa ettei heitä liian kovaa jolloin lätty lentää liian pitkälle. Pommi-hyzer taas valttia tällä radalla, näin kiekko ei helpolla sippaa ulos ringistä. Tällä väylällä peli monesti ratkeaa!

Väylä 9: Monttu

Pituus 105 metriä. Par 3

Tee on muuta väylää hieman alempana ja vauhdinottopaikka on lyhyt. Maasto nousee heti teen jälkeen korkeammalle ja kiekko olis hyvä saada osumaan puiden välistä suhteellisen matalana, joka on pieni haaste. Kiekon karatessa oikealle osuu helposti OB-alueelle.

3 arvostelua radalle “Aronpuiston frisbeegolfrata

  Hieno alue, muut kehnosti merkitty. Meidän siellä ollessa ei radalla ollut kuin kaksi muuta henkilöä, eikä mitään muuta liikennettä mailla halmeilla. Onneksi, sillä kumpikaan meistä ei vielä ole priimaheittäjä, joten olisi voinut tulla osumia ihmisiin!

  Täällä jos ei saa kiekosta päähänsä niin ei missään. Vaarassa heittäjät itse tai radalle idioottimaisesti sijoitetuilla penkeillä pällistelijät. Osa penkeistä niin piilossa että ensimmäistä kertaa rataa kiertävä ei niitä heittopaikalta näe.

  Suoraan sanottuna ehdottaisin radan uudelleen suunnittelua. Liian pienelle alueelle on sijoitettu liian paljon väyliä. Muistaakseni kolmosen heittopaikalta näet samaan aikaan neljä eri koria ja kaksi kertaa lähdin avauksen heittämään väärälle korille. Väylä 2 on todella vaarallinen. Istumaryhmä on sijoitettu katveeseen heittolinjalle ja on todellinen vaara heittää muiden puistossaolijoiden päälle.
  Tälle alueelle max. 6 väylää ja muut toiminnallisuudet pois riskialueilta.

Vastaa