"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

AMEXPO Frisbeegolfpuisto

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Suomen ensimmäinen 18-väyläinen puistorata. Rata muokattiin kesällä 2017 samalla vaihdettiin uudet Amexpo pro 4- korit. Rata on helpohko mutta muutama haastava väylä löytyy. Rata mukailee edelleen Kauhajokea.

Lue lisää

Väylän 12 jälkeen on n. 500m kävelymatka väylälle 13 joka sijaitsee rämäparkin välittömässä läheisyydessä.

Ajankohtaista

Ei blogipostauksia.

Radan tiedot

 • Osoite

  Topeeka 25
  61800 Kauhajoki


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2017

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Sufun ratamestari

 • Suunnittelija

  Sufu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Vessa, Kahvio

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

AMEXPO Frisbeegolfpuisto

Väylä 1: Kauhajoki

Pituus 65 metriä. Par 3

Kauhajoen yli heitettävä hieno ja vaativa väylä. Hyvä ja tarkka avaus puiden välistä korille ja birdie korttiin. Älä heitä joen rannassa oleviin puihin. Kiekot putoavat jokeen, joka on ob. Vaihtoehtoinen tee sillan kupeessa joen toisella puolen (48m korille).

Väylä 2: Bronx

Pituus 113 metriä. Par 3

Hieman lopussa oikealle kaartuva väylä. Isot kuuset korin molemmin puolin plokkaavat liian innokkaat avaukset. Kävelytie vasemmalla ja kaikki sen vasemmalla puolen on ob. VARO kävelytiellä olevia ihmisiä.

Väylä 3: The Suikki

Pituus 70 metriä. Par 3

Lievään ylämäkeen heitettävä lyhyehkö väylä. Väylällä monta puuta mihin saatat osua. Tarkka avaus ja birdie korttiin. Korin takana oleva tie ja kaikki sen yli on ob.

Väylä 4: Tupla

Pituus 76 metriä. Par 3

Tupla mando, heiton mentävä mandojen välistä (vasemmalla sähköpaalu, oikealla kolmas koivu). Mandot merkitty selkeästi. Jos missaat mandot heitosi jatkuu edelliseltä heittopaikalta. Haastava väylä. Väylän ob:t ovat vasemmalla tie ja kaikki sen vasemmalla puolen. Korin takana pyörätie ja kaikki sen takana.

Väylä 5: Petäykset

Pituus 91 metriä. Par 3

Lievä hysse ja olet korilla. helppo birdie.  Haittaavia tekijöitä väylällä ovat: useat puut ennen koria, sähkökaappi, oikealla beach-volley kenttä joka on ob. Lisäksi pyörätie vasemmalla on ob ja kaikki sen vasemmalla puolen. VARO lentiksen pelaajia.

Väylä 6: Trio

Pituus 97 metriä. Par 3

Haastava kolmen reitin väylä. Pommi, pilli taikka annukka. Siitäpä sitten valitsemaan. Väylän ob:t ovat vasemmalla vallin päällä sora. Talojen pihat aita rajana.

Väylä 7: The Hapsu

Pituus 101 metriä. Par 3

Vallin päältä heitettävä helppo väylä mikäli osaat heittää suoraan. Kaikki sora oikealla on ob. Korin takana oleva parkkipaikkakin on ob.

Väylä 8: Kaksois-veräjä

Pituus 104 metriä. Par 3

Radan yksi haastavimmista väylistä. Kori näkyy suoraan edessä mutta: oikealla oleva urheilukenttä on ob. Tarkemmin valkoinen rauta-aita on rajana. asfaltti on myös ob. Väylän keskellä noin 30metrin päässä tiiltä nököttää kaksi haarainen leppä. Älä osu siihen. Vasemmalla oleva parkkipaikka on myös ob.

Väylä 9: Vasurin varma

Pituus 76 metriä. Par 3

Helpohko oikealle kaartuva väylä. Tarkka avaus ja birdie korttiin.

Väylä 10: Seppo special

Pituus 51 metriä. Par 3

Radan lyhin, muttei helpoin väylä. Jyrkkään ylämäkeen heitettävä suora väylä. Kannattaa ottaa huomioon urheilukentältä puhaltavat tuulet. Korin takana oleva valkoinen aita on ob raja.

Väylä 11: Kova kädet

Pituus 170 metriä. Par 4

Todella haastava par 4. Kun osaat heittää tarkasti avauksen sinulla on jopa eagleen mahdollisuudet. Oikealla kulkee ob-viiva, viiva loppuu kuitenkin 10metriä ennen koria. Vasemmalla kulkee myös ob-viiva, joka jatkuu aina korien ohitse asti. Väylällä lisäksi mando , joka kierrettävä oikealta. Ei vaikuta avauksiin. Väylällä on kaksi heittopaikkaa A= 136m ja B=170m. B heittopaikkaa käytetään kisoissa.

Väylä 12: Kuplahalli

Pituus 80 metriä. Par 3

Täysin suora väylä. Helppo birdie. Ob-viiva kulkee niin oikealla kuin vasemmallakin. Sama viiva on myös korin takana. Tämän väylän jälkeen on noin 500metrin siirtyminen rämäparkin tykö missä on seuraava tee. Uimahallin ja räimiskän välistä ja olet jo lähellä heittopaikkaa.

Väylä 13: Paapat

Pituus 64 metriä. Par 3

Jälleen Kauhajoen ylitse heitettävä helppo väylä. Älä osu rannalla oleviin puihin. Korin lähellä vasemmalla tiheää puskaa älä heitä sinne. Varo seuraavaa väylää.

Väylä 14: Norsun korvat

Pituus 98 metriä. Par 3

Todella vaativa oikealle kaartuva väylä. Oikealla kulkee koko väylän ajan Kauhajoki. Vasemmalla todella tiheää metsikköä. Tällä väylällä erottuvat heittäjät toisistaan. Tiettävästi ainut väylä missä ei olla heitetty holaria.

Väylä 15: Kauhajoki2

Pituus 85 metriä. Par 3

Pommi hysse joen päältä ja olet korilla. Nosto birdie. Voit myös heittää forella. Joki nielee kiekkoja, niitä toki saa ostettua lisää frisbeekaupasta.

Väylä 16: Omenapuut

Pituus 80 metriä. Par 3

Omenapuiden seassa nököttää uusi Amexpo pro4 kori. Varo oikealla kulkevaa jokea. helpohko birdie.

Väylä 17: Kenttämestarin erikoinen

Pituus 59 metriä. Par 3

Haastava jyrkästi vasemmalle kääntyvä väylä. Oikealla kulkee jälleen Kauhajoki joka tälläkin väylällä nielee kiekkoja. Tiheää pusikkoa vasemmalla, sekä muutama puu

Väylä 18: Pilli

Pituus 88 metriä. Par 3

Radan mielenkiintoisin väylä. Ensimmäiset 60m todella kapeaa väylää, jonka jälkeen aukeaa jälleen hyvin hoidetut nurmikentät. Kori sijaitsee hiukan oikealla. Tällä väylällä on nähty rumiakin lukemia tuloskortissa. Todella tiheää metsää väylän molemminpuolin.

6 arvostelua radalle “AMEXPO Frisbeegolfpuisto

  Käytiin kiertämässä rata tänään ja tässä mielipiteeni. Tiit ja korit hyvässä kunnossa, mutta väyläopasteet puuttuivat osasta heittopaikoista eikä ratakarttakaan ollut ajan tasalla. Kiersimme 18 väyläisen radan, mutta pienen tutkiskelun jälkeen rata olisi voinut olla 25 väyläinen jos vanhat väylät kartan yläosassa olisi käynyt läpi. Ohi kulkiessani huomasin 24 väylän olevan ihan hullu, joka heitetään betonimaalta jokea pitkin ja kori on vain pari metriä joen vieressä. Tykkäsin radasta kovasti, mutta kartan ja väyläopasteiden puuttuessa joudun pudottamaan arvosanaa hiukan.
  4/5

  Juhannuksena tuli pari kierrosta heiteltyä tällä radalla. Puistorata on mukavaa vaihtelua normisti kahlaamiini metsäratoihin.
  Muutama huomio tästä radasta;
  – rata tarvitsee ajantasaisen ratakartan ykköstiin lähettyville
  – ratakartta täällä on vanhentunut – toivottavasti se päivitetään ja tehdään selkeämmäksi.
  – tiipaikat olivat pääsääntöisesti hyvässä kunnossa. Oliko nyt 14 jossa puun juuret tekivät alustasta epätasaisen.
  – 18. tiiauspaikkaa ei meinannut löytää. Joen tuntumassa näkyvä kori hämäsi, joten tuli heitettyä bonari rakennuksen seinustan vanhalta tiiltä vaikuttavalta laatoitukselta.
  – osa tiiauspaikkojen väyläkylteistä olivat pahasti vaurioituneet ja/tai ilman informaatiota
  – UDiscin eri layoutit olivat hämääviä.

  Kaikenkaikkiaan mukava rata, mutta ratakartta-sekoilu ja uudelleen numeroidut väylät söivät nautintoa.

  Rata bongattu. karttalinkki ohjaa väärään paikkaan ohi paikoitusalueen. Rata asettuu isolle alueelle, siirtymiä on jonkin verran. Toisaalta väylät sijaitsevat puistoalueella. Tällaisia ratoja ei Suomessa liikaa ole ja oli ilo heittää ns. jenkkityyppinen rata läpi. Väylät olivat todella monipuolisia, osa helpompia ja toiset selvästi haastavia. Lopussa joki tuo oman lisänsä heittämiseen – yksi kiekko jäi joen haltuun.

  Rataa on kehitetty paljon, korit on uusittu ja heittopaikkoja kunnostettu. Hienoa työtä tehty Kauhajoella! Toivottavasti kehitystyö jatkuu, rata on mukava poikkeus lukuisten metsäratojen joukossa. +++

Vastaa