"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ahvenlampi frisbeegolf

Radan kuvaus

Nykyään 23-väyläinen rata helppokulkuisessa kangasmetsässä. Radalla myös lyhyempi B-rata, jonka tiedot löytyvät ratakartasta.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Ahvenlammentie 62
  43250 Saarijärvi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2016

 • Korit

  Prodigy

 • Väylien määrä

  23

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Olli Rosti

 • Suunnittelija

  Olli Rosti, Juha Lakonen, Ilpo Liimatainen, Tero Hiekkavirta

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t), Vessa(t), Kahvio

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, talvikunnossapito

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Ahvenlampi frisbeegolf

Ratakartta

Väylä 1: Ahvenlampi #1

Pituus 114 metriä. Par 3

Väylä 2: Ahvenlampi #2

Pituus 57 metriä. Par 3

Väylä 3: Ahvenlampi #3

Pituus 107 metriä. Par 3

Väylä 4: Ahvenlampi #4

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 5: Ahvenlampi #5

Pituus 97 metriä. Par 3

Väylä 6: Ahvenlampi #6

Pituus 160 metriä. Par 4

Väylä 7: Ahvenlampi #7

Pituus 46 metriä. Par 3

Väylä 8: Ahvenlampi #8

Pituus 110 metriä. Par 3

Väylä 9: Ahvenlampi #9

Pituus 48 metriä. Par 3

Väylä 10: Ahvenlampi #10

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä 11: Ahvenlampi #11

Pituus 62 metriä. Par 3

Väylä 12: Ahvenlampi #12

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 13: Ahvenlampi #13

Pituus 93 metriä. Par 4

Väylä 14: Ahvenlampi #14

Pituus 71 metriä. Par 3

Väylä 15: Ahvenlampi #15

Pituus 153 metriä. Par 4

Väylä 16: Ahvenlampi #16

Pituus 101 metriä. Par 3

Väylä 17: Ahvenlampi #17

Pituus 94 metriä. Par 3

Väylä 18: Ahvenlampi #18

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylä 19: Ahvenlampi #19

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 20: Ahvenlampi #20

Pituus 113 metriä. Par 3

Väylä 21: Ahvenlampi #21

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 22: Ahvenlampi #22

Pituus 81 metriä. Par 3

Väylä 23: Ahvenlampi #23

Pituus 97 metriä. Par 3

5 arvostelua radalle “Ahvenlampi frisbeegolf

  Hieno rata monessa mielessä. Helppo kulkuinen maasto, siis poluiltaan, hyvät opasteet, tarpeeksi erilaisia väyliä, on levähdyspaikkoja, joka paikassa roskakoreja jne. Miinuksena voi sanoa aika pitkät siirtymät ja PAR 5:sen puuttuminen noin pitkältä radalta.

  3,9/5

  Metsäratojen eliittiä ihan koko Suomen tasolla. Harvaa kangasmetsää, selkeät heittolinjat ja ajatuksella suunnitellut väylät. Pelattavia layoutteja oli ainakin kolme.

  Kehityskohteita:
  – Par-5 -väyliä olisi laajalle alueelle varmaan mahtunut. Nyt niitä ei ollut yhtään.
  – Näin ekalla käyntikerralla useampien layoutien tiiboksit ja useat koripaikat hämäsivät, vaikkakin opasteet olivat kunnossa. Ehkei opasteita voi olla liikaa.

  4,5/5

  Saarijärven kaupungissa Ahvenlampi Campingin vieressä Ahvenlampi frisbeegolf. Radalla pituutta 23-väylää, 2074m ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 4810m. Pelattu 26.5.2021.

  Tällä Ahvenlammen metsäradalla oli hieman korkeuseroja, mutta kovin raskaaksi kierros ei missään vaiheessa käynyt. Väylät olivat lyhyehköjä, mutta pääosin hyvin suunniteltuja, ei mitään helppoa heittoa korille pelkästään. Heittolinjat selkeät. Kuivasta mäntykangasmetsästä kiekot löytyvät mukavasti. Muutamia todella hyviä väyliä. Paras kaikista nro 18 monttuun heitettävä maisemaltaan upea väylä. Varoituksen sana isokätisille, jotta, jos heitätte vähän liian rivakasti ko. väylän, niin korin takana oleva ob-alue monttuineen on kivaa kiroilualuetta. 21-väylä myös hieno monttuun vasemmalle heitettävä väylä, tosin rollaussuoja olisi ihan jees…. 11-väylä mukava lievään alamäkeen heitettävä väylä. Myös 9-väylä ansaitsee erillisen maininnan vasemmalle ylämäkeen menevänä hieman erilaisena väylänä. Siirtymät järkevät, hieman pidempiä 6 – 7 ja 18 – 19.

  Rakenteisiin on Ahvenlammella kyllä kiinnitetty paljon huomiota. Kaikki on ihan viimeisen päälle ja varmasti vielä jotain on lisääkin tulossa. Ensimmäisen maininnan ansaitsee ehdottomasti aivan kertakaikkisen upea lukittava löytökiekkolaatikko. Paikallisten aktiivien mukaan laatikko on vielä kaiken lisäksi saanut olla pitkään aivan rauhassa, ilman minkäänlaista ilkivaltaa. Kyllä tuo laatikko on Ahvenlammen radan se kaikkein paras juttu! Infokartta, roskikset (pulloille ja tölkeille omansa), runsaat penkit, isot heittopaikat, heittopaikkaopasteet, korit ( treeni x 2 ) ja next tee -kyltitykset aivan priimaa laatutyötä. Metritolppia harvinaisen paljon, ainakin väylillä 1, 3, 4, 5, 6, 8, 14, 15, 16 ja 17. Heittopaikkaopasteissa timanttisia ohjeita, kuten varoituksia hevosista, mutta myös varoituksia kielenkäytöstä hautausmaan läheisyydessä ainakin 8-väylällä. Se, jotta lukeeko pelaajat noita, niin on toinen asia, mutta idea aivan erinomainen!

  Rata oli hyvä, mutta… minua harmitti väylien tunkeminen liian lähekkäin. A/B-radat olivat aivan liian lähekkäin. Tämän lisäksi ainakin väylät 10/14 ja 11/13 suorastaan vaarallisen lähellä toisiaan. Hieman tuli sellainen fiilis, että onko liian pienelle alueelle yritetty ihan väkisin tunkea liikaa väyliä. Joko väylät pitäisi levittää laajemmalle alueelle, jos maankäyttö antaisi siihen mahdollisuuden tai sitten väylien määrää voisi vähentää. Tässä tapauksessa(kaan) ei väylien määrän lisääminen tarkoita automaattisesti absoluuttisesti parempaa rataa lyhyempään nähden. Ainakin 4-väylällä ja 14-väylällä heittopaikkaopaste ei vastannut totuutta miten väylä oikeasti meni. Tiiviillä radalla tämä voi olla ongelma, kun ei oikein tiedä jotta mihin koriin sitä pitäisikään lopulta pelata…

  Lähinnä nuo turvallisuuspuutteet pudottavat hieman arvosanaa. Muutoinkaan rata ei oikein lähtenyt ”lentoon”, vaikka toki erinomaisen hyviäkin väyliä joukossa oli. Rakenteisiin nähty vaiva oli kyllä häkellyttävää katsottavaa, toivottavasti tätä arvokasta työtä vaalitaan jatkossakin ja keksitään jotain uuttakin aiempien innovaatioiden rinnalle. Ihan voisi tämän radan pelata joskus uudestaankin.

  4/5

Vastaa